X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada - wierzę, że będzie dużo mniejsza!

_cherryLady - ja mierze teraz glukometrem i mam wczoraj 88, a dziś 81 na czczo... a w dniu badania 96 :D:D I przez to podejrzenie cukrzycy... to trzeba mieć pecha :D

kama - moja Zosia ma tak samo! Mówię lubemu, że gołym okiem widać, kto będzie małą lulał w nocy :D On dotknie a ona z miejsca spokojna :) Czekam na wasz wybór wózka :)

Ja dziś po akupuresurze i taaak spać mi się chce... Chyba się zdrzemnę, a na spacer przejdziemy się później. :)

jusella, _cherryLady, ada89, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada trzymam kciuki żebyś usłyszała same dobre wieści!
    Kama udanych zakupów :)
    U mnie dziś piękna pogoda :) zaliczyłam 1,5 h spaceru a teraz biorę się za sprzątanie. Nie mogę się już doczekać tych letnich spacerów z wózkiem :) <3

jusella, ada89, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :) ja od rana zakupy cd :) byłam w Nowym slepie z odzieżą używaną :) kurtka i koszula ciążowa kupiona :)
    Wiola ja też nie mogę się doczekać jak z małą wyjde z wozkiem i będzie pieeeknaaa pogodaaa :)

jusella, kot_bury, Wiola90 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Witam się w środku nocy :-)

Eh, widać nasze krasnale urządziły sobie zbiorową, piątkową, zsynchronizowaną potańcówkę, bo mój też tańcował przez całą noc. Podpłynął gdzieś pod żółądek i chyba sobie trampolinę zrobił, bo aż mi cały mostek skakał.

Generalnie bardzo źle spałam, więc może dlatego więcej czułam. Ale rano szybko odkryłam przyczynę. Mój stary zimorodek tak se podkręcił ogrzewanie w nocy, że jak na dole w domu było 22 stopnie, tak na pięterku już chyba z 35!!!
    Bo po co ubierać sobie np. koszulkę do spania i spać w zdrowej temperaturze 20stopni, skoro można zafundować wszystkim domownikom tropiki w środku nocy O.o

Ania, krągła dupka i cycuszki zawsze w cenie. Przynajmniej chłop ma radochę :-D Cieszmy się póki możemy, bo jeszcze troche i "będziemy cyca rzucać na karmienie do pokoju obok, a nasze jędrne zadki przypominać będą sflaczałe piłki do rugby, ewentualnie uśmiech bulldoga żującego chrupki". Swoją drogą, tymi słowami mój B codziennie mnie pociesza, ehhh ;-)

Gagaga, smacznego. Będzie dobrze.

Kama, udanych zakupów i imprezy.

Miłej, słonecznej soboty kobitki. Ponoć w PL pogoda ma się poprawiać, więć korzystajcie ile się da <3
    wiesz ze sobie to wszystko wyobrazilam hahaha :)
    Ale mój facet fakt ma radoche ;) bo takiego cyca to jeszcze nie trzymał hahah ;) ale powiedziałam żeby się nie przyzwyczajal za bardzo :p

jusella, figaa, kot_bury lubią tę wiadomość

• Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, dokladnie 19 lipiec :D
    Ja po sprzataniu czesc druga i po obiedzie :)
    Tez sie rozmarzylam i mysle i tych spacerkach z wozkiem w lato ... mmmm :) :) :)

jusella, Naditta, Pauli11 lubią tę wiadomość

zi13skjob7hi4oms.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie A kupujecie karuzele do łóżeczka? Ja się zastanawiam :)
    Wiecie co dziś wyczytałam ?! Ze trzeba będzie rejestrować każdy jeden wózek !!! Poszaleli!!! Za to jeszcze trzeba będzie zapłacić 55 zl :/

• Dalile Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To był prima aprilis... :D

Karuzelki nie planuję chyba, że dostaniemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 14:28

jusella, _cherryLady, kot_bury lubią tę wiadomość

• Malwinaa Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstepnie mam zamiar kupic karuzele, kolezanka ma i bardzo sobie chwali :) Zreszta tez slyszalam ze dla Maluszka to frajda jest - cos sie rusza, melodyjka gra, jezt co obserwowac :)

jusella lubi tę wiadomość

zi13skjob7hi4oms.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze maluchy też praktycznie cały czas szaleją w brzuchu? Kiedy to moje dziecko śpi? I czy wybieracie się na III badanie prenatalne?

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pomysły na łososia ale niestety piekarnik mi się popsuł i z patelni muszę zrobić :-(

Maka Szymcio od kilku dni rozrabia niesamowicie. Już chwilami mam dosyć ale lepiej jak daje popalić niż jak siedzi cicho. Dziś to Bunio taniec hawajski odstawia tak sam z siebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 14:52

figaa, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• ona2012 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka a u mnie jest własnie różnie z tymi ruchami małego. Czasami jest tak że przez bardzo długi czas go nie czuje, wtedy trochę się martwię, ale potem daje znać o sobie. Widocznie rośnie u mnie mały leń:)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też leniwa od kilku dni. Coś tam pokopie jak leżę ale szału teraz nie ma.

Kasiulina, jusella lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :)

Ostatnio jakoś się wylaczylam, lekki kryzys, hormony buzuja i same pesymistyczne mysli, chyba za dużo na mnie spadło ale już kawka i zakupy z przyjaciółka i od razu humor lepszy
    Nie wiem jak wy, ale ja już zaopatruje się powoli w jakieś rzeczy troszkę luzniejsze ale nie ciazowe, jakoś w sumie szkoda mi pieniazkow na ciążowe ciuszki, wolę wydać to na synka mego :)
    Ale w h&m dorwalam na basicach tuniko-sukieneczki i do leginsow i do rajstopek na wiosnę-lato za 29.90 także naprawdę warto już w to się ubralam i sobie siedze :) wygodnie, na większy i mniejszy brzuszek i po ciąży będzie wygodne, wrócę chyba jeszcze po szary kolor :)
    Moja dzidzia dziś w nocy również disko miala, tak że spać mi nie dawała :) w dodatku kręcenie w nogach, aż musiałam wstawać pochodzić w nocy :P
    My niedługo wybieramy się na miasto na obiadek bo nie mamy ochoty nic gotować dziś ;)

jusella, Agness27, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przegięłam na spacerze i teraz mnie krzyż boli.

Wieczorem robię lody :D

• nowa! Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie weekendowo,
    Wlasnie przygotowalam miesko na grila I mezus bedzie za raz palil :) u nas dzis piekna pogoda.w tym tygodniu czekają mnie również dwie wizyty pierwsza u prowadzącego a druga usg serduszka.
    Ada będziemy z Kubusiem za was trzymać kciuki :)
    Eve90 Glowa do góry trzeba sie pozytywnie nakręcać, na mnie dobrze działa muzyka :)

jusella, eve90, ada89, kot_bury, _analiza lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey. kupiliśmy wózek

VERDI VANGO

nowość na rynku od 3 tyg w sprzedaży. To jest jakby nowsza wersja Camarello.

Ma dużą gondolę 90 cm, dużą spacerówkę na czym nam zależało

Do tego zamówiliśmy fotel Maxi Cosi Pebble Plus z bazą 2wayFIX. :)

Podrzucam wam fotę konkretnego koloru jaki wybraliśmy. Stał sobie na wystawie i strasznie nam się spodobał. Patrzyliśmy jeszcze drugi ale spacerówka była szara a mi to nie pasowało ;)

12885764-996016453815525-8150462973104972377-o.jpg

Wszystko nas kosztowało 2700zł

jusella, eve90, stokrotka2013, nowatorka, Gagaga, Naditta, Agness27, basia7777, Maka, Agaax, kot_bury, Wiola90 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko go odbierzemy to wam podeślę fotki gondoli, spacerówki i nosidła :)

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyliśmy też na Adamexa i muszę wam powiedzieć że ma mniejszy kosz na załóżmy zakupy to raz, po drugie spacerówkę i gondolę ma mniejszą.

do tego co mogę powiedzieć o tym verdi ma naciąganie spręzyn amortyzatorów gdzie jak macie więcej rzeczy w koszu, jak i dziecko w spacerówce to wtedy można dociagnąć amoryzatory i wózek jest sztywniejszy.
    Do tego łatwo zdejmowane koła.

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Śliczny wózek :-D

• jusella Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam ze spaceru, który był razy dwa bo przy okazji chciałam lekkie zakupy spożywcze zrobić i przy kasie zorientowałam się, że zapomniałam portfela :/ ale pogoda śliczna, cieplutko więc tylko na zdrowie mi to wyszło :-D chociaż kręgosłup trochę boli

eve90 lubi tę wiadomość

‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ