X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinaa wrote:
    Ja też muszę wyciągnąć płaszczyk, ale nie sądzę, że się w nim zapnę ;) Mam nadzieję, że ten okres przejściowy nie będzie długi i zaraz wystarczy sweterek tylko zarzucić :)
    Jak piłyście glukozę? Na raz czy małymi łyczkami? Mnie zaszczyt kopnie we wtorek ;)
    Ja pilam na pare lyczkow :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam ze spaceru i zaliczam wszystkie ławki po drodze :-D.

W trakcie spaceru zgłodniałam i wstąpiłam na sałatkę a po sałatce była lazania a potem W-Ztka i jeszcze miałam ochotę na lody ale głupio mi było i lody zjem w domu :-D

renieczka, nowatorka, eve90, Agaax, Kasiulina, niezapominajka, majeczka87 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam na raz- chciałam jak najszybciej mieć to za sobą.

U mnie tak piękna pogoda, że mam na sobie cieniutką bawełnianą bluzeczkę z długim rękawem i tunikę z dzianiny bez rękawów i momentami jest mi gorąco.
    Pora zebrać się z ławeczki i trzeba turlać się dalej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 17:45

majeczka87 lubi tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis dziewczyny cos wymiękam. Obudziłam sie po 9 z mega zgaga i niestrawnością, ktora mam do teraz. Jakies mdlosci mnie mecza któryś dzień i ogólnie czuje sie jak w pierwszym trymestrze. Zastanawiam się dodatkowo czy nie bierze mnie przeziębienie. Teraz zjadłam i oglądam porodowke. Jutro czekają mnie rano badania min. Krzywa cukrowa.
    Co do ustaw i naszej władzy wole sie nie wypowiadać.

• Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa mnie z 3 tygodnie temu też męczyło kilka dni, ale to chyba było podtrucie po śledziach ;P

zi13skjob7hi4oms.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też moja pierwsza myśl to zatrucie. Co jadłaś wczoraj?
    Martwię się jak ty zniesiesz tą krzywą z wykończonym żołądkiem.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co prawda byl wczoraj grill ale juz wczoraj jakos nieswojo się czułam wiec zjadłam jednego szaszlyka z piersi z kurczaka i ogólnie Malo jadlam. Bardziej sie martwię żeby to jakas grypa nie byla bo kaszel czy katar z zalozonym pessarem to nic dobrego. A jutro zabieram na krzywa mame bo trochę sie obawiam jak to przejdę.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy trzymać kciuki :)

jusella lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejjj jaki to był piękny dzień :)
    od rana śniadanko potem dluuuugiiii spacer :) I też jedlismy lody bo pogoda sprzyjała :) Ale dotlenilysmy się :D
    Potem obiadek i soczek wyciskalismy z pomarańczy i grejpfruta :) mm mm i na koniec pizza domowa robiona :) jejjj jak się objadlam teraz odpalamy jakiś film i lenimy się :D
    Jutro mój ma wolne i tylko rano coś załatwi i wolneeee :D

Mam nadzieję ze się nie zatrulas Nowa :/

Kurczę jeszcze bym jakiegoś lodzika zjadla :D

jusella, Dalile, Kasiulina, eve90, Agaax lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jadłam dziś lodzika bo miałam ochotę nie z tej ziemi :P

jusella, majeczka87 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne wózki macie :) ja do niedawna byłam zakochana w expanderze essence ale po obejrzeniu na żywo i rozmowie ze sprzedawcą jestem zdecydowana na bebetto holland albo luca. Zamówimy gdzieś za miesiąc.

Ale mi narobiłyście smaku na lody :)

Nowa mam nadzieję że lekko przejdziesz glukozę, weź cytrynę.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj spróbowałam od męża lodów. Mała porcja loda włoskiego za 3 zł, a była duża i lody truskawkowe z prawdziwych truskawek. Dobre :)

Pogoda piękna dzisiaj. Ludzi na spacerach dużo.

A w tym tygodniu też robię pizzę domową, kluski staropolskie i sos myśliwski z ryżem :) Już mi ślinka cieknie na samą myśl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 21:10

Agaax, jusella lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę gulasz wołowy znowu sporządzić :) z kluseczkami... mniami.
    Ale jutro pomidorowa z pieczonych pomidorów i papryczek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 21:26

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja padam ze zmeczenia. Spacerowalam caly dzien, zrobilismy 6km i potem jeszcze bylismy u znajomych. :)

Co do tej ustawy antyaborcyjnej to mysle ze ona nie wejdzie w zycie bo to juz naprawde przesada. U nas we wloszech ostatnio zalegalizowali malzenstwa homoseksualne, zastanawiali sie tez nad adopcja przez nich dzieci, w hiszpanii mozna miec invitro z komorka dawczyni a w polsce zamiast isc do przodu to sie chca cofac do czasow sredniowiecza... Aborcja "na zyczenie" przeciez i tak jest nielegalna a i tak sie ja robi. Kazdy lekarz za kase ja zrobi wiec nie wiem po cholere w tym jeszcze grzebac. To chore...

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę na Burgera bo jednak nie jedliśmy, narobiłyście mi smaka tez grillem i lodami! Ach :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce też można zrobić invitro z nasieniem, bądź komórką dawcy - tyle, że nie jest to refundowane (pomijając, że już i zwykłe nie jest, bo kasy nie ma).
    Nie każdy się jednak na to zdecyduje - ja bym się nie zdecydowała, ale mam koleżankę, która próbowała. :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka prawda, że jeśli ta ustawa weszłaby w życie, to tak jak Nowatorka pisze, zacznie działać czarna strefa, bo za pieniądze można wszystko.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Taka prawda, że jeśli ta ustawa weszłaby w życie, to tak jak Nowatorka pisze, zacznie działać czarna strefa, bo za pieniądze można wszystko.
    Juz i tak dziala. Kiedys pamietam byl taki program w ktorym dzwonili do ginekologow i piszac w skrocie dowiadywali sie czy by zrobili skrobanke za kase i pamietam ze KAZDY sie zgadzal...

Jesli ich tak interesuje ochrona zycia to niech zaczna karac gwalcicieli, pomagaja samotnym matkom zarowno finansowo jak i psychologicznie i to na pierwsze dziecko bo wiele nie daje sobie rady z jednym, ulatwia adopcje itd. To by moze cos realnie pomoglo....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 22:00

jusella, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Nam się udało z własnych, ale też się pogodzilismy że może być z dawcą lub adopcja całego zarodka. Z tym wycofaniem refundacji też pojechali po bandzie. Niestety takie są czasy, niepłodność jest chorobą cywilizacyjna. Lepiej nie będzie. A par które mają problemy jest strasznie dużo. Co pomoże taka naprotechnologia? Przecież każdy od tego zaczyna i to jest metoda dla ludzi z małymi problemami.. Ivf to ostatecznośc nikt normalny przez widzimisię do tego nie podchodzi. Ale najlepiej leżącego kopnąć. Patole niech plodza, a ludzie którzy nie mogą mieć dzieci niech pracują na cudze.. Najchętniej bym tą Wiejską wywalila w kosmos.

eve90, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ oczywiście ja też uważam, że każdy powinien decydować sam. To ja bym się nie zdecydowała - nie znaczy, że powinno być to zabronione.

Moja kumpela ma endometriozę IV stopnia, jajniki jak u 45+ kobiety i uszkodzone komórki, a mąż słabe nasienie. Ja podziwiam, że oni dalej walczą... napro im w niczym nie pomoże, nie ma szans.

Jestem osobą wierzącą. Pamiętam ten stres lęk i dyskusje, jak w programie trzeba było zadecydować co zrobić z ewentualnymi zarodkami, któe będa zdrowe, ale "nie użyte" w programie. Miałam szczescie - czeka na mnie jeden i z całą miłością wrócę po niego na początku roku. Ale co jeśli byłoby ich 5? Dlatego nie dziwię się ludziom oddającym zarodki do adopcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 22:12

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

‹‹ 740 741 742 743 744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ