X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    jak co komu;)v ja kupilamn polspiochy i sie wroce po skarpetki z grzechotkami za 1,99;)

O widzisz ja rampersy oglądałam, były po 15 zł ale jakościowo średnio. Poza tym między pepcami też asortyment na pewno się różni. A pomile półśpiochy kupiłaś?

eve90, aisa, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 zl ;)

Ejrene, eve90, jusella, TheForfie lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Jogurt był grecki. Robiłam wszystko według przepisu po kolei. Mi tego ciasta wyszła pełna tortownica. Równo z górnymi brzegami zalałam.

Milcia, to ja też robiłam w tortownicy, ale nie wyszła mi pełna. Taka prawie pełna, potem urósł dość mocno podczas pieczenia i bałam się, że zaraz wyskoczy, ale potem opadł i było ok.

LilouK, już nie 3,5 kg, ostatnio to się waha między 4-5 kg :P coraz więcej...

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pepko nawiedzilam z niedziele kupilam dla siebie czarna dluga sukienke od i ana pod biustem i teraz tylko z niej poginam bo jest zwiewna a przede wszystkim nigdzie mnie nie uwiera.
    Ja mam 28 tydz i + 8 kg ale widze ze waga ciagnie w gore pieknie :/. Atrakcyjnie specjalnie sie nie czuje :/ ale mam wrazenie ze te poczatkowe kg nadmiarowe teraz sie fajnie koncetruja na brzuchu no i sie pocieszylam bo wchodze w krotkie spodenki z przed ciazy na gumce wiec chyba nie jest zle
    Dla mlodej w pepco kupilam sukieneczke i skarpetki
    Dzisiaj bylam w c&a i sie milo zazkoczylam jakoscia i cenami wzglednymi na bodziaki :) ale juz nic nie kupowalam jak mloda sie urodzi to bede kupowac. W h&m znowu drozyzna i w smyku tez

majeczka87, Dalile, jusella, TheForfie lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Kasiulina widzę ze mamy podobne smaki:)
    Mi juz tak od 3dni chce się smalcu ale czekam na męża aż wróci to się zrobi na świeżo:)
    Ciesze sie,ze nie jestem sama w swoich wariacjach :D <piionaaa>

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się wydaje, że ja schudłam trochę :/ - dżinsy ciążowe nawet po praniu luźne się zrobiły, dziś wlazłam w legginsy sprzed ciąży rozmiar S i rozochocona powodzeniem przymierzyłam kolejne dżinsy biodrówki - stare jak świat ale pasują i tylko pas do nich wystarczy wszyć i śmigać będę :-). Zadek i bioderka maleją a Bunio rośnie :-D. Na początku myślałam, że to złudzenie ale ciuchy nie kłamią.

kijanka_88, majeczka87, Ejrene, Naditta, Maka, kot_bury, Kasiulina, Dalile, Telashe, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    A mnie się wydaje, że ja schudłam trochę :/ - dżinsy ciążowe nawet po praniu luźne się zrobiły, dziś wlazłam w legginsy sprzed ciąży rozmiar S i rozochocona powodzeniem przymierzyłam kolejne dżinsy biodrówki - stare jak świat ale pasują i tylko pas do nich wystarczy wszyć i śmigać będę :-). Zadek i bioderka maleją a Bunio rośnie :-D. Na początku myślałam, że to złudzenie ale ciuchy nie kłamią.

o Tyyy skubańcu! ;)

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juslla mam podonr odczucia... Moze pogoda nas wspierani wiecej sie ruszamy... Choc ja bym mogla jesc 24/24 wlasnie mam meega ochote na kanapke ... Ale tak pozno :/

jusella, Kasiulina, Agness27 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz powoli czuje się jak wieloryb, chociaż dużo się ruszam i chodze na spacery, waga juz chyba +7. Chyba za dużo jem, ale jakoś czasem ciężko się powstrzymać.
    Po porodach mam nadzieje zrzucimy:)

majeczka87, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku nie mowcie ze tyle przytylyscie... 5kg, 7kg.. az mi smutno sie robi, bo ja przytyłam... 15kg! ważyłam 55kg a teraz 70 :o nie widac po mnie, ale mam ogromy brzuch ;) i wszyscy mi mowia ze mi tylko w brzuch idzie, wiadomo ja widze roznice troche w nogach tez przytylam i na buzi ale zdecydowanie idzie mi w brzuch! ;) no i w cycki... Mam nadzieje, że to nic nie znaczy ta waga, jem w miare normalnie, moze troche wiecej niz przed ciaza ale bez przesady ;)
    Więc proszę mi się tu nie skarżyć że czujecie się jak wieloryb! :D

jusella, Agaax, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda rośnie w swoim tempie :) ja nie ukrywam, że jem więcej i na więcej sobie pozwalam. A potem jest panika, bo boję się, że za szybko przybiorę i będzie płacz po porodzie, a tego bym sobie nie życzyła :P
    U mnie to tak dziwnie jest, bo jakoś pod koniec zeszłego tygodnia było 60.2, potem za 2 dni było 59, a dzisiaj 60.5. Chyba za często się ważę a waga wariuje w zależności od: wody w organizmie, tego co zjem i przede wszystkim kupy...

jusella, TheForfie, Maka, aisa, kot_bury, Kasiulina, eve90 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wg ostatniego ważenia ok 8kg na plusie a i tak widzę że Poszło mi trochę w uda i tyle no i w brzuch. Po ciąży to wszystko zrzucimy!

TheForfie, jusella lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    55 kg ty bylas drobniutka kobitka :) ja to wielka baba jestem wiec mialam zapasy ... Niczym sie nie przejmuj !!
    Oczywiscie ze po ciazy zrzucimy, 3 miesiace niepdzespanych nocy, dojadania po katach i zapewniania wiktu i opierunku naszym mlodziaka i bedzie talia osy :):):)

TheForfie, jusella lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, jak patrze na moje koleżanki to widzę, że z reguły samo karmienie wystarcza i zaraz nie ma tych kg :)

TheForfie, jusella, aisa, eve90 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z ciekawości zważyłam i od ponad tygodnia waga ta sama (10 kg na plus) a wcześniej tyłam 1,5 - 2 kg na tydzień. Teraz faktycznie dużo chodzę - codziennie 2-3 godzinne spacery uskuteczniam (co prawda 1/4 z tego na ławkach przesiaduję)
    Waga stanęła odkąd przestałam co 2 dni się ważyć :-D

Naditta, Agaax, kama005, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

• TheForfie Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet jak nie karmieniem to spacerki i noszenie malucha tez robi swoje hehe :) bedzie mozna troche pobiegac to tylko poprawia humor :)

jusella lubi tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą wagą to nie ma co porównywać, bo każda rośnie w innym tempie a dużo też zależy od genów i wagi wyjściowej... jak gdzieś przeczytałam, że dziewczyna chwali się, że przytyla tylko 5 kg to myślę no skubana! A później się przyznała, że przed ciążą wazyla ok 80, no to już miała podpore niezłą ;)
    Ja ok 8 kg i jem ok 22 bez wyrzutów sumienia, jestem głodna więc muszę, inaczej bym chyba nie usnela. U mnie poszło dużo w cyc, brzuch i niestety wypatrzyłam cellulit na udach :/

jusella, TheForfie lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z zakupów, wymeczona jak cholera ale kupiłam 7*body, 2 czapusie i skarpetki :-) Nachodzilam się jak głupia i od teraz wszystko będę zamawiała przez neta.

Moja waga na razie +1,5 kg.. Mieszcze się we wszystkie spodnie tylko nie umiem dopiac. A brzucho dzisiaj p. Dr ocenił na 27tc.

Jusella będziesz musiała się trochę nagimnastykowac... Ja wczoraj to przerabialam. I za 2 tyg już nie dam rady sama pipy oporzadzic tego jestem pewna.

Renieczka mój dr na te 700g powiedział że w normie ale 26 dni wcześniej miałam połówkowe gdzie zapowiadało się na klocka bo aż 450g. I to mnie trochę niepokoilo. Ale jak widzisz gorsze usg, niedokladne pomiary i później tak jest..

Ponawiam jeszcze moje pytanie z przed paru dni. Będziecie szły na te badanie III trymestru?

jusella, TheForfie, Dalile lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie wrote:
    jejku nie mowcie ze tyle przytylyscie... 5kg, 7kg.. az mi smutno sie robi, bo ja przytyłam... 15kg! ważyłam 55kg a teraz 70 :o nie widac po mnie, ale mam ogromy brzuch ;) i wszyscy mi mowia ze mi tylko w brzuch idzie, wiadomo ja widze roznice troche w nogach tez przytylam i na buzi ale zdecydowanie idzie mi w brzuch! ;) no i w cycki... Mam nadzieje, że to nic nie znaczy ta waga, jem w miare normalnie, moze troche wiecej niz przed ciaza ale bez przesady ;)
    Więc proszę mi się tu nie skarżyć że czujecie się jak wieloryb! :D
    ja też 11 kg na plusie więc spokojnie do końca 20 kg przytyje :) A przed Ciążą waga 62 kg A jestem wysoka173 cm ... też mi poszło w uda, brzuch najbardziej bo każdy mówi ze brzuch na9m C wygląda :)
    nie martw się zrzucimy szybkooo :)

jusella, eve90, TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Wróciłam z zakupów, wymeczona jak cholera ale kupiłam 7*body, 2 czapusie i skarpetki :-) Nachodzilam się jak głupia i od teraz wszystko będę zamawiała przez neta.

Moja waga na razie +1,5 kg.. Mieszcze się we wszystkie spodnie tylko nie umiem dopiac. A brzucho dzisiaj p. Dr ocenił na 27tc.

Jusella będziesz musiała się trochę nagimnastykowac... Ja wczoraj to przerabialam. I za 2 tyg już nie dam rady sama pipy oporzadzic tego jestem pewna.

Renieczka mój dr na te 700g powiedział że w normie ale 26 dni wcześniej miałam połówkowe gdzie zapowiadało się na klocka bo aż 450g. I to mnie trochę niepokoilo. Ale jak widzisz gorsze usg, niedokladne pomiary i później tak jest..

Ponawiam jeszcze moje pytanie z przed paru dni. Będziecie szły na te badanie III trymestru?

Tak będę szła :)
    Zazdroszczę ze wchodisz w ubrania sprzed ciazy :)
    Ja już mam problem z depilacja :P haha

jusella lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ