Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
jusella wrote:Dziewczynki nie wytrzymam - muszę się z kimś podzielić tą wiadomością bo pęknę zaraz!
Tatusiek przed chwilką dzwonił, że dostał pracę w Norwegii! (teraz w Holandii pracuje za śmieszne pieniądze). Jak się uda to w weekend już zjedzie do mnie i będziemy mieć tydzień, żeby nacieszyć się sobą i przepakować go. Wiem, że Norwegia dalej ale tam to mogę latać częstobo bilety są tańsze a poza tym dużo większe zarobki
No kochana to super cieszę się razem z Tobą, ja jestem po ślubie 3 lata a w związku 9 lat ale jestem tak przywiązana do swojego męża, że płakać mi się chce jak jeden dzień się nie widzimy więc rozumiem twoją radość. Nacieszcie się sobą ile się da.
Apropo męża w lipcu w zeszłym roku przechodził operaję z resztą dzięki niej jestem w ciąży nie była ona aż tak bardzo inwazyjna ale jak go odwoziłam do szpitala to całą drogę zamiast go wspierać to płakałam to samo w szpitalu w końcu mąż kazał mi jechać do domu bo bardziej się bał o mnie niż martwił o siebieChociaż nie myślał o operacji
ja jestem straszna jeśli o niego chodzi.
TheForfie, jusella lubią tę wiadomość
-
Jak patrzę na wasze 'suwaczki' to jestescie tydzien, dwa pozniej niz ja i ja w tym tygodniu słabo czuję ruchy, czuje ale nie sa one tak wyrazne i mocne jak we wczesniejszych tygodniach, gdzies czytałam że dzieciaczek teraz spi ok 20h na dobe. jestem pod koniec 24 tygodnia wiec mam nadzieje ze w 25 sie znow troche rozbudzi lub inaczej ulozy, bo tatus tez czuje teraz tylko te najmocniejsze kopniecia
A ile tych podkladow kupujecie, tych co sa w rossmannie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 13:31
jusella lubi tę wiadomość
-
W mojej książce ("W oczekiwaniu na dziecko",Murkoff) jest napisane, że dziecko wykazuje największą aktywność między 24-28 tyg ciąży. Ciągle ma dużo miejsca, a jest już wystarczająco duże żeby dawać porządne kopy.
jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
TheForfie wrote:Jak patrzę na wasze 'suwaczki' to jestescie tydzien, dwa pozniej niz ja i ja w tym tygodniu słabo czuję ruchy, czuje ale nie sa one tak wyrazne i mocne jak we wczesniejszych tygodniach, gdzies czytałam że dzieciaczek teraz spi ok 20h na dobe. jestem pod koniec 24 tygodnia wiec mam nadzieje ze w 25 sie znow troche rozbudzi lub inaczej ulozy, bo tatus tez czuje teraz tylko te najmocniejsze kopniecia
A ile tych podkladow kupujecie, tych co sa w rossmannie?
2 opakowania po 10 sztuk wystarczą
zajechalam ale ten szumimiś to inny niz ten slawny i promocja po 20 zl mniej. Chcialam posluchac jak szumi i go z panią w sklepie rozpakowalysmy ale tego systemu do szumienia nie dalo sie uruchomic bo nie mial baterii i w koncu go nie kupilamTheForfie lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Co do kopniakow to powiem Wam że moja mala jest aktywna najbardziej wieczorem i rano kiedy odpoczywam i nie są to jakieś wielkie kopniaki ... z tego co pamiętam to może kilka razy mnie tak mocno kopnela ze aż podskoczylam
no iii jak zjem coś słodkiego to się rusza bardziejAle też jakoś sczegonie nie "skacze "
majeczka87, TheForfie, jusella lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Nowa no własnie, jak możesz to napisz cos więcej - jak wyglądało u Ciebie zakładanie pessaru, czy bolało, ile trwało i jak to wygląda do końca ciąży - tez ni wiedziałam o jakichś tabletkach i przemywaniu...
Jusella- super, To rozumiem ze na ten tydzień z mężem w domu znikasz z forum?
Nawet nie chce Cię tu widzieć:*
jusella lubi tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Mój czasem kopnie porządnie, a czasem tak wewnątrz, jakby musniecie tylko. A po jedzeniu się uaktywnia od razu. Wczoraj panikowalam, bo zjadłam, a on nic. I tak przez kilka godzin nic... Ale dzisiaj za to rozrabia nawet bez jedzenia.
Nie nauczę się nigdy, żeby nie panikować. Raz w tygodniu zdarza się, że mało się rusza, ja od razu mam ochotę płakać. Panikara że mnie.jusella, Maka lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
_analiza wrote:Nowa no własnie, jak możesz to napisz cos więcej - jak wyglądało u Ciebie zakładanie pessaru, czy bolało, ile trwało i jak to wygląda do końca ciąży - tez ni wiedziałam o jakichś tabletkach i przemywaniu...
Jusella- super, To rozumiem ze na ten tydzień z mężem w domu znikasz z forum?
Nawet nie chce Cię tu widzieć:*
Analiza - jak znam życie Tatusiek wkurzy mnie czymś już pierwszego dniawięc będę musiała zajrzeć i się wyżalić
a poza tym nie wytrzymam bez forum już się uzależniłam
TheForfie, _analiza, stokrotka2013, Agness27, Maka, eve90, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
Maka bardzo dobry wynik masz i watpie by kazali ci go powtarzać.
Ja dzis byłam na małych zakupach i wiecie co nie mogłam znaleźć wiekszego biustonosza...dopiero znalazłam 2 sztuki w textilu i od razu je wziełam:)
a i do tego koszulke kupiłam sobie do karmienia:)
zamawiałyście jakieś naklejki na ściane??
jak tak to podeślijcie linka:))Maka, jusella lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Analiza - jak znam życie Tatusiek wkurzy mnie czymś już pierwszego dnia
więc będę musiała zajrzeć i się wyżalić
a poza tym nie wytrzymam bez forum już się uzależniłam
to jednak zbyt długi odwyk, a weź to nadrabiaj!
Ale chłopa trza ugłaskać przecież, w końcu się spisał
Mnie mój M. coś ostatnio nie wkurza, ciekawe kiedy pierdutnie jakaś zdrowa bomba i się poklocimy fest
W ciąży częstotliwość wyładowań rośnie w zastraszającym tempie:)Maka, eve90, jusella lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Co do ruchów to jeszcze tydzień temu aż tak mocno i często nie czułam, przed świętami zaczął tak szaleć i wiem że bardzo dużo zależy od ułożenia dziecka i wiem że nie można aż tak się martwić.
Jeśli chodzi o pessar to założenie nie bolało a jest całkiem spory. Na pessar gin nałożył jakiś krem. trwało to dosłownie chwilę później jeszcze sprawdzał czy dobrze się ułożył. tydzień temu miałam infekcję i jestem jeszcze na antybiotyku ale lekarz uważa że to mniejsze zło i oby tak było zaufałam mu bo niby kto ma wiedzieć lepiej. Teraz jak mam już założony pessar to rano muszę sobie delikatnie płukać irygatorem tantum rosa i po tym aplikuję w tabletce clotromazolum i wieczorem również płucze w ten sam sposób i zakładam antybiotyk w tabletce. Zakaz korzystania z basenu, wanny, współżycia i ogólnie muszę uważać na infekcję. za tydzień kolejna wizyta by sprawdzić czy dobrze się ułożył. dziś go nie czuję jedynie jak aplikuję to jest wyczuwalny. Pessar ściągnie mi w 37 tygodniu jeśli wszystko będzie dobrze. I tak to wygląda.TheForfie, jusella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej laski
Nowa dobrze, że masz to już za sobą. Lekarz dobrze zrobił, infekcję doleczysz w trakcie, a szyjka juz zabezpieczona i maluch teżDbaj o siebie i się nie denerwuj.
Obejrzałam wasze brzuszki, piękne sąMój też już niczego sobie
Nie da się nie zauważyć ciąży
Ja też dziś wizytowalam. Dostałam skierowanie na słodki kubeczek i morfologia + mocz. Nie mogę się doczekać żeby przekonać się co to za cudo
No i od jutra jestem juz na zwolnieniu. Hura
Malutka wierci się okropnie i tak jak podejrzewalam kopie mnie po szyjce macicy. Na szczęście wszystko tam trzyma jak należy. Kluseczka waży juz ok 620gTheForfie, jusella, Agness27, eve90, aisa, Naditta, _analiza lubią tę wiadomość
-
Ja z moim przeżywamy kłótnie dość często
bo on jest nerwowy strasznie
i zaraz sobie i mi podnosi ciśnienie. .. jak robiliśmy remont tp poprostu raz az się poplakalam tak mnie zdenerwował
oczywiście później przepraszał ale co mnie zdenerwował to moje
.... ehhh faceciii....
ja właśnie czekam na wizytę i gin i będzie sprawdzać czy u mnie wszystko okczy wszystko się "trzyma" jak należy
cukier widzę z badania mam oknaczczo : 79 po godz 181 i po dwóch 137 więc chyba ok
renieczka, jusella, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
-
majeczka87 wrote:2 opakowania po 10 sztuk wystarczą
zajechalam ale ten szumimiś to inny niz ten slawny i promocja po 20 zl mniej. Chcialam posluchac jak szumi i go z panią w sklepie rozpakowalysmy ale tego systemu do szumienia nie dalo sie uruchomic bo nie mial baterii i w koncu go nie kupilam
Majeczka o jakich podkładach mówicie?? patrzyłam w gazetce i nie widziałam.i ile za te 10 szt??
-
renieczka wrote:Hej laski
Nowa dobrze, że masz to już za sobą. Lekarz dobrze zrobił, infekcję doleczysz w trakcie, a szyjka juz zabezpieczona i maluch teżDbaj o siebie i się nie denerwuj.
Obejrzałam wasze brzuszki, piękne sąMój też już niczego sobie
Nie da się nie zauważyć ciąży
Ja też dziś wizytowalam. Dostałam skierowanie na słodki kubeczek i morfologia + mocz. Nie mogę się doczekać żeby przekonać się co to za cudo
No i od jutra jestem juz na zwolnieniu. Hura
Malutka wierci się okropnie i tak jak podejrzewalam kopie mnie po szyjce macicy. Na szczęście wszystko tam trzyma jak należy. Kluseczka waży juz ok 620g
ja na zwolnieniu od 6 tyg ciazy
teraz sobie odpoczniecie jak od jutra zwolnienie
-
Mój dziś cały dzień szaleje...
Mam pytanie czy któraś miała liczbę limfocytow poniżej normy? Bo właśnie dostałam wyniki krwi i moczu i nie są za specjalne. Poza tym pojedyncze nablonki płaskie, leukocyty 1-2, i pojedyncze bakterie w moczu. No i crp sobie rośnie w najlepsze- 18,7...