X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas polozne i moje mamy kolezanki polecaja spirytus;) lepiej suszy kikut i narazie bede go sobie stosowac;)

termometr zamowilam taki do pupy i pod paszke za 9,90. Jak sie nie sprawdzi to dopiero bede kombinowac z drozszmi dotykowymi, choc one maja rozne opinie jesli chodzi o dobrą mierzalność.

Bedziecie brac zel polozniczy?

Agness27 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    u nas polozne i moje mamy kolezanki polecaja spirytus;) lepiej suszy kikut i narazie bede go sobie stosowac;)

termometr zamowilam taki do pupy i pod paszke za 9,90. Jak sie nie sprawdzi to dopiero bede kombinowac z drozszmi dotykowymi, choc one maja rozne opinie jesli chodzi o dobrą mierzalność.

Bedziecie brac zel polozniczy?

Ja chcę zainwestować w termometr co błyskawicznie mierzy- dobrze, żeby był super dokładny ale też chodzi mi o to, żeby bez potrzeby nie męczyć Maluszka. Te do pupy są dokładniejsze i taki też kupuję żeby ewentualnie dokładnie zmierzyć temp.
    Żel kupuję- jak ma pomóc to nie będę oszczędzać

Pauli11 lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. widze ze zgaga jest wsrod nas :D

ada kurcze jacy ci lekarze niektorzy sa nieczuli. czlowiek tutaj czeka na wizyte zeby sie cos dowiedziec a oni umywaja rece bo idziesz do innego. ehh... mam nadzieje ze ten od patologii juz ci wszytsko posprawdza i wytlumaczy no i ze krwiak sie zmniejszy

moja mala ostatnio jakos sie tak uklada ze glowe ma na samym moim boku pod zebrami. az boje sie lezec na tym boku bo mam wrazenie ze jej sciskam ta glowe a nie chce sie przesunac :P

milego poniedzialku !

jusella, ada89 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7d86cd91f4e26266med.jpg

Moje kocisko stwierdziło, że ma wszystko w du***, mimo pięknej pogody.. Ja gotuję zupę, jeszcze muszę królicy "łajno" wyrzucić, zrobić jakieś pranie i z leksza ogarnąć sypialnie.. A później obejrzeć zaległy odcinek serialu. Takam zapracowana dzisiaj ;D

jusella, Naditta, Ejrene, majeczka87, renieczka, nowatorka, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie siedzę i czekam aż mnie lekarz zawoła. W sumie mogłabym wejść bez kolejki ale zmachałam się na spacerku a poza tym tu w przychodni chłodno a na dworze upał. W domu zawsze coś do roboty się znajdzie więc korzystam z chwili przerwy

Maka, majeczka87, renieczka, TheForfie, eve90 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie pozy nazywam "kręgosłup dla kota to sugestia" :D

Maka lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a kupujecie laktatory? Jeśli tak to jakie, ręczne czy elektryczne? Były ostatnio w sklepie na promocji, ręczne nie drogie, ale te elektryczne to już cena od razu x2.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręczne, bo słyszałam, że elektryczne gorzej sie sprawują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 13:20

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pozyczylam ręczny, a elektryczny kupie jesli bede musiala i chciala sciagac.

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dziewczyny, a kupujecie laktatory? Jeśli tak to jakie, ręczne czy elektryczne? Były ostatnio w sklepie na promocji, ręczne nie drogie, ale te elektryczne to już cena od razu x2.

Ja akurat dostałam od siostry elektryczny canpol ale nie wiem czy posłuży mi długo bo siostra też w ciąży termin na koniec września :)

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuję na razie- poprzednio mleko lało mi się jak rasowej krowie i wystarczyło lekko ściągnąć cyca i w parę minut butla pełna była

majeczka87, renieczka, LilouK, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja jestem dziś zakręcona zamiast po wodę butelkową iść do kuchni to poszłam do łazienki - i się zastanawiam po co ja tu przyszłam :)

majeczka87, renieczka, jusella, Dalile, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego żelu położniczego nie kupuje. Koleżance z pracy nic a nic nie pomógł. Laktator raczej ręczny.

jusella lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję ręczny Tommee Teppee i butelki też TT

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 25 tygodniu :)
    Szalejcie tak z postami, że dopiero skończyłam czytać, ale niestety kiepsko u mnie z pamięcią ostatnio i nie wiem co komu miałam odpisać :(
    Ja laktator kupuję elektryczny, chyba z NUKa, ale jeszcze się waham.
    Butelkę kupuję jedną, Medela Calma. Droga, ale od wszystkich korzystających mam słyszałam same dobre słowa no i nie oducza ssania z piersi.

Wczoraj kupiliśmy zapas pampersów :P były w dobrej cenie. Kupiliśmy Pampers Premiujm Care, mam nadzieję, że się sprawdzą. No i na pierwsze dwa tygodnie Bella Happy, z racji wyciętego miejsca na pępuszek.

Dziś zaczynamy szkołę rodzenia, mam nadzieję, że doowiemy się ciekawych rzeczy.
    Zamówiłam też chustę i już nie mogę się doczekać aż przyjdzie, żeby poćwiczyć motanie :D ostatnio była u nas doradczyni i się w domu obydwoje uczyliśmy, ale była zabawa :)

Przerażacie mnie z tą glukozą, idę w piątek, biorę męża jako wsparcie :P

jusella, kot_bury, TheForfie, Pauli11 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też pewnie ręczny zakupie, tym bardziej że tak na prawdę nie wiadomo czy będzie potrzebny.

Stokrotka, ja wczoraj skarpetki zamiast do kosza na pranie wrzuciłam do kibelka ;)

jusella, stokrotka2013, renieczka, Maka, kot_bury, TheForfie, Kasiulina, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    W niektorych szpitalach tylko oceniseptem każą psikać. Ci Twoi sprzedawcy to kaja-baby i ?

Jaki magnez się dobrze wchłania? Muszę sobie dodatkowo kupić bo ostatnio w nocy takie skurcze łydek mnie złapały że do teraz je czuje.

Drugi sprzedawca to margot285. Magnez najlepiej magneB6 ewentualnie inny zarejestrowany jako lek, na pewno Ci coś zaproponują w aptece.
    majeczka87 wrote:
    Majeczka spirytus jak najbardziej, ale spirytus a spirytus salicylowy to różnica. Lepiej jeszcze dopytaj, ja bym salicylowym dziecka nie posmarowała.
    Naditta wrote:
    Ja kupiłam z Lovi ręczny Protect dwufazowy, na gemini był w najlepszej cenie, a jak się sprawdzi to wyjdzie w praniu.

Ejrene, majeczka87 lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My laktator mamy Medela mini Electric.

Butelki mamy tommee tippee :)

Zjem obiad i pisze wam te ćwiczenia i może sama je zrobię jak to 6 razy dziennie ma być :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- tak całkowicie z innej beczki- w czym najlepiej wyprać buty? Chodzi mi o białe adidasy- tak siedzę teraz u lekarza i zauważyłam że moje butki aż krzyczą- WYPIERZ MNIE! A w domu wydawały się czyste :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 14:19

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dziewczyny- tak całkowicie z innej beczki- w czym najlepiej wyprać buty? Chodzi mi o białe adidasy- tak siedzę teraz u lekarza i zauważyłam że moje butki aż krzyczą- WYPIERZ MNIE! A w domu wydawały się czyste :-\
    ja zawsze najpierw mocze w wodzie z proszkiem :) A potem do pralki z waniszem:)

jusella lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ