X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dziewczynki nie wytrzymam - muszę się z kimś podzielić tą wiadomością bo pęknę zaraz!
    Tatusiek przed chwilką dzwonił, że dostał pracę w Norwegii! (teraz w Holandii pracuje za śmieszne pieniądze). Jak się uda to w weekend już zjedzie do mnie i będziemy mieć tydzień, żeby nacieszyć się sobą i przepakować go. Wiem, że Norwegia dalej ale tam to mogę latać często :-) bo bilety są tańsze a poza tym dużo większe zarobki :-D

No kochana to super cieszę się razem z Tobą, ja jestem po ślubie 3 lata a w związku 9 lat ale jestem tak przywiązana do swojego męża, że płakać mi się chce jak jeden dzień się nie widzimy więc rozumiem twoją radość. Nacieszcie się sobą ile się da.

Apropo męża w lipcu w zeszłym roku przechodził operaję z resztą dzięki niej jestem w ciąży nie była ona aż tak bardzo inwazyjna ale jak go odwoziłam do szpitala to całą drogę zamiast go wspierać to płakałam to samo w szpitalu w końcu mąż kazał mi jechać do domu bo bardziej się bał o mnie niż martwił o siebie :) Chociaż nie myślał o operacji :-) ja jestem straszna jeśli o niego chodzi.

TheForfie, jusella lubią tę wiadomość

• TheForfie Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrzę na wasze 'suwaczki' to jestescie tydzien, dwa pozniej niz ja i ja w tym tygodniu słabo czuję ruchy, czuje ale nie sa one tak wyrazne i mocne jak we wczesniejszych tygodniach, gdzies czytałam że dzieciaczek teraz spi ok 20h na dobe. jestem pod koniec 24 tygodnia wiec mam nadzieje ze w 25 sie znow troche rozbudzi lub inaczej ulozy, bo tatus tez czuje teraz tylko te najmocniejsze kopniecia ;)

A ile tych podkladow kupujecie, tych co sa w rossmannie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 13:31

jusella lubi tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej książce ("W oczekiwaniu na dziecko",Murkoff) jest napisane, że dziecko wykazuje największą aktywność między 24-28 tyg ciąży. Ciągle ma dużo miejsca, a jest już wystarczająco duże żeby dawać porządne kopy.

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie wrote:
    Jak patrzę na wasze 'suwaczki' to jestescie tydzien, dwa pozniej niz ja i ja w tym tygodniu słabo czuję ruchy, czuje ale nie sa one tak wyrazne i mocne jak we wczesniejszych tygodniach, gdzies czytałam że dzieciaczek teraz spi ok 20h na dobe. jestem pod koniec 24 tygodnia wiec mam nadzieje ze w 25 sie znow troche rozbudzi lub inaczej ulozy, bo tatus tez czuje teraz tylko te najmocniejsze kopniecia ;)

A ile tych podkladow kupujecie, tych co sa w rossmannie?

2 opakowania po 10 sztuk wystarczą

zajechalam ale ten szumimiś to inny niz ten slawny i promocja po 20 zl mniej. Chcialam posluchac jak szumi i go z panią w sklepie rozpakowalysmy ale tego systemu do szumienia nie dalo sie uruchomic bo nie mial baterii i w koncu go nie kupilam

TheForfie lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kopniakow to powiem Wam że moja mala jest aktywna najbardziej wieczorem i rano kiedy odpoczywam i nie są to jakieś wielkie kopniaki ... z tego co pamiętam to może kilka razy mnie tak mocno kopnela ze aż podskoczylam :)
    no iii jak zjem coś słodkiego to się rusza bardziej :) Ale też jakoś sczegonie nie "skacze " :)

majeczka87, TheForfie, jusella lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa to ten passer (czy jak mu tam) trzeba przemywac? jak to sie robi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 13:45

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa no własnie, jak możesz to napisz cos więcej - jak wyglądało u Ciebie zakładanie pessaru, czy bolało, ile trwało i jak to wygląda do końca ciąży - tez ni wiedziałam o jakichś tabletkach i przemywaniu...

Jusella- super, To rozumiem ze na ten tydzień z mężem w domu znikasz z forum? :P

Nawet nie chce Cię tu widzieć :) :D :D :*

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój czasem kopnie porządnie, a czasem tak wewnątrz, jakby musniecie tylko. A po jedzeniu się uaktywnia od razu. Wczoraj panikowalam, bo zjadłam, a on nic. I tak przez kilka godzin nic... Ale dzisiaj za to rozrabia nawet bez jedzenia.
    Nie nauczę się nigdy, żeby nie panikować. Raz w tygodniu zdarza się, że mało się rusza, ja od razu mam ochotę płakać. Panikara że mnie.

jusella, Maka lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Nowa no własnie, jak możesz to napisz cos więcej - jak wyglądało u Ciebie zakładanie pessaru, czy bolało, ile trwało i jak to wygląda do końca ciąży - tez ni wiedziałam o jakichś tabletkach i przemywaniu...

Jusella- super, To rozumiem ze na ten tydzień z mężem w domu znikasz z forum? :P

Nawet nie chce Cię tu widzieć :) :D :D :*

Analiza - jak znam życie Tatusiek wkurzy mnie czymś już pierwszego dnia :-) więc będę musiała zajrzeć i się wyżalić :-) a poza tym nie wytrzymam bez forum już się uzależniłam ;-)

TheForfie, _analiza, stokrotka2013, Agness27, Maka, eve90, majeczka87 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka bardzo dobry wynik masz i watpie by kazali ci go powtarzać.

Ja dzis byłam na małych zakupach i wiecie co nie mogłam znaleźć wiekszego biustonosza...dopiero znalazłam 2 sztuki w textilu i od razu je wziełam:)
    a i do tego koszulke kupiłam sobie do karmienia:)

zamawiałyście jakieś naklejki na ściane??
    jak tak to podeślijcie linka:))

Maka, jusella lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Analiza - jak znam życie Tatusiek wkurzy mnie czymś już pierwszego dnia :-) więc będę musiała zajrzeć i się wyżalić :-) a poza tym nie wytrzymam bez forum już się uzależniłam ;-)
    Hehe spoko, w sumie nie wiem czy my tu byśmy przez tydzień bez Ciebie wytrzymały :D to jednak zbyt długi odwyk, a weź to nadrabiaj! :)

Ale chłopa trza ugłaskać przecież, w końcu się spisał;)

Mnie mój M. coś ostatnio nie wkurza, ciekawe kiedy pierdutnie jakaś zdrowa bomba i się poklocimy fest :P

W ciąży częstotliwość wyładowań rośnie w zastraszającym tempie:)

Maka, eve90, jusella lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to jeszcze tydzień temu aż tak mocno i często nie czułam, przed świętami zaczął tak szaleć i wiem że bardzo dużo zależy od ułożenia dziecka i wiem że nie można aż tak się martwić.

Jeśli chodzi o pessar to założenie nie bolało a jest całkiem spory. Na pessar gin nałożył jakiś krem. trwało to dosłownie chwilę później jeszcze sprawdzał czy dobrze się ułożył. tydzień temu miałam infekcję i jestem jeszcze na antybiotyku ale lekarz uważa że to mniejsze zło i oby tak było zaufałam mu bo niby kto ma wiedzieć lepiej. Teraz jak mam już założony pessar to rano muszę sobie delikatnie płukać irygatorem tantum rosa i po tym aplikuję w tabletce clotromazolum i wieczorem również płucze w ten sam sposób i zakładam antybiotyk w tabletce. Zakaz korzystania z basenu, wanny, współżycia i ogólnie muszę uważać na infekcję. za tydzień kolejna wizyta by sprawdzić czy dobrze się ułożył. dziś go nie czuję jedynie jak aplikuję to jest wyczuwalny. Pessar ściągnie mi w 37 tygodniu jeśli wszystko będzie dobrze. I tak to wygląda.

TheForfie, jusella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :)
    Nowa dobrze, że masz to już za sobą. Lekarz dobrze zrobił, infekcję doleczysz w trakcie, a szyjka juz zabezpieczona i maluch też :) Dbaj o siebie i się nie denerwuj.

Obejrzałam wasze brzuszki, piękne są :) Mój też już niczego sobie :) Nie da się nie zauważyć ciąży :)

Ja też dziś wizytowalam. Dostałam skierowanie na słodki kubeczek i morfologia + mocz. Nie mogę się doczekać żeby przekonać się co to za cudo :)
    No i od jutra jestem juz na zwolnieniu. Hura :)
    Malutka wierci się okropnie i tak jak podejrzewalam kopie mnie po szyjce macicy. Na szczęście wszystko tam trzyma jak należy. Kluseczka waży juz ok 620g :)

TheForfie, jusella, Agness27, eve90, aisa, Naditta, _analiza lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moim przeżywamy kłótnie dość często :P bo on jest nerwowy strasznie :P i zaraz sobie i mi podnosi ciśnienie. .. jak robiliśmy remont tp poprostu raz az się poplakalam tak mnie zdenerwował :P oczywiście później przepraszał ale co mnie zdenerwował to moje :/ .... ehhh faceciii....
    ja właśnie czekam na wizytę i gin i będzie sprawdzać czy u mnie wszystko ok :) czy wszystko się "trzyma" jak należy :P
    cukier widzę z badania mam ok :) naczczo : 79 po godz 181 i po dwóch 137 więc chyba ok ;)

renieczka, jusella, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    2 opakowania po 10 sztuk wystarczą

zajechalam ale ten szumimiś to inny niz ten slawny i promocja po 20 zl mniej. Chcialam posluchac jak szumi i go z panią w sklepie rozpakowalysmy ale tego systemu do szumienia nie dalo sie uruchomic bo nie mial baterii i w koncu go nie kupilam

Majeczka o jakich podkładach mówicie?? patrzyłam w gazetce i nie widziałam.i ile za te 10 szt??

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Hej laski :)
    Nowa dobrze, że masz to już za sobą. Lekarz dobrze zrobił, infekcję doleczysz w trakcie, a szyjka juz zabezpieczona i maluch też :) Dbaj o siebie i się nie denerwuj.

Obejrzałam wasze brzuszki, piękne są :) Mój też już niczego sobie :) Nie da się nie zauważyć ciąży :)

Ja też dziś wizytowalam. Dostałam skierowanie na słodki kubeczek i morfologia + mocz. Nie mogę się doczekać żeby przekonać się co to za cudo :)
    No i od jutra jestem juz na zwolnieniu. Hura :)
    Malutka wierci się okropnie i tak jak podejrzewalam kopie mnie po szyjce macicy. Na szczęście wszystko tam trzyma jak należy. Kluseczka waży juz ok 620g :)
    Ładna waga :)
    ja na zwolnieniu od 6 tyg ciazy :)
    teraz sobie odpoczniecie jak od jutra zwolnienie :)

• kama005 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się poruszała rano a teraz cisza... Jakaś leniwa dzisiaj jest... Mam nadzieję że się rozrusza :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dziś cały dzień szaleje...
    Mam pytanie czy któraś miała liczbę limfocytow poniżej normy? Bo właśnie dostałam wyniki krwi i moczu i nie są za specjalne. Poza tym pojedyncze nablonki płaskie, leukocyty 1-2, i pojedyncze bakterie w moczu. No i crp sobie rośnie w najlepsze- 18,7...

ckaik0s3070dl07t.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od dwoch dni tylko musniecia delikatne .. :) ale za to wiem,ze w nocy nadrabia,bo dziwnym trafem za kazdym razem jak ide do lazienki to ona tez nie spi :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam % limfocytów mniejszy ale ilościowo jest ok :) Za to monocytów mam o wiele mniej

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ