X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia_2209 wrote:
    Milcia a powiesz coś o warsztatach Świadoma Mama?
    Też jesteśmy zapisani, a byliśmy już na Bezpiecznym Maluchu i się zatsanawiam czy tematy się nie powielą.

Na Bezpiecznym Maluchu jest głównie o bezpieczeństwie mamy i dziecka, A na Świadomej Mamie są też inne tematy.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)
    Ja dziś miałam troche nie przespaną noc bo Moja Roksi się rozchorowała no i Męża nie była wiec spała ze mna i przynajmniej miałam ja na oku.wiadomo jak to jest jak kaszel męczy.
    Dziś robiłam Jej pierwsze dwie inhalacje z soli fizjologicznej no i do wieczora pewnie jeszcze ze dwie zrobimy :)

Jak któraś wprawi sie w szyciu literek to niech się odezwie:))

co do kąpieli maluszka to właśnie tez sie zastanawiam co używać.
    Z córką to johnson baby brałam do kąpieli i oliwka po kąpieli sparowałam

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot to nie twoja dzidzia niefotogeniczna tylko twoj gin chyba nie umie fotek robic :P w kazdym razie i tak jest piekny :)

u nas we wloszech pogoda kiepska, wieczorem idziemy do restauracji, mala juz sie cieszy bo to grubaska lubi dobre jedzonko, a ja juz musze gdzies wyjsc bo w tym domu juz depresji pomalu dostaje.

kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny ja w środe byłam na glukozie, jakoś udało mi sie to wypic, ale cały dzień poźniej byłam śpiąca. No i o 24 obudziłam się w nocy i zwróciłam wszystko, drugi raz bym nie dała rady tego wypić ;/

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Eeeej, to zostały jeszcze jakieś pracujące mamuśki? :)
    zostaly,zostaly.
    :)

Gagaga, Naditta, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

e96b0e4df0.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello,

gratuluje udanych wizyt i przetrwania glukozy,

ja nie ide na glukoze, dobrze się czuje, wyniki ok, więc nie musze, i sie bardzo cieszę po tym co piszecie ;/

Ja się pochwale wczoraj skończyłam poduszki- pierwsze wszycie zamka krytego za mną- nie ma to jak youtube ;P
    Dzisiaj wieczorem zabieram się za organizer na łóżeczko, teraz to będzie wyzwanie... ale ale dzisiaj w odwiedzinach u rodziców zaszłam do "starego" domu towarowego społem --- ile materiałów a wszystkie po 12-14 zł za metr, obkupiłam sie nie ziemnsko ;) więc weekend jest mój ;)

eve90, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciliśmy ze spotkania z położną- świetna kobieta, ogólnie na plus. Rozsądny człowiek :) opowiedziała nam co nieco bo szkoła rodzenia okazała się nie na nasze nerwy i ogólnie podsumowując zaleciła kierowanie się intuicją bo teorii jest tyle co książek ;)

kijanka, zazdroszczę... jak siadam do maszyny to od razu mnie kręgosłup boli :/ a sukienkę chciałam uszyć. Może to kwestia wysokości blatu, zbieram się do testów

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szyje w kuchni :P to też męża wygoniłam z posilkami do salonu, nie był najszczęśliwszy ale jak zobaczył jaką mam frajde to odpuścił a pod plecy kładę sobie poduszkę, najgorzej jest jak musze coś wyciąć albo spiąć szpilkami i długo jestem zgarbiona wtedy jest lipa ...

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Kijanka
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella to też nie za fajnie miałaś, ale dobrze, że masz chociaż wyniki. Pielęgniarka mi powiedziała, że może wystarczy żebym tylko zrobiła ogólne badanie na cukier. Zobaczymy.
    Agness - współczuję chorej córeczki. Mnie produkty Johnson's baby uczulają więc dziecku tego na pewno nie kupię.
    Nowatorka - i tak zazdroszczę tych Włoch... ;)

Kijanka pokaż co narobiłaś ! :)

nowatorka, kot_bury lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Literki wysyłałam wcześniej a poduszki i organizer wyśle w weekend ;)

Agness27 lubi tę wiadomość

Kijanka
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślała któraś z was o używaniu wiaderka do kąpieli zamiast wanienki?

jusella lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    zostaly,zostaly.
    :)

tak tak!

Naditta lubi tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosmetyków do kąpieli, oliwek i balsamów to warto przeczytać analizy Srokao i wtedy wybrać. Johnson's baby jest słabiutki pod względem składników.
    Generalnie przoduje Hipp, Babydream i kilka innych w zależności od kategorii kosmetyku na którą się zerknie.

Agness, zdrówka dla córy!!

Olcia, rozmawiałaś z profesorami na temat klinu do łóżeczka?

Naditta, jusella, Ejrene, Agness27, eve90, kot_bury, _analiza lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, był niedawno artykuł, że kosmetyki Johnons&Johnons moga być bardzo szkodliwe i powodować choroby, więc może warto zainwestować w coś lepszego dla dziecka...
    W USA bodajże ktoś wygrał proces, bo okazało się że kobieta zmarła na raka przez ich używanie latami.

Ja tam nie będę używać niczego innego jak kosmetyków z apteki dla dziecka i tylko wtedy, kiedy będzie to konieczne. Oczywiście bezzapachowe i jak najbardziej naturalne.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy w planach wypiąć się na kosmetyki :) dziecię się przecież nie brudzi leżąc w czystym :) Oliwa ze słodkich migdałów i wywar z mydlnicy, wsio :)

a cała reszta tak jak ja- alergik i atopowiec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 16:01

Naditta lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też jestem bardzo za olejkiem ze słodkich migdałów :) sama się nim smaruję i widzę, że jest w składzie wielu dziecięcych kosmetyków. Poczytałam tą srokao właśnie i jestem przerażona jaką chemię wciskają do niemowlęcych produktów ;/ strach tego kupować. To samo z chusteczkami nawilżanymi - jedna chemia. Biedne małe pupcie :(

figaa lubi tę wiadomość

• olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Co do kosmetyków do kąpieli, oliwek i balsamów to warto przeczytać analizy Srokao i wtedy wybrać. Johnson's baby jest słabiutki pod względem składników.
    Generalnie przoduje Hipp, Babydream i kilka innych w zależności od kategorii kosmetyku na którą się zerknie.

Agness, zdrówka dla córy!!

Olcia, rozmawiałaś z profesorami na temat klinu do łóżeczka?
    tak, rozmawiałam. Poleca są tylko dla wcześniaków i podczas infekcji. Zdrowym noworodkom nie polecają.
    Przy okazji udało mi się porozmawiać o szczepieniach i podjęłam juz decyzję ze Zosie zaszczepimy skojarzoną 5 w 1 oraz dodatkowo na pewno na pneumokoki i rotawirusy. Po roku do tego na ospę. Jeszcze tylko nie wiem co z meningokami.

aisa, kama005 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie ... od wczoraj właściwie tak mam i nie wiem czy to normalne :/ chyba dzidzia się wypina bo boli brzusio jak bym miała siniaka po prawej stronie :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie ... od wczoraj właściwie tak mam i nie wiem czy to normalne :/ chyba dzidzia się wypina bo boli brzusio jak bym miała siniaka po prawej stronie :)
    a boli cie tam caly czas czy tylko jak tam sie rusza? moze to w okolicy jajnika?

ja wychodze z zalozenia ze wszystkie bole sa normalne jezeli nie sa b mocne i jezeli nie sa bole skurczowe. mnie czasem zaboli jajnik, czasem wszystko lacznie z kregoslupem, zoladkiem i nogami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 17:07

aisa, jusella lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja mam to samo już 3 dzień. Na początku myślałam, że może się mały tyłkiem wypiął, ale chyba by aż tyle w jednej pozycji nie siedział. Ten ucisk czuję trochę niżej pępka po prawej stronie, wyżej niż jajniki.

‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ