X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naleśniki/makaron/pierogi/lazania ze szpinakiem i fetą

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Jakieś pomysły na wykorzystanie sera feta dziewczyny? Został mi po sobotniej pizzy i kombinuje teraz co z niego uczynić. Chodzi mi o dania obiadowe.
    ja mieszam czesto fete ze szpinakiem. mozna to uzyc jako farsz do ciasta francuskiego, zrobic z tego tarte albo nadziac np rolady z kurczaka

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I się wydało, kto jest mięsożerny :D

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    No i krzywą cukrową przeszłam w miarę sprawnie na początku mnie mdliło ale ogólnie poszło ok a i mam już wyniki i są wydaje mi się super.na czczo 82 po godzinie 122 i po dwóch godzinach 110, gorsze mam wyniki morfologi bo leukocyty przekroczone, erytrocyty, hematokryt i mpv poniżej normy to są niewielkie przekroczenia i zastanawiam się co mogą oznaczać. jak wróciłam z badań to zjadłam i się położyłam i do teraz boli mnie głowa. Śliczna pogoda dzisiaj u nas cały dzień mam otwarte drzwi balkonowe.
    erytrocyty i hematokryt tez mam ponizej i biore zelazo. a leukocytow to ja akurat mam za malo ale lekarz sie tym wogole nie przejal. w ciazy troche sie te wyniki zmieniaja bardzo czesto

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mówił, że leukocyty mogą być podwyższone w ciąży i to normalne.

• Naditta Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, już mam!
    Naleśniki zapieczone ze szpinakiem i fetą. Dzięki dziewczyny za inspiracje :D

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta to o której można wbijać na obiad? ;-)

• goodwill Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile - jedź, może Ci się uda dostać. Zaryczenie i smark na brodzie też dość dobrze działa na recepcjonistki. ;)
    A o pacjentów w poczekalni się nie martw, często jest tak, że ktoś umówiony się nie zgłasza, albo wchodzi ktoś dodatkowy.
    Powodzenia!

jusella, kot_bury, kamenkaa, Agness27 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj rozumiem Dalile też nie umiem tak wejść przed szereg.. Zawsze grzecznie czekam na swoją kolej.

Ja wróciłam z podwórka, psa popaslam - latał jak szaleniec. Teraz siedzę przed TV i młody zaczyna. Taka kulka idzie mi przez szerokość brzucha i wraca... Czyżby pięta?

jusella, kamenkaa, Agness27 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    albo łokiec :)

kamenkaa, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Naditta to o której można wbijać na obiad? ;-)

Jusella, jutro dopiero! Szukaj tanich lotów do Londynu :D

jusella lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też nie umiem się wpychać ale czasami trzeba...

No to super z tymi ćwiczeniami, to ja na razie pójdę na tą swoją gimnastykę a pozniej to sie zastanowie... Wlasnie tez mi się wydawąło ze te ciwczenia nie bardzo bo pracuja miesnie brzucha ale on tez mowil ze w maire mozliwosci. No nie wiem... Zobacyzmy.

Ja bym najchetniej chodzila na zumbe :D

ania181111 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumba Zumba! :D

ania181111 lubi tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Agness trzymaj sie, niedawno również przezywalam bol zęba wiec wiem jak to jest a dentystka musi cie przyjac bo w ciąży mamy większe prawa.

Niestety nie przyjęła mnie i ma dzwonic jak cos się zwolni ale cisza.polecila żel na dziąsła ale to na chwile pomaga a ból jak byl tak jest:((
    I kolejna noc będę mieć pospana:((
    Mąż wyjechal do warszawy na zlecenie i dopiero wraca w piatek..
    Dobrze ze corka grzeczna i dzis wybiegala sie z koleżankami na placu zabaw.
    Kochane dziecko bo widzi ze cierpię i jest na szczęście grzeczna.
    Jutro jadę na wizytę i zobaczymy jak Synek-mam nadzieję ze proszki przeciwbólowe Mu nie zaszkodzą ale bez nich to bym usiadła i wyla z bólu..

jusella lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness polubienie jako przytulas

może płukanie szałwią pomoże

TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ja też odradzam te ćwiczenia. Mam małe zwyrodnienie wlasnie w ledzwiowym odcinku i też czasem ćwiczę - te które podałaś to bardziej na mięśnie brzucha ;) Co mi najbardziej pomagało, sprawdzone przez kilka osób w mojej rodzinie:
    Położyć się na płaskiej powierzchni, ręce do góry, palce nóg w dół niczym baletnica i maksymalnie się wyciągnąć na kilka sekund - kilka powtórzeń.
    Mam gdzieś więcej tych ćwiczeń i jak znajdę to Wam wrzucę, ale to powyżej dobrze ustawia kręgi ;)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Niestety nie przyjęła mnie i ma dzwonic jak cos się zwolni ale cisza.polecila żel na dziąsła ale to na chwile pomaga a ból jak byl tak jest:((
    Jutro jadę na wizytę i zobaczymy jak Synek-mam nadzieję ze proszki przeciwbólowe Mu nie zaszkodzą ale bez nich to bym usiadła i wyla z bólu..
    Ja Cię świetnie rozumiem :/ też mnie okropnie bolał zab :/ byłam PRYWATNIE i trzech lekarzy i żaden mnie nie przyjął booo. ... po pierwsze jestem w ciąży A po drugie w szpitalu specjalistycznym lepiej się mną zajmą - czytaj - tam se jedz bo ja się nie podejmę leczenia w ciazy ....
    dopiero tam mnie przyjęli i zrobili zęba . Tyle co się nacierpialam to moje :( więc Cię rozumiem . Ja nie brałam nic przeciwbolowego bo się bałam i meczylam się dwa dni :/ później robili mi kanały i nacinali ropień :/

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Dzień dobry! Zepsułam jakimś cudem internet w laptopie i piszę z tel. :/ któraś pytała o olejek migdałowy gdzie kupić - jeśli mieszkasz w Polsce to polskie sklepy kosmetyczne, drogerie typu wispol, natura,sklepy z półproduktami albo Internet. Ja kupuję firmy Nacomi w zwykłym sklepie kosmetycznym i mała buteleczka kosztuje 12 zł :)
    Piękne macie wózeczki!
    Do mnie dotarła przesyłka z allegro i jestem w zła, bo brakuje ręcznika kąpielowego :( mam nadzieję, że sprzedający się zreflektuje.
    Też mam mało ubrań i wszystko z sh, bo mi szkoda na nowe :D
    Miłej niedzieli:)

Ja się pytalam-i dziękuję za info:)

MirelS lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a2629af51b86dba9med.jpg

to jest to łózeczko uzywane;) a 200 zl z funkcją bujania i szuflada;) materac tez dali ale jakos mam opory klasc na nim dziecko, kupie nowy ;)

jusella, Ejrene, Maka, eve90, kot_bury, TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Siedzą u dentysty na nfz czytałam info i tam bylo napisane ze kobiety w ciąży z bólem powinny być przyjęte w dzień zgłoszenia i ja tak ostatnio pojechalam i mnie przyjela wiec masz jakas dentystkę bez serca chociaż mogla zobaczyć od czego moze cie tak bolec. Po co się sie faszerować tabletkami.

‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ