X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie mam wyniki morfologii

Monocytów i neutrocytów mam powyżej normy i krwinki białe też powyżej normy...

Glukoza na czczo 69! norma 60-90

Czekam już tylko na te oznaczenia po 1h i 2h :)

Karolajjn:), kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella bardzo sie ciesze;) spedzaj milo czas z tatuskiem;)

Agnes okolo 7 zl;) canpola z karta rosne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 16:33

kama005, eve90, jusella lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam liczne bakterie itd Ale moja gin mówi że jeśli nie boli, Nie swedzi itp to się nie martwić :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Cieszę się, że kolejne wizyty udane :-)

Kurcze, macie tyle tych badań, wizyty co chwilę, że aż popadam w depresję czytając to wszystko O.o bo tutaj w UK kompletnie nic nie badają.
    O przepraszam, skłamałabym... dziś dostałam zaproszenie na szczepienie przeciwko ksztuścowi, ha ;-)

Tak poza tym, to ciężką noc miałam. Pożarłam syfu wczoraj więc i musiałam odcierpieć swoje- ból żołądka i wzdęty brzuchol całą noc. Do tego bunio chyba mocno rośnie, bo poćwiczyłam jogę wczoraj i myślałam, że mi mięśnie na brzuchu strzelą w nocy.

Dziś już lepiej i lżej, 2h spacer z psem zaliczony, zdrowy obiad gotowy: zupka jarzynowa, kurczak w sosie koperkowym, brokuły, fasolka szparagowa i młode ziemniaczki. Pycha! Ale ja i tak nadal nie przesteję myśleć o najszpetniejszych kruchych ciastkach świata (z serem i dżemem truskawkowym), które wczoraj uczyniłam w przypływie weny kulinarnej. Nie grzeszą urodą, ale są taaaakie dobre :-/

Też dostaję jazd, jak młody się nie rusza. Ostatnio shizowałam przez prawie 24h, bo tak się musiał przekręcić chłopak, że kopał do wewnątrz, a ja tego prawie nie czułam. Nie byłam pewna, czy to dzidzia czy może przemieszczające się gazy w środku. Jak mi zasadził kilka razy w kiszkę stolcową to do mnie dopiero dotarło ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 16:52

jusella lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Mój dziś cały dzień szaleje...
    Mam pytanie czy któraś miała liczbę limfocytow poniżej normy? Bo właśnie dostałam wyniki krwi i moczu i nie są za specjalne. Poza tym pojedyncze nablonki płaskie, leukocyty 1-2, i pojedyncze bakterie w moczu. No i crp sobie rośnie w najlepsze- 18,7...
    ja mam linfocyty ponizej normy, neutrocyty powyzej i lekarz na to wogole nie zwrocil uwagi bo to chyba jest u nas normalne. jedyne co to mi dal zelazo na anemie :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liluk nie przejmuj soe ja ostatnie badania robilam 14 grudnia czuje sie swietnie na nic nie narzekam wiecej nie robi, gin mnie tylko prosila o mocz na nastepna wizyte w kwietniu :)

Bylam w rossmanie faktycznie sa podklady w prokocji ale te za 7,99 sa male bardzo a za 9,99 pelnowymiarowe duze, wiec zakupilam dwie paczki tych wiekszych dzieki za cynk

I teraz pytanie kulinarne jak robi sie salatke z bialej kapusty bo mnie naszla taaaka ochota a nie umiem :(

jusella, LilouK lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszły mi właśnie wyniki po glukozie ,
    na czczo 81
    po godzinie 103
    po dwóch 113 ..
    uff a tak się stresowałam tym badaniem . Teraz zostało tylko odliczać dni do wizyty u gina żeby zobaczyć ile synek podrósł .. :)

Majeczka dzięki za cynk , też zaraz polecę do rossmana po te podkłady ! :)

Ejrene, jusella, renieczka, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Hej laski :)
    Nowa dobrze, że masz to już za sobą. Lekarz dobrze zrobił, infekcję doleczysz w trakcie, a szyjka juz zabezpieczona i maluch też :) Dbaj o siebie i się nie denerwuj.

Obejrzałam wasze brzuszki, piękne są :) Mój też już niczego sobie :) Nie da się nie zauważyć ciąży :)

Ja też dziś wizytowalam. Dostałam skierowanie na słodki kubeczek i morfologia + mocz. Nie mogę się doczekać żeby przekonać się co to za cudo :)
    No i od jutra jestem juz na zwolnieniu. Hura :)
    Malutka wierci się okropnie i tak jak podejrzewalam kopie mnie po szyjce macicy. Na szczęście wszystko tam trzyma jak należy. Kluseczka waży juz ok 620g :)

Kluseczka? To jak ja mam swojego nazwać jak waga z dziś 1020g

eve90, ania181111, renieczka, kot_bury, nowatorka, Kasiulina, aisa, Agaax, Wiola90, _analiza lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:

Ale fajnie , że już takie duże cudo nosisz pod serduszkiem ! :)

renieczka, Ejrene, kot_bury lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene... noo :) piękny wynik ;)

Ejrene lubi tę wiadomość

Kijanka
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene :) no to ładny wynik ;) ciekawe jak moja dzidzia usg dopiero po majowce :/

Ejrene lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    I teraz pytanie kulinarne jak robi sie salatke z bialej kapusty bo mnie naszla taaaka ochota a nie umiem :(

Jeśli chodzi Ci o surówkę Colesław to:
    Kapusta biała, marchewka, trochę cebulki, sól
    Kapustę poszatkować posolić i trochę "pomęczyć" (pognieść ręką), marchewkę na grubej tarce potraktować, cebulę w cieniutkie piórka- wszystko wymieszać
    Sos: 3 łyżki majonezu,1/4 - 1/2 szkl. mleka(zależy jak gęsty majonez), troszkę cukru pudru ok.1/2 łyżki, sok z cytryny (2-3 łyżeczki) - składniki wymieszać połączyć z surówką. Najlepsza jest dopiero na drugi dzień jak wszystkie smaki przejdą.

Nieco lżejsza suróweczka:
    poszatkowaną kapustę posolić, pomęczyć i zakwasić sokiem z cytryny (dość sporo) - odstawić, w między czasie marchewkę zetrzeć na grubej tarce, pokroić koperek (ja lubię jak dużo) i połączyć wszystko - dodać trochę cukru i olej (najlepiej słonecznikowy) - ta surówka jest najlepsza z młodej kapusty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 17:58

kijanka_88, renieczka, eve90, nowatorka, majeczka87, aisa, figaa lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejrene wow jaka waga dzieciaczka :D

Karolajn ładnie :)

Ejrene lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:

To spory chłopak rośnie :)

Ejrene lubi tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK, trzeba się pocieszać hasłem: "mniej wiesz, lepiej śpisz".
    Bez tych wszystkich badań też będzie dobrze, lekarze w Polsce za bardzo świrują ;)

Kama, Twoja mała ma po prostu słabszy dzień. Jutro nadrobi.

jusella, LilouK, aisa lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Lekarzowi wynik na czczo się nie podobał - dał glukometr i kazał przejść na dietę. Do tego mam zapisać się do diabetologa tak żeby mieć spokojną głowę.
    Na szczęście, paniki nie ma :) dieta powinna wszystko poprawić, glukometr to tylko po to, żeby było co pokazać diabetologowi :)
    Dziś nauczyłam się go używać, od jutra pomiary.

Łożysko przodujące dalej ale też mówi, że powinno się podnieść. Dopiero jak w bardziej zaawansowanej ciąży się nie podniesie, to będziemy się tym martwić.

Następna wizyta za 3 tyg :)

Bzun na końcówce 23 tyg
    c57d6b1f54957511med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 18:25

jusella, Ejrene, eve90, majeczka87, Maka, stokrotka2013, Kasiulina, kot_bury, aisa, figaa, Agness27, TheForfie, Wiola90, _analiza lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella dzieeeeekuje :):);)

Kijanka
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile super wieści :)

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Jeśli chodzi Ci o surówkę Colesław to:
    Kapusta biała, marchewka, trochę cebulki, sól
    Kapustę poszatkować posolić i trochę "pomęczyć" (pognieść ręką), marchewkę na grubej tarce potraktować, cebulę w cieniutkie piórka- wszystko wymieszać
    Sos: 3 łyżki majonezu,1/4 - 1/2 szkl. mleka(zależy jak gęsty majonez), troszkę cukru pudru ok.1/2 łyżki, sok z cytryny (2-3 łyżeczki) - składniki wymieszać połączyć z surówką. Najlepsza jest dopiero na drugi dzień jak wszystkie smaki przejdą.

Nieco lżejsza suróweczka:
    poszatkowaną kapustę posolić, pomęczyć i zakwasić sokiem z cytryny (dość sporo) - odstawić, w między czasie marchewkę zetrzeć na grubej tarce, pokroić koperek (ja lubię jak dużo) i połączyć wszystko - dodać trochę cukru i olej (najlepiej słonecznikowy) - ta surówka jest najlepsza z młodej kapusty

Uwielbiam Coleslawa, ale mi smaka narobilas :)

I ta z koperkiem chętnie wypróbuję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile piękny brzusio :)

‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ