Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
O właśnie mam wyniki morfologii
Monocytów i neutrocytów mam powyżej normy i krwinki białe też powyżej normy...
Glukoza na czczo 69! norma 60-90
Czekam już tylko na te oznaczenia po 1h i 2hKarolajjn:), kot_bury lubią tę wiadomość
-
jusella bardzo sie ciesze;) spedzaj milo czas z tatuskiem;)
Agnes okolo 7 zl;) canpola z karta rosneWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 16:33
kama005, eve90, jusella lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Witajcie!
Cieszę się, że kolejne wizyty udane
Kurcze, macie tyle tych badań, wizyty co chwilę, że aż popadam w depresję czytając to wszystkobo tutaj w UK kompletnie nic nie badają.
O przepraszam, skłamałabym... dziś dostałam zaproszenie na szczepienie przeciwko ksztuścowi, ha
Tak poza tym, to ciężką noc miałam. Pożarłam syfu wczoraj więc i musiałam odcierpieć swoje- ból żołądka i wzdęty brzuchol całą noc. Do tego bunio chyba mocno rośnie, bo poćwiczyłam jogę wczoraj i myślałam, że mi mięśnie na brzuchu strzelą w nocy.
Dziś już lepiej i lżej, 2h spacer z psem zaliczony, zdrowy obiad gotowy: zupka jarzynowa, kurczak w sosie koperkowym, brokuły, fasolka szparagowa i młode ziemniaczki. Pycha! Ale ja i tak nadal nie przesteję myśleć o najszpetniejszych kruchych ciastkach świata (z serem i dżemem truskawkowym), które wczoraj uczyniłam w przypływie weny kulinarnej. Nie grzeszą urodą, ale są taaaakie dobre
Też dostaję jazd, jak młody się nie rusza. Ostatnio shizowałam przez prawie 24h, bo tak się musiał przekręcić chłopak, że kopał do wewnątrz, a ja tego prawie nie czułam. Nie byłam pewna, czy to dzidzia czy może przemieszczające się gazy w środku. Jak mi zasadził kilka razy w kiszkę stolcową to do mnie dopiero dotarłoWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 16:52
jusella lubi tę wiadomość
-
Maka wrote:Mój dziś cały dzień szaleje...
Mam pytanie czy któraś miała liczbę limfocytow poniżej normy? Bo właśnie dostałam wyniki krwi i moczu i nie są za specjalne. Poza tym pojedyncze nablonki płaskie, leukocyty 1-2, i pojedyncze bakterie w moczu. No i crp sobie rośnie w najlepsze- 18,7... -
Liluk nie przejmuj soe ja ostatnie badania robilam 14 grudnia czuje sie swietnie na nic nie narzekam wiecej nie robi, gin mnie tylko prosila o mocz na nastepna wizyte w kwietniu
Bylam w rossmanie faktycznie sa podklady w prokocji ale te za 7,99 sa male bardzo a za 9,99 pelnowymiarowe duze, wiec zakupilam dwie paczki tych wiekszych dzieki za cynk
I teraz pytanie kulinarne jak robi sie salatke z bialej kapusty bo mnie naszla taaaka ochota a nie umiemjusella, LilouK lubią tę wiadomość
Kijanka
-
przyszły mi właśnie wyniki po glukozie ,
na czczo 81
po godzinie 103
po dwóch 113 ..
uff a tak się stresowałam tym badaniem . Teraz zostało tylko odliczać dni do wizyty u gina żeby zobaczyć ile synek podrósł ..
Majeczka dzięki za cynk , też zaraz polecę do rossmana po te podkłady !
Ejrene, jusella, renieczka, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość
[/url]
-
renieczka wrote:Hej laski
Nowa dobrze, że masz to już za sobą. Lekarz dobrze zrobił, infekcję doleczysz w trakcie, a szyjka juz zabezpieczona i maluch teżDbaj o siebie i się nie denerwuj.
Obejrzałam wasze brzuszki, piękne sąMój też już niczego sobie
Nie da się nie zauważyć ciąży
Ja też dziś wizytowalam. Dostałam skierowanie na słodki kubeczek i morfologia + mocz. Nie mogę się doczekać żeby przekonać się co to za cudo
No i od jutra jestem juz na zwolnieniu. Hura
Malutka wierci się okropnie i tak jak podejrzewalam kopie mnie po szyjce macicy. Na szczęście wszystko tam trzyma jak należy. Kluseczka waży juz ok 620g
Kluseczka? To jak ja mam swojego nazwać jak waga z dziś 1020geve90, ania181111, renieczka, kot_bury, nowatorka, Kasiulina, aisa, Agaax, Wiola90, _analiza lubią tę wiadomość
-
kijanka_88 wrote:I teraz pytanie kulinarne jak robi sie salatke z bialej kapusty bo mnie naszla taaaka ochota a nie umiem
Jeśli chodzi Ci o surówkę Colesław to:
Kapusta biała, marchewka, trochę cebulki, sól
Kapustę poszatkować posolić i trochę "pomęczyć" (pognieść ręką), marchewkę na grubej tarce potraktować, cebulę w cieniutkie piórka- wszystko wymieszać
Sos: 3 łyżki majonezu,1/4 - 1/2 szkl. mleka(zależy jak gęsty majonez), troszkę cukru pudru ok.1/2 łyżki, sok z cytryny (2-3 łyżeczki) - składniki wymieszać połączyć z surówką. Najlepsza jest dopiero na drugi dzień jak wszystkie smaki przejdą.
Nieco lżejsza suróweczka:
poszatkowaną kapustę posolić, pomęczyć i zakwasić sokiem z cytryny (dość sporo) - odstawić, w między czasie marchewkę zetrzeć na grubej tarce, pokroić koperek (ja lubię jak dużo) i połączyć wszystko - dodać trochę cukru i olej (najlepiej słonecznikowy) - ta surówka jest najlepsza z młodej kapusty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 17:58
kijanka_88, renieczka, eve90, nowatorka, majeczka87, aisa, figaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
LilouK, trzeba się pocieszać hasłem: "mniej wiesz, lepiej śpisz".
Bez tych wszystkich badań też będzie dobrze, lekarze w Polsce za bardzo świrują
Kama, Twoja mała ma po prostu słabszy dzień. Jutro nadrobi.
jusella, LilouK, aisa lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Już po wizycie. Lekarzowi wynik na czczo się nie podobał - dał glukometr i kazał przejść na dietę. Do tego mam zapisać się do diabetologa tak żeby mieć spokojną głowę.
Na szczęście, paniki nie madieta powinna wszystko poprawić, glukometr to tylko po to, żeby było co pokazać diabetologowi
Dziś nauczyłam się go używać, od jutra pomiary.
Łożysko przodujące dalej ale też mówi, że powinno się podnieść. Dopiero jak w bardziej zaawansowanej ciąży się nie podniesie, to będziemy się tym martwić.
Następna wizyta za 3 tyg
Bzun na końcówce 23 tyg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 18:25
jusella, Ejrene, eve90, majeczka87, Maka, stokrotka2013, Kasiulina, kot_bury, aisa, figaa, Agness27, TheForfie, Wiola90, _analiza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjusella wrote:Jeśli chodzi Ci o surówkę Colesław to:
Kapusta biała, marchewka, trochę cebulki, sól
Kapustę poszatkować posolić i trochę "pomęczyć" (pognieść ręką), marchewkę na grubej tarce potraktować, cebulę w cieniutkie piórka- wszystko wymieszać
Sos: 3 łyżki majonezu,1/4 - 1/2 szkl. mleka(zależy jak gęsty majonez), troszkę cukru pudru ok.1/2 łyżki, sok z cytryny (2-3 łyżeczki) - składniki wymieszać połączyć z surówką. Najlepsza jest dopiero na drugi dzień jak wszystkie smaki przejdą.
Nieco lżejsza suróweczka:
poszatkowaną kapustę posolić, pomęczyć i zakwasić sokiem z cytryny (dość sporo) - odstawić, w między czasie marchewkę zetrzeć na grubej tarce, pokroić koperek (ja lubię jak dużo) i połączyć wszystko - dodać trochę cukru i olej (najlepiej słonecznikowy) - ta surówka jest najlepsza z młodej kapusty
Uwielbiam Coleslawa, ale mi smaka narobilas
I ta z koperkiem chętnie wypróbuję.jusella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny