Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dalile wrote:Ja jestem na trochę wcześniejszym etapie, ale Zosię czuję dużo, za każdym razem jak się położę
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
nick nieaktualnyU nas to różnie bywa z aktywnością. Przeważnie, jak jeden dzień szaleje, to na drugi odpoczywa.
Moja panna znowu upodobała sobie kopanie mnie prosto w szyjkę macicy, a już był spokój kilka dni. Chyli znowu jest ułożona, nogami do dołuZ tego też powodu ja rzadko odczuwam ruchy powyżej pępka. Jakiś ekstra bolących kopniaków też nie doświadczyłam.
jusella lubi tę wiadomość
-
Witam się porannie/przedpołudniowo
kama005 wrote:Witam się i ja z rana. Ja czuje ruchy już tak prawie pod cycaami. Chyba się mała rozgoscila na całego.
A my zaraz jedziemy do ikei obejrzeć akcesoria dla dzieci oraz komody
Kama- my wczoraj też stwierdziliśmy ze komody kupimy w ikei - przynajmniej dom będzie wyglądał konsekwentnieteraz jest promocja z karta ikea family wiec się oplaca:) do 10go chyba trwa promocja:)
My zdecydowani jesteśmy na serię malm i dokupimy/dorobimy dostawkę przewijakową -do tego łóżeczko i kuniec z meblami. Potem będzie można użyć jako normalnej komody:)
Mnie w ciągu dnia mały kopie niziutko, powiedziałabym ze prawie... po broszce, a wieczorem płynie w górę i ponad pępkiem się rozpycha!
Dodatkowo wczoraj i dziś żołądek mi dokucza strasznie, takimi falami. Myślałam że to zgaga ale po wypiciu pół litra mleka się poddałam!Myślę, że to małe gdzieś gniecie, bo przed ciążą miałam stwierdzony super zdrowy żołąd
Zastrzało-zanokcica trochę lepiej, ciągle boli ale już bez ropy. Może przejdzie samo. Agaax- buziak za to mydlo:) jusella buziak za czosnek - może tez trochę pomógł!
jusella, kot_bury, Rammel lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Izulala ja za moim nadążyć nie mogę - raz szaleje aż wszystko mnie boli a czasami dłuższa cisza a potem nadrabia ze zdwojoną siłą. Czasem są to delikatne ruchu ale coraz częściej ostre kopniaki (w poniedziałek jak czekałam na lekarza to tak kopał, że aż podskakiwałam). Dziś jest póki co delikatny więc boję się, że niezłe manto da mi za trochę. Tradycją jest godzinka mocnych kopniaków około północy
TheForfie, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzulala, tak mi się wydaje, że na zmianę
w końcu maluch musi sobie kiedyś pospać. Mój zazwyczaj najbardziej kopie, gdy chcę odpocząć, a już obowiązkowo jak położę się spać.
Przez lekarkę z Luxmedu mało nie dostałam dziś zawału. Zadzwoniła, że ma moje wyniki glukozy i są nieprawidłowe. Już przeklęłam w myślach, miałam wizje jedzenia z zegarkiem i glukometrem w ręku, a ona mi mówi, że właściwie nie jest bardzo źle, tylko po prostu muszę skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Wyszło mi tak:
na czczo 84
po 1h 167
po 2h 141,5
Chodzi o ten ostatni, powinien być poniżej 140, a reszta w normie. Wydaje mi się, że nie jest aż tak tragicznie, żeby aż dzwonić i mnie stresowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 11:15
jusella, eve90 lubią tę wiadomość
-
Naditta wrote:Dziewczyny, a ja znów się wkurzam bo kolejne komentarze na temat picia kawy w ciąży dzisiaj w pracy usłyszałam... Aż mi przestała smakować i ją wylałam
Ale ciule! Za denerwowanie ciężarnej podobno myszy ich zjedzą!
I to jeszcze w robocie. Współczuje.
Możesz zawsze odpalić, że od lat autorytety naukowe pozwalają na 2 kawy dziennie w ciąży.
jusella, kot_bury, aisa, TheForfie lubią tę wiadomość
-
Jusella dziękuję za pomoc haha
Naditta nie przejmuj się komentarzami - ja bez kawy choć raz dziennie się nie obejdę i niechby spróbował mi ktoś coś powiedzieć, wiedzą już, że lepiej nie zadzierać z ciężąrnąjusella, Naditta, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Ależ ja tez kocham szarości! Mam dom szary i w szarych odcieniach niebieskiego. Także rozumiem
Tylko ja dom tez rozjaśniam białymi meblami.
Wózek też szary kupię!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 11:20
MirelS lubi tę wiadomość
-
Hello,
ja dzisiaj od 06:00 na nogach, dużo spraw miałam do załatwienia i teraz miałam zamiar sprzątać i gotować obiad... ale chyba ide na drzemkę...
O tej paście cukrowej do depilacji nigdy nie słyszałam musze poczytać... u mnie maszynka idzie w ruch , a brzuszek mam na razie taki że idzie mi całkiem sprawnie.
X- landera ma koleżanka chwaliła sobie tylko jest osobą niska około 156 cm, dla mnie 181 cm jest za niski zdecydowanie ...jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Dalile wrote:Ależ ja tez kocham szarości! Mam dom szary i w szarych odcieniach niebieskiego. Także rozumiem
Wózek też szary kupię!
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dalile wrote:Ależ ja tez kocham szarości! Mam dom szary i w szarych odcieniach niebieskiego. Także rozumiem
Wózek też szary kupię!
Taki szary domek z białymi meblami to mi się marzy, na razie jestem na etapie jego budowy
Rammel, jusella lubią tę wiadomość
-
Hej
Ja mojego kluska jak chodzę albo
coś robię to praktycznie w ogóle nie czuje, jak się położe to nie zawsze, najbardziej to wieczorem. Ale nie dostaje mocnych kopniaków tylko bardziej się rozpycha.
Kocie faktycznie wynik minimalnie podwyższony tak że nie martw się na zapas
MirelS ładna bryka
Coś dziś nie mam humoruaisa, eve90 lubią tę wiadomość
-
Najgorsze jest to, że ja się jeszcze głupia tłumaczę, że pytałam lekarza, a nawet 2 i pozwolili pić kawę! Nie pomaga, bo jak to kawa w ciąży... Właśnie Dalile chodzi o to, że jakbym piła puszkę coli albo red Bull to by nikt nic nie powiedział. Pamiętaj, mieszkam w UK
. A moja kawa ma mniej kofeiny niż ta cola, bo pije rozpuszczalną z jednej płaskiej łyżeczki. Ehhh...
Mirels, bardzo fajny wózek! Mnie się właśnie taki typ podoba. Jaki to model?
Też uwielbiam szarości i na pewno będę kupować szary wózek, tylko ja chcę z białym stelażem koniecznie i wtedy to dno gondoli też jest białe.
Widzę, że szarość będzie królować na ulicach w tym roku
Jak się chodzi, to dzidzie to zwykle usypia, bo jest kołysana. Dlatego potem trzeba lulac, żeby uśpićWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 11:33
kot_bury, aisa, jusella lubią tę wiadomość
17.07.2016