X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:

dziewczyny wy tez jestescie takie zmeczone? ja od jakiegos czasu to ciagle spie, nie mam energii, jestem jakas wypruta totalnie, nie wiem moze to przez ta anemie..

Nowatorka, to ja!
    Ostatnimi czasy nawet się zastanawiam, czy nie zacząć mojego macierzyńskiego trochę wcześniej niż to planowałam.
    Jest mi mega ciężko, ciągle jestem senna i zmęczona. Dzisiaj prawie przespałam swoją stację w pociągu, a jadę nim 7 minut...
    W pracy siedzę zmęczona, wracam zmęczona a tu jeszcze trzeba ugotować, trochę ogarnąć chatę...Dopiero po 19 mam czas dla siebie.

nowatorka lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam kolację, poprawiłam lodami a teraz leżę i kwiczę :/ po co ja tyle jadłam...

Naditta, Maka, MirelS, eve90, Kasiulina, majeczka87 lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Jeju, stresuję się lekarzem jutrzejszym nie wiem czemu... dawno u niego nie była i tyle . Pożarłam ze stresu półtorej paczki chipsów, a teraz mnie męczy żołądek.
    Niewyuczalna jestem.
    O której masz wizytę ? Ja koło 13. Też dawno nie byłam, 4 tygodnie temu.

A chipsów też mi się chciało ostatnio i przyniosłam je do sypialni i leżą do teraz ;) wystarczy że od czasu do czasu sobie na nie popatrze :p

Maka lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 14:30

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile nei stresuj się :) Na pewno wszystko jest ok...

Majeczka czemu zwracasz łóżeczko?

Nowa ważne że maleństwo zdrowe i będzie zabezpieczone a ty dużo odpoczywaj...

MirelS daj znać co po wizycie :)

Ja wróciłam z gimnastyki (Miałam werwę do ćwiczeń) i zrobiłam sobie meliskę. Musze poszukać mojego skierowania na glukozę i sobie je przygotować. Jak nie to w piątek wezmę nowe... Oczywiście najpierw będę musiała się dostać do mojej gin miedzy pacjentami bo już nie było do niej terminów a zwolnienie muszę wziąć.:D Ehh muszę się ogarnąć ze swoją papierologią stosowaną.

To prawda że się całkiem nie da leżeć i nic nie robić. Mi by chyba nogi odpadły jakbym miała tak leżeć non stop. Przecież trzeba coś ogarnąć, ogarnąć siebie, ja bym musiała z psem wyjść, obiad machnąć sobie, sprawy pozałatwiać.

Ja czekam do poniedziałku do wizyty u ortopedy. Jestem bardzo ciekawa co powie.

MirelS, Dalile, jusella, majeczka87 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, dziewczyny, ale ja się poświęcam dla tego mojego maleństwa. Jakiś leniwy jest dzisiaj, więc MUSIAŁAM zjeść nie jedną czekoladkę jak zwykle, a 4! I mały leń dopiero po pół godziny się obudził...
    Niezłe poświęcenie co nie? ;)

eve90, Dalile, MirelS, jusella, Kasiulina, majeczka87, TheForfie, renieczka, _analiza lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czego się nie robi dla dziecka :D

Kasiulina lubi tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze dziewczyny, musi być :)
    Majeczka daj linka do tego łóżeczka żebyśmy wiedziały czego nie kupować.
    Ja idę spać, bo jutro z rana krzywa cukrowa mnie czeka, dobrej nocki :)

jusella, TheForfie lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O MirelS to robimy razem :)

MirelS lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Produkcja nr 1 zakończona przy wieczornym tv

http://pokazywarka.pl/dj0ota/ Zdjęcia

jeszcze dużo do dopracowania... ale mamusia jest dumna z siebie ;)

Na jutro planuje chorągiewki, potem zasłonki i miśki sówki ;)
    Jutro ruszam po nowe materiały ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 23:13

julietta139, Dalile, jusella, nowatorka, Dunda, ania181111, basia7777, aisa, Maka, Ejrene, stokrotka2013, MirelS, Agaax, TheForfie, _analiza, Wiola90, eve90 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CUDA!

kijanka_88 lubi tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka , zainspirowałas mnie!
    U mnie nowiutka maszyna do szycia stoi w szafie od kilku mcy i czeka na lepsze czasy. Tak samo szydełko i druty.
    Tylko mi ciągle czasu brakuje, a jak już go mam to padam że zmęczenia.
    Na macierzyńskim będę musiała go znaleźć. Tzn zanim urodze. Tez zrobię takie literki :)

jusella, kijanka_88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Produkcja nr 1 zakończona przy wieczornym tv

http://pokazywarka.pl/dj0ota/ Zdjęcia

jeszcze dużo do dopracowania... ale mamusia jest dumna z siebie ;)

Na jutro planuje chorągiewki, potem zasłonki i miśki sówki ;)
    Jutro ruszam po nowe materiały ;)
    dzień dobry ;) jejjj jakie cudeńka :) ślicznie Ci wyszło :)
    Ja dziś nie mogłam spać za bardzo :/ a dziś wizyta u dentysty i gin :/ ehh .... chyba ze stresu nie mogłam spać :(

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Kama co do bezsenności to nie chce nic mówić ale w moim przypadku to była ewidentnie wina M. Cierpi na bruksizm (zgrzytanie zebami) i mnie to wybudzalo. Teraz jestem sama na "wakacjach" u mamy i śpię jak zabita. Wydaje mi się, że my juz przestawilysmy się na czuwanie przy dzidzi ;)

Kijanka, śliczne, podziwiam za zapał :) ja mam całą listę do uszycia a uszyłam póki co tylko królika tilde :/ ale teraz dałaś mi bodziec co chociaż materiały zamowie.

Z śmiesznych rzeczy. Teściowa wydziergala dla Marcelka buciki. Takie szkaradne, że szkoda słów i chyba na 2-latka :D

jusella, kijanka_88, aisa, Agaax, eve90 lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za miłe słowa,
    Naditto, Dunda teraz to już nie macie wyboru nic tylko odpalić maszynę do szycia ;)
    Ja dzisiaj zajdę do Obi zobaczę jakie będą materiały, u mnie w mieście niestety zlikwidowali sklepy z materiałami ;/ a nie chce zamawiać przez internet.

jusella lubi tę wiadomość

Kijanka
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda bardzo możliwe. Chociaż ja to się śmieje że tak wstaje jakbym miała już pracować na rano :D albo wstać do dzidzi.

Dzisiaj przesłałam noc z jedną pobudka ale zasnelam :) sukces!!!!

Siedzę właśnie po wypiciu glukozy i wiecie co to smakuje jak lukier mega płynny ;) dobre ;) co prawda smierdzialo mi na początku zanim wypiłam ale co tam :)

Glodna jestem wrrr :D

Moja mała ma chyba dzisiaj lenia bo się nie rusza albo czeka na śniadanie ale to jeszcze 2h :D

majeczka87, MirelS, jusella lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które szyja: macie jakieś sprawdzone sklepy gdzie można zakupić materiały?

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dziewczyny które szyja: macie jakieś sprawdzone sklepy gdzie można zakupić materiały?

Ja kupuje w ikea, lyeroy ale tam są tylko tkaniny a dzianin szukam w internecie ale nic mi się nie podoba wole zawsze zobaczyć na własne oczy

Naditta lubi tę wiadomość

Kijanka
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę znaleźć jakiś sklep. Mi najbardziej zależy na naturalnych materiałach typu bawełna i takie dresowe też bym chciała, żeby uczyć jakiś dresik dla małego :D

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 śliczne literki <3 normalnie mega :)
    Aż mnie skręca ze nie potrafię szyć dziewczyny czy to jest trudne da się tego nauczyć może lepiej jakiś kurs zdobić? Fajna sprawa mieć taką smykalkę nawet na własne potrzeby :)

I mamy już 25tc ale ten czas leci i z tej okazji zamówiłam synkowi pierwszą zabawkę konik morski z Fisher Price bo miałam akurat do dziś kupon do wykorzystania na allegro :)

Trzymam kciuki za wizytujace i testujace dziś cukier :)

jusella, _analiza lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ