Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
MirelS wrote:Z tą wagą to nie ma co porównywać, bo każda rośnie w innym tempie a dużo też zależy od genów i wagi wyjściowej... jak gdzieś przeczytałam, że dziewczyna chwali się, że przytyla tylko 5 kg to myślę no skubana! A później się przyznała, że przed ciążą wazyla ok 80, no to już miała podpore niezłą
Ja ok 8 kg i jem ok 22 bez wyrzutów sumienia, jestem głodna więc muszę, inaczej bym chyba nie usnela. U mnie poszło dużo w cyc, brzuch i niestety wypatrzyłam cellulit na udach
Mnie jak lekarka zobaczyła jak byłam jakoś w 17 tygodniu, to zrobiła wielkie oczy i zapytała gdzie mój brzuch i czy ja w ogóle coś jem. Mówię, że jem i to dużo. Nie chciała wierzyć, mąż musiał potwierdzić. Więc ona mówi, że to jest genetyczne, że mało tyję i wolno mi brzuch rośnie itd. A ja jej na to, ze raczej nie możliwe, bo moja mama w ciąży ze mną miała +30 kg których do tej pory się nie pozbyła. Ale coś mi świta, że tata mówił o babci, że ona w ciąży nawet zawsze była chuda jak patyk. Może z tej strony trzeba szukać.
Maka, widzę, że Ty chyba jesteś na podium tutaj jeśli chodzi o przyrost wagi. Ale Ty chyba schudłaś na początku coś mi świta?
Maka, jusella, kot_bury, MirelS, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Maka tak ja idę na badanie - ma w przyszłym tygodniu dzwonić o termin bo na maj jeszcze rozpiski nie mają (ja powinnam zrobić badania między 28 kwietnia a dwudziestym którymś maja). Ze względu na wiek mam refundowane, w dobrej klinice to korzystam
Maka, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
Naditta tak ja schudłam dość dużo przez wymioty -7kg. Teraz moja waga pokazuje 54,5 kg.
Jusella a nie wiesz czy potrzebne jest skierowanie? Ja miałam na prenatalne i połówkowe z racji IVF i też były darmowe. Teraz nie wiem czy to 3 będzie darmowe bo zmieniłam lekarza a on niechętnie wypisuje skierowania.
-
Ja do jakos miesiac temu mialam dosc maly brzuch i wszyscy mi mowili ze pewnie male dziecko (taaa....) a ostatnio w ciagu ok 2 tyg tak mi wyszedl brzucholc ze czasem ledwo chodze...takze roznie to bywa
jusella, kamenkaa, kot_bury, Kasiulina, TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Maka nie wiem jak to jest. Ja na wynikach badań prenatalnych mam napisane "zaleca się wykonanie kolejnego badania USG w okresie 28-32 tygodnia ciąży" i nie potrzebuję skierowania teraz. Dostałam jedno skierowanie na pierwsze prenatalne i teraz już nie muszę mieć prenatane II trymestru też bez skierowania miałam- ale tak jak piszę - u mnie ze względu na wiek refundowane.
Najlepiej przedzwoń do przychodni i się zapytaj - ja nie byłam pewna i tak zrobiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 23:05
Agness27 lubi tę wiadomość
-
Maka, to żeś se piękne odchudzanie na początek ciąży zamówiła!
Nowatorka, ja tak samo jak Ty. Rosnę teraz ekspresowo. Chodzić jeszcze chodzę w miarę i chyba nawet nie ciążowym krokiem, ale już z goleniem czy wiązaniem butów mam problem.Maka, nowatorka, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Ja nie idę na to trzecie badanie, poprzednie prenatalne i połówkowe były w porządku, wizyty u ginekologa co miesiąc mam, więc już sobie odpuszczam.
A co do wagi, ja też bez zmian, stanełam na tych +10 kg i tak stoję
Poszło w brzuch, ale i uda, pupe. Cycki oczywiście nie ruszone
No i ten celluliteve90 lubi tę wiadomość
-
Kupiłam paste cukrową do depilacji
Hoduję teraz i zobaczymy jak mi pójdzie, spróbowałam wczoraj na skórze w okolicy pępka (wyrosło mi pare długich i ciemnych włosków) i wyrwało wszystko, nic nie podrażniło
jusella, Telashe, eve90 lubią tę wiadomość
-
Naditta wrote:Maka, to żeś se piękne odchudzanie na początek ciąży zamówiła!
Nowatorka, ja tak samo jak Ty. Rosnę teraz ekspresowo. Chodzić jeszcze chodzę w miarę i chyba nawet nie ciążowym krokiem, ale już z goleniem czy wiązaniem butów mam problem.jusella, kamenkaa, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Agaax wrote:Kupiłam paste cukrową do depilacji
Hoduję teraz i zobaczymy jak mi pójdzie, spróbowałam wczoraj na skórze w okolicy pępka (wyrosło mi pare długich i ciemnych włosków) i wyrwało wszystko, nic nie podrażniło
) bo ja już jakiś czas się przymierzam i nie wiem jaka wybrać a domowa mi średnio kiedyś wyszła i się zraziłam:)
Ps. Pastą cukrową okolice bikini normalnie czy paskami? Wiecie może?
19.07.2016 r. Aleksander
-
Nowatorka witam w klubie - teraz jestem na etapie poszukiwania klapeczków jakichś sensownych (choć nie wiem czy dam radę w nich pomykać bo przyznam się, że nie umiem w klapkach chodzić
- szpile 15 cm założę i śmigam a w klapkach ni chuchu). Dziś tak gorąco było, że po ogródku w sandałkach łaziłam
Ostatnimi czasy Szymcio godzinne rodeo odstawia tak między 23:30 a 0:30 i o spaniu pomarzyć sobie mogęWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 23:39
nowatorka, TheForfie, eve90 lubią tę wiadomość
-
Jusella - mnie też jużmaszynki dobijają, a depilatora niestety nie mam
Analiza - http://allegro.pl/alexya-naturalna-pasta-cukrowa-do-depilacji-300g-i5625831227.html dokładnie taką mam, domową kiedyś robiłam to za 3 razem dopiero mi wyszła i garnek potem do wyrzuceniai wtedy robiłam bikini i nogi tą pastą i pamietam, że mało bolało. Tylko chyba z 3 h mi to zajeło
jusella, Telashe, eve90 lubią tę wiadomość
-
Mi moja Gin powiedziała że kolejne Usg robimy od chyba 30tc ale dostałam skierowano już i mogę zrobić w 28tc a potem zrobię w 32tc. Takie ustalenia mam
My będziemy szczęśliwi i pani doktor też
jusella, TheForfie lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj wlazlam do wanny i się ogolilam... Nic nie widziałam, ale jakoś na wyczucie dałam radę... Choć trwało to oj trwało.
Dzisiaj zauważyłam że jestem słoń i tak się zaczynam czuć....A co dalej..
Sutki mi tak urosły, że normalne gałki....
Ja też nie wiem ile dziec waży bo mi jie mówi lekarz. Jak pytam to powiedział że od 25 do 28 jest duży przyrost i wtedy powie.
Pogoda mega! Byłam w ogrodzie mały taboret i chwasty wyrywalam..
Koleżanka kupiła wózek i poleca bo bardzo delikatny i lekki nazwa to x-lander x-pulse 3w1 co o nim myślicie?
jusella lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png