X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka dwa razy zwymiotowała glukozę a za trzecim jej się udało przejść. Tak że nie zawsze jest tak że jak za pierwszym razem nie wyjdzie to się nie da.
    Jak ja robiłam to zapytałam pielęgniarki i ona twierdziła że nie ma innego sposobu.

atdc15nmjt4tk663.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka - podpisuje się pod tym rękami i nogami.
    Każdy zdaje relację, że słodki napój i co w tym złego. No nic w tym złego, nie w tym problem - jesteśmy dorośli i trzeba wypić to pijemy, nie chodzi o smak.
    Nie każdy organizm jednak daje radę z taką ilością cukru na raz.
    Porozmawiam o tym z moją gin i mam nadzieję, że okaże się człowiekiem, a nie stwierdzi, że mam jakieś "widzimisię" ;/

Kot bury - to uważaj na siebie, ja też jeżdżę na badanie szyjki co 2 tygodnie, ale ze względu na to, że jest krótka. Być może taka moja uroda, ale lepiej na to uważać. Grunt, że będziesz mieć to kontrolowane.

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam oba warsztaty :)

U mnie dziś piękna pogoda, aż chce się żyć :)

jusella, kot_bury, MirelS lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene ja mam kiepski żołądek, Truskawka z resztą pewnie też. Obie dopiero niedawno przestałyśmy wymiotować. Myślisz, że to dobre dla organizmu i dziecka kilkakrotnie przyjmować glukozę i siedzieć tyle na czczo? a później dwa dni się męczyć z bólami żołądka, potworną zgagą i brakiem apetytu. Wydaje mi się, że nie...
    Jeśli będzie mi kazała powtórzyć to spróbuję, ale jeśli jest jakikolwiek inny sposób to się na to piszę.

Niektóre dziewczyny pisały, że lekarze mówią o odchodzeniu od tej metody, więc pewnie da się.

kot_bury, Maka, jusella lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    Jusella, sto lat dla solenizanta! :)

Byłam dziś na wizycie, u Fifiego w porządku, USG zrobiliśmy tylko "z grubsza", bo tydzień temu byłam u kardiologa i lekarz nie chciał go za mocno stresować. Małpeczka mówi ciociom dzień dobry! :) fotogeniczny jak mamusia, znaczy wcale.
    0060dd2ea0e272c4med.jpg
    U mnie za to ciut gorzej, bo od strony macicy mam jakby ciut minimalnie rozwartą szyjkę... lekarz kazał absolutnie nie panikować (łatwo mu mówić!), jeśli go dobrze zrozumiałam to mówił, że to może być na przykład większa ilość śluzu, która tam sobie wpłynęła i dlatego widać przerwę, badanie ręczne wyszło ok. Mam zgłosić się na kontrolę za dwa tygodnie, a teraz się oszczędzać, nic nie dźwigać i "nie rumakować". Czyli w sumie bez zmian, tylko basen muszę odpuścić (buu-huu) i z czystym sumieniem przekazać sprzątanie w ręce męża :D
    Kot bury jesli bylas dzis u curyly to wydaje mi sie ze nasz gin jest bardzo skrupulatny I dokladny wiec mam nadzieje ze bedzie dobrze u ciebie. Po prostu zwolnij tempo i odpoczywam.

kot_bury, nowatorka lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Ejrene ja mam kiepski żołądek, Truskawka z resztą pewnie też. Obie dopiero niedawno przestałyśmy wymiotować. Myślisz, że to dobre dla organizmu i dziecka kilkakrotnie przyjmować glukozę i siedzieć tyle na czczo? a później dwa dni się męczyć z bólami żołądka, potworną zgagą i brakiem apetytu. Wydaje mi się, że nie...
    Jeśli będzie mi kazała powtórzyć to spróbuję, ale jeśli jest jakikolwiek inny sposób to się na to piszę.

Niektóre dziewczyny pisały, że lekarze mówią o odchodzeniu od tej metody, więc pewnie da się.
    Ja nie pisałam tego do Was konkretnie, wiadomo każdy organizm inny i nie ma co porównywać. Ale też nie jest powiedziane że jak ktoś zwymiotuje raz to nie przejdzie tego badania bo za każdym razem tak będzie. Myślę że czynników jest kilka, też zależy od podejścia w labolatorium w jednym rozrobią w ciepłej wodzie w drugim w zimnej, w jednym pozwalają z cytryną w drugim nie, w jednym można później popijać wodą w drugim nie. Ja też długo wymiotowałam, i zawsze na czczo i bałam się że nie dam rady ale jakoś się udało. Zgagę też miałam i to dużą.

Zapytaj lekarza o inny sposób ale chyba gdyby był lepszy i mniej obciążający to by nam go zlecali? Bo po co by się trzymali nadal tej niewdzięcznej glukozy. Zresztą jeden ginekolog bardziej jest restrykcyjny drugi bardziej wyrozumiały, oby Twój był z tych bardziej wyrozumiałych :)

aisa, jusella lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 1 dniu na L-4 !

Nie wiem co mam ze soba zrobić, chyba idę dalej spać :D

eve90, Naditta, aisa, kot_bury, Maka, Agness27, Telashe, renieczka, Wiola90, jusella, Malwinaa, _analiza lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zleconą 3-punktową glukozę. Idę za 2 tygodnie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene - rozumiem, może zbyt emocjonalnie odebrałam wypowiedź, bo jeszcze się męcze efektami "po", (no i ogólnie JESTEM W CIĄŻY hehe ;). Dam znać co mi powie za kilka dni. Może pozwoli mi to obejść jak Pannie Truskawce żeby już nie katować tego mojego kiepskiego żołądka.

Agaax wreszcie witaj w gronie leniuchujących! proponuję na początek wyleżeć się aż się znudzi, do tego filmiki o pielęgnacji dzidziusia i serialiki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 13:38

Agaax, kot_bury, Ejrene, Agness27, aisa, jusella lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeej, to zostały jeszcze jakieś pracujące mamuśki? :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie się cieszę, nie dałabym rady już dłużej chyba, wiecznie twardy i ciężki brzuch, opuchlizna, nieregularne posiłki, stanie tyle godzin itp.
    A do tego jakoś bardziej mnie pacjenci denerwowali/irytowali, wczoraj facet przegiął: "ale się pani spasła, Wy tu chyba nic nie robicie" - to miał być żart, ale troche nie na miejscu...

MirelS - tak jak piszesz, zacznę od spania, a potem pościągam jakieś seriale :D Zostały mi studia w weekendy, więc może się nie będę aż tak nudziła. W sumie jeszcze mam męża... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 13:49

kot_bury, Maka, eve90, aisa, jusella lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jeszcze trzymam pracująco, ale że zdalnie i w biurze nie byłam już chyba ze dwa tygodnie, to chyba nie do końca się liczy :)

Agaax lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Witam się w 1 dniu na L-4 !

Nie wiem co mam ze soba zrobić, chyba idę dalej spać :D

Ja dziś drugi i też jesfem taka rozlazła :D

eve90, aisa, jusella, Agaax lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax, ja bym nawet nie powiedziała, że to żart nie na miejscu. Nazwałbym to chamstwem po prostu.
    Jeśli stałaś całymi dniami plus studia w weekendy to wcale Ci się nie dziwię, że już miałaś dość.

Ja jeszcze troszkę muszę się przemęczyć. Conajmniej do maja. Końca maja.

Maka, kot_bury, jusella, Agaax lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    Ja się jeszcze trzymam pracująco, ale że zdalnie i w biurze nie byłam już chyba ze dwa tygodnie, to chyba nie do końca się liczy :)

To się nie liczy! :P

kot_bury lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na zakupach :)kupiłam kilka bluzeczek ciazowych ;)
    No i w zusie byłam dowiedzieć się co i jak później bo umowa mi się kończy Ale wiem że mi przedłuża to mam spokojną głowę :)I cały czas zakład pracy mi płaci ;) super bo o tym zusie różne rzeczy słyszałam :/
    U mnie pogoda średnia Ale muszę gdzieś chodzić coś robić bo masakra się zasiedze w domu :)
    Agaxx odpoczywaj i korzystaj z wolnego :) ja jak na L4 poszłam to spałam do 11 .00 ;)

jusella, Agaax lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja polecam oba warsztaty :)

U mnie dziś piękna pogoda, aż chce się żyć :)
    Milcia a powiesz coś o warsztatach Świadoma Mama?
    Też jesteśmy zapisani, a byliśmy już na Bezpiecznym Maluchu i się zatsanawiam czy tematy się nie powielą.

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam piatkowo dziewczyny :-)
    Pogoda kiepska, ale nie poddajemy się. Porządki zaczęte, pralka drugi raz jedzie, ciasteczka i babka upieczone, obiad się gotuje..
    Któraś wspominała że jajka tucza maleństwa czy mi się zdawało?

ckaik0s3070dl07t.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za tydzień idziemy na warsztaty bezpieczny maluch w Pruszkowie :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj chce zrobić ciasteczka maślane :)

ale najpierw pojadę przedłużyć mój bilet wolnej jazdy! Bo zapomniałam a raz jak chciałam to była meeeeeega kolejka i mi się nie chciało stać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 14:31

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ