Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
LilouK wrote:Jusella, siądź pod mym liściem i pofolguj sobie,
zjedz sobie ciastko, przyrzekam ja tobie...
Tu zawżdy słodkości z torebki wystają
Tu ciastko, czekolada wdzięcznie czekają
Czy jakos tak
Jakie poetki tutaj mamyahahah
LilouK, kama005 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
-
Witam dziewczynki po krótkiej przerwie - nadrobilam ale nie miałam głowy pisać.
Tak mnie tym szpinakiem zaraziłyście ze chyba dziś zaszaleję i zrobię kieszonki:)
Widze ze ten tydzień mocno glukozowy, myślę że ja też się wybiorę ale jakoś mi zawsze nie po drodze...może jutro się uda?
My w weekend kupiliśmy parowar (chłop na diecie) i każdy posiłek gotowany na parze od tamtej pory (poza śniadaniem ;P). Polecam fajna sprawa, filet soczysty, musze rybę spróbować jeszcze przyrządzić
LilouK - to co, mówisz żeby się z pracy zerwać ?ja bardzo chętnie, nie wiem co na to szef:)
Pogoda u nas piękna, wczoraj zrobiłam pranie dziś tez planuje, muszę w pralni zrobić miejsce bo po weekendzie przybyło mi 2 pudła ciuszków;) na szczęście sporo większych rozmiarów, 72, 80+ ale i tak u prac trzeba;)
Z ciekawostek - pamiętam jak Asit chyba mówiła o ciuszkami z next z wywijanymi mankiecikami - tak się uparłam ze chce takie, że znalazłam - u nas w smyku są z cool club - wzięłam na razie 2 szt tak z myślą o szpitaluale od razu szczęśliwszy człowiek
kot_bury, LilouK, jusella, aisa, renieczka, Agness27 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Tak w ogóle - na prawdę nie uważacie, że pranie ciuszków i prasowanie juz teraz to nie za wcześnie? Ja myślę że koniec maja się za to wezmę, powolutku bo nie ma sensu dwa razy robić tej samej roboty; nie ufałabym chyba prasowaniu sprzed 3 miesięcy... ale może się nie znam
Tak mnie jeszcze natchnęlo- chyba jusella pytała o tensy- ja w zeszłym roku miałam trzy wrześniowe mamy i każda z nich zachwalała to urządzenie pod niebiosa! U nas w szpitalu dają to normalnie i podobno jest tam stopień regulacji - jak przychodzą skurcze to na maxa, w chwilach odpoczynku trzeba wręcz wyłączać bo kopie prądem:) jedna z mam to nawet męża po zapas baterii wysłała to sklepu
Ps. Od kilku dni borykam się z zastrzałem na palcu (albo zanokcicą, skutek za głęboko przyciętej skórki, aua). Macie jakieś dobre sposoby dozwolone w ciazy? Moczę we wrzątku (aua x2), psikam oteniseptem, nawet wczoraj posmarowałam maścią ichtiolową i na noc okład z rivanolu - ciągle boli...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 11:03
ania181111, jusella, kot_bury, renieczka lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
_analiza wrote:Tak w ogóle - na prawdę nie uważacie, że pranie ciuszków i prasowanie juz teraz to nie za wcześnie? Ja myślę że koniec maja się za to wezmę, powolutku bo nie ma sensu dwa razy robić tej samej roboty; nie ufałabym chyba prasowaniu sprzed 3 miesięcy... ale może się nie znam
Tak mnie jeszcze natchnęlo- chyba jusella pytała o tensy- ja w zeszłym roku miałam trzy wrześniowe mamy i każda z nich zachwalała to urządzenie pod niebiosa! U nas w szpitalu dają to normalnie i podobno jest tam stopień regulacji - jak przychodzą skurcze to na maxa, w chwilach odpoczynku trzeba wręcz wyłączać bo kopie prądem:) jedna z mam to nawet męża po zapas baterii wysłała to sklepu
Ps. Od kilku dni borykam się z zastrzałem na palcu (albo zanokcicą, skutek za głęboko przyciętej skórki, aua). Macie jakieś dobre sposoby dozwolone w ciazy? Moczę we wrzątku (aua x2), psikam oteniseptem, nawet wczoraj posmarowałam maścią ichtiolową i na noc okład z rivanolu - ciągle boli...
Ja też dopiero pod koniec maja będę prać i prasowac ciuszki małejja uważam że jest jeszcze za wcześnie
Też mi się niedawno zrobilo na palcu i też psikalam wszystkimale nie pomogło ... samo jakoś przeszło
więc chyba musisz się przemeczyc
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Analiza, no jasne, zaległe wagary, a co tam! Szef sobie poradzi bez Ciebie
Mówisz o ciuszkach z tymi mankiecikami zamiast rękawiczek dla bejbika?
Jeśli tak, to świetna rzecz, polecam. Mam takich sporo, bo tutaj większość łaszków dla noworodków jest szytych z tymi mankiecikami
Na zastrzał z domowych sposobów znam tylko ten z gorącą wodą kilka razy dziennie. Niestety dopóki się nie wyleje ropa, to będzie boleć i uciskać
Pranie i prasowanie mam zaplanowane na maj, początek czerwca. Za 2 tygodnie malujemy cały dom, potem sprzątanko, upychanie gratów, składanie mebli dla młodego, dopiero potem cała reszta. Mam nadzieję, że pójdzie gładkoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 11:18
jusella, _analiza, TheForfie lubią tę wiadomość
-
Ja sobie często rope wyciskalam i miałam spokój
Ja ciuszki będę prac jak ogarniemy nasza sypialnie i postawimy łóżeczko i komode (najpierw trzeba kupić)czyli gdzieś pod koniec maja
Na balkon moze bym wyszła z laptopem ale musiałabym najpierw balkon ogarnąćA mi się mega nie chce! Pójdę na dlugi spacer z psem porzucam mu piłkę jak będzie możliwość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 11:21
jusella, _analiza lubią tę wiadomość
-
Analiza to ja pytałam - dobrze pamiętasz - jednak nie każda w ciąży zaniki pamięci miewa
. Skoro chwalą to ustrojstwo to będę musiała popytać czy gdzieś u mnie można wypożyczyć bo kupować sensu nie ma - choć pewnie jak nie uda mi się wypożyczyć to przy porodzie będę pluła sobie w brodę, że skąpiłam kasiory
Czereśnia jeszcze troszkę musi poczekać bo idę po kurteczkę i coś na obiadek kupićWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 11:27
_analiza, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Powodzenia wszystim na glukozie
Truskawka Ja też mam konflikt i ja mam dostać zastrzyk za darmo po 32 tygodniu a kolejna dawke jak będzie potrzeba to po urodzeniu malucha.
U nas w Belgii niby cieplo bo 20 stopni ale sloneczka nie mai w każdej chwili może zacząć padać.
_analiza ja też mam parowar i bardzo sobie go chwalechociąz musze przyznać ze ostatnio jest troche zaniedbany :p ale jak dla mnie zarówno mieso jak i warzywa wychodzą przepyszne i włąsciwie samo sie wszystko robi
Ciuszki z wywyijanymi mankietami mozna tez kupic w mothercaresama mam 3 bodziaki i 3 pajacyki takie wlasnie
Ja też zamierzam prac i prasowac dopiero pod koniec maja albo na początku czerwcaa najbardziej prawdopodobne ze dopiero po egzaminach na studiach czyli po 9.06
Majecza87 czekam na wrazenia po warsztatachJa robiłam takie w trakcie studiów i specjalizacji z pediatrii wiec teraz musze tylko odswieżyć
pamiętam że uczylismy sie na takich cięzkich lalkach żeby bylo bardziej realistycznie jeśli chodzi o mase
Fajna sprawa
Mała cała noc szalała więc dzis jestem ekstremalnie nie wyspana. A jeszcze jakos koło 5 rano zaczełam miec dziwne klucie w brzuchu przekrecanie sie nawet nie pomogło. Dopiero 2 tabletki magnezu sobie z tym poradziły i mogłam zasnac.
jusella, kot_bury, aisa, TheForfie, majeczka87, renieczka lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Witam się w tak piękną pogodę,
zbieram się za chwilę na dworek na leżaczek podłapać trochę promieni słonecznych.
Co do prania i prasowania to staram się robić to jak mi się coś nazbiera. Synuś ma już swoją szafkę więc tam jest wszystko chowane i nie uważam by coś się miało stać z tymi ubrankami. Nie chce zostawiać sobie tego na ostatnią chwilę bo mogę nie dać rady.
Dobrze, że jutro mam wizytę bo coś mam wrażenie że ten mój pessar za nisko siedzi a i aplikacja tabletek sprawia że dostaję depresji.
kochane łapmy dziś jak najwięcej promieni słonecznych bo pogoda ma się psuć
Powodzenia na glukozie oczywiścieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 11:46
kot_bury, jusella lubią tę wiadomość
-
Hello
Powodzenia dziewczyny na krzywej cukrowej
Analiza- co do zanokcicy, to spróbuj jeszcze pomoczyć pare razy w ciągu dnia w gorącej wodzie z szarym mydłem, ale jeżeli masz już w tym miejscu rope to radziłabym udać się do lekarza bo może nie obyć się bez antybiotyku lub nacięciacholerstwo to takie...
-
Dzień dobry!
LilouK, nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie też pogoda całkiem przyjemna! Ciepło i świeci słonko.
Ja dzisiaj zostałam w domu, żeby się dokurować i nie pochorować jeszcze bardziej i teraz tak mnie korci: wyjść na spacer czy nie...
Ja też mam parowar od daawna, bardzo często z niego korzystam. Już nie chodzi tylko o smak, ale robiąc w nim warzywa nie wylewamy wszystkich najcenniejszych witamin z wodą po gotowaniu. Za to mój mąż nienawidzi go z całego serca, chodzi o mycie oczywiście
Dostałam dzisiaj paczkę z Zalando i wiecie co? Brakuje jednej rzeczy za którą zapłaciłam! Ciekawe czy mi w ogóle uwierzą...LilouK, jusella lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Dzien dobry wiosennie
Milego dnia wszystkim
Glukoza nie taka straszna jak ja maluja - dacie rade dziewczyny !
Ja ciuszki zaczynam prasowac teraz i nie mam Zamiaru drugi raz ...
W majowke ogarniamy wyprawke do konca,bo narazie brak weny.jusella lubi tę wiadomość
-
Agaax wrote:Hello
Powodzenia dziewczyny na krzywej cukrowej
Analiza- co do zanokcicy, to spróbuj jeszcze pomoczyć pare razy w ciągu dnia w gorącej wodzie z szarym mydłem, ale jeżeli masz już w tym miejscu rope to radziłabym udać się do lekarza bo może nie obyć się bez antybiotyku lub nacięciacholerstwo to takie...
Agaax lubi tę wiadomość
-
Agaax wrote:Analiza- co do zanokcicy, to spróbuj jeszcze pomoczyć pare razy w ciągu dnia w gorącej wodzie z szarym mydłem, ale jeżeli masz już w tym miejscu rope to radziłabym udać się do lekarza bo może nie obyć się bez antybiotyku lub nacięcia
cholerstwo to takie...
Spróbuję w domu tego mydła z wodą, pomoczę w rivanolu też.
Kurde żeby taka mała głupota mi tak dokuczała...
Z myciem parowaru ta sama nienawiść - musze spróbować w zmywarce na niskiej temperaturze przynajmniej połowa mniej - zostaje tylko przeklęty dół
19.07.2016 r. Aleksander
-
_analiza wrote:Serio? No u mnie już ropa z 3 dni ale w małych ilościach i tylko raz dziennie ją usuwam, częściej nie ma sensu bo nie ma. Ale też myślę że jak do jutra nic się nie zacznie goić to pójdę do lekarki bo to juz denerwujące.
Spróbuję w domu tego mydła z wodą, pomoczę w rivanolu też.
Kurde żeby taka mała głupota mi tak dokuczała...
Z myciem parowaru ta sama nienawiść - musze spróbować w zmywarce na niskiej temperaturze przynajmniej połowa mniej - zostaje tylko przeklęty dół
Tak zrób Kochana, wiem, że normalnie się to powinno właśnie nacinać u chirurga + właśnie maść z antybiotykiem, czasem nawet i doustnie... a że my w ciąży to nigdy nie wiadomo co wolno, a co nie
Też nie cierpię myć parowaru, daje do zmywarki normalnie na 2,5 h 45-60 stopnii, nic sie nie dzieje, a umyty każdy zakamarek, każda dziurka_analiza, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość