X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Jejku, dziewczyny czy Wy w ostatnich dniach też tak "zdziadziałyście" jak ja?

Nie wiem czy to dlatego, że III trymestr tuż tuż, ale z dnia na dzień czuję się jak coraz większa, tłusta foka O.o Jeszcze kilka dni i będą się przewalać z boku na bok i jedyną moją aktywnością będzie klaskanie płetwami jak tak dalej pójdzie...
    taaaa ja to już dawno jak slon chodzę :/

A w lipcu to nie wiem nie będę z łóżka wstawać :p

LilouK lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szelazo made my day :D Jusella Ty jak coś napiszesz to opluje nie raz ekran haha :D
    Też zaczynam mieć problem z depilacja w pewnym miejscu :P i ciekawe kto mi za chwilę będzie obcinal paznokcie u nóg ?
    Nie jesteście same ja też coraz bardziej foczo się czuję :D

LilouK, jusella, TheForfie, eve90 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowe foczyce :-D

Coraz bardziej mi się nie chce zadu z kanapy ruszać O.o Chyba pora poćwiczyć trochu!

Co do sernika, też zawsze mi wychodzi. Czasem dobrze jest wpierw podpiec spód chwilkę, a potem cały placek na dolnej półce piekarnika. Mój piekarnik pomimo termoobiegu jest tak dup**ty, że niestety muszę tak robić, bo inaczej każde ciężkie ciasto wychodzi surowe w środku, albo zbyt zjarane na górze ;-)

Agness27, jusella, MirelS lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK, ja też się powoli czuję jak wieloryb. Nawet dzisiaj mężowi marudziłam, że jestem gruba. Oczywiście mnie wyśmiał, bo mówi, że oprócz brzucha nic mi nie urosło.
    Już nie mówię o moim samopoczuciu, bo co bym nie założyła to mi się nie podoba i czuje się w tym źle i grubo... A zanim zaszłam to sobie marzyłam, jak to będzie super sobie chodzić dumnie z brzuszkiem :D

Pauli11, jusella, eve90, TheForfie, _analiza lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jestem świeżo po obejrzeniu Faktów.
    Już wiem z czym się wiąże nowa ustawa antyaborcyjna.
    Ale brak badań prenatalnych?! Dziewczyny, to chyba jakiś żart...

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta tylko że ja go już upiekłam wczoraj i dalej taki jest :/ No nic, może następnym razem wyjdzie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to nie wiem dlaczego taki wyszedł. A jaki jogurt użyłaś? Ja robiłam z greckiego, był taki typowo gęsty, może spróbuj następnym razem z innym. A dodałaś jajka? Nic nie pominęłaś?

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis miałam wizytę u ginki.Wojtus wazy juz 900g, serduszko lepiej ,przeplywy tez w normie:))

Ja tez mam przepis na sernik bez sera i jutro wam podesle bo dzis juz mi sie nie chce:)
    Dxis sie nachodzilam i naczekalam w przychodni.W domku pojadlam zblendowanych gruszek i popilam świeżo wyciśniętym soczkiem z jabłek i leze brzucholem do góry:))

A i dxis w pepco dla córci kupiłam sukienkę,rajstopy i opaskę na włosy i będzie sliczna królewna na komu i u mojego chrześniaka:)
    Oj jak ona ostatnio polubiła sie stroić w sukienki jak kazda dama:))

majeczka87, jusella, eve90, Ejrene, aisa, Naditta, figaa, MirelS, Pauli11, _analiza lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pepco są super sliczne i tanie rzeczy teraz;)

jusella, Agness27, TheForfie, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    w pepco są super sliczne i tanie rzeczy teraz;)

A ja dziś byłam i nic mnie nie użekło, a cenowo też różnie przy niektórych ubrankach szału nie ma...

atdc15nmjt4tk663.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Dzień mija za dniem, a mi na wszystko brakuje czasu... Masakra :P
    W końcu jestem po połówkowych, chłopczyk został chłopczykiem i raczej się to już nie zmieni :) Rośnie maleństwo, choć jest o tydzień mniejszy niż to wynika z okresu. Ale gine mówił, że nie widzi nic niepokojącego, więc tej wersji się trzymam :D
    No i jak zwykle mam mega zaległości, które będę nadrabiać przez kilka dni hehe :D

jusella, majeczka87, Agness27, Agaax, Ejrene, eve90, aisa, figaa, MirelS, Pauli11, _analiza lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zajadalam sie smalcem z cebulka i na deser zjadlam ananasa :D taki mix .
    Moja glukoza to na czczo 84 po godzinie 125 a po dwoch 108. Wiec chyba bez tragedii ?
    A przed chwila sprzedalam rower bo stwierdzilam, ze w tym roku i tak nie pojezdze na nim,a w przyszlym kupie jakis z przerzutkami,zeby Ale moc na nim wozic:)

Agness27, eve90, jusella, renieczka, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    A ja dziś byłam i nic mnie nie użekło, a cenowo też różnie przy niektórych ubrankach szału nie ma...

jak co komu;)v ja kupilamn polspiochy i sie wroce po skarpetki z grzechotkami za 1,99;)

eve90, jusella, Maka lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    LilouK, ja też się powoli czuję jak wieloryb. Nawet dzisiaj mężowi marudziłam, że jestem gruba. Oczywiście mnie wyśmiał, bo mówi, że oprócz brzucha nic mi nie urosło.
    Już nie mówię o moim samopoczuciu, bo co bym nie założyła to mi się nie podoba i czuje się w tym źle i grubo... A zanim zaszłam to sobie marzyłam, jak to będzie super sobie chodzić dumnie z brzuszkiem :D

Oj tam, oj tam. +3,5kg to nie tragedia, ale wierzę, że złe samopoczucie może dobić i pogorszyć sprawę :-) Osobiście najbardziej nie mogę pogodzić się z tym, że pewnych rzeczy już nie mogę zrobić, albo zajmuje mi to wieki.

U mnie +7kg, przeistaczam się w foczycę, ale szczerze... nigdy w życiu nie czułam się piękniejsza i atrakcyjniejsza, pomimo, że mam wymię jak dojna koza i już własnego krocza nie widzę ;-)
    Najpiękniejsze 7 m-cy mojego życia póki co <3

jusella, Kasiulina, figaa lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to byle do wypłaty i do pepco :)

No i miałam poćwiczyć wybrane ćwiczenia a jakoś tak się nie zabrałam :D

TheForfie, jusella lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Kurcze, to nie wiem dlaczego taki wyszedł. A jaki jogurt użyłaś? Ja robiłam z greckiego, był taki typowo gęsty, może spróbuj następnym razem z innym. A dodałaś jajka? Nic nie pominęłaś?

Jogurt był grecki. Robiłam wszystko według przepisu po kolei. Mi tego ciasta wyszła pełna tortownica. Równo z górnymi brzegami zalałam.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bylam wczoraj w pepco i to zalezy w ktorym chyba nie ma w kazdym tych samych rzeczy, bo u mnie faktycznie pare rzeczy bylo i tanio jak to w pepco ale zadnych skarpetek z grzechotkami nie bylo :( po 10 pojde do drugiego i tam tez cos nakupuje :)

Ejrene, jusella lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina widzę ze mamy podobne smaki:)
    Mi juz tak od 3dni chce się smalcu ale czekam na męża aż wróci to się zrobi na świeżo:)

jusella, Kasiulina lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj kupiłam starszej fajne leginsy w Pepco. Dla siebie kupiłam majty i w końcu mam dobre w brzuchu :) Ogólnie dużo fajnych rzeczy widziałam, tylko nie kupuję, bo po ciąży będzie inny rozmiar niż teraz, a na oko nie będę kupować. No i kupiłam jeszcze starszej dwie super fajne książeczki. Bardzo się spodobały :)

eve90, jusella, renieczka, TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym sie zgodzę ze nie wszystko jest takie samo w pepco.
    U nas sukieneczek takich fajnych nie widziałam jak w rym co bylam u lekarza.
    A takich skarpetek z grzechotkami tez nie widziałam tylko te zwykle malusie po 1.99 i trzymak za 4,99

jusella, TheForfie lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ