X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam w tym cudownym dniu :) od rana biegałam z praniem, bo chciałam skorzystać z pogody i złapać trochę słońca przy okazji.
    Też już powoli mi sie zbiera tej wyprawki - moja szafa jest już pełna dzidziusiowych rzeczy. Mogę polecić sprzedajacego Swiat___Dziecka - tanio i wszystko ok. Butelki mam z Philips Avent, bo taki dostałam w prezencie sterylizator. Laktatora na zapas chyba nie będę kupować. Wyślę najwyżej męża jak będzie mi potrzebny.

Dołączam do grona cierpiących na zgage - ja się ratuję mleczkiem Alugastrin. U mnie to już jest taki poziom, że śpię na dwóch poduchach jak stara babcia... :P

Agness27 lubi tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w proszku do białego albo w płynie bym namoczyla, później ewentualnie do pralki albo przeczyscic szczoteczką i na słonko, akurat dziś ładnie :)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• TheForfie Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myslalam o elektrycznym laktatorze ale jak tak wszystkie piszecie to sie jeszcze waham.. ;) ostatnio pisalam ze mala malo sie rusza i lzej kopie, musial byc taki tydzien i sie ulozyla tak bo od wczoraj moj brzuch to jakas trampolina, tatus ja takk wczoraj rozbudzil mowiac do niej i pukajac lekko w brzuch ze sam sie straszyl ze tak mocno kopala hehe :) zastanawiam sie jak mnie tak kopie jak ona to robi bo naprawde, jeden za drugim i to takie mocne ze az czasami zaboli :P
    Wózka szukam cos w stylu camarelo i Expander Mondo taki okrągły na dole :) jedziemy dzisiaj do smyka zobaczyc jak nie to z internetu zamowimy :)
    Mama kupila mi taki cuudny misiowaty rozek, mowi ze to na wyjscie ze szpitala, nie wiem czy nie bedzie jej za goraco jak sie trafi pogoda hehe ale sliczniutki, ciuszkow tez coraz wiecej :) ja juz sie ledwo mieszcze w koszulki, buty zniszczone stare, moj mi co chwile przypomina ze pojedziemy kupimy, ale niee ja wole cos dla malej :))
    łóżeczko zamówiłam http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-kolory-16el-moskit-h6-darland-i5416933160.html z posciela misie na hustawce w rozu :) a tesciowa : " ale takie cale rozowe..." no przeciez nie ma roznych kolorow jest wszystko w jednym.. a szwagier: a jak sie okaze ze chlopiec?.. Dwóch lekarzy potwierdzilo ze dziewczynka, ale on uwaza ze mogla skrzyzowac nogi, bo on zna kogos kto mial miec dziewczynke a urodzil sie chlopak i my tez tak bedziemy mieli, gdzie na USG ma rozkroczone nozki i wszystko widac.. Nie da sie ich przegadac...
    A szkole rodzenia zaczynami na poczatek maja :D

ania181111, jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zapisani jesteśmy na maja na szkołę rodzenia :) już widzę jaki mój facet będzie przerażony :P
    Wesoło będzie napewno :)
    Jeżeli chodzi o laktator to narazie daje spokój bo zobaczymy po urodzeniu :)
    Moja myszka dziś szaleje w brzuchu :D

TheForfie, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szkole rodzenia zaczynamy 9 kwietnia.

A o to lista cwiczeń

1. Położyć się na ziemi i nóżki wrzucić na krzesło (tzw czwórka) i rozciągać kręgosłup
    2. Rowerek x 20
    3. Na leżąco podciagamy nogi i robimy skróty na bok kolanami
    4. Nożyce x 10
    5. Przysiady x 10
    6. Na leżąco zginamy nogi przód tył

Mam nadzieję że brzmi to zrozumiale. I ma być to jedna seria te wszystkie ćwiczenia ;)

ania181111, Ejrene, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejjj kama ze Ci się chce :P ja to nie mam siły ćwiczyć :P albo jestem za bardzo leniwa :/

TheForfie, jusella, kot_bury, nowatorka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Ja już też zrobiłam sobie trochę zakupów w Gemini, głównie kosmetyki dla dziecka,ale też butelki i smoczek. Zapłaciłam razem 320 zł,ale jeszcze muszę parę rzeczy dokupić, m.in Octenisept do pępuszka.

Dzisiaj miałam wizytę -25 tygodni i mały waży 990 g. Ogólnie w porządku, tylko szyjka mi się trochę skróciła i mam za 3 tygodnie kontrolę bez USG.

majeczka87, Pauli11, MirelS, eve90, aisa, Agaax, _analiza lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oprócz kilku ciuszków i ręczników dla małego nie mam nic. Zbieram się od 2 tygodni, żeby zrobić zakupy z tej apteki Gemini, ale wiecznie mi czasu albo weny do tego brakuje. Ale będę musiała wkrótce, bo końcem kwietnia będziemy w Polsce i pasuje nam to wtedy spakować i wysłać tutaj.

jusella lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się nie chce ale mi kazano :) od jutra Zacznę :)

jusella lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow.. pierwszy wolny termin u diabetologa - 15.04....jedenaście dni czekania... podpowiedziano mi, żeby jutro tam podjechać i może lekarz przyjmie, ale ja nie czuję się komfortowo w takich sytuacjach. Niby ciężarnej nie odmówią, ale nie lubię jak się ludzie (którzy czekali na wizytę te 2 tyg) krzywo na mnie patrzą, bo nadużywam mojgo stanu.

Wiem, że dla was to pewnie głupi problem, ale ja o tym myślę od 2 godzin i nie moge przestać. Boję się wcisnąć do lekarza! :(

TheForfie, kot_bury, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama też tak jak Ty RTG kręgosłupa po porodzie i grozi mi dyskopatia.
    Zlecenie na pas dostałam - i to kolejny lekarz, który mówi, że każda ciężarna powinna go nosić bo bardzo odciąża kręgosłup i dodatkowo potem można go nosić jak Maluszek się urodzi i Kloka Małego trzeba będzie dźwigać - swój pas dopiero w środę odbieram bo musieli zamówić (faktycznie na NFZ 10 zł się płaci)

• jusella Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile mam tak samo - wolę poczekać niż się nasłuchać głupich i złośliwych komentarzy. Jak byłam po skierowanie, to internista się śmiał, że ciężarna powinna na początku ciąży zapisać się do wszystkich specjalistów, bo często terminy są tak odległe, że zdąży 2 razy urodzić zanim wizyta będzie - i coś w tym jest niestety

eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Wow.. pierwszy wolny termin u diabetologa - 15.04....jedenaście dni czekania... podpowiedziano mi, żeby jutro tam podjechać i może lekarz przyjmie, ale ja nie czuję się komfortowo w takich sytuacjach. Niby ciężarnej nie odmówią, ale nie lubię jak się ludzie (którzy czekali na wizytę te 2 tyg) krzywo na mnie patrzą, bo nadużywam mojgo stanu.

Wiem, że dla was to pewnie głupi problem, ale ja o tym myślę od 2 godzin i nie moge przestać. Boję się wcisnąć do lekarza! :(

Niestety mam tak samo :)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pojadę... czego się nie zrobi dla małej :)

Pauli11, jusella, renieczka, eve90 lubią tę wiadomość

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam piękne mamy ;)

Jusella piękny brzuszek :)
    Ja tez mam problem z rosnącym biustem, juz skoczyl 3 dobre rozmiary i dalej rosnie :/ smaruje wytrwale mam nadzieje ze potem jakoś z tą skóra bedzie. Swoja drogą czas na zakup nowego biustonosza bo z obecnego piersi się juz wylewaja :)

Agness27 przykro mi z powodu bólu zęba. Mam nadzieje że dentyska szybo coś poradzi.

Nowa! Naditta ja też przeziębiona od piątku gil do pasa :/ ratuje sie domowymi sposobami i jakos to idzie. Dziś juz czuje się o wiele lepiej.

Dalile filmik wyświetlony :) trzymam kciuki zeby szkoła wygrała :)

Widze że zmagacie się ze zgagą u mnie odpukac jak do tej pory mnie omija ta przypadlosc :) u nas ciekawe jak będzie z czupryną u maleństwa :) ja byłam mała niemal łysa blondyneczka a mój tata malenstwa miał długa sterczącą i czarna czupryne :)

ada89 przykro mi ze lekarz spojrzał tyko pobieżnie ale sciskam kciuki żeby na kolejnym usg juz wszystko bylo dobrze.

kama005 , kijanka_88na bol kręgosłupa polecam wizyte u fizjoteraputy , naprawde może być bardzo pomocny :) A swoją drogą zestaw ćwiczeń który dostałas bardzo obciąza odcinek lędzwiowy kegołsupa i moze bolec bardziej niz teraz :/ Jako fizjoterpata zgadzam sie z cwiczeniem 1 jest ok.Reszty nie polecam. Już lepiej wlacz sobie pilates dla kobiet w ciązy z youtuba to wzmocni gorset mieśniowy kręgosłupa. A nożyce to nawet u zdrowej osoby obciążaja bardzo kregosłup. Nie mówiąc juz o tym że bardzo napinają mięśnie brzucha co nie do końca poleca się w ciązy.

Do nas dzis zadzwonili że zwolniło się miejsce na szkole rodzenia więc zaczynamy juz w czwartek :) Juz troche nie moge sie doczekac.
    Mała szaleje od rana :) jak ja lubie ja czuć :)

jusella, aisa, kot_bury, ada89, _analiza, Agness27 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i krzywą cukrową przeszłam w miarę sprawnie na początku mnie mdliło ale ogólnie poszło ok a i mam już wyniki i są wydaje mi się super.na czczo 82 po godzinie 122 i po dwóch godzinach 110, gorsze mam wyniki morfologi bo leukocyty przekroczone, erytrocyty, hematokryt i mpv poniżej normy to są niewielkie przekroczenia i zastanawiam się co mogą oznaczać. jak wróciłam z badań to zjadłam i się położyłam i do teraz boli mnie głowa. Śliczna pogoda dzisiaj u nas cały dzień mam otwarte drzwi balkonowe.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super krzywa :)

• nowa! Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:

Rozumiem Cię w 100 % bo ja również nie potrafię wchodzić w kolejkę, taki charakter i jeszcze te spojrzenia ludzi.

• Naditta Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś pomysły na wykorzystanie sera feta dziewczyny? Został mi po sobotniej pizzy i kombinuje teraz co z niego uczynić. Chodzi mi o dania obiadowe.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kieszonka z piersi kurczaka z fetą i ziołami prowansalskimi?

Agness27, Agness27 lubią tę wiadomość

‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ