X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    A to mój Bunio :-)

20160402-142728.jpg

Bunio, buniem... ale ty masz kawał cyca laska :D Jak mówi moja przyjaciółka na moje 80Gigantus!! :D

jusella, Naditta, Maka, Agness27, martynka870, Kasiulina lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile dobrze stanik dobrałam :-)

eve90, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    We wloszech tez aborcje bo ciaza niechciana sa legalne do 12 tyg. Takze w polsce I TAK jest to teoretycznie zakazane ( praktycznie i tak to robia) w przeciwienstwie do wiekszosci panstw europejskich

Tutaj chyba do 24 tygodnia. Dlatego (tak mi się wydaje) mój lekarz ogólny nawet na ostatniej wizycie, właśnie w 24 tygodniu, zapytał czy to chciana i planowana ciąża.

Właśnie zjadłam pół paczki wafli ryżowych z masłem orzechowym i dżemem.
    A w tv akurat jakiś kabaret i pytanie: "Czy Ty wiesz w ogóle ile je kobieta w ciąży?"
    Mężulek na mnie i zaczął się śmiać :D

jusella, Maka, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, prawdziwe kobiece kształty! :D
    nie to co ja, nawet w ciąży cycki ledwo widoczne...

jusella lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już tak na cyce zeszło to pokaże Wam kawałek toru, który pierworodny mi przyniósł (prezent od taty)

20160403-213842.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 23:16

nowatorka, Ejrene, Agness27, figaa, Kasiulina, aisa, kot_bury, renieczka, majeczka87, eve90 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Jusella, prawdziwe kobiece kształty! :D
    nie to co ja, nawet w ciąży cycki ledwo widoczne...

Nie martw się kochana u mnie też nie dużo poszło w cycki. O jeden rozmiar większe tylko. Ale im mniejsze za młodu, tym krótsze na starość.

jusella, Malwinaa, Agness27, Naditta, kot_bury lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Maka im mniejsze tym lepsze - w pierwszej ciąży urosły wielgachne a potem jak przestałam karmić to masakra była- nie pomogło smarowanie, zimne prysznice, super staniki- rozstępy masakryczne mam.
    Teraz choć przez chwilę cycuchy gładkie są bo skóra naciągnięta ale aż strach się bać co później będzie :-(
    Teraz z B do E skoczyły i rosną...

Maka, Pauli11, eve90 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z Wami z rana.
    Jak narazie ranek pochmurny tak jak i mój nastrój:((
    W nocy myslałam ze umre tak mnie zab i dziasła bolały ze z bólu to łzy ciekły..tabletka (paracetamol) działała równe 2 godz i musiałam wziaśc 3 bo nie szlo wytrzymac..
    Moja 8 górna po lewej chyba dokancza wyrzynanie nad dziąsło albo 7 bo oba miejsca tak bola ze i po tabletce przy dotknieciu czuc:((
    Ide dzis do dentystki i uprosze ja zeby chociaz zerkneła co sie dzieje bo pare mies temu jak zaczeła sie wyrzynac to cała lewa strona spuchła i brałam leki...

potem bede nadrabiac kilka stron co tam pisałyście wczoraj bo ja nie dałam rady zerknąć na forum..
    Trzymajcie kciuki by mnie przyjeła..szkoda ze od 12 przyjmuje ale wazne ze dzis to bede wiedziec co i jak bo ból okropny i wrogowi nawet go nie zyczę..
    Pozdrawiam Was i oby Wasz dziesiejszy dzien był lepszy:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Nie martw się kochana u mnie też nie dużo poszło w cycki. O jeden rozmiar większe tylko. Ale im mniejsze za młodu, tym krótsze na starość.

A mama mnie całe życie pocieszała, że jak w ciaże zajde to cycki urosną. A tu dupa blada, nic z tego. Urosły może z jeden rozmiar, czyli z 0 do 1 i to w pierwszym trymestrze.

Dzień dobry tak w ogóle :)
    Nowy tydzień czas zacząć. Ja już oficjalnie zaczęłam odliczać tygodnie do urlopu macierzyńskiego.

Maka, jusella, Agaax lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam dwie przesyłki z allegro z ciuszkami dla córeczki i chciałam Wam serdecznie polecić dwóch sprzedawców bo są piękne i fajny materiał.
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=28354185
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?p=2&us_id=22156276
    Mają body rozpinane z przodu, warto zajrzeć :)
    A tak swoja drogą to mój listonosz chyba spać nie może bo najpóźniej przychodzi 7.20 :/

jusella, Ejrene, renieczka, eve90 lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello
    U mnie kolejna ciezka noc, plecy bola straaasznie, jeszcze w nocy komus co chwila sie alarm wlaczal i bylo po spaniu. Ale za to pogoda piekna postaram sie wykulac z lozka i pojsc na spacer w miare mozliwosci :)
    Milego dnia :)

Kijanka
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w mega stresie. Zaraz wychodze do lekarza. Tak bardzo chciałabym usłyszeć dobre nowiny, a bardzo sie boje, że tak nie będzie :(

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Was w nocy też brzuch boli? Ale ani nie na kibelkowe sprawy ani okresowo. Mam po prostu taki obolały.

Dziś pogody ładnej ciąg dalszy także spacer będzie zaliczony :)

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    A ja w mega stresie. Zaraz wychodze do lekarza. Tak bardzo chciałabym usłyszeć dobre nowiny, a bardzo sie boje, że tak nie będzie :(
    Ada trzymam kciuki, będzie dobrze!

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada - my z Zosią też trzymamy!

Ja wyspana, mam dużo planów na dziś, więc nie robię nic. :) Wyciągnę tylko maszynę, żeby kupić nici.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada wszystko bedzie dobrze, trzymamy kciuki !!

Kijanka
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    witam sie z Wami z rana.
    Jak narazie ranek pochmurny tak jak i mój nastrój:((
    W nocy myslałam ze umre tak mnie zab i dziasła bolały ze z bólu to łzy ciekły..tabletka (paracetamol) działała równe 2 godz i musiałam wziaśc 3 bo nie szlo wytrzymac..
    Moja 8 górna po lewej chyba dokancza wyrzynanie nad dziąsło albo 7 bo oba miejsca tak bola ze i po tabletce przy dotknieciu czuc:((
    Ide dzis do dentystki i uprosze ja zeby chociaz zerkneła co sie dzieje bo pare mies temu jak zaczeła sie wyrzynac to cała lewa strona spuchła i brałam leki...

potem bede nadrabiac kilka stron co tam pisałyście wczoraj bo ja nie dałam rady zerknąć na forum..
    Trzymajcie kciuki by mnie przyjeła..szkoda ze od 12 przyjmuje ale wazne ze dzis to bede wiedziec co i jak bo ból okropny i wrogowi nawet go nie zyczę..
    Pozdrawiam Was i oby Wasz dziesiejszy dzien był lepszy:)

Agness trzymaj sie, niedawno również przezywalam bol zęba wiec wiem jak to jest a dentystka musi cie przyjac bo w ciąży mamy większe prawa.

kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Ada trzymamy kciuki :)

• Naditta Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, będzie dobrze! Musi być, tyle kciuków jest za Was trzymanych, że inaczej być nie może :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w końcu witam sie poniedziałkowo
    Upuscilam pierwsza dawkę krwi i wypilam glukozę. Na razie robi mi sie duszno co chwile ale się trzymam. Dzis ogólnie czuje się już odrobinę lepiej jak wczoraj ale lekko gardło mnie boli wiec jak wrócę do domu to zacznę jakas kuracje z mleka i miodku.

kot_bury, jusella, majeczka87, aisa, eve90 lubią tę wiadomość

‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ