X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu - znalazłam takie coś o dusznościach w III trymestrze (czyli już na dniach) http://www.netmama.pl/magazyn/ciaza/dolegliwosci-ciazowe/dusznosci-w-ciazy/

ania181111, kot_bury, _analiza, Agness27 lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dzień dobry!

LilouK, nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie też pogoda całkiem przyjemna! Ciepło i świeci słonko.
    Ja dzisiaj zostałam w domu, żeby się dokurować i nie pochorować jeszcze bardziej i teraz tak mnie korci: wyjść na spacer czy nie...

Dostałam dzisiaj paczkę z Zalando i wiecie co? Brakuje jednej rzeczy za którą zapłaciłam! Ciekawe czy mi w ogóle uwierzą...

U mnie też niczego sobie, trochę chłodnawo, ale mam nadzieję, że nie będzie padać, bo te ichniejsze prognozy zwykle im się nie sprawdzają ;-) Myślę, że spacerek ok jak się ociepli, tylko bez szaleństw :-)

Spróbuj zadzwonić na infolinię, co powiedzą i poradzą zrobić.
    2 tygodnie temu mama B kupiła nam takie wypaśne krzesło/leżak/sidzisko do karmienia dla dziecia od 0-4 lat. Nie było nas w domu wtedy i mądry kurier zostawił pudło o wartości grubo ponad 300 funtów (oryinalne, z nadrukami i obrazkami co jest w środku) w krzakach pod domem. Bo po co dzwonić, albo zapukać do sąsiadów. Myśleliśmy, że nas rozerwie ze złości! Skarga poszła od ręki. Chyba już mnie nic nie zdziwi w tym kraju...

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Aniu - znalazłam takie coś o dusznościach w III trymestrze (czyli już na dniach) http://www.netmama.pl/magazyn/ciaza/dolegliwosci-ciazowe/dusznosci-w-ciazy/

Dzięki :) Ale chyba zadzwonię do mojej gin :) bo mi aż slabooo :/ miałam na słońce wyjść ale się boję teraz

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bywa dokładnie tak samo

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie melduje po glukozie :) Serio bardzo dobrze znioslam, wcisnelam pol cytryny i smakowalo jak lemoniada - tort u tesciowej byl slodszy ;)
    Ania181111 mi tez od wczoraj sie ciezej oddycha ale czytalam ze od 6 miesiaca tak moze niby byc.
    Naditta ja tak niedawno na allegro kupowalam (ze sklepu internetowego) celebrytke a tam tylo zawieszka bez lancuszka. Myslalam ze tez mi nie uwierza, ale byl bez problemu - zaplacili tez za przesylke :) Skontaktuj sie z nimi :)

jusella lubi tę wiadomość

zi13skjob7hi4oms.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    U mnie też niczego sobie, trochę chłodnawo, ale mam nadzieję, że nie będzie padać, bo te ichniejsze prognozy zwykle im się nie sprawdzają ;-) Myślę, że spacerek ok jak się ociepli, tylko bez szaleństw :-)

Spróbuj zadzwonić na infolinię, co powiedzą i poradzą zrobić.
    2 tygodnie temu mama B kupiła nam takie wypaśne krzesło/leżak/sidzisko do karmienia dla dziecia od 0-4 lat. Nie było nas w domu wtedy i mądry kurier zostawił pudło o wartości grubo ponad 300 funtów (oryinalne, z nadrukami i obrazkami co jest w środku) w krzakach pod domem. Bo po co dzwonić, albo zapukać do sąsiadów. Myśleliśmy, że nas rozerwie ze złości! Skarga poszła od ręki. Chyba już mnie nic nie zdziwi w tym kraju...

LilouK, jak mieszkaliśmy w domu, to nawet nie wiesz jakie pomysły wpadały do głowy doręczycielom. Raz szukałam paczki 3 dni, w końcu napisałam do sprzedawcy, że jej nie dostałam i przysłali mi nową. Do tej pory nie wiem gdzie była. Poza tym śmietniki były w ruchu non stop, a chyba nigdy nie zostawili awiso... Najbardziej si wkurzałam, jak zostawiali mi paczkę np z Asosa w śmietniku tym na jedzenie...
    Teraz mieszkamy w bloku, więc już nie mają takiego pola do popisu :D
    Będę próbować potem wyjaśniać sytuację. Powiem Wam, że jestem rozczarowana Zalando. Paczka od nich jak psu z gardła wyjęta i jeszcze braki. Jednak pozostanę wierna Asos, z nimi zero problemu :)

Idę na krótki 4 km spacer. Trzymajcie kciuki, żebym nie spotkała nikogo z pracy, bo jestem chora przecież :)

Maka, LilouK, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja duszności miałam jakiś czas temu. Od momentu jak cwicze nie mam w ogóle problemów :)
    Zwiększyła mi się wydolność oddechowe :)

Ale lepiej zadzwoń do lekarza może coś doradzi :)
    Otwórz okno byś miała dostęp do swieżego powietrza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 13:02

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! za oknem pięknie, a ja szybko robię obiad bo za godzinkę znikamy na zakupy - wczoraj wieczorem dostałam natchnienia wyprawkowego a z racji że nie mam jeszcze kompletnie nic, nawet malusiej skarpeteczki to dzisiaj postanowiłam chociaż jedne body kupię..

nowa!, kot_bury, jusella, Naditta, eve90 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prania to każdy zrobi jak uważa. Ja napisałam, że robię teraz, bo mam siłę jeszcze i czas, a przy jednym małym dziecku, które jest coraz bardziej aktywne, potem będzie trudniej. A ciuszki zapakuję szczelnie i schowam.

nowa!, Kasiulina, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najadłam się jak mały bączek :) Zupa wyszła pyszna i jeszcze zostało :) Chciałam ją podać jutro, ale Luby upiera się, żeby ją zredukowac i przekształcić w sos do makaronu na jutro :)

ania181111, jusella lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pisala o drżeniu brzuszka przez kilka sekund - miałam takie coś 2 razy i tez się zastanawiałam co to może być.

Co do duszności nie mam, ale ciężko mi się nie raz oddycha, wtedy walne się na lewy bok i przechodzi.

Piszę z tel i patrze na jakiś suwaczek z góry i myślę kurcze ale fajny i już 25t4d.. Przesunelam troszkę i kurde to był mój...

ania181111, kot_bury, Malwinaa, jusella, TheForfie lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do mojej gin i faktycznie jak bym miała jakieś kołatanie serca to szybko do szpitala ale tak to odpoczywać :) więc wyszłam na spacer :) I siedzę na ławeczce w parku :) normalnieeeee latoooo

jusella, TheForfie, eve90, Agaax lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas leci szybkooo :) ja już prawie 27t :D
    Mi też tak drży brzuszek i coś czytałam że dziecko może mieć wtedy czkawke :)
    pewnie każdy robi jak uważa z praniem rzeczy :)A Ty milcia przy jednym dziecku to rzeczjasna ze musisz wcześniej się przygotować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 13:17

jusella, nowatorka, _analiza lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Któraś pisala o drżeniu brzuszka przez kilka sekund - miałam takie coś 2 razy i tez się zastanawiałam co to może być.
    ja pisalam :) no wlasnie tez nie wiem co to ale to na pewno dzidzia drzy bo nie caly brzuch tylko tam wlasnie gdzie ona sie rusza i to ja to mam kilka razy dziennie...

Maka lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gez mam takie drzenie czasem w brzuchu - tez mysle ze to Maly tam cos wywija, moze faktycznie czkawka :)

ania181111, nowatorka, jusella lubią tę wiadomość

zi13skjob7hi4oms.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówię Wam nasze dzieci mają czkawke :)

nowatorka, jusella lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) no suwaczki nam nieźle zapierniczają, niektóre zaczęły 3 trymestr już.

Nowatorka ja też mam takie drżenia czasami i tak to opisywałam każdemu,że mam uczucie jakby wibrował mi tel. w brzuchu :) nie wiem co to też ?

Zmotywowałyście mnie z tym praniem i kupiłam dziś Dzidziuś płyn do prania, w rankingu SrokaO był w miarę wysoko, więc wypróbuję jak mnie najdzie. Na razie jeszcze poczekam aż się ustabilizuje pogoda, bo w nocy ma padać podobno u nas.

Ciekawe historie z tymi kurierami macie :D ja aż takich hitów przesyłkowych nigdy nie miałam. Też mi ostatnio nie dali jednej rzeczy, ale napisałam i przeprosili, odesłali, także ok :)

nowatorka, jusella lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Mówię Wam nasze dzieci mają czkawke :)
    tez tak mysle. wiecie moja kuzynka jak byla w ciazy to dziecko mialo taka czkawke ze slychac to bylo normalnie !!

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza na to dziadostwo spróbuj okład z czosnku - plasterek czosnku przyłóż na trochę - tylko nie za długo bo może wypalić Ci skórę (siostra moja kiedyś na noc zostawiła zabandażowany czosnek i jej brązowe plamki oparzeniowe się zrobiły) ale na godzinkę to spoko można - może wystarczy taki antybiotyk

Byłam w 5-10-15 i kupiłam kurtkę - Tatusiek będzie miał niespodziankę, bo bardzo mu się podobała ale wybiłam mu ją z głowy bo 120 zł to trochę dużo - teraz zapłaciłam 60 :-). Dodatkowo dostałam kartę 5-10-15 i do 8 maja mam zniżkę 30% na cały asortyment a potem punkty - 10 zł - 1 punkt a za 30 punktów rabat 30 zł na zakupy powyżej 30 zł.

20160405-135752.jpg

ania181111, nowatorka, _analiza, MirelS, majeczka87, Wiola90, renieczka, Agness27, Ejrene, eve90, Agaax lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    tez tak mysle. wiecie moja kuzynka jak byla w ciazy to dziecko mialo taka czkawke ze slychac to bylo normalnie !!

Haha ;) no u mnie nie słychać Ale czuję takie cosss ;) i wiem że to czkawka:)

3 trymestr A ja niedawno test robiłam haha :)

jusella, nowatorka, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość

‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ