X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się nawet nie chce w tym temacie denerwować.

U nas spokojny wieczór. Byliśmy ze znajomymi na obiadku i potem na piwku.

Potem spacerek do domciu aż miło i relaksik w domciu :)

jusella lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, trzymajcie kciuki, żeby mnie jutro telefonicznie do poradni diabetologicznej zapisali, bo chcę mieć to jak najszybciej za sobą, a nie uśmiecha mi się jechać 30km po samą rejestrację...

jusella, Kasiulina, Telashe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Ja też dzisiaj już po spacerku, ale tylko 5 km, które nawet mnie nie zmęczyły...
    Potem obiad w jakiejś knajpce, a na deser jak większość chyba dzisiaj: lody. Ale były słabe, więc jutro robię swoje. Mam zamrożonego banana i mix owoców leśnych (i nie tylko).

Widziałam coś o pizzy domowej. Robiłam wczoraj :D

Nie interesuje się za bardzo i staram się nie czytać/oglądać wiadomości, bo tylko stres, więc nie wypowiadam się na temat ustaw.
    Przypomniało mi się tylko, jak jakiś czas temu znajoma w pracy opowiadała mi swoją historię. O tym jak zaszła w ciążę i straciła dziecko w 17 tygodniu. I to było takie przykre i dziwne, bo straciła coś co w niej żyło. Już było mi jej szkoda, a na koniec usłyszałam: ale wiesz, to nie była pora na dziecko, więc i tak pewnie dokonałabym aborcji. Ręce opadły...

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Ja też dzisiaj już po spacerku, ale tylko 5 km, które nawet mnie nie zmęczyły...
    Potem obiad w jakiejś knajpce, a na deser jak większość chyba dzisiaj: lody. Ale były słabe, więc jutro robię swoje. Mam zamrożonego banana i mix owoców leśnych (i nie tylko).

Ja sobie zrobiłam na zapas :) mam jeszcze dwie porcje w zamrażarce :D

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ale takie aborcje "na zyczenie" to sa od zawsze nielegalne chociaz wiadomo ze sie je robi tak samo jak by sie robilo jakby legalne byly z ta roznica ze niektorzy na tym bardzo duza kase zgarniaja.

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, ja mam owoce w gotowości, bo robię na odwrót: najpierw mrożę, potem miksuje :D

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem za aborcja, bo wiele lat się starałam o dziecko ale każdy ma swoje sumienie. Jeżeli kobieta ot tak się decyduje na aborcję ( a tak jak piszecie która szuka ta znajdzie takiego lekarza który jej pomoże) od razu usunąć jajniki. Tak żeby już w ciążę nie zaszła. Oczywiście nie chodzi tu o ciąże zagrażające życiu matki lub z gwałtu.
    Tak samo jeżeli chodzi o patologie. Mam "koleżankę" nie wiele starszą ode mnie - alkohol, narkotyki. Co 1,5 roku w ciąży, oczywiście dzieci rodziły się chore przez używki, ojciec nie znany. Państwo jej zabiera i daje do domu dziecka. Nie lepiej usunąć jej jajniki? Po co męczyć te dzieci? Jakie życie czeka niepełnosprawne dziecko, którego nikt nie chce? Cierpi w samotności..

ckaik0s3070dl07t.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, tutaj w UK jest inne podejście, bo lekarz na pierwszej wizycie się pyta czy to jest ciąża zaplanowana czy nie chciana. Jak powiesz, że nie chciana to dostajesz skierowanie i niedługo po sprawie...

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężkie tematy...

• Naditta Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie legalna aborcja jak i tabletki "po" są totalną pomyłką. Uczą tylko młodych ludzi braku odpowiedzialności i konsekwencji wynikających z tego co robią. Blokują myślenie.

majeczka87 lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ależ oczywiście ja też uważam, że każdy powinien decydować sam. To ja bym się nie zdecydowała - nie znaczy, że powinno być to zabronione.

Moja kumpela ma endometriozę IV stopnia, jajniki jak u 45+ kobiety i uszkodzone komórki, a mąż słabe nasienie. Ja podziwiam, że oni dalej walczą... napro im w niczym nie pomoże, nie ma szans.

Jestem osobą wierzącą. Pamiętam ten stres lęk i dyskusje, jak w programie trzeba było zadecydować co zrobić z ewentualnymi zarodkami, któe będa zdrowe, ale "nie użyte" w programie. Miałam szczescie - czeka na mnie jeden i z całą miłością wrócę po niego na początku roku. Ale co jeśli byłoby ich 5? Dlatego nie dziwię się ludziom oddającym zarodki do adopcji.

U nas endometrioza + azoospermia (plemniki wyciągane z jądra - kilkanaście sztuk). Dwa razy dostałam porządnie w pysk słysząc takie wiadomości.. Na szczęście wystymulowali mnie świetnie miałam 6 dobrze rokujacych zarodków i w sumie 9 komórek oddałam do adopcji. Siedzi we mnie 4 okruszek, jeszcze 2 są na zimowisku i wrócimy po nie z miłą chęcią :-) i wszystkie kochamy całym sercem.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty w ramach refundacji robiłaś?

• jusella Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile - wczoraj pisałaś o wózkach Roan, że Twoje znajome chwalą - możesz coś więcej powiedzieć - zakochałam się w jednym a konkretnie MARITA PRESTIGE i chcę w przyszłym tygodniu jechać go obejrzeć "na żywo"
    Z góry dziękuję za odpowiedź :-D

Telashe lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój Bunio :-)

20160402-142728.jpg

Maka, nowatorka, eve90, Naditta, Pauli11, Ejrene, figaa, Wiola90, martynka870, Kasiulina, aisa, basia7777, Telashe, nick nieaktualny, stokrotka2013, LilouK, MirelS, _analiza, majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dla mnie legalna aborcja jak i tabletki "po" są totalną pomyłką. Uczą tylko młodych ludzi braku odpowiedzialności i konsekwencji wynikających z tego co robią. Blokują myślenie.

Dlatego wg mnie ok raz usuniesz więcej w ciążę nie zajdziesz. Tabletki "po" nie mam nic przeciwko, tym bardziej że możesz nawet w tej ciąży nie być. A lepsze to niż urodzić nie chciane dziecko. Zresztą ja od zawsze chciałam mieć dzieci więc nic z tych rzeczy mi nigdy do głowy nie przyszło.

ckaik0s3070dl07t.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ty w ramach refundacji robiłaś?

Tak, bo ostatecznie znaleźli plemniki.

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Wesolek ja mam roan ale emme i jestem bardzo zadowolona. Różni się tym od marity że masz dwie budki bo w spacerowce masz osobna a w maricie musisz ją przepinac ma wbudowana siatkę w budce do wietrzenia, i ruchoma rączkę też się nastawialismy na Marite a zamienilismy na emme.
    Bruśka wrote:
    Prowadzi się leciutenko a co najważniejsze piach korzenie jedzie równo nie męczę się żeby go przepchnac tak jak w kołach obrotowych. Koła mamy 14. A koszyk pakowny i solidny zgrzewka wody jedzie ;-) bo w tych kołach obrotowych jak masz torbę to max chyba 3 kg można tam włożyć. A waga wózków taka sama co bebbetto.

Tyle napisała posiadaczka, ale mogę podpytać jak powiesz o co dokładnie :) Z mojej perspektywy - ma bardzo lekką gondolę, ładny, zgrabny, ale nie próbowałam nim jeździć.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Tak, bo ostatecznie znaleźli plemniki.

Bo zastanawia mnie to co pisałaś o oddaniu komórek do adopcji. Ja podpisywałam wybór tylko w kwestii zarodków.

Maka lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Nowatorka, tutaj w UK jest inne podejście, bo lekarz na pierwszej wizycie się pyta czy to jest ciąża zaplanowana czy nie chciana. Jak powiesz, że nie chciana to dostajesz skierowanie i niedługo po sprawie...
    We wloszech tez aborcje bo ciaza niechciana sa legalne do 12 tyg. Takze w polsce I TAK jest to teoretycznie zakazane ( praktycznie i tak to robia) w przeciwienstwie do wiekszosci panstw europejskich

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile dzięki :-D
    Do wczoraj myślałam, że weźmiemy wózek od siostry Tatuśka albo od kuzyna mojego ale wczoraj jak zobaczyłam Maritę to się zakochałam od pierwszego wejrzenia - Tatuśkowi też się spodobał bardzo i stwierdził, że jak mi nie przejdzie to kupujemy :-)

Tylko zastanawia mnie jedno - czy ta eko skóra za bardzo się nie nagrzewa

‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ