Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
jusella wrote:Wracając do Majeczki i Jej listy - to zmotywowała mnie i przez weekend przejrzałam produkty w Gemini i zaczęłam dodawać do koszyka potrzebne rzeczy - no i przestałam jak zrobiło się tysiąc złotych za zakupy - a to nie wszystko
Tysiąc? To coś Ty tam nadodawała?majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Jusella u mnie 350 wyszło ale nie kupilam jednak tych kropel na kolke
pomyslalam a moze moje dziecko nie bedzie mialo kolek;) najwyzej sie kupi na cito w aptece;)
jusella, eve90 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Ejrene wrote:Tysiąc? To coś Ty tam nadodawała?
Zdolna jestem
Same potrzebne rzeczy - trochę za termometr wyszło - ponad stówka, 150 zł żel położniczy i też troszkę za inhalator, 2 okrycia kąpielowe a reszta to drobnica typu kosmetyki dla Maluszka i rzeczy dla mnie - jak tak przejrzałam tą listę to szału nie ma
Oczywiście nie zamawiałam tego wszystkiego - na pewno są rzeczy bez których się obejdę - na razie robię wersje "full wypas" a potem będę okrajać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 11:06
TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Mi mleko na zgagę pomaga tylko jak je piję
Gdy skończe zgaga wraca.
Wy rzeczy dla dzieci a ja farbę do łazienki wybieramW połowie msc wchodzi budowlaniec - na czas robienia łazienki uciekam do mamy, ale obiecał, że się w 3-4 dni wyrobi, bo musi tylko poprawić jedną ścianę, a na którą nam woda ciekła, bo dach przeciekał.
A potem od razu garderoba i od maja zakupy dla dzidzi!ania181111, jusella, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość
-
Acha rozumiem. Ja też będe z gemini zamawiać ale nie wszystko, termometr ten co chcę kupić taniej kupie w internecie, kosmetyki dla małego z hippa też tańsze są na stronie firmowej hippa i z niej zamówię- powyrzej 100zł jest darmowa wysyłka
Dołączam do cierpiących na zgagę, ja też bardzo często mam, praktycznie codziennie. Na szczęście nie taką masakryczną ale potrafię po wsztstkim mieć, nawet płatkach z mlekiemjusella lubi tę wiadomość
-
Zastanawia mnie ten spirytus salicylowy na pępek. Myślę że chodziło o zwykły spirytus 70% (do zrobienia samemu, 2 miarki czystego spirytusu 96% i 1 miarka wody. Z tego co ja się orientuję to salicylowego nie stosuje się u niemowlaków, a co dopiero u noworodka.
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
ania181111 wrote:A ja sobie to wszystko podzieliłam zakupy
napierw komody, szafki itd
potem ubranka
kosmetyki itp:) moje rzeczy i na końcu łóżeczko i wózek
Dokładnie w takiej samej kolejności robię zakupy - na razie mamy panele i farby do pokoiku, za tydzień będzie zamawiana komoda i szafa.jusella, ania181111 lubią tę wiadomość
-
Wiola90 wrote:Zastanawia mnie ten spirytus salicylowy na pępek. Myślę że chodziło o zwykły spirytus 70% (do zrobienia samemu, 2 miarki czystego spirytusu 96% i 1 miarka wody. Z tego co ja się orientuję to salicylowego nie stosuje się u niemowlaków, a co dopiero u noworodka.
W niektorych szpitalach tylko oceniseptem każą psikać. Ci Twoi sprzedawcy to kaja-baby i ?
Jaki magnez się dobrze wchłania? Muszę sobie dodatkowo kupić bo ostatnio w nocy takie skurcze łydek mnie złapały że do teraz je czuje.Pauli11 lubi tę wiadomość
-
Majeczka wracając do endomendy i naprotechnologii.. To tak jak pisałam jeżeli ma się małe problemy to pomoże, ale dla niektórych tylko IVF jest szansą..
Ja może parę razy miałam zgage - przed ciąża nie wiedziałam co to jest, nigdy nie miałam. A raczej na bujną czupryne nie liczę.. Jak spoglądam na nasze zdjęcia jako niemowlaki. Nie ma szans..jusella lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry w poniedziałek za oknem piękna wiosna
Nic się nie odzywalam przez weekend bo dopadła mnie dolina dziś jest trochę lepiej ale bez szału.
Cyc mi nie urusl tylko w obwodzie mi trochę przybyło.
Zgaga to moje odkrycie ciążowe nigdy wcześniej mnie nie dopadła wczoraj po Coca coli która i tak pół na pół piłam z wodą bo dla mnie jest sama za słodką ale zgaga była jak na razie reni pomaga.
Powoli w domu rozpoczyna się remont i to chyba mnie najbardziej przeraża będę musiała się wynieść na jakiś czas do mamy. Pocieszające jest to że później będzie ładnie
.
Miłego dnia życzę a ja szukam dalej mojego dobrego humorru .Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 11:52
TheForfie, jusella, eve90 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
nick nieaktualnyNaditta wrote:Dzieki dziewczyny, będę próbowac domowych sposobów. Syrop z cebuli jest rzeczywiście super, ale właśnie na kaszel, a ja kaszlu jeszcze nie mam. Do soku nie mam dostępu, posiadam tylko zwykły malinowy Herbapol, ale jak wiadomo tam soku 0,00003% reszta to cukier, więc raczej nie pomoże. Zostaje mi czosnek i żurawina w słoiczku od mamy (wiem, że to bardziej na układ moczowy, ale ma dużo witaminy C więc liczę na to, że pomoże). Oby się obyło bez doktora...
Jak nie masz dostępu do soku malinowego to polecam Ci herbatkę malinową z Herbapolu właśnie. To 80% suszu z malin! U nas w domu nr 1 w zimę i na przeziębienie.Naditta lubi tę wiadomość
-
Ejrene wrote:W niektorych szpitalach tylko oceniseptem każą psikać. Ci Twoi sprzedawcy to kaja-baby i ?
Jaki magnez się dobrze wchłania? Muszę sobie dodatkowo kupić bo ostatnio w nocy takie skurcze łydek mnie złapały że do teraz je czuje.
MagneB6 max.Ejrene, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Ja też mam w koszyku już trochę rzeczy ale w aptece Gemini jest w miarę tanio. Czekam tylko ja wypłatę
Jak na zlosc wszystko nam sir w domu psuje. Kran w umywalce, czajnik elektryczny przecieka, a żelazko niedlugo sie totalnie zjara... Za mało wydatków mamy!
Wracam od ortopedy. Ogólnie wyszło że mam krzywo kręgosłup i przechyla mi się na lewą stronę stał te bóle lewej strony.
Mam kupić wkładkę do lewego buta i do tego m ćwiczyć 6xdziennie po 3 min. Dał mi zestaw ćwiczeń jak wrócę do domu mogę wam go przepisać
Do tego mam się zgłosić po porodzie w 4tyg-6tyg życia dziecka z Dzieckiem na ko trójkę tak byśmy mogli też zrobić USG. A później jeszcze Rtg kręgosłupa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 11:54
renieczka, Pauli11 lubią tę wiadomość
-
Mam kupić wkładkę do lewego buta i do tego m ćwiczyć 6xdziennie po 3 min. Dał mi zestaw ćwiczeń jak wrócę do domu mogę wam go przepisać
Ja poproszę taki zestaw
A jeżeli chodzi o psucie to u nas też kran z umywalką do wymiany i szafka już się też nie nadaje, do tego nie mam letnich opon i mój M musi do dentysty się udać ( dojrzał już do tego, a jak się w końcu wybierze to tanio pewnie nie będxzieno i jeszcze wesele za 3 tygodnie także wydatków jest. My dlatego za wózkiem, komodą itp wybierzemy się pod koniec miesiąca też z wypłatą nową