X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    jak co komu;)v ja kupilamn polspiochy i sie wroce po skarpetki z grzechotkami za 1,99;)

O widzisz ja rampersy oglądałam, były po 15 zł ale jakościowo średnio. Poza tym między pepcami też asortyment na pewno się różni. A pomile półśpiochy kupiłaś?

eve90, aisa, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 zl ;)

Ejrene, eve90, jusella, TheForfie lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Jogurt był grecki. Robiłam wszystko według przepisu po kolei. Mi tego ciasta wyszła pełna tortownica. Równo z górnymi brzegami zalałam.

Milcia, to ja też robiłam w tortownicy, ale nie wyszła mi pełna. Taka prawie pełna, potem urósł dość mocno podczas pieczenia i bałam się, że zaraz wyskoczy, ale potem opadł i było ok.

LilouK, już nie 3,5 kg, ostatnio to się waha między 4-5 kg :P coraz więcej...

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pepko nawiedzilam z niedziele kupilam dla siebie czarna dluga sukienke od i ana pod biustem i teraz tylko z niej poginam bo jest zwiewna a przede wszystkim nigdzie mnie nie uwiera.
    Ja mam 28 tydz i + 8 kg ale widze ze waga ciagnie w gore pieknie :/. Atrakcyjnie specjalnie sie nie czuje :/ ale mam wrazenie ze te poczatkowe kg nadmiarowe teraz sie fajnie koncetruja na brzuchu no i sie pocieszylam bo wchodze w krotkie spodenki z przed ciazy na gumce wiec chyba nie jest zle
    Dla mlodej w pepco kupilam sukieneczke i skarpetki
    Dzisiaj bylam w c&a i sie milo zazkoczylam jakoscia i cenami wzglednymi na bodziaki :) ale juz nic nie kupowalam jak mloda sie urodzi to bede kupowac. W h&m znowu drozyzna i w smyku tez

majeczka87, Dalile, jusella, TheForfie lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Kasiulina widzę ze mamy podobne smaki:)
    Mi juz tak od 3dni chce się smalcu ale czekam na męża aż wróci to się zrobi na świeżo:)
    Ciesze sie,ze nie jestem sama w swoich wariacjach :D <piionaaa>

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się wydaje, że ja schudłam trochę :/ - dżinsy ciążowe nawet po praniu luźne się zrobiły, dziś wlazłam w legginsy sprzed ciąży rozmiar S i rozochocona powodzeniem przymierzyłam kolejne dżinsy biodrówki - stare jak świat ale pasują i tylko pas do nich wystarczy wszyć i śmigać będę :-). Zadek i bioderka maleją a Bunio rośnie :-D. Na początku myślałam, że to złudzenie ale ciuchy nie kłamią.

kijanka_88, majeczka87, Ejrene, Naditta, Maka, kot_bury, Kasiulina, Dalile, Telashe, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    A mnie się wydaje, że ja schudłam trochę :/ - dżinsy ciążowe nawet po praniu luźne się zrobiły, dziś wlazłam w legginsy sprzed ciąży rozmiar S i rozochocona powodzeniem przymierzyłam kolejne dżinsy biodrówki - stare jak świat ale pasują i tylko pas do nich wystarczy wszyć i śmigać będę :-). Zadek i bioderka maleją a Bunio rośnie :-D. Na początku myślałam, że to złudzenie ale ciuchy nie kłamią.

o Tyyy skubańcu! ;)

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juslla mam podonr odczucia... Moze pogoda nas wspierani wiecej sie ruszamy... Choc ja bym mogla jesc 24/24 wlasnie mam meega ochote na kanapke ... Ale tak pozno :/

jusella, Kasiulina, Agness27 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz powoli czuje się jak wieloryb, chociaż dużo się ruszam i chodze na spacery, waga juz chyba +7. Chyba za dużo jem, ale jakoś czasem ciężko się powstrzymać.
    Po porodach mam nadzieje zrzucimy:)

majeczka87, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku nie mowcie ze tyle przytylyscie... 5kg, 7kg.. az mi smutno sie robi, bo ja przytyłam... 15kg! ważyłam 55kg a teraz 70 :o nie widac po mnie, ale mam ogromy brzuch ;) i wszyscy mi mowia ze mi tylko w brzuch idzie, wiadomo ja widze roznice troche w nogach tez przytylam i na buzi ale zdecydowanie idzie mi w brzuch! ;) no i w cycki... Mam nadzieje, że to nic nie znaczy ta waga, jem w miare normalnie, moze troche wiecej niz przed ciaza ale bez przesady ;)
    Więc proszę mi się tu nie skarżyć że czujecie się jak wieloryb! :D

jusella, Agaax, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda rośnie w swoim tempie :) ja nie ukrywam, że jem więcej i na więcej sobie pozwalam. A potem jest panika, bo boję się, że za szybko przybiorę i będzie płacz po porodzie, a tego bym sobie nie życzyła :P
    U mnie to tak dziwnie jest, bo jakoś pod koniec zeszłego tygodnia było 60.2, potem za 2 dni było 59, a dzisiaj 60.5. Chyba za często się ważę a waga wariuje w zależności od: wody w organizmie, tego co zjem i przede wszystkim kupy...

jusella, TheForfie, Maka, aisa, kot_bury, Kasiulina, eve90 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wg ostatniego ważenia ok 8kg na plusie a i tak widzę że Poszło mi trochę w uda i tyle no i w brzuch. Po ciąży to wszystko zrzucimy!

TheForfie, jusella lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    55 kg ty bylas drobniutka kobitka :) ja to wielka baba jestem wiec mialam zapasy ... Niczym sie nie przejmuj !!
    Oczywiscie ze po ciazy zrzucimy, 3 miesiace niepdzespanych nocy, dojadania po katach i zapewniania wiktu i opierunku naszym mlodziaka i bedzie talia osy :):):)

TheForfie, jusella lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, jak patrze na moje koleżanki to widzę, że z reguły samo karmienie wystarcza i zaraz nie ma tych kg :)

TheForfie, jusella, aisa, eve90 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z ciekawości zważyłam i od ponad tygodnia waga ta sama (10 kg na plus) a wcześniej tyłam 1,5 - 2 kg na tydzień. Teraz faktycznie dużo chodzę - codziennie 2-3 godzinne spacery uskuteczniam (co prawda 1/4 z tego na ławkach przesiaduję)
    Waga stanęła odkąd przestałam co 2 dni się ważyć :-D

Naditta, Agaax, kama005, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

• TheForfie Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet jak nie karmieniem to spacerki i noszenie malucha tez robi swoje hehe :) bedzie mozna troche pobiegac to tylko poprawia humor :)

jusella lubi tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą wagą to nie ma co porównywać, bo każda rośnie w innym tempie a dużo też zależy od genów i wagi wyjściowej... jak gdzieś przeczytałam, że dziewczyna chwali się, że przytyla tylko 5 kg to myślę no skubana! A później się przyznała, że przed ciążą wazyla ok 80, no to już miała podpore niezłą ;)
    Ja ok 8 kg i jem ok 22 bez wyrzutów sumienia, jestem głodna więc muszę, inaczej bym chyba nie usnela. U mnie poszło dużo w cyc, brzuch i niestety wypatrzyłam cellulit na udach :/

jusella, TheForfie lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z zakupów, wymeczona jak cholera ale kupiłam 7*body, 2 czapusie i skarpetki :-) Nachodzilam się jak głupia i od teraz wszystko będę zamawiała przez neta.

Moja waga na razie +1,5 kg.. Mieszcze się we wszystkie spodnie tylko nie umiem dopiac. A brzucho dzisiaj p. Dr ocenił na 27tc.

Jusella będziesz musiała się trochę nagimnastykowac... Ja wczoraj to przerabialam. I za 2 tyg już nie dam rady sama pipy oporzadzic tego jestem pewna.

Renieczka mój dr na te 700g powiedział że w normie ale 26 dni wcześniej miałam połówkowe gdzie zapowiadało się na klocka bo aż 450g. I to mnie trochę niepokoilo. Ale jak widzisz gorsze usg, niedokladne pomiary i później tak jest..

Ponawiam jeszcze moje pytanie z przed paru dni. Będziecie szły na te badanie III trymestru?

jusella, TheForfie, Dalile lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie wrote:
    jejku nie mowcie ze tyle przytylyscie... 5kg, 7kg.. az mi smutno sie robi, bo ja przytyłam... 15kg! ważyłam 55kg a teraz 70 :o nie widac po mnie, ale mam ogromy brzuch ;) i wszyscy mi mowia ze mi tylko w brzuch idzie, wiadomo ja widze roznice troche w nogach tez przytylam i na buzi ale zdecydowanie idzie mi w brzuch! ;) no i w cycki... Mam nadzieje, że to nic nie znaczy ta waga, jem w miare normalnie, moze troche wiecej niz przed ciaza ale bez przesady ;)
    Więc proszę mi się tu nie skarżyć że czujecie się jak wieloryb! :D
    ja też 11 kg na plusie więc spokojnie do końca 20 kg przytyje :) A przed Ciążą waga 62 kg A jestem wysoka173 cm ... też mi poszło w uda, brzuch najbardziej bo każdy mówi ze brzuch na9m C wygląda :)
    nie martw się zrzucimy szybkooo :)

jusella, eve90, TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Wróciłam z zakupów, wymeczona jak cholera ale kupiłam 7*body, 2 czapusie i skarpetki :-) Nachodzilam się jak głupia i od teraz wszystko będę zamawiała przez neta.

Moja waga na razie +1,5 kg.. Mieszcze się we wszystkie spodnie tylko nie umiem dopiac. A brzucho dzisiaj p. Dr ocenił na 27tc.

Jusella będziesz musiała się trochę nagimnastykowac... Ja wczoraj to przerabialam. I za 2 tyg już nie dam rady sama pipy oporzadzic tego jestem pewna.

Renieczka mój dr na te 700g powiedział że w normie ale 26 dni wcześniej miałam połówkowe gdzie zapowiadało się na klocka bo aż 450g. I to mnie trochę niepokoilo. Ale jak widzisz gorsze usg, niedokladne pomiary i później tak jest..

Ponawiam jeszcze moje pytanie z przed paru dni. Będziecie szły na te badanie III trymestru?

Tak będę szła :)
    Zazdroszczę ze wchodisz w ubrania sprzed ciazy :)
    Ja już mam problem z depilacja :P haha

jusella lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ