X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, oj biedne jesteśmy z takimi leniwcami. Szkoda... Do North Greenwich mam ok 25-30min autem jak nie ma korków, więc jednak jest kawałek. Planujemy przeprowadzkę w przyszłości, ale niestety jeszcze dalej na południe od Londka.
    Co do polskich koleżanek, to mój B tak wybrał dom, że z lewej strony mamy 3 polskie młode rodziny obok siebie, a z prawej rodzinkę mieszaną, gdzie kobitka jest Polką. Znowu 5min spacerkiem mieszka znajoma, którą B wyhaczył w jubilerze, kiedy sprzedawała mu pierścionek zaręczynowy. Ma dziad szczęscie do Polek nie ma co haha ;-)

Dziewczyny, na wszelkie bóle pleców, rwy kulszowe itd. polecam jogę dla ciężarnych. Fajnie modyfikują pozy, więc poza ćwiczeniem ciała, dochodzi nauka oddechu i ćwiczenia mięśni kegla jednocześnie. Super filmiki można na YT znaleźć :-)

jusella, Naditta, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

• izulala Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Hejka ja po dzisiejszej Wizycie

Mała waży 1250g

Mała już główkowo obrócona do porodu gotowa :)

Pozdrawiam
    Kamenkaa super!!coraz większa dzidzia:):) a mc temu ile corcia wazyla??? Bo moj Antos w 23tc wazyl 816g a za tydz kontrola u gina wiec mam nnadzieję ze sporo podrósł :):)

kamenkaa, kamenkaa, kot_bury lubią tę wiadomość

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Naditta, oj biedne jesteśmy z takimi leniwcami. Szkoda... Do North Greenwich mam ok 25-30min autem jak nie ma korków, więc jednak jest kawałek. Planujemy przeprowadzkę w przyszłości, ale niestety jeszcze dalej na południe od Londka.
    Co do polskich koleżanek, to mój B tak wybrał dom, że z lewej strony mamy 3 polskie młode rodziny obok siebie, a z prawej rodzinkę mieszaną, gdzie kobitka jest Polką. Znowu 5min spacerkiem mieszka znajoma, którą B wyhaczył w jubilerze, kiedy sprzedawała mu pierścionek zaręczynowy. Ma dziad szczęscie do Polek nie ma co haha ;-)

Dziewczyny, na wszelkie bóle pleców, rwy kulszowe itd. polecam jogę dla ciężarnych. Fajnie modyfikują pozy, więc poza ćwiczeniem ciała, dochodzi nauka oddechu i ćwiczenia mięśni kegla jednocześnie. Super filmiki można na YT znaleźć :-)
    spróbuję obiecuję :) jestem ciekawa czy coś pomoże :) na kręgosłup coraz bardziej narzekam ...
    Kurczę jak czytam ze wy takie kruszynki tzn tak mało przytylyscie tp ja w szoku jestem :) my prawie 11kg haha fionaaa ze mnieee ahahahaha :)

jusella lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    moja też odwrócona główka :) Ale to podobno się zmienia jeszcze :)
    tak zmienia sie ale grunt to pozytywne myślenie hihihi :P

• jusella Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    spróbuję obiecuję :) jestem ciekawa czy coś pomoże :) na kręgosłup coraz bardziej narzekam ...
    Kurczę jak czytam ze wy takie kruszynki tzn tak mało przytylyscie tp ja w szoku jestem :) my prawie 11kg haha fionaaa ze mnieee ahahahaha :)

Ania ja też koło 10- 11 kg przytyłam- nie sprawdzam bo nie chcę się denerwować :-D

ania181111, kamenkaa, Agaax, izulala, eve90 lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulala wrote:
    Kamenkaa super!!coraz większa dzidzia:):) a mc temu ile corcia wazyla??? Bo moj Antos w 23tc wazyl 816g a za tydz kontrola u gina wiec mam nnadzieję ze sporo podrósł :):)

do Gin chodze co 2tyg ze wzgledu na Ciśnienie

25tydz Waga 870g
    obecnie 28tydz waga 1250

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 23:09

izulala, eve90, Malwinaa, Gagaga, kot_bury lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Ania ja też koło 10- 11 kg przytyłam- nie sprawdzam bo nie chcę się denerwować :-D
    Eee tam oby dzidziuś był zdrowy ;) a ja już jakoś to zniose:)
    Po ciazy schudniemy dziewczyny :D
    Kamenkaa właśnie grunt to pozytywne myślenie :p ładna waga dzidziusia :) będzie duży bobas :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 22:21

jusella, kamenkaa, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, zaszkodzić to raczej nie zaszkodzi, a fajnie jak przyniesie ulgę. Nie ma co panikować i się dołować, każda przechodzi ciążę inaczej :-)
    U mnie był zastój, teraz waga wzrosła do 6-6,5kg. Sama zastanawiam się gdzie się to ulokowało. Wszystko chyba poszło w cyc i brzuchol, bo gdzie indziej nie widzę.

Swoją drogą, zastanawiające to jest, że jedna kobieta potrafi przejść każdą kolejną ciążę zupełnie inaczej...

ania181111, jusella, izulala, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem ale kurczę zawsze taka chuda byłam a teraz to jest czym oddychać i na czym siedzieć :)haha

jusella, kama005, izulala, kamenkaa, eve90, LilouK, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, bo jak byłaś chuda to powinnaś więcej przybierać, niż te które miały sporo kg już przed ciążą :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos juz obudzony? Mnie obudzil bol w nogach i kregoslupie :/ no i mala sie wywraca jak szalona.

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię i zaraz jadę na krzywa cukrowa-trzymajcie kciuki. Pogoda piękna, udanego dnia!

Malwinaa, Agaax, aisa, goodwill, Kasiulina, jusella, _analiza lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga no to trzymaj sie tam. Potem sobie wynagrodzisz ;)

Gagaga lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie śpię. Dzisiaj to było spanie na raty, a to męczy strasznie. W dodatku mała w nocy i teraz tak szaleje, że czuję, jakby na raz rękoma i nogami gwiazdę robiła w brzuchu.

nowatorka, Gagaga, Agaax, kot_bury, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    U mnie też mała dziś szalała w nocy jak nigdy.
    Do tego złapał mnie jeszcze skurcz w łydce :/

btw. u mnie ponad 4 kg na +

e96b0e4df0.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja właśnie rusza się teraz :) uwielbiam to uczucie :) <3

Dzisiaj jedziemy za wózkiem dla małej. Może coś kupimy :) A wieczorkiem idziemy do znajomych :)

nowatorka, jusella lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w środku nocy :-)

Eh, widać nasze krasnale urządziły sobie zbiorową, piątkową, zsynchronizowaną potańcówkę, bo mój też tańcował przez całą noc. Podpłynął gdzieś pod żółądek i chyba sobie trampolinę zrobił, bo aż mi cały mostek skakał.

Generalnie bardzo źle spałam, więc może dlatego więcej czułam. Ale rano szybko odkryłam przyczynę. Mój stary zimorodek tak se podkręcił ogrzewanie w nocy, że jak na dole w domu było 22 stopnie, tak na pięterku już chyba z 35!!!
    Bo po co ubierać sobie np. koszulkę do spania i spać w zdrowej temperaturze 20stopni, skoro można zafundować wszystkim domownikom tropiki w środku nocy O.o

Ania, krągła dupka i cycuszki zawsze w cenie. Przynajmniej chłop ma radochę :-D Cieszmy się póki możemy, bo jeszcze troche i "będziemy cyca rzucać na karmienie do pokoju obok, a nasze jędrne zadki przypominać będą sflaczałe piłki do rugby, ewentualnie uśmiech bulldoga żującego chrupki". Swoją drogą, tymi słowami mój B codziennie mnie pociesza, ehhh ;-)

Gagaga, smacznego. Będzie dobrze.

Kama, udanych zakupów i imprezy.

Miłej, słonecznej soboty kobitki. Ponoć w PL pogoda ma się poprawiać, więć korzystajcie ile się da <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 09:16

Agaax, kot_bury, martynka870, aisa, jusella, Naditta, Agness27, ania181111 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś będzie od pani od akupunktury. Od rana zamiast się oszczedzac to my sprzatamy:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 09:08

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ! Powodzenia Gagaga na krzywej :)
    Kama pochwal się potem jak coś kupicie!
    Widzę, że nie tylko ja miałam noc do du** :P
    Aaaa u mnie waga stoi w miejscu od 14 marca -> 10 kg na plusie.

Pięknie dziś na dworze, po owsiance idę sprzątać :D

jusella, eve90, Pauli11 lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam :)

ja dopijam kawkę i lecę do ogródka obejrzeć siewki :) piękna pogoda :D w środę mamy wizytę i już się nie mogę doczekać :)

jusella, Agaax lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ