X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się nawet nie chce w tym temacie denerwować.

U nas spokojny wieczór. Byliśmy ze znajomymi na obiadku i potem na piwku.

Potem spacerek do domciu aż miło i relaksik w domciu :)

jusella lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, trzymajcie kciuki, żeby mnie jutro telefonicznie do poradni diabetologicznej zapisali, bo chcę mieć to jak najszybciej za sobą, a nie uśmiecha mi się jechać 30km po samą rejestrację...

jusella, Kasiulina, Telashe, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Ja też dzisiaj już po spacerku, ale tylko 5 km, które nawet mnie nie zmęczyły...
    Potem obiad w jakiejś knajpce, a na deser jak większość chyba dzisiaj: lody. Ale były słabe, więc jutro robię swoje. Mam zamrożonego banana i mix owoców leśnych (i nie tylko).

Widziałam coś o pizzy domowej. Robiłam wczoraj :D

Nie interesuje się za bardzo i staram się nie czytać/oglądać wiadomości, bo tylko stres, więc nie wypowiadam się na temat ustaw.
    Przypomniało mi się tylko, jak jakiś czas temu znajoma w pracy opowiadała mi swoją historię. O tym jak zaszła w ciążę i straciła dziecko w 17 tygodniu. I to było takie przykre i dziwne, bo straciła coś co w niej żyło. Już było mi jej szkoda, a na koniec usłyszałam: ale wiesz, to nie była pora na dziecko, więc i tak pewnie dokonałabym aborcji. Ręce opadły...

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Ja też dzisiaj już po spacerku, ale tylko 5 km, które nawet mnie nie zmęczyły...
    Potem obiad w jakiejś knajpce, a na deser jak większość chyba dzisiaj: lody. Ale były słabe, więc jutro robię swoje. Mam zamrożonego banana i mix owoców leśnych (i nie tylko).

Ja sobie zrobiłam na zapas :) mam jeszcze dwie porcje w zamrażarce :D

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ale takie aborcje "na zyczenie" to sa od zawsze nielegalne chociaz wiadomo ze sie je robi tak samo jak by sie robilo jakby legalne byly z ta roznica ze niektorzy na tym bardzo duza kase zgarniaja.

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, ja mam owoce w gotowości, bo robię na odwrót: najpierw mrożę, potem miksuje :D

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem za aborcja, bo wiele lat się starałam o dziecko ale każdy ma swoje sumienie. Jeżeli kobieta ot tak się decyduje na aborcję ( a tak jak piszecie która szuka ta znajdzie takiego lekarza który jej pomoże) od razu usunąć jajniki. Tak żeby już w ciążę nie zaszła. Oczywiście nie chodzi tu o ciąże zagrażające życiu matki lub z gwałtu.
    Tak samo jeżeli chodzi o patologie. Mam "koleżankę" nie wiele starszą ode mnie - alkohol, narkotyki. Co 1,5 roku w ciąży, oczywiście dzieci rodziły się chore przez używki, ojciec nie znany. Państwo jej zabiera i daje do domu dziecka. Nie lepiej usunąć jej jajniki? Po co męczyć te dzieci? Jakie życie czeka niepełnosprawne dziecko, którego nikt nie chce? Cierpi w samotności..

ckaik0s3070dl07t.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, tutaj w UK jest inne podejście, bo lekarz na pierwszej wizycie się pyta czy to jest ciąża zaplanowana czy nie chciana. Jak powiesz, że nie chciana to dostajesz skierowanie i niedługo po sprawie...

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężkie tematy...

• Naditta Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie legalna aborcja jak i tabletki "po" są totalną pomyłką. Uczą tylko młodych ludzi braku odpowiedzialności i konsekwencji wynikających z tego co robią. Blokują myślenie.

majeczka87 lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ależ oczywiście ja też uważam, że każdy powinien decydować sam. To ja bym się nie zdecydowała - nie znaczy, że powinno być to zabronione.

Moja kumpela ma endometriozę IV stopnia, jajniki jak u 45+ kobiety i uszkodzone komórki, a mąż słabe nasienie. Ja podziwiam, że oni dalej walczą... napro im w niczym nie pomoże, nie ma szans.

Jestem osobą wierzącą. Pamiętam ten stres lęk i dyskusje, jak w programie trzeba było zadecydować co zrobić z ewentualnymi zarodkami, któe będa zdrowe, ale "nie użyte" w programie. Miałam szczescie - czeka na mnie jeden i z całą miłością wrócę po niego na początku roku. Ale co jeśli byłoby ich 5? Dlatego nie dziwię się ludziom oddającym zarodki do adopcji.

U nas endometrioza + azoospermia (plemniki wyciągane z jądra - kilkanaście sztuk). Dwa razy dostałam porządnie w pysk słysząc takie wiadomości.. Na szczęście wystymulowali mnie świetnie miałam 6 dobrze rokujacych zarodków i w sumie 9 komórek oddałam do adopcji. Siedzi we mnie 4 okruszek, jeszcze 2 są na zimowisku i wrócimy po nie z miłą chęcią :-) i wszystkie kochamy całym sercem.

renieczka lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty w ramach refundacji robiłaś?

• jusella Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile - wczoraj pisałaś o wózkach Roan, że Twoje znajome chwalą - możesz coś więcej powiedzieć - zakochałam się w jednym a konkretnie MARITA PRESTIGE i chcę w przyszłym tygodniu jechać go obejrzeć "na żywo"
    Z góry dziękuję za odpowiedź :-D

Telashe lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój Bunio :-)

20160402-142728.jpg

Maka, nowatorka, eve90, Naditta, Pauli11, Ejrene, figaa, Wiola90, martynka870, Kasiulina, aisa, basia7777, Telashe, kot_bury, stokrotka2013, LilouK, MirelS, _analiza, majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dla mnie legalna aborcja jak i tabletki "po" są totalną pomyłką. Uczą tylko młodych ludzi braku odpowiedzialności i konsekwencji wynikających z tego co robią. Blokują myślenie.

Dlatego wg mnie ok raz usuniesz więcej w ciążę nie zajdziesz. Tabletki "po" nie mam nic przeciwko, tym bardziej że możesz nawet w tej ciąży nie być. A lepsze to niż urodzić nie chciane dziecko. Zresztą ja od zawsze chciałam mieć dzieci więc nic z tych rzeczy mi nigdy do głowy nie przyszło.

ckaik0s3070dl07t.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ty w ramach refundacji robiłaś?

Tak, bo ostatecznie znaleźli plemniki.

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Wesolek ja mam roan ale emme i jestem bardzo zadowolona. Różni się tym od marity że masz dwie budki bo w spacerowce masz osobna a w maricie musisz ją przepinac ma wbudowana siatkę w budce do wietrzenia, i ruchoma rączkę też się nastawialismy na Marite a zamienilismy na emme.
    Bruśka wrote:
    Prowadzi się leciutenko a co najważniejsze piach korzenie jedzie równo nie męczę się żeby go przepchnac tak jak w kołach obrotowych. Koła mamy 14. A koszyk pakowny i solidny zgrzewka wody jedzie ;-) bo w tych kołach obrotowych jak masz torbę to max chyba 3 kg można tam włożyć. A waga wózków taka sama co bebbetto.

Tyle napisała posiadaczka, ale mogę podpytać jak powiesz o co dokładnie :) Z mojej perspektywy - ma bardzo lekką gondolę, ładny, zgrabny, ale nie próbowałam nim jeździć.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Tak, bo ostatecznie znaleźli plemniki.

Bo zastanawia mnie to co pisałaś o oddaniu komórek do adopcji. Ja podpisywałam wybór tylko w kwestii zarodków.

Maka lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Nowatorka, tutaj w UK jest inne podejście, bo lekarz na pierwszej wizycie się pyta czy to jest ciąża zaplanowana czy nie chciana. Jak powiesz, że nie chciana to dostajesz skierowanie i niedługo po sprawie...
    We wloszech tez aborcje bo ciaza niechciana sa legalne do 12 tyg. Takze w polsce I TAK jest to teoretycznie zakazane ( praktycznie i tak to robia) w przeciwienstwie do wiekszosci panstw europejskich

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile dzięki :-D
    Do wczoraj myślałam, że weźmiemy wózek od siostry Tatuśka albo od kuzyna mojego ale wczoraj jak zobaczyłam Maritę to się zakochałam od pierwszego wejrzenia - Tatuśkowi też się spodobał bardzo i stwierdził, że jak mi nie przejdzie to kupujemy :-)

Tylko zastanawia mnie jedno - czy ta eko skóra za bardzo się nie nagrzewa

‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ