X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia na polowkowym usg powinnas miec napisane jezeli nie ile wazy to wszystkie wymiary (glowa, zoladek, kosc udowa) i z tych wymiarow mozesz sobie przeliczyc wage.

Ja rano jakos spoko sie czuje w miare normalnie ale woeczorem to jak slonica :D

kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Młoda wczoraj tańcowała tak, że się zasnąć nie dało. Tatuś zachwycony usiadł na podłodze i patrzył na te harce. Po raz pierwszy też poczułam nóżkę.
    Uczulenie mnie jakieś złapało - wapno wypłam, zobaczymy co z tego będzie, ale skóra mnie swędzi.
    U mnie +5kg w tym momencie. Chudnę na ograniczaniu cukrów.
    jusella wrote:
    A mnie się wydaje, że ja schudłam trochę :/ - dżinsy ciążowe nawet po praniu luźne się zrobiły, dziś wlazłam w legginsy sprzed ciąży rozmiar S i rozochocona powodzeniem przymierzyłam kolejne dżinsy biodrówki - stare jak świat ale pasują i tylko pas do nich wystarczy wszyć i śmigać będę :-). Zadek i bioderka maleją a Bunio rośnie :-D. Na początku myślałam, że to złudzenie ale ciuchy nie kłamią.

Kiedy ja w S ostatni raz weszłam... na ślubie chyba :D
    Maka wrote:
    Ponawiam jeszcze moje pytanie z przed paru dni. Będziecie szły na te badanie III trymestru?

Mój gin zrobi mi standardowe i jeśli coś będzie nie tak, to pójdę na dokładniejsze.

basia7777 wrote:
    Koleżanka kupiła wózek i poleca bo bardzo delikatny i lekki nazwa to x-lander x-pulse 3w1 co o nim myślicie?

Myślę, że drogi :D

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się słonecznie (póki co słonecznie bo potem deszcz zapowiadają :-()
    Zbieram się po woli na morfologię i honorowo siuśki oddać - dobrze, że w lab do 11stej pobierają krew :-D

W dalszym ciągu przeglądam rzeczy w Gemini i znalazłam fajny opis "Majtki na brzuch" a ja głupia przez całe życie myślałam, że majty są na du*pę :-). Tak mnie to rozbawiło, że poryczałam się ze śmiechu :-D

Miłego dnia wszystkim życzę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 08:49

Telashe, kama005, Agaax, renieczka, LilouK, aisa, majeczka87, MirelS, figaa, niezapominajka, stokrotka2013, Kasiulina, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosztuje 1600 zł to nie jest tak źle.
    http://sklep.dzieciecemarzenia.pl/produkt/x-lander-x-pulse-3w1-z-x-car

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 09:17

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień wszystkim lipcowym foczkom i słoniczkom ;-)

Spały dobrze? Bo ja taaaak, chociaż młode wierzgało pół nocy.

Ahhh, depilacja, jak ja to kocham! Od 2 m-cy zabieram się za woskowanie kończyn dolnych i jakoś spiąć pośladów nie umiem, żeby to zrobić. Chociaż ostatnio odwiedziłam kosmetyczkę w PL, dziewczyna chyba nie była zbyt doświadczona w woskowaniu bikini, bo tak mi masakrowała krocze, że szok! Normalnie sine pachwiny, bo dalej już nie widziłam. Może i dobrze ;-) Ale kłaki w strategicznych miejscach jak były wcześniej tak zostały, ehhhh.

Szykujemy się z młodym i B do położnej. Ciekawe co laska powie na moje wyniki krwi, twardnienie macicy i suplementację magnezem ;-) Pewnie nic, jak zwykle. Jedyny plus tej wycieczki to to, że posłucham serduszka małego, a tak to lipa! Szkoda czasu, powiadam Wam O.o

Miłego dzionka laseczki!

Pozdro od słonicy ;-)

kama005, jusella, kot_bury, renieczka, aisa, figaa, TheForfie, Kasiulina, Agness27 lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wam! :)

z tym chudnięciem mam tak samo jak Ty Jusella, a z majtkami made my day...
    wstałam, bo młody nie dał mi się wylegiwać, czas na prysznic i kopytkuję się na wizytę na 13tą. miałam bardzo długą przerwę więc trochę się denerwuję... Od lutego bo raz zaspałam, a później gin był na urlopie.

próba nadrobienia was choćby po dniu jest prawie awykonalna.
    ;)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Jusella - mnie też jużmaszynki dobijają, a depilatora niestety nie mam :D
    Analiza - http://allegro.pl/alexya-naturalna-pasta-cukrowa-do-depilacji-300g-i5625831227.html dokładnie taką mam, domową kiedyś robiłam to za 3 razem dopiero mi wyszła i garnek potem do wyrzucenia :P i wtedy robiłam bikini i nogi tą pastą i pamietam, że mało bolało. Tylko chyba z 3 h mi to zajeło :/

ja od depilatora uciekam, boli i wychodzą mega podrażnienia wosk podobnie bo rwę ze skórą :/ ale pasta mnie przekonuje, lubię ją. Ja używam sweet skin :) bo można kupić stacjonarnie w superpharmie. Próbowałam kiedyś robić ale nigdy nie wyszła mi tak jak chciałam i zawsze po teście małej ilości reszta z gara kończyła jako lody karmelowe ;)

analiza- ja robię bikini normalnie, większa kontrola :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 09:20

jusella, Agaax lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Kosztuje 1600 zł to nie jest tak źle.
    http://sklep.dzieciecemarzenia.pl/produkt/x-lander-x-pulse-3w1-z-x-car

O widzisz, zobaczyłam xlander i założyłam drogi, nawet bez sprawdzania :)

basia7777 lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana. Ja czuje ruchy już tak prawie pod cycaami. Chyba się mała rozgoscila na całego. :D ale takie ruchy śmieszne jakby mi jeździła od prawej do lewej jakąś częścią ciała :D i tak mam coraz częściej. Jeszcze tam raczej miejsce ma i się przekreca :p

Majtki też mnie rozwaliły. Chyba ograniczenia trochę słodycze, Bo dupsko mi urośnie :D trzeba może przyjmować trochę z waga :) oj po porodzie na całego biorę się za swoją figurę :) zacznę też zaraz więcej lazic bo jiz pogoda pozwala na to tylko chyba muszę brać wodę dla psiaka :)

A mybzaraz jedziemy do ikei obejrzeć akcesoria dla dzieci oraz komody :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 09:22

jusella, LilouK lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już widzę w co ten temat się zmieni od sierpnia - temat motywacyjny do odchudzania!
    Oby zostawić jak najwięcej w szpitalu :)

jusella, kot_bury, _analiza lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ubrałam się i tak zasapałam przy tym, że musiałam pół godziny posiedzieć, żeby odsapnąć :/. Ale trza tyłek zbierać i na badania iść (śniadanie na wynos spakowane :-))

eve90 lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Już widzę w co ten temat się zmieni od sierpnia - temat motywacyjny do odchudzania!
    Oby zostawić jak najwięcej w szpitalu :)
    hej dziewczyny ;)
    moja mama jak była ze mną w ciazy to mi opowiadała że jak mnie urodziła to w szpitalu z 10 kg zostawiła .... Ale czy to możliwe ... I też miała brzuchol duży więc się pocieszam ze ze mną też tak będzie :)

majeczka87, jusella, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daile zwróć uwage na to swędzenie, być może masz przesuszoną skórę. Bo ja mialam tak samo i zaczelam bardziej sie smarować i nawilzac i pic wiecej wody i przeszlo.
    Jednak jesli nie pomoze to może być od watroby to swędzenie. Koniecznie powiedz o tym wówczas lekarzowi, powinien zwrócić na to uwagę.

eve90 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry

Powodzenia na wizytach i badaniach :)

Ja już golenie na "czuja" robię, niestety, brzuch zasłania "bobra" i o ile z nogami jakoś sobie radę daję, to bikini hmmmm, żeby tak dokładnie obejrzeć to pewnie porażka :D Przed porodem poproszę męża o pomoc :)

Ja ciągle jeszcze zerkam na te x-landery, troszkę mi się nie podoba w nich gondola, za to spacerówka - bomba! Szkoda, że w zestawie nie ma torby ;/

jusella, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    hej dziewczyny ;)
    moja mama jak była ze mną w ciazy to mi opowiadała że jak mnie urodziła to w szpitalu z 10 kg zostawiła .... Ale czy to możliwe ... I też miała brzuchol duży więc się pocieszam ze ze mną też tak będzie :)

Ania - możliwe - ja tak miałam - na drugi dzień 10 kg mniej :-D

kot_bury, ania181111, LilouK, Agaax, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

• izulala Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hrj.
    Dziewczyny tez tak macie ze z rana maluch was trochę przekopie a potem troche w dzien najmocniej wieczorem... czasami sa dni ze jest mniej aktywny... a czasami ze czesto wali..... czy to juz ten czas ze powinnyśmy czuć kopniaki takie ostre cisgle czy wlasnie kilka razy dziennie po troszku....??

TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na trochę wcześniejszym etapie, ale Zosię czuję dużo, za każdym razem jak się położę

• MirelS Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! wpadłam się pochwalić, że kupiłam wózeczek

http://ifotos.pl/zobacz/wozekjpg_ssrerqq.jpg

kurde jak mnie denerwuje to wstawianie zdjęć tutaj :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 11:10

renieczka, _analiza, jusella, aisa, LilouK, TheForfie, Wiola90, Kasiulina, Agaax, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

• figaa Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania181111 mozliwe , ja miałam -8 od razu:)

TheForfie, eve90 lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Izulala, ja tak mam. Mój mały kopie zwykle rana tak do 9-10, potem zaraz po lunchu dostanę kilka razy, no a potem to często muszę do wieczora czekać na jakąś aktywność. I wtedy jest zwykle szaleństwo ;) aha, no i kiedy się nie obudzę w nocy to czuję, że się wierci. Ostatnie 2 dni miał jakby spokojniejsze, albo po prostu się obrócił, za to dzisiaj się wierci jak szalony. To chyba jest normalne.
    U mnie to już są takie ruchy, że cały brzuch mi "chodzi". Porządne :)

Dziewczyny, a ja znów się wkurzam bo kolejne komentarze na temat picia kawy w ciąży dzisiaj w pracy usłyszałam... Aż mi przestała smakować i ją wylałam :/

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ