X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Dziewczyny czy Wasze maluchy też praktycznie cały czas szaleją w brzuchu? Kiedy to moje dziecko śpi? I czy wybieracie się na III badanie prenatalne?
    Moja caly czas ostatnio szaleje i te kopniaki potrafia zabolec !
    A ja spalam do teraz. Eh nie wiem czemu ostatnio jestem taka zmeczona czy to przez ta anemie. Jeszcze nie biore zelaza, zaczynam we wtorek bo czekam na recepte od mojego lekarza 1 kontaktu

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zdarza się już, że kopniak nie jest przyjemny tylko bolesny. Na szczęście jeszcze rzadko. :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chcialam was zapytac jaki kupujecie wozek :)? Ja ogladalam dzis 3 z moich typow i jest zle. Xlander super eyglada ale zero amortyzacji... strasznie by dzieckiem telepalo. Adamexa ogladalam- jak dla mnie- 164 cm wzrostu jest on po prostu za duzy no i przyznam szzerze ze srednio podoba mi sie spacerowka. Zostal baby desing lupo comfort- ale nie jest to TO takie wow. Wizualnie strasznie mutsy evo mi sie podoba ale srednie opinie maja i nie widzialam go na zywo... :)

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem nieustającą fanką EXPANDERA (essccense lub mondo) http://expander.czest.pl/produkty/

Chociaż na temacie dziewczyn z mojego miasta chwalą też dostępny u mnie ROAN
    http://www.roan.pl/

_cherryLady, Maka, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę za tydzień - chce obejrzeć przede wszystki Camarello Carrera - na razie po reasearchu w necie mój faworyt.

_cherryLady, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się dziś narobiłam w ogrodzie. Leżę teraz i nawet ręką nie chce mi się ruszać :) Odebrałam wyniki krwi i chyba zapowiada się anemia ;)

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas było tak ładnie z rana, a jak wracaliśmy do domu to już nas deszcz złapał i chyba ciągle pada, niebo zachmurzone... Mam nadzieję, że jutro wróci wiosna :)

Obkupiliśmy małego dzisiaj bardziej niż siebie (ciuszki). Troszkę spokojniejsza będę przez chwilę :D

Jeśli chodzi o wózek to moim faworytem póki co jest Bebetto Holland, ale inne modele też mają fajne. Mam nadzieje, że uda nam się jakiś dorwać jak będziemy w maju w Polsce ;).

Dzisiaj obserwowałam jakie tutaj wózki rządzą.
    Więc nie ma innych wózków niż ICandy, Bugaboo i Egg.

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad bebetto Murano 2016, Euro-Cart Durango... I jeszcze jakiś Evado oglądałam chyba na fcb i tez nie był zły. Żadnego jeszcze na żywo nie widziałam- prócz Adamexa z zza szyby. I jak w necie wydawał mi się całkiem fajny tak w realu jakoś średnio byłam przekonana.

ckaik0s3070dl07t.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Expander też mi się podoba.

ckaik0s3070dl07t.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Ja jadę za tydzien- chce obejrzeć przede wszystki Camarello Carrera - na razie po reasearchu w necie mój faworyt.

Również był moim faworytem zaraz po dymex titan i po obejrzeniu go na żywo zampwilismy camarelo :)

vbrjclq.png[/url]
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama śliczny wozeczek:)
    Ja juz mam po córci czerwono-czarny 3w1 bardzo wygodny i duza gondolka i koszyk pod wózkiem:)
    A do niego jeszcze mamy mate:)

Co do karuzeli to tez zakupiłam a raczej odkupilam od koleżanki. I siostra ma nam kupic misia szumisia:)

My tez dzis zrobiliśmy sobie rodzinny spacer bo bylo cieplo ze można nawet bez czapki chodzić:)
    Jeszcze musimy kupic Wojtkowi komodę juz mam na allegro upatrzoną bo tu w sklepach nic mi sie nie podobało a ceny kosmiczne niektórych..

jusella lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to nasze kryteria przy wyborze wózka

1. Wielkość gondoli - nasza 90cm a Adamex 86 cm, Babetto Torino 82,5cm
    2. Wielkość spacerówki
    3. Wielkość kosza na zakupy
    4. Wysokość wózka względem naszego wzrostu
    5. Łatwość prowadzenia wózka
    6. Czy ma koła skrętne z możliwością blokady - oczywiście czy są pompowane
    7. Amortyzacja - ilość amortyzatorów i czy jest miękki u nas można ustawić by był też sztywny
    8. Dodatkowe wyposażenie - uchwyt na kubek, moskitiera, osłona przeciwdeszczowa
    9. Możliwość wpięcia fotelika Maxi Cosi oraz adaptery
    10. Łatwość składania i wymiany elementów wózka
    11. Ciężar gondoli, spacerówki i stelaża
    12. Ogólny wygląd i z jakich materiałów jest zrobiony
    13. Regulacja rączki

Może sie komuś przyda i ułatwi wybór ;)

Powiem wam tak pojechaliśmy z zamiarem kupna Adamexa lub Bebetto Torino a kupiliśmy totalnie co innego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 21:53

jusella, aisa lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama Ale chyba kółek pompowanych nie ma, przynajmniej tak mi się wydaje patrząc na zdjęcie. Łatwiej się prowadzi na pompowanych, ale to kwestia gustu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 22:31

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma pompowane :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to fajnie :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie jakieś sprawdzone sposoby jak radzić sobie z problemami z trawieniem itp w ciąży? Ja codziennie rano wstaje z kłuciem w żołądku. Do tego często mam problemu w ciągu dnia: wzdęcia, kłucia w brzuchu. Mięta średnio pomaga.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dziewczyny, macie jakieś sprawdzone sposoby jak radzić sobie z problemami z trawieniem itp w ciąży? Ja codziennie rano wstaje z kłuciem w żołądku. Do tego często mam problemu w ciągu dnia: wzdęcia, kłucia w brzuchu. Mięta średnio pomaga.
    Najlepiej to lekko jesc, unikac czipsow, smazonych itd, po kazdym posilku warzywo i owoc typu jablko, kiwi (nie przesadzac z kiwi), sliwka, spacery, nie pic gazowanego. Wiem ze to kazdy wie ale czasami sie woe a nie stosuje :P

jusella, Agaax lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! Pierwsze ! :)
    Miłej niedzieli wszystkim życzę :)

aisa, Agaax lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b97f90e2391c.jpg

majeczka87, kot_bury, nowatorka, kama005, jusella, Pauli11, aisa, Pazur_, Naditta, stokrotka2013, eve90, Wiola90, Agness27 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4384775c612.jpg my kupiliśmy taki. Adamex Barletta :) duża gondola,bardzo skrętny, wstawki z eko skórki, jak dla mnie torba pod wózkiem spora.. do zestawu mamy muffki na zimę, folie przeciwdeszczowa, moskitiere i uchwyt na kubek. Pani w gratisie dorzucila parasolke :)
    Co jeszcze fajne, z budki mozna zdjac material i zostaje moskitiera-na lato super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 08:19

Malwinaa, kama005, ania181111, stokrotka2013, Wiola90, Agness27 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ