X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Jeju, zamarłam na kilka minut u położnej. Nie umiała znaleźć serducha przez kilka minut, tzn coś tam było delikatnie słychać, ale ledwo ledwo. Wymacała, że mały miał głowę pod prawym żebrem, nożki do dołu i w dodatku był odwrócony do środka, lewe ramionko schowane głęboko, więc i serducho było marnie słychać.

Na szczęście wszystko ok. Maciczka na wysokości 26cm. Siuśki i ciśnięcie w normie.
    Dostałam skierowanie na badania krwi do szpitala. Jest git :-)

Co do szarości, też lubię ten kolor. Chciałam właśnie szary wózek, ale tutaj taki znaleźć to graniczy z cudem. Więc wybrałam khaki z oliwkowym wkładem, do tego ciemnostalowa rama i czarne koła.
    Mam drugi używany wózek, czarny, który zabiorę do Polski. Strasznie syfiasty kolor, widać dosłownie wszystko na nim, kurz, brud, do tego dojdą gluty i rzygi i będzie jeszcze "piękniejszy". Tragedia!

Też piję kawę, zwykle bezkofeinową, bo znalazłam taką, której smak jest identyczny jak zwykła rozpuszczalna. Ale pozwalam sobie od czasu do czasu na zwykłą z kofeiną- większa satysfakcja w kibelku potem :-D
    Nie wiem o co ten szum, bo mocniejsza herbata ma prawie tyle samo kofeiny co kawa rozpuszczalna. Tak samo cola, red bulle, czekolada, kakao w większych ilościach itd. Grunt, żeby pić w rozsądnych ilościach... i chrzanić co inni mówią, o! ;-)

LilouK, to nieźle Cie postraszył młody!
    A co powiedziała położna na twardnienie brzucha, pytałaś o to?
    Mnie rozmieszylas z tymi rzygami i glutamina :D
    Ale co do ciemnego wózka to racja. Mam koleżankę, która kupiła czarny. Duży błąd. Widać wszystko. To samo jakby biały kupiła. A szary właśnie podobno najbardziej praktyczny, bo malo co na nim widać.

Maka, MirelS, LilouK, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Goodwill a jakie ty miałaś wyniki po jedzeniu (o których wspominałaś)?

Na początku diety - fatalne - bez problemu dobijałam i przekraczałam 120. Potem już się nauczyłam jak jeść. Teraz nie mam już wcale apetytu na nic (nawet na słodkie), jem z rozsądku. Jedzenie z zegarkiem w ręku, a nie wtedy, gdy jestem głodna całkowicie mi odebrało apetyt. :/
    A jak u Ciebie pomiary po posiłkach?

Komentarze ludzi na temat picia kawy w ciąży to jakaś porażka. I jeszcze jeśli jest to kawa rozpuszczalna, to ja w ogóle zwątpiłam. :(

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza - super,dzięki! sama miałam w myślach zrobić zestawienie z jej bloga a tu mam gotowca :D sudokremu to podobno tylko w ekstremalnych przypadkach się używa, myślę, że malutki słoiczek można kupić...

Nowatorka - Włosi pewnie nie są tak złośliwi jak Polak - Polakowi.. ;)

Karolajjn dzięki :) i gratuluję wizyty- będzie duży chłopczyk :D a gdzie masz suwaczek?:P

_analiza, nowatorka, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i właśnie - czy Wam też twardnieją na wieczór brzuchy? ja mam wrażenie, że mi zaraz pęknie, taki jest wzdęty, twardy i ciężki ;/

• Dalile Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goodwill wrote:
    Na początku diety - fatalne - bez problemu dobijałam i przekraczałam 120. Potem już się nauczyłam jak jeść. Teraz nie mam już wcale apetytu na nic (nawet na słodkie), jem z rozsądku. Jedzenie z zegarkiem w ręku, a nie wtedy, gdy jestem głodna całkowicie mi odebrało apetyt. :/
    A jak u Ciebie pomiary po posiłkach?

Komentarze ludzi na temat picia kawy w ciąży to jakaś porażka. I jeszcze jeśli jest to kawa rozpuszczalna, to ja w ogóle zwątpiłam. :(

Generalnie ok od 90 do 112. Ale zdarzało się też dwa razy na 4 dni mierzenia 122 jednak to mój max. Zobaczymy co lekarz powie :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    i właśnie - czy Wam też twardnieją na wieczór brzuchy? ja mam wrażenie, że mi zaraz pęknie, taki jest wzdęty, twardy i ciężki ;/

Bywa, ale jak się położę wygodnie i odpocznę, to mija. Nie biorę na to nospy ani nic.

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel mi twardnieje jak za duzo łaże np wczoraj a tak to nie. a jesli chodzi o powiekszanie sie to zawsze ranoi mniejszy a z wieczora wielgachny ale to normalne:)

Maka, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    jak za dlugo chodzę to tak też mi tak twardnirje :/ ...

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    mi tak ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, no widzicie a mi tak twardnieje codziennie wieczorem, niezależnie od wysiłku fizycznego. Miałam brać na to no-spe i magnez ale pomijam dawki ,bo mega refluks mam po tylu lekach ;/ Jutro jadę na zmierzenie szyjki i aż się boję co to wyjdzie..

• LilouK Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-)

Jusella, młody jajcarz po starym. Albo się skręci w żółwika do zdjęc usg, twarzy nie pokaże, ale za to siurkiem świeci na całego, albo znowu czachę pod cyca schowa, tudzież kopnie w kichę z nienacka. No czysty stary, wypisz wymaluj! Byle tylko miał więcej włosów na głowie niż on ;-)

Tak Naditta, pytałam. Powiedziała dopóki skurcze nie są regularne, nie bolą, nie krwawię, albo mam dziwne upławy, to jest normalne na tym etapie. Jakby coś było niepokojącego, to mam cisnąć do szpitala. W sumie nic nowego.

Co do "tjuningowania" wózków glutem i rzygiem ,to wszystko prawda. Do tej pory nie mogę doczyścić tego czarnego "trumniaka" z różnych wydzielin poprzedniego młodego użytkownika :-D Do tego czarny szybko się odbarwia od słońca. Gondola nadal czarna, za to spacerówka robiła się granatowa.
    Szare najlepsiejsze, jeszcze z jakimś delikatnym wzorkiem materiału- ideał!

jusella, MirelS, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• TheForfie Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi od siedzenia najbardziej twardnieje i od chodzenia, pozniej musze polezec trocche zeby odpuscilo a czuje sie jakby zaraz mial peknac! a rano po wypoczynku jest 2x mniejszy ;)

jusella, nowatorka, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie drugi spacer uskuteczniam. Teraz zrobiłam przerwę na małe co nieco wybrałam kanajpkę gdzie nie można kartą płacić a że w portfelu parę groszy więc poprzestanę na sałatce :-D. I na złość wszystkim "życzliwym" na deser latte zamówiłam- taki mój protest przeciw ograniczaniu wolności ciężarnych i wściubianiu nosa w nie swoje sprawy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 14:40

renieczka, kot_bury, Naditta, TheForfie, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusla ja jem od 3 godzin ale na szczescie wlasnie wychodze hahahah no i aktualnie zapijam kawa ... Ja Cie co za dzien

jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ramach protestu mala zmiana :)
    Hahahha ruszam dalej :)

jusella, MirelS, Naditta lubią tę wiadomość

Kijanka
  • jusella Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilouk za ostatniego posta to chyba do sądu Cię podam! - tak mnie rozbawił, że pół stolika zaplułam sałatką i nie mogę śmiechu opanować i rżę jak głupia! Ludzie się dziwnie na mnie patrzą i chyba pora zmykać bo zaraz mogą panowie z kaftanem po mnie przyjechać. A do tego majtki na brzuch mi się przypomniały więc już upłakana i usmarkana jestem!

LilouK, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podkurwiona współpracownikami Naditty poszłam wynieść śmieci. Spotkałam sasiadke. Tak gadalysmy i ona z grzecznosci że ładnie wyglądam. No to jej mówię że gdzie tam, problemy z cerą i te odrosty a fryzjer dopiero w przyszłym tyg. I ona wyskoczyła "no chyba nie zamierzasz farbowac włosów nie farbuj, nie wolno w ciąży. Ja też nie farbowalam" i kur** moje ciśnienie podeszlo pod max i jej mówię niby spokojnie " a ja co 2 tyg. 150 zł u dr zostawiam i jeszcze 35 km w jedną stronę, gdybym wiedziała że z Ciebie taka specjalistka od ciąży to bym do Ciebie chodziła".. Chyba się obraziła, bo powiedziała że już musi iść..

jusella, kot_bury, MirelS, goodwill, Naditta, LilouK, stokrotka2013, TheForfie, Agaax, eve90, renieczka lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    kurczę, no widzicie a mi tak twardnieje codziennie wieczorem, niezależnie od wysiłku fizycznego. Miałam brać na to no-spe i magnez ale pomijam dawki ,bo mega refluks mam po tylu lekach ;/ Jutro jadę na zmierzenie szyjki i aż się boję co to wyjdzie..
    Mi tez twardnieje bez wysilku wieczorem a z szyjka nie mam problemow

Maka hehe farbuj spokojnie. Moze ta sasiadka zna tylko stare farby z amoniakiem ktore wypalaja skore. Mozna farbowac albo bez amoniaku albo pasemka nie od glowy samej. A teraz maja takie fajne farby ze ostatnio jak bylam to mi zrobili pasemka bez amoniaku i nawet nie czulam typowego zapachu farby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 15:13

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też czasem twardnieje brzuch, bez względu czy chodzę, czy siedzę, czy leżę - dlatego biorę magnez 3*1. A jest możliwe twardnienie tylko z jednej strony, czy to może być młody?

jusella lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem to dziedzic ci się tam układa.

kot_bury, jusella, TheForfie lubią tę wiadomość

‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ