X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie boli jak dotykam brzuszka ... Nie jest to mocny ból i się przemieszcza jak się rusza to nie boli tylko jak dotykam .

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u Ciebie pewnie dzieciątko. Mnie boli bez przemieszczania i nawet jak nie dotykam. Mam nadzieję, że to nie wyrostek ;/

ania181111 lubi tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten olejek ze slodkich migdalow gdzie kupujecie i co wtedy stosowanie po kąpieli
    .dzieki dziewczyny za słowa wsparcia co do zdrowka córy.
    Właśnie spodobało Jej się siedzenie w szafie i oglądanie bajek na telefonie:)

aisa, jusella lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pogoda sie poprawiła, całą noc lało rano pochmurno a teraz wyszło słonko i cieplutko :)
    Nie uwierzycie ale bylam w biedronce i widziałam jeszcze "resztki" po tej promocji co byla 2 czy 3 tyg temu i byl ostatni reczniczek z kapturkiem z zeberka, sliczny różowiutki, wzięłam i od razu dzień lepszy! Dla siebie zakupy nie sprawiaja mi tyle radosci co dla małej :)

Agness27, aisa, MirelS, jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Johnson baby tez słyszałam negatywne opinie i dlatego potem zmieniłam chyba na nivea albo bambino .
    Teraz to sobie poczytam które najbezpieczniej stosowac

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia_2209 wrote:
    tak, rozmawiałam. Poleca są tylko dla wcześniaków i podczas infekcji. Zdrowym noworodkom nie polecają.
    Przy okazji udało mi się porozmawiać o szczepieniach i podjęłam juz decyzję ze Zosie zaszczepimy skojarzoną 5 w 1 oraz dodatkowo na pewno na pneumokoki i rotawirusy. Po roku do tego na ospę. Jeszcze tylko nie wiem co z meningokami.
    Dzięki za info :)
    Trochę się tych szczepień nazbierało... My szczepiliśmy Jasia refundowanymi tutaj, 6w1 i pneumokoki. Myślę, że podobnie zrobimy z drugim dzieckiem, ale mamy jeszcze trochę czasu na podjęcie decyzji. A temat szczepień to kolejny temat rzeka...

eve90 lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    to u Ciebie pewnie dzieciątko. Mnie boli bez przemieszczania i nawet jak nie dotykam. Mam nadzieję, że to nie wyrostek ;/
    Obyy ;) ale to dzidzie nas męczą :P
    Wiecie w Tesco w f&f Maja slicznerzeczy :) I przeceny teraz :) ja kupiłam małej sukieneczke taka większa już w kwiatki :) slicznaaaa A jak macie małe królewny tzn takie już "chpdzace" to były śliczne koszule z sweterkami :)

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam :-)

Widzę, że sezon glukozowy w pełni ;-) Chyba jednak cieszę się, że nie muszę tego pić.

Pogoda piękna. Dziś zaliczyłam najdłuższy spacer życia jako ciężarówka, pocisłam lekko z 15km z buta jak nie więcej- 4h non stop w marszu po górkach. Zapodałam sobie super smoothie po- jogurt grecki, banan, 2 kiwi i 2 łyżki nasion chia. Pyyycha, polecam jak ktoś lubi jak w zębach mocno strzela! ;-)

Wybaczcie, że magluję temat sałatki z pora ponownie, ale zapomniały mi sie proporcje- por, 2 marchewki i 2 jabłka czy 1 jabłko?

Co do dziwnego bólu brzucha, mam to samo wokół pępka. Myślałam, że to może mięśnie wokół się naciągają. Uczucie dyskomfortu jak przy siniaku, ale zero śladów. Szczególnie czuję to jak jestem w kuchni i jeżdzę brzuchem wzdłuż blatu. Hmmm... s może to od tego? :-D

ania181111, jusella, kot_bury, Naditta, aisa, Agaax lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK Eee tam .... chyba dzidzia się wypina i tak boli ... Tak mi się wydaje :) moja się rusza więc chyba wszystko ok :)
    Ale dałaś czadu z tym spacerem :)
    Ja bym nie dała rady oooo nieeee :P
    zazdroszczę takiej kondycji :)

LilouK lubi tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness olejek można stosować zarówno na ciało, jak i wlać do kąpieli odrobinę.

Oj ja też bym nie dała rady;/ mam już ruchy jak słonica ;/
    Też kupiłam kilka rzeczy z f&f, ale tylko te z przeceny, bo regularne wydawały mi się zdecydowanie za drogie :P

jusella, LilouK, aisa lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to normalne, że nie dostałam jeszcze kasy z ZUS-u za luty ? Zna się ktoś na tym?

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Czy to normalne, że nie dostałam jeszcze kasy z ZUS-u za luty ? Zna się ktoś na tym?
    wiesz co ja Cię nie chce straszyć Ale podobno ZUS różnie wypłaca za l4. .. podobno do 25 wyplacaja bo tak wyplacalimojej szwagierce. Zadzwoń do nich najlepiej :)

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedno jabłuszko wystarczy ;)

jusella, LilouK lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro będę dzwonić ;)

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    jutro będę dzwonić ;)
    po niedzieli dzwoń bo jutro to oni chyba nie pracują ... Nie wiem ...

• MirelS Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha no tak, zapomniałam, że jutro sobota - przez te święta mi jeden dzień uciekł :D no to muszę czekać do pon.;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 18:36

ania181111, kot_bury lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    haha no tak, zapomniałam, że jutro sobota - przez te święta mi jeden dzień uciekł :D no to muszę czekać do pon.;/
    Nie masz wyjścia :)
    spoko mi też się dni mylą :) haha

MirelS lubi tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK, rzeczywiście dałaś czadu ze spacerem!

A ja się wybieram dzisiaj na rower, pierwszy raz w tym roku, bo pogoda zachęca :)

LilouK lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Majeczka. Surówka uczyniona, rzeczywiście bardzo dobra. Myślę, że często zagości na moim stole :-) Jedyny problem mam z zakupem pora w tym dziwnym kraju, bo muszę iść po niego kawałek drogi do dużego Tesco :-D

Co do kondycji, jak mam lepszy dzień to korzystam jak mogę i cisnę do przodu ile wlezie. A jak mam zły to robię dokładnie to samo, tylko jeszcze mocniej. Zawsze pomaga ;-) Generalnie muszę być ciągle w ruchu, bo inaczej źle się czuję. Mój B mówi, że mam mrówki w majtach. Coś w tym jest.

majeczka87, jusella lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    LilouK, rzeczywiście dałaś czadu ze spacerem!

A ja się wybieram dzisiaj na rower, pierwszy raz w tym roku, bo pogoda zachęca :)
    tylko nie zmarznij bo teraz chlodnoo :p

‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ