X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Analiza na to dziadostwo spróbuj okład z czosnku - plasterek czosnku przyłóż na trochę - tylko nie za długo bo może wypalić Ci skórę (siostra moja kiedyś na noc zostawiła zabandażowany czosnek i jej brązowe plamki oparzeniowe się zrobiły) ale na godzinkę to spoko można - może wystarczy taki antybiotyk

Byłam w 5-10-15 i kupiłam kurtkę - Tatusiek będzie miał niespodziankę, bo bardzo mu się podobała ale wybiłam mu ją z głowy bo 120 zł to trochę dużo - teraz zapłaciłam 60 :-). Dodatkowo dostałam kartę 5-10-15 i do 8 maja mam zniżkę 30% na cały asortyment a potem punkty - 10 zł - 1 punkt a za 30 punktów rabat 30 zł na zakupy powyżej 30 zł.

20160405-135752.jpg

Śliczna :)

jusella lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    Cześć dziewczyny, wczoraj byłam na wizycie. Mała waży kilogram i aktualnie leży w bardzo dziwnej pozycji dlatego trochę słabo czuję te ruchy. Dr powiedziała, że ma nadzieję, że młoda kobieta się przekręci bo ta pozycja nie jest najlepsza.
    Mam też anemię i hipoglikemię. Teraz trzeba wprowadzić dietę, brać żelazo i takie tam.
    Czy któraś z Was też będzie mieć konflikt serologiczny?
    Czy Wam lekarz też wspominał, że można teraz wziąć ten profilaktyczny zastrzyk w trakcie ciąży z immunoglobuliną za ... 500 zł? :) Tani jak barszcz :D

ja mam konflikt serologiczny i mi ginekolog kazala w 28tg zrobic wyniki na przeciwciala i kupic zastrzyk mowila ze kosztuje 300zl i ona mi zrobi w miesien. I drugi zastrzyk po porodzie, tylko nie wiem czy tez trzeba bd go kupic czy juz nie..

Pogoda jest super! Ponad 20 stopni i slonce tak grzeje! Ide zaraz z kolezanka i jej 10msc siostrzenica na spacerek, trzeba korzystac bo jutro podobno juz ma sie ochladzac :(

jusella lubi tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny mam na sprzedaż foteik samochodowy dla noworodka do 13 kg marki Roan moze któras z Was będzie zainteresowana. http://olx.pl/oferta/fotelik-nosidelko-roan-millo-nowy-CID88-IDew8d1.html

Agness27 lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale lipa ... wlasnie wrocilam z wynikami i mam
    glukoza na czczi 89 wartosc ref 70-99
    Po godz 174 wart ref <140
    Po 2 godz 186 wart ref <120
    To chyba juz taja powazna cukrzyca,ja sie nie znam w szoku jestem :/

zi13skjob7hi4oms.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie wrote:
    ja mam konflikt serologiczny i mi ginekolog kazala w 28tg zrobic wyniki na przeciwciala i kupic zastrzyk mowila ze kosztuje 300zl i ona mi zrobi w miesien. I drugi zastrzyk po porodzie, tylko nie wiem czy tez trzeba bd go kupic czy juz nie..

Pogoda jest super! Ponad 20 stopni i slonce tak grzeje! Ide zaraz z kolezanka i jej 10msc siostrzenica na spacerek, trzeba korzystac bo jutro podobno juz ma sie ochladzac :(

To już musisz się dowiedzieć od swojego gin ...
    Jej jakie drogie te zastrzyki

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinaa wrote:
    Ale lipa ... wlasnie wrocilam z wynikami i mam
    glukoza na czczi 89 wartosc ref 70-99
    Po godz 174 wart ref <140
    Po 2 godz 186 wart ref <120
    To chyba juz taja powazna cukrzyca,ja sie nie znam w szoku jestem :/

O kurczę nie chce Cię martwić ... no ale chyba nie jest dobrze ...
    tylko w tym laboratorium dziwne wartości mieli ... Ale wszędzie jest inaczej . Musisz do lekarza się zgłosić .
    Nie martw się .

• TheForfie Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    To już musisz się dowiedzieć od swojego gin ...
    Jej jakie drogie te zastrzyki
    Wiem, jeszcze troche wizyt do porodu mam ;)

ug37e6ydmras9566.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze te wyniki nie bardzo ale nie zmienia faktu że może być problem. Pogadaj z lekarzem o tym i nie martw się na zapas :)

Byłam ma długim spacerku z psem, wyszalal się za piłka. Polazlam do sklepu kupiłam sobie coś na obiad i lody!!!!! Tak mam ochotę na lody od kilku dni :)

jusella, kot_bury, renieczka lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie wrote:
    Wiem, jeszcze troche wizyt do porodu mam ;)
    A te zastrzyki nie są na NFZ ?

• Naditta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do tego drżenia w brzuchu to ja mam to codziennie. Nie wiem co to jest, ale jak któraś z Was napisała: jakby mi telefon w brzuchu wibrował. Też się zastanawiałam, czy to jest normalne, ale po Waszych wypowiedziach widzę, że tak :D
    To raczej nie czkawka, bo czkawka to byłoby regularne podskakiwanie brzucha ;)

Ja konfliktu w grupach głównych nie mam, mam zidentyfikowane jakieś dziwne przeciwciała anty-M. Nie wiadomo skąd się u mnie wzięły, teraz w 28 tyg będą je sprawdzać jeszcze raz, ale na to się nie podaje zastrzyków. Powiedzieli mi tylko, że to jest ważne gdybym musiała mieć transfuzję.

ania181111, jusella lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czkawka to regularne pykanie w brzuchu, dokładnie takie jakby samemu miało się czkawkę, tylko czuć to w brzuchu.
    Drżenie czy wibrowanie to coś innego, nie czkawka ale też normalne.

Duszności będą pojawiać się coraz częściej, znikną pod koniec ciąży jak się brzuch obniży. Warto być dużo na świeżym powietrzu, pić dużo płynów no i odpoczywać, nie przemęczać się. Lepiej coś zrobić na raty i wolniej. Taki stan 8)

Pogoda u mnie śliczna, słońce i bezwietrznie. Rzadko takie atrakcje w Szwecji więc korzystamy ile się da ;)
    Miłego popołudnia :)

jusella, kot_bury, ania181111, Ejrene, MirelS, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze macie bardzo ciekawy dzien;)

ja teeez;) nauczylam sie chustowania przodem;D oczywiscie trenowalam na lalce ;) planuje kupic chuste i na kolejne szkolenie wybierzemy sie juz we dwoje rozpakowani;) fajnie ze uczą za darmoszke;) chustowanie na plecach to dla mnie jakas masakra jak to obserwuje ale moze z czasem i to ogarne;) narazie dla mnie to wyczyn poziom hard;)

renieczka, jusella, aisa, Pauli11, kot_bury, eve90, TheForfie lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.
    Dzis tez miałam druga zarwana noc przez zęba i budzilam sie ze 3 razy z mega bólem:(((
    Udalo mi się od jednej pai by mi dxis oddala wizytę do mojej dentystki.
    Weszłam dosłownie na chwile opukala żeby i jednak i z 7dzieje i 8rosnie..
    Z tym ze 7mke miałam dużo wczesniej leczona kanalowo i powiedziała ze być może boli bo cos się dzieje albo 8ja wypycha.
    Dostałam antybiotyk i jak bol będzie utrzymywal sie do piątku to mam dzwonić i będzie rozwiercac go .Mam nadzieje ze przejdzie

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do termometrów to ja mam bezdotykowy i mierzy na czolo,do pupy.
    Poruszalyscie temat laktatora.Siostra przy córce mi dala swój ręczny to go nie używałam bo wolno to mleko zchodzilo i nie ukrywam bardziej bolalo niż jak dziecko ssalo pierś.
    Ale każdy ma inne opinie:)
    Co do pępka ja uzywalam zwykłego spirytusu i patyczkiem przemywalam do uszu kilka dni i odpadł.

Zabieram sie za doczytywanie zaległych wpisów:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 16:42

jusella, kot_bury, eve90, TheForfie lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie krzywa wyszła chyba ok. Nie wiem co prawda jak po obciążeniu ale na czczo bylo dobrze.
    Runęła za to hemoglobina, jest gorsza niż miesiąc temu mimo suplementacji żelazem :( Ledwo odbiła 10.
    Ciekawe co na to doktorek. Wizyta 14.04

Oj i ja zjadlabym lody. Ale chore mam gardło i katar mam więc jem czosnek :(

eve90 lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka na gardło dobre lody. Mnie moja stara lekarka anginę lodami kazała leczyć i przechodziło :-)

eve90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niom angine to i ja leczylam kiedys lodami. Ale teraz już nie mam angin bo usunęłam migdałki :) A na przeziębienie nie będę ryzykować lodów.
    Właśnie duldam herbatkę z malinami i cytryną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 17:06

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszę Wam coś - Bartuś waży 990g, nie 700. Szyjka 3,8 cm. Przepływy wporzadku. W niedzielę trochę spanikowalam czytając jeden z pamiętników. Ze może przez złe przepływy tak malutko przytyl... Ale ba szczęście jest w porządku.

jusella, Dalile, Kasiulina, Pauli11, kot_bury, majeczka87, Milcia, Wiola90, Ejrene, nowatorka, MirelS, _analiza, Agness27, eve90, Agaax lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka - robisz jak ja, czytasz złe rzeczy!
    Cieszę się, że Bartek ok. Niech rośnie w spokoju,a ty go nie denerwuj. :)

Maka, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Niom angine to i ja leczylam kiedys lodami. Ale teraz już nie mam angin bo usunęłam migdałki :) A na przeziębienie nie będę ryzykować lodów.
    Właśnie duldam herbatkę z malinami i cytryną.

To było migdałki wycinać? ;-)
    Choć z drugiej strony herbatka tak w bioderka nie "idzie" jak lody...

renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość

‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ