X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!

piękny dzień! zaskoczyłam mojego M, bo wstałam wcześniej i zaczełam dzień od jogi ale tym razem w ogródku :D

nadrabiam was, Jusella bardzo ładny biustonosz. Chyba go nawet poznaję :D to triumph? wydaje mi się że mam taki w szafie ;)

apropo biustu... zrobiłam babola, bo myślałam że mogę zrobić ":dzień wolności dla piersi" ale otarłąm sutki... :/ nie ma tego złego jednak bo przetestowałam przez to maści dla noworodków z próbek które dostałam. Uznałam że skoro mnie nie zrobią krzywdy na uszkodzonych sutkach to młodemu też nie :) i efekt?
    sudocrem: przestało boleć tuż po aplikacji i po nocy zapomniałam o problemie ale pojawiło się natychmiastowe swędzenie w miejsce dyskomfortu- po nocy nie ma po nim śladu

Bepanthen baby: jest lepiej ale rano nadal boli, bez fajerwerków- równie dobrze mogłabym użyć zwykłej nivejki

jusella, Pauli11 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalilie brzuch super u mnie podobny.

Piersi u mnie urosły z 3 rozmiary więc ja nie narzekam... Zresztą i tak mi nic nie dają bo mąż takich dużych nie lubi...

Ja też zaliczyłam nocne wycie do poduszki i dzisiaj też mam bez humoru dzień.... Strasznie mieć takie stany. Mąż mnie na tyle wkurza, że z chęcią spakowalabym mu walizki... Nie mem chęci na ogródek co uwielbiam... Myślę że mnie przerosła wiosna... Ja w ciąży więc już nie mogę tak szaleć w ogrodzie. Teraz widzę że tak naprawdę mąż kapletnie nie ma pasji takich jak ja...ogród dla niego mógłby nie istnieć. Kurcze ale się wkrecilam..

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dalile - wczoraj pisałaś o wózkach Roan, że Twoje znajome chwalą - możesz coś więcej powiedzieć - zakochałam się w jednym a konkretnie MARITA PRESTIGE i chcę w przyszłym tygodniu jechać go obejrzeć "na żywo"
    Z góry dziękuję za odpowiedź :-D
    my mamy ten wózek- tyle że w wersji zwykłej- różnica bez eko skóry :)

mogę go złożyć i rozłożyć jedną ręką, ma bardzo miękkie zawieszenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 09:00

jusella lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się prowadzi? Kurcze nie daruję sobie, że tego nie prawdziłam. Jest duuuużo tańszy niż expander.

Dziewczyny mogę prosić o wyświetlenie tego filmiku? Liczy się każde wyświetlenie, a to szkoła, w której pracuje mój tato :)

https://www.facebook.com/100000402442722/videos/1066412073382197/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 09:21

kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    A ja w mega stresie. Zaraz wychodze do lekarza. Tak bardzo chciałabym usłyszeć dobre nowiny, a bardzo sie boje, że tak nie będzie :(
    Trzymamy mocno kciuki! Będzie dobrze :*

U mnie z kolei wiosna to zawsze mega przypływ energii, a w tym roku to już chyba szczególnie :) zagoniłam męża na zakupy - mamy dwie komody do pokoju Małego i upolowaliśmy ławko-schowek na balkon, którego szukaliśmy już od zeszłego roku, ale niczego na nasz nietypowy rozmiar nie było. Gdybyśmy nie mieli balkonu z widokiem na budowę, to już bym siedziała popijając kawę, ale niestety sąsiedztwo nie zachęca.
    No i mam też chustę do noszenia :) przepiękna jest, ale stanowczo przesadziłam z długością. Najwyżej będę miała tren :D

jusella, Pauli11 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy też myślałam, że mnie zgaga zabije. Pierwsza tak duża mnie dopadła w tej ciąży. A wszystko przez to, że wczoraj po 16 wypiłam kilka łyków coli... Jaka była dobra... ale po pół godziny już żałowałam. O 1.30 jeszcze mnie męczyło w łóżku. W końcu wzięłam Rennie i jakoś przeszło.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zgagę codziennie, wręcz po kązdym posiłku, nawet wodzie. Ale teraz, gdy ograniczyłam cukry, jest lepiej, wczoraj mnie tylko raz złapała.

• jusella Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    my mamy ten wózek- tyle że w wersji zwykłej- różnica bez eko skóry :)

mogę go złożyć i rozłożyć jedną ręką, ma bardzo miękkie zawieszenie.

Telashe w Częstochowie kupowałaś? Chcę go obejrzeć "na żywo" i nie wiem do jakiego sklepu się wybrać - do Katowic i Częstochowy taka sama droga :-D

Kurcze jeszcze nie ma 10 tej a u mnie za oknem 19 stopni ( okno na zachód).

Dziewczynki które wizytują - powodzenia życzę i samych dobrych wiadomości.

Dalile - filmik obejrzany - na moim kompie i na Pierworodnego

Jak wszystko pójdzie po mojej myśli to dziś stanę się szczęśliwą posiadaczką pasa ciążowego :-D

ania181111, eve90 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)dziś chyba wszędzie piękna pogoda :)
    dziś ten mój mi oświadczył że będzie mi robił zdjęcia jak spie :P podobno komicznie wyglądam :P
    I wierce się ze spać nie może :/ biednyyyy....
    Co do biustu mam 3 rozmiary większy :) :D

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ja miałam zgagę codziennie, wręcz po kązdym posiłku, nawet wodzie. Ale teraz, gdy ograniczyłam cukry, jest lepiej, wczoraj mnie tylko raz złapała.
    ja dzięki Bogu narazie miałam raz zgage jak wymiotowalam i teraz spokój ;) ciekawe jak długo :)
    Mówią ze jak ma się zgage to dziecku włosy rosną :P
    moja Hania urodzi się widocznie bez włosów :p

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja dziś miałam zawieźć L4 do pracy ale mi się nie chce i pojade jutro.

Trzymam kciuki za wizytujące.

Naditta cycki po porodzie jak dostaną pokarmu to Co się jeszcze raczej na większy rozmiar zmienią :)

Wiola Twój listonosz faktycznie szybki :) zaraz sobie popatrze na te linki- dzięki :)

Wiola90, aisa, eve90 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka będzie małą małpką :D:D

ania181111, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryyy :-)

Ale się baby rozpisały wczoraj, no no...

Powodzenia na wizytach dziewczęta. Trzymamy kciuki, wzystko będzie dobrze. Musi być :-)

Ja ledwo żywa, ale szczęśliwa pomimo, że pogoda "taka se". Wczorajszy koncert Muse fenomenalny, zbieram szczękę z podłogi do tej pory. Dzieciowi chyba się też podobało, nie narzekał ;-) O dziwo, nie byłam jedyną ciężarówką w moim sektorze- były większe ;-) Pożarłam najobrzydliwszego burgera w życiu, za karę zgada mnie męczyła cały wczorajszy wieczór, ale co tam. Pięknie było!

Mam jakiś dziwny ukryty nadmiar energii dziś, coś bym zrobiła, ale nie wiem co... może lepiej sobie usiądę i poczekam, aż mi przejdzie ;-)

Miłego!

ania181111, Dalile, jusella, _analiza, Ejrene, Maka, eve90 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Haha pewnie tak :)
    Dziś tak fajnie cieplutko ciekawe jak to będzie w maju i czerwcu czy wytrzymamy upały ? Boję się trochę ...

Dalile, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo LilouK! Samo przyszło, samo przejdzie :)

LilouK, kot_bury, jusella, Maka lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:

Mój mały też niczym ten kudłaty, długowłosy kuzyn z rodziny Addamsów będzie! Porost gwarantowany nie tylko ze względu na zgagę, ale i geny rodziców :-D

ania181111, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Mój mały też niczym ten kudłaty, długowłosy kuzyn z rodziny Addamsów będzie! Porost gwarantowany nie tylko ze względu na zgagę, ale i geny rodziców :-D
    U nas to raczej może być różnie :P bo tatuś wylysialy trochę :P hahah Ale ja za to mam czupryne :P więc liczę ze może Hania za mną się wyrodzi;)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam, wyłysiały, bo mięski, to testosteron tak działa... a przynajmniej tak powtarzam mojemu lubemu, któremu od świąt Bożego Narodzenia zakole jedno się coraz bardziej zarysowuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki za wizytujące, a za te z gorszym humorem- łączę się z Wami w bólu i mam nadzieję, że będzie lepiej.
    Ja dziś doczłapałam do pracy totalnie bez sił. Męczy mnie zgaga od samego początku, codziennie od 6 rano do 22, nic nie pomaga :/
    Na szczęście właśnie odebrałam wyniki badań - po tej glukozie wszystko dobrze, na czczo 83, po godzinie 112, po dwóch godzinach 118, morfologia ok, nie mam toxoplazmozy.
    Dziś zaczynam szkołę rodzenia, cały kwiecień w poniedziałki i środy - więc pewnie będe padnięta...
    a w weekend jedziemy z mężem obejrzeć wózki.
    Trzymajcie się!

jusella, _analiza, Pauli11, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja poniedzialkowo :) i zaczynam tez 26tc :)

Kurcze, nadrobić was po weekendzie - prawie niemożliwe.
    Za mną pracowity weekend, w sobotę robiłam wiosenne porządki w szafach. Szczególnie, że jedna czterodrzwiowa szafę musze opróżnić i oddać. Czas zacząć przygotowania w pokoiku Mani. Zaczęłam od odgracania :)
    A wczoraj w ramach relaksu poszliśmy z mężem na spacer i uchodzilam się jak kon po westernie.

Patrzę, już wybieracie wózki. Ja ciągle oglądam i moi faworyci póki co to właśnie Expander Mondo Black, albo Alu Tech Rico Nano. Może któraś ma lub miała? Chętnie posłucham opinii.
    W sumie takie większe rzeczy już mam wybrane. Meble do pokoiku, kolyska do sypialni. Wózek prawie też :)
    Teraz czas zabrać się za wyprawkę, wstyd się przyznać, ale nie mam prawie nic :) Na szczęście teraz mam czas to będę nadrabiać.

Kciuki za dzisiejsze wizyty i badania :)

jusella, Gagaga, aisa lubią tę wiadomość

‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ