Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
LilouK wrote:Jeju, zamarłam na kilka minut u położnej. Nie umiała znaleźć serducha przez kilka minut, tzn coś tam było delikatnie słychać, ale ledwo ledwo. Wymacała, że mały miał głowę pod prawym żebrem, nożki do dołu i w dodatku był odwrócony do środka, lewe ramionko schowane głęboko, więc i serducho było marnie słychać.
Na szczęście wszystko ok. Maciczka na wysokości 26cm. Siuśki i ciśnięcie w normie.
Dostałam skierowanie na badania krwi do szpitala. Jest git
Co do szarości, też lubię ten kolor. Chciałam właśnie szary wózek, ale tutaj taki znaleźć to graniczy z cudem. Więc wybrałam khaki z oliwkowym wkładem, do tego ciemnostalowa rama i czarne koła.
Mam drugi używany wózek, czarny, który zabiorę do Polski. Strasznie syfiasty kolor, widać dosłownie wszystko na nim, kurz, brud, do tego dojdą gluty i rzygi i będzie jeszcze "piękniejszy". Tragedia!
Też piję kawę, zwykle bezkofeinową, bo znalazłam taką, której smak jest identyczny jak zwykła rozpuszczalna. Ale pozwalam sobie od czasu do czasu na zwykłą z kofeiną- większa satysfakcja w kibelku potem
Nie wiem o co ten szum, bo mocniejsza herbata ma prawie tyle samo kofeiny co kawa rozpuszczalna. Tak samo cola, red bulle, czekolada, kakao w większych ilościach itd. Grunt, żeby pić w rozsądnych ilościach... i chrzanić co inni mówią, o!
LilouK, to nieźle Cie postraszył młody!
A co powiedziała położna na twardnienie brzucha, pytałaś o to?
Mnie rozmieszylas z tymi rzygami i glutamina
Ale co do ciemnego wózka to racja. Mam koleżankę, która kupiła czarny. Duży błąd. Widać wszystko. To samo jakby biały kupiła. A szary właśnie podobno najbardziej praktyczny, bo malo co na nim widać.Maka, MirelS, LilouK, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Dalile wrote:Goodwill a jakie ty miałaś wyniki po jedzeniu (o których wspominałaś)?
Na początku diety - fatalne - bez problemu dobijałam i przekraczałam 120. Potem już się nauczyłam jak jeść. Teraz nie mam już wcale apetytu na nic (nawet na słodkie), jem z rozsądku. Jedzenie z zegarkiem w ręku, a nie wtedy, gdy jestem głodna całkowicie mi odebrało apetyt.
A jak u Ciebie pomiary po posiłkach?
Komentarze ludzi na temat picia kawy w ciąży to jakaś porażka. I jeszcze jeśli jest to kawa rozpuszczalna, to ja w ogóle zwątpiłam.jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Analiza - super,dzięki! sama miałam w myślach zrobić zestawienie z jej bloga a tu mam gotowca
sudokremu to podobno tylko w ekstremalnych przypadkach się używa, myślę, że malutki słoiczek można kupić...
Nowatorka - Włosi pewnie nie są tak złośliwi jak Polak - Polakowi..
Karolajjn dziękii gratuluję wizyty- będzie duży chłopczyk
a gdzie masz suwaczek?
_analiza, nowatorka, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
goodwill wrote:Na początku diety - fatalne - bez problemu dobijałam i przekraczałam 120. Potem już się nauczyłam jak jeść. Teraz nie mam już wcale apetytu na nic (nawet na słodkie), jem z rozsądku. Jedzenie z zegarkiem w ręku, a nie wtedy, gdy jestem głodna całkowicie mi odebrało apetyt.
A jak u Ciebie pomiary po posiłkach?
Komentarze ludzi na temat picia kawy w ciąży to jakaś porażka. I jeszcze jeśli jest to kawa rozpuszczalna, to ja w ogóle zwątpiłam.
Generalnie ok od 90 do 112. Ale zdarzało się też dwa razy na 4 dni mierzenia 122 jednak to mój max. Zobaczymy co lekarz powie -
Mirel mi twardnieje jak za duzo łaże np wczoraj a tak to nie. a jesli chodzi o powiekszanie sie to zawsze ranoi mniejszy a z wieczora wielgachny ale to normalne:)
Maka, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
kurczę, no widzicie a mi tak twardnieje codziennie wieczorem, niezależnie od wysiłku fizycznego. Miałam brać na to no-spe i magnez ale pomijam dawki ,bo mega refluks mam po tylu lekach ;/ Jutro jadę na zmierzenie szyjki i aż się boję co to wyjdzie..
-
Dzięki dziewczyny
Jusella, młody jajcarz po starym. Albo się skręci w żółwika do zdjęc usg, twarzy nie pokaże, ale za to siurkiem świeci na całego, albo znowu czachę pod cyca schowa, tudzież kopnie w kichę z nienacka. No czysty stary, wypisz wymaluj! Byle tylko miał więcej włosów na głowie niż on
Tak Naditta, pytałam. Powiedziała dopóki skurcze nie są regularne, nie bolą, nie krwawię, albo mam dziwne upławy, to jest normalne na tym etapie. Jakby coś było niepokojącego, to mam cisnąć do szpitala. W sumie nic nowego.
Co do "tjuningowania" wózków glutem i rzygiem ,to wszystko prawda. Do tej pory nie mogę doczyścić tego czarnego "trumniaka" z różnych wydzielin poprzedniego młodego użytkownikaDo tego czarny szybko się odbarwia od słońca. Gondola nadal czarna, za to spacerówka robiła się granatowa.
Szare najlepsiejsze, jeszcze z jakimś delikatnym wzorkiem materiału- ideał!jusella, MirelS, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
A ja właśnie drugi spacer uskuteczniam. Teraz zrobiłam przerwę na małe co nieco wybrałam kanajpkę gdzie nie można kartą płacić a że w portfelu parę groszy więc poprzestanę na sałatce
. I na złość wszystkim "życzliwym" na deser latte zamówiłam- taki mój protest przeciw ograniczaniu wolności ciężarnych i wściubianiu nosa w nie swoje sprawy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 14:40
renieczka, kot_bury, Naditta, TheForfie, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
-
Lilouk za ostatniego posta to chyba do sądu Cię podam! - tak mnie rozbawił, że pół stolika zaplułam sałatką i nie mogę śmiechu opanować i rżę jak głupia! Ludzie się dziwnie na mnie patrzą i chyba pora zmykać bo zaraz mogą panowie z kaftanem po mnie przyjechać. A do tego majtki na brzuch mi się przypomniały więc już upłakana i usmarkana jestem!
LilouK, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość
-
Podkurwiona współpracownikami Naditty poszłam wynieść śmieci. Spotkałam sasiadke. Tak gadalysmy i ona z grzecznosci że ładnie wyglądam. No to jej mówię że gdzie tam, problemy z cerą i te odrosty a fryzjer dopiero w przyszłym tyg. I ona wyskoczyła "no chyba nie zamierzasz farbowac włosów nie farbuj, nie wolno w ciąży. Ja też nie farbowalam" i kur** moje ciśnienie podeszlo pod max i jej mówię niby spokojnie " a ja co 2 tyg. 150 zł u dr zostawiam i jeszcze 35 km w jedną stronę, gdybym wiedziała że z Ciebie taka specjalistka od ciąży to bym do Ciebie chodziła".. Chyba się obraziła, bo powiedziała że już musi iść..
jusella, kot_bury, MirelS, goodwill, Naditta, LilouK, stokrotka2013, TheForfie, Agaax, eve90, renieczka lubią tę wiadomość
-
MirelS wrote:kurczę, no widzicie a mi tak twardnieje codziennie wieczorem, niezależnie od wysiłku fizycznego. Miałam brać na to no-spe i magnez ale pomijam dawki ,bo mega refluks mam po tylu lekach ;/ Jutro jadę na zmierzenie szyjki i aż się boję co to wyjdzie..
Maka hehe farbuj spokojnie. Moze ta sasiadka zna tylko stare farby z amoniakiem ktore wypalaja skore. Mozna farbowac albo bez amoniaku albo pasemka nie od glowy samej. A teraz maja takie fajne farby ze ostatnio jak bylam to mi zrobili pasemka bez amoniaku i nawet nie czulam typowego zapachu farbyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 15:13
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość