Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kijanka, normalnie francja-elegancja
Jestem pod wrażeniem talentu!
Podobnie jak Kama, kupowałam luźne, rozkloszowane fasony sukienek czy bluzek, luźne swetry/narzuty. Z typowo ciężarowych rzeczy mam tylko gacie z pasem po pachy, w których, swoją drogą wyglądam jak "kobieta-kleszcz"
Jusella hahaha, tak mi się chciało tej pizzy, że masakra. Do tego jeszcze opróżniłam 2 puszki mega kwaśnej gazowanej lemoniady, po wyczerpującym spacerze (lekko 300m) wlałam jeszcze latte i pocisłam czekoladkamiNie wiem, gdzie mi to poszło, ale po godzinie jazdy samochodem wpadłam do lodówki w domu i tylko "zajrzałam" do pudełka z sałatką tortellini. Wiesz, chciałąm tylko sprawdzić, czy się od wczoraj nie zepsuła
Dziś już nie mogę patrzeć na żarcie. Już 9 tutaj, a ja jeszcze Henryczkowi śniadania nie zapodałam, błeeeekot_bury, jusella, Kasiulina, Agaax, aisa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry! Zepsułam jakimś cudem internet w laptopie i piszę z tel.
któraś pytała o olejek migdałowy gdzie kupić - jeśli mieszkasz w Polsce to polskie sklepy kosmetyczne, drogerie typu wispol, natura,sklepy z półproduktami albo Internet. Ja kupuję firmy Nacomi w zwykłym sklepie kosmetycznym i mała buteleczka kosztuje 12 zł
Piękne macie wózeczki!
Do mnie dotarła przesyłka z allegro i jestem w zła, bo brakuje ręcznika kąpielowegomam nadzieję, że sprzedający się zreflektuje.
Też mam mało ubrań i wszystko z sh, bo mi szkoda na nowe
Miłej niedzieli:)jusella, Kasiulina, kot_bury, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Witam Was wszystkie po dłuzszej przerwie
Gratuluje wszystkich udanch wizyt i pomyślnie zaliczonych testów na cukrzyce.
Ja mam jeszcze przed soba jej piciemam nadzieje ze pojdzie w miare gładko.
Ciężko was nadrobićCo prawda podczytywlam trochę będąc w Polsce ale tylko na telfonie wiec komentować trudno
Ja spędzilam cudowyny tydzien z rodziną i przyjaciółmi ( jak zwykle za mało czasu dla wszystkich).
Jedynie moge ponarzekać na niedziele wielkanocną gdyż nie podeszło małej swiąteczne jedzenie i wszystko co zjadłam wymiotowałam. Nawet z kościoła musiałam wyjśc bo nie byłąm w stanie przetrwać zapachu kadzidła.
Odebraliśmy nas wózek i fotelik i jestem z niego bardzo zadowolona. My wybraliśmy Tako City Move Timber w kolorze szarym.
Poszaleliśmy tez na zakupach ubrankowych i juz mały komplecik nam sie uzbieral.
Niestety wrócilam przeziebiona i od wczoraj leze na kanapie pod kocykiem z kubkiem cieplej herbaty z miodem albo z sokiem malinowym.jusella, kot_bury, LilouK, Kasiulina, aisa, Maka, Agness27 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Pauli, fajnie, że znowu jesteś. Wybaczamy chwilowe zaniedbanie, tym bardziej, że byłaś wtedy w domu
Ostatnio myśłałam o Tobie gdzie się podziałaś, ale jakoś mi przez mózgowie nie przeszło, że możesz być przecież w PL. Tym bardziej po tych zamachach, bo o ile się nie mylę, mieszkasz w Brukseli, prawda? Jeśli mi się coś pochrzaniło, to wybacz, mam większy ubytek mózgu niż te umowne 6%
jusella, kot_bury, Kasiulina, aisa, Maka, Pauli11 lubią tę wiadomość
-
Dobry!
my idziemy dziś na protest przeciw zaostrzenia ustawy antyaborcyjnej, wiecie że chcą wprowadzić śledztwa w przypadku poronień?
aż mi szkoda słów, zawsze trzymałam swoje poglądy polityczne z dala od forum, ale przypomniało mi się jak w grudniu wszystkie bałyśmy się przy choćby drobnym śladzie plamień... mamy aniołków mają być ścigane z urzędu bo lekarze mają informować o każdym przypadku poronienia policję. Pomijając kwestię wyboru, taki zapis to zwykłe nękanie już bardzo obciążonej psychiki.
Nowelizacja ustawy mówi również o zakazie przeprowadzania badań prenatalnych.
Jeśli kogoś uraziłam, przepraszam aczkolwiek wciąż uważam że szczególnie my powinnyśmy wiedzieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 10:49
LilouK, Kasiulina, goodwill, Maka, Malwinaa, kot_bury, Pauli11, eve90 lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Czytałam dziś o tym. To jest straszne! Kobieta straci dziecko i zamiast przeżywać tragedię, może być zmuszona do tłumaczenia się, czy nie zrobiła tego specjalnie. Przeraziłam się.
Tu można przeczytać o tym więcej: http://warszawawpigulce.pl/14-tys-polubien-20-tys-udostepnien-wpis-dziennikarki-o-aborcji-hitem-internetu/
Wg. definicji wynikających z projektu ustawy - ja, jako kobieta podchodzaca do invitro, mogę być zmuszona tłumaczyć się czemu zarodek się nie przyjął... jakbym wiedziała... Kosmos. W jakim świecie oni żyją?
Osobiście nie zdecydowałabym się na aborcję nigdy, z racji moich przekonań. Zawsze mówiłam, że "niechciane" dziecko oddałabym do adopcji, ale uważam również, że kobiety powinny mieć wybór. W życiu bywają różne sytuacje.
http://m.krytykapolityczna.pl/artykuly/opinie/20160401/korolczuk-jakie-pro-life-tu-chodzi-o-wladze-nie-o-ochrone-zycia
Tu można przeczytać jak zadziałało takie rozwiązanie za poprzedniego ustroju w Rumunii.Kasiulina, jusella, LilouK, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
Telashe, to tego nie wiedziałam
Masakra co się dzieje. Wg mnie aborcja to coś bardzo złego i ostatecznego, nigdy nie powinna stać się formą antykoncepcji, coś na zasadzie "idę na imprezę, bzyknę się z jakimś byczkiem, nie zajdę- super, zajdę- to się wyskrobię. I do nastepnego".
Też jestem mamą aniołka, ale są ekstremalne przypadki jak gwałty, nieletnie zaciążone dziewczynki, choroby płodu/kobiety, nawet trudne sytuacje życiowe, kiedy kobieta wie, że nie podoła. Wtedy powinna mieć prawo wyboru. Czasem w beznadziejnej sytuacji trzeba po prostu wybrać mniejsze zło
A co do śledztwa w przypadku poronień. Jedno słowo - chore i okrutne!
Zamiast wywalać kasę na śledztwa, powinni zapewnić lepszą diagnostykę i opiekę dla kobiet, które z rożnych przyczyn decydują się na taki dramatyczny krok.
Swoją drogą gdzieś mi się o oczy obił taki obrazek, chyba na fb. Motyw mniej więcej taki: Kara dla gwałciciela- 2 lata w zwieszeniu. Kara dla kobiety, która poroniła- 3 lata więzienia. SmutneWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 11:15
kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
ania181111 wrote:Kasiulina
śliczny ten wózek też taki chciałam kupić
powiedz jeśli to nie tajemnica ile zaplaciliscie ?
W pepco są promocje fajne na ubranka dla nas : D
Kama-to jest wlasnie bialo granatowyania181111, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o ten projekt ustawy to ciemnogród i średniowiecze po prostu! Najgorsze jest to, że te wszystkie "perełki" tworzą faceci i kobiety po menopauzie (absolutnie nie chcę nikomu ubliżyć) aż chce się powiedzieć "zapomniał wół jak cielęciem był"
Do tego chcą też zakazać amniopunkcji co również jest chore.
Pamiętam co przeżywałam jeszcze nie dawno jak wyszło mi po prenatalnych podwyższone ryzyko ZD, jak czekałam na wynik po amnio i ulgę po...
Są choroby, które można wykryć podczas takiego badania. A co jeśli dziecko urodzi się z niewydolnością wielonarządową gdzie dożywa max roku i to w męczarniach- to jest humanitarne? Skazywać takie Maleństwo i matkę na katusze? Ech, szkoda gadać...
Na wątku "Amniopunkcja..." jedną z Dziewczyn trafne podsumowanie wkleiłaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 11:32
LilouK, Agaax, ania181111, goodwill, Maka, julietta139, kot_bury lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Jeśli chodzi o ten projekt ustawy to ciemnogród i średniowiecze po prostu! Najgorsze jest to, że te wszystkie "perełki" tworzą faceci i kobiety po menopauzie (absolutnie nie chcę nikomu ubliżyć) aż chce się powiedzieć "zapomniał wół jak cielęciem był"
Do tego chcą też zakazać amniopunkcji co również jest chore.
Pamiętam co przeżywałam jeszcze nie dawno jak wyszło mi po prenatalnych podwyższone ryzyko ZD, jak czekałam na wynik po amnio i ulgę po...
Są choroby, które można wykryć podczas takiego badania. A co jeśli dziecko urodzi się z niewydolnością wielonarządową gdzie dożywa max roku i to w męczarniach- to jest humanitarne? Skazywać takie Maleństwo i matkę na katusze? Ech, szkoda gadać...
Na wątku "Amniopunkcja..." jedną z Dziewczyn trafne podsumowanie wkleiła
To samo z invitro ! Ciolki w tym rządzie i tyle ! Pewnie niech zakaza wszystkiego ! Niech dadzą 500 na dzieci i będzie super ! A niech podwyższa podatki, opłaty w bankach i słyszeliście napewno o rejestracji wózków ?! Masakra !!!!
No zdenerwowalam się ....
wybaczcie
jusella, eve90 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ja myślę,że ta ustawa nie przejdzie, bo to by oznaczało powrót do średniowiecza i upadek PiS. Zostalyby im same mohery a to jednak za mało by wytrwać. Na razie chyba nawet nie ma żadnej ustawy tylko "rozmowy". Dobrze, że już jest burza to może się jeszcze obudzą, że taka ustawa krzywdzi kobiety..
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość