Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Czesc Dziewczyny
Ja tez dzis mam glukoze, na razie tylko mi krew pobrali, po godzinie sprawdza z palca poziom glukozy i soczek bedzie do wypicua - mam nadzieje ze dam rade
Wczoraj bylam na szkole rodzenia i zapowiada sie fajniekot_bury, renieczka, jusella, Pauli11, eve90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja dziś korzystam z pogody i pranie dzieciowe się pierze. Poprasuję póki są chęci i siły, bo potem może być już kiepsko z siłami. W poprzedniej ciąży mama i siostra mi prasowały ciuszki. A teraz jak zacznę wcześniej, to dam radę
jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Zaraz wybieram się na spacerek i na małe zakupki:)
A mój wynik przed wypiciem glukozy 67 po wypiciu 102. Ten pierwszy nawet lekko poniżej normy, ale lekarz nawet nie zwrócił uwagi na to.jusella, kot_bury, Pauli11, eve90 lubią tę wiadomość
-
Byłam, zdobyłam!
Mam przyjść tego 15.04, ale do tej pory odpocząć od kucia (zacząć się znów mierzyć 3 dni przed wizytą) i nie panikować.
Jak zobaczyli moje wyniki, to Pani stwierdziła, że wystarczy dieta i ten na czczo też spadnie. Generalnie było pierwsze pytanie co jadłam dzień przed krzywą
Na wizycie ewentualnie poprawią mi dietę, żeby było dobrze.
Także luzik, nie kłuję się ino cukrów unikam.jusella, Asia_30, Pauli11, Agaax, renieczka, Agness27, Ejrene lubią tę wiadomość
-
O ja miałam na czczo 69 tylko ze potem nawet 100 nie przekroczyłam
Powodzenia dziewczyny.
Jusella troche dziwny ten ranking wózków. Myślę że teraz bylby totalnie inny
Ja mam dzisiaj w planach pranie i prasowanie. Jej!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 09:47
jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Dalile - a mierzyłaś sobie godzinę po posiłku? Ja miałam prawidłową krzywą, poza przekroczeniem na czczo (niewielkim). Po pomiarach poposiłkowych wyszły ewidentne nieprawidłowości. Cukier na czczo też niełatwo obniżyć, bo nie zależy od tego, co się zje, tylko od możliwości wydzielniczych trzustki.
TheForfie lubi tę wiadomość
-
Kama Taki znalazłam to wkleiłam - ranking z ubiegłego roku
. Spoko jest to, że po kliknięciu na ocenę wybranego wózka pod opisem "eksperta" są opinie użytkowników tych wózków - a to mnie najbardziej interesuje
Ja nie piorę i nie prasuję - bo nie mam czego prać jeszczeale za to pójdę do 5.10.15 kupić bejsbolówkę dla Szymcia bo przecena kurtek jest o 50% - mam nadzieję, że jeszcze będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 10:06
eve90 lubi tę wiadomość
-
goodwill wrote:Dalile - a mierzyłaś sobie godzinę po posiłku? Ja miałam prawidłową krzywą, poza przekroczeniem na czczo (niewielkim). Po pomiarach poposiłkowych wyszły ewidentne nieprawidłowości. Cukier na czczo też niełatwo obniżyć, bo nie zależy od tego, co się zje, tylko od możliwości wydzielniczych trzustki.
W czasie krzywej mi mierzyli po godzinie i dwóch - wynik na czczo był za wysoki, ale po fodzinie i dwóch w normie. Glukometrem mierzyłam przez 4 dni 1h po każdym z 6 posiłków (w sumie jadłam 7), żeby mieć co pokazać lekarce dziś.
Na czczo miałam od 80 do 88. Najwyższy wynik po posiłku miałam 122, ale lekarka powiedziała, że to mógł być wynik braku aktywnosci fizycznej po tym posiłku.
Zobaczymy co powiedzą jak pójdę na wizycie z wynikami trzydniowego mierzenia.
Dziś rozmawiałam tylko z dietetykiem, który pokazał moje wyniki diabetologowi i wspólnie kazali mi przyjść na umówioną wizytę, bo nie ma potrzeby wciskania mnie między pacjentów.
Niemniej właśnie mówiła, żeby się nie denerwować, bo to małe przekroczenia i dieta wystarczy, byle się jej trzymać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 10:09
jusella, goodwill, kot_bury, Ejrene lubią tę wiadomość
-
panna truskawka wrote:Cześć dziewczyny, wczoraj byłam na wizycie. Mała waży kilogram i aktualnie leży w bardzo dziwnej pozycji dlatego trochę słabo czuję te ruchy. Dr powiedziała, że ma nadzieję, że młoda kobieta się przekręci bo ta pozycja nie jest najlepsza.
Mam też anemię i hipoglikemię. Teraz trzeba wprowadzić dietę, brać żelazo i takie tam.
Czy któraś z Was też będzie mieć konflikt serologiczny?
Czy Wam lekarz też wspominał, że można teraz wziąć ten profilaktyczny zastrzyk w trakcie ciąży z immunoglobuliną za ... 500 zł?Tani jak barszcz
Witam piękne panie z rana
Mam nadzieję, że nocka przespana. Ja padłam jak kłoda. Moje młode tak mnie umordowało za dnia kopniakami, że masakra. Jest coraz bardziej "dalikatny", okłada starą jak worek treningowy
Co do laktatorów i innych wynalazków do obsługi cyc-bufetu to jestem "cimna" jak noc. Poradzę się siostry mojego B niebawem, bo ona obeznana z wszelkimi nowinkami na rynku, czy warto kupować całe zestawy do karmienia np. Tommee Tippee Closer to nature essentials starter kit.
Ma tutaj w UK bardzo dobre opinie, w zestawie jest sporo różnych elementów: 2 sterylizatory, podgrzewacz, 8 różnych butelek i cycków o różnym przepływie pokarmu, pojemniki na mleko, zestaw do czyszczenia itd. Wydaje mi się ok, tym bardziej, że nie mam głowy do tego, żeby wszystko kupowac osobno.
Grunt, żeby coś tam mieć na początek, zobaczę jak mi idzie z karmieniem, zawsze można dokupić "dojarkę" elektryczną jak ręczna się nie sprawdzi
Truskawka, też mam anemię i konflikt. Tutaj w UK zastrzyk dostaje się za darmo po 28 tygodniu, kolejną dawkę po porodzie, po zbadaniu krwi dziecka.
Szczerze, to miałam i nadal mam ogromnego stresa, bo po poronieniu w ubiegłym roku nie dostałam go. Był to 10-11 tydzień, ponoc tutaj przeciwciała daje się dopiero po 13 tygodniu. Co kraj to inaczej.
Zazdroszczę Wam pogody w PL. Wszystkie mamuski a siooo mi od komputerów na dwór dotleniać dzieci i nie wracać przed zmrokiem proszę
Pięknego dnia kochanejusella, Dalile, aisa, kot_bury, Pauli11, eve90, TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość
-
LilouK wrote:Witam piękne panie z rana
Zazdroszczę Wam pogody w PL. Wszystkie mamuski a siooo mi od komputerów na dwór dotleniać dzieci i nie wracać przed zmrokiem proszę
Pięknego dnia kochane
To ja lapka na dwór zabieram i instaluję się pod czereśniąLilouK, Dalile, stokrotka2013, Maka, eve90, TheForfie, majeczka87, Ejrene lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:To ja lapka na dwór zabieram i instaluję się pod czereśnią
Jusella, siądź pod mym liściem i pofolguj sobie,
zjedz sobie ciastko, przyrzekam ja tobie...
Tu zawżdy słodkości z torebki wystają
Tu ciastko, czekolada wdzięcznie czekają
Czy jakos takWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 10:25
jusella, ania181111, Naditta, aisa, eve90 lubią tę wiadomość