X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej teraz to ja mam nerwa. Moja mała tydzień temu trochę ponad 600g ważyła. Lekarz nie mówił, że coś nie halo.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo...dziewczyny... toć każde dziecko jest inne! Są duże, są małe i oba zdrowe :D Zobaczcie sobie siatkę centylową dla waszego tygodnia.

http://m.babiniec-cafe.pl/printview.php?t=16163

Nie siać paniki!!

renieczka, aisa, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    To było migdałki wycinać? ;-)
    Choć z drugiej strony herbatka tak w bioderka nie "idzie" jak lody...

Hehe wychlastali mi migdałki, języczek podniebienny i zrobili laserowe obkurczanie ścian gardła. Teraz mam tam jedną wielką dziurę :) Normalnie głębokie gardło ;)
    Musiałam usunąć bo anginy miałam średnio 3 razy w roku. A antybiotyki mnie wykańczały. Teraz prawie w ogóle nie choruje. Nie liczę takiego katarku i zaczerwienionego gardelka ;)

jusella, kot_bury, Dalile lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to się Marysia uklasowala pośrodku :)
    Przydatny link :)
    Dzięki

• Dalile Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co i spokoju kobiety! Więcej spokoju!

Ejrene, kot_bury, Maka lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Moja byla tak samo ulozona na ostatniej wizycie ale to jeszcze nic nie znaczy. Ok 35 tyg bedzie wazne jak sie ulozy ostatecznie ;)
    Dziewczyny czy takie jakby drzenie przez kilka sek to czkawka?

Czkawka u córki wygladala tak jak u nas i czuć bylo takie pykniecia raz za razem:)
    A miała ja często:)
    U Synka jeszcze tego nie zaaobserwowalam.
    Ale za to w nocy mocno kopie:)

jusella lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja przed chwilą dostałam wiadomość, że Tatusiek wraca - jutro wieczorem wyjazd :-) i w czwartek będzie :-D.
    I zaczynają się schody - trzeba by się pozbyć włochów i szczecina z nóg :/ czyli jutro niezła gimnastyka mnie czeka...

Grzybka, majeczka87, kot_bury, stokrotka2013, MirelS, Maka, _analiza, Agness27, TheForfie, eve90, kama005, aisa, renieczka lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czego się nie robi :) Ja nogi załatwiłam wczoraj, nawet lekko poszło, ale reszty to ja nie wiem....

jusella, Maka, Agness27 lubią tę wiadomość

• Grzybka Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, piszecie o kiepskich wynikach morfologii... Też mnie to dotyczy. Gin zalecił mi Prenatal, ale nie mogę go brać codziennie, bo mi żołądek szwankuje. Próbuję zmienić trochę sposób odżywiania. Oprócz wołowiny, która ma dużo żelaza staram się jeść kaszę jaglaną (ogólnie jest bardzo zdrowa), płatki owsiane, kiełki buraka, orzechy, migdały i pić pokrzywę. Podobno na braki żelaza herbatka z pokrzywy rewelacyjna. Tylko nie ma co z nią przesadzać, szklanka dziennie wystarczy. Za dwa tygodnie mam badania, zobaczymy, czy wyniki się poprawią :-)

jusella, kot_bury, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

Kazik - 04.08.2016 <3
    bl9canli0pykz4o2.png

Aniołek <3
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro muszę gulasz wołowy zrobić!
    Grzybka - przy takiej diecie muszą się poprawić. Trzymam kciuki. A może zmienic suplementy na inne?

Grzybka lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam Szelazo - swojego czasu miałam bardzo duże problemy z niedoborem Fe i dopiero Szelazo pomogło

Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wiec bedzie wyginam smialo cialo?;) ja to co drugi co trzeci dzien sie gole i juz jest coraz trudniej - niektore parte;)

przelazilam 10 km... czort nie kobieta;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 18:06

jusella, kot_bury, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wcale nie wiem, ile waży mój mały, więc zgodnie z zasadą "mniej wiesz, lepiej śpisz" nie martwię się :D

Na usg u polskiej gin, jakieś 2 mce temu, ważył o 10 dni za dużo, że tak powiem :P
    Następne pomiary dopiero za miesiąc jeśli sobie zapłacę i pójdę w Polsce :)

Dziewczyny, posypałam moje naleśniki zapiekane tartą mozarellą, która otwarta już była od soboty wieczora. Dopiero jak wstawiłam to przeczytałam na opakowaniu, że po otwarciu zjeść w ciągu 24 godzin. Nic mi nie będzie, czy lepiej nie jeść tych naleśników?
    Dodam, że będą w 180 stopniach jakieś 30-40 minut.

jusella, aisa, renieczka lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam, która tutaj polecała sernik bez sera :) Robiłam i mam pytanie. Robiłam z budyniem, nie z mąką ziemniaczaną. Trzymałam godzinę tak jak z przepisie i środek się nie upiekł. Wstawiłam jeszcze na pół godziny i nadal nic. Da się zjeść brzegi, ale środek jest rzadki. No i pytanie, jak u Was to wygląda? Robiłam w tortownicy i ciasta było bardzo dużo. Może jakbym zrobiła w zwykłej blaszce to bardziej by się rozlał po powierzchni i by się wtedy upiekł. W smaku bardzo dobry.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta jak zapiekany to nic nie będzie
    Masz ser długo dojrzewający ;-)

Maka lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Ja polecam Szelazo - swojego czasu miałam bardzo duże problemy z niedoborem Fe i dopiero Szelazo pomogło

Kto wymyślił ta nazwę.... przeciez to w oczy boli. :D

MirelS, TheForfie, renieczka lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Kto wymyślił ta nazwę.... przeciez to w oczy boli. :D

Pewnie jakiś specjalista od marketingu :-D i niezłą premię dostał

• LilouK Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, dziewczyny czy Wy w ostatnich dniach też tak "zdziadziałyście" jak ja?

Nie wiem czy to dlatego, że III trymestr tuż tuż, ale z dnia na dzień czuję się jak coraz większa, tłusta foka O.o Jeszcze kilka dni i będą się przewalać z boku na bok i jedyną moją aktywnością będzie klaskanie płetwami jak tak dalej pójdzie...

majeczka87, jusella, MirelS, eve90, TheForfie lubią tę wiadomość

• Monika.ch87 Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I moje wyniki glukozy wołają o pomstę.. na czczo 103, po 2 h - 174 :-(
    dobrze ze jutro lekarz... najgorsze ze owoce jadlabym kilogramami a mięsa nic.. na samą myśl mi nie dobrze.. :( ale mam dziś humor :/

eve90 lubi tę wiadomość

http://ovufriend.pl/graph/73e9cdebd5bbc7744ddc8787fdecc71f

hchydqk3h87tbykl.png

• Naditta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Nie pamiętam, która tutaj polecała sernik bez sera :) Robiłam i mam pytanie. Robiłam z budyniem, nie z mąką ziemniaczaną. Trzymałam godzinę tak jak z przepisie i środek się nie upiekł. Wstawiłam jeszcze na pół godziny i nadal nic. Da się zjeść brzegi, ale środek jest rzadki. No i pytanie, jak u Was to wygląda? Robiłam w tortownicy i ciasta było bardzo dużo. Może jakbym zrobiła w zwykłej blaszce to bardziej by się rozlał po powierzchni i by się wtedy upiekł. W smaku bardzo dobry.

Milcia to ja polecałam ten sernik. Ja dodawałam 3 budynie i mi wyszedł, ale był do zjedzenie dopiero po nocy w lodówce, on musi stężeć po prostu. Ja wiem, że kusi ale póki co łapki z daleka :D wytrzymaj jeszcze trochę.

Jusella, nie tak długo bo tylko 2 dni stał w lodówce :D
    Ok to biorę się za jedzenie, tak myślałam,że zapiekany jest bezpieczny, ale wole mieć jeszcze od Was pozwolenie :P

jusella, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ