Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
olcia_2209 wrote:Milcia a powiesz coś o warsztatach Świadoma Mama?
Też jesteśmy zapisani, a byliśmy już na Bezpiecznym Maluchu i się zatsanawiam czy tematy się nie powielą.
Na Bezpiecznym Maluchu jest głównie o bezpieczeństwie mamy i dziecka, A na Świadomej Mamie są też inne tematy. -
Cześć Dziewczyny:)
Ja dziś miałam troche nie przespaną noc bo Moja Roksi się rozchorowała no i Męża nie była wiec spała ze mna i przynajmniej miałam ja na oku.wiadomo jak to jest jak kaszel męczy.
Dziś robiłam Jej pierwsze dwie inhalacje z soli fizjologicznej no i do wieczora pewnie jeszcze ze dwie zrobimy
Jak któraś wprawi sie w szyciu literek to niech się odezwie:))
co do kąpieli maluszka to właśnie tez sie zastanawiam co używać.
Z córką to johnson baby brałam do kąpieli i oliwka po kąpieli sparowałam

-
Kot to nie twoja dzidzia niefotogeniczna tylko twoj gin chyba nie umie fotek robic
w kazdym razie i tak jest piekny 
u nas we wloszech pogoda kiepska, wieczorem idziemy do restauracji, mala juz sie cieszy bo to grubaska lubi dobre jedzonko, a ja juz musze gdzies wyjsc bo w tym domu juz depresji pomalu dostaje.
kot_bury, jusella lubią tę wiadomość
-
Hello,
gratuluje udanych wizyt i przetrwania glukozy,
ja nie ide na glukoze, dobrze się czuje, wyniki ok, więc nie musze, i sie bardzo cieszę po tym co piszecie ;/
Ja się pochwale wczoraj skończyłam poduszki- pierwsze wszycie zamka krytego za mną- nie ma to jak youtube ;P
Dzisiaj wieczorem zabieram się za organizer na łóżeczko, teraz to będzie wyzwanie... ale ale dzisiaj w odwiedzinach u rodziców zaszłam do "starego" domu towarowego społem --- ile materiałów a wszystkie po 12-14 zł za metr, obkupiłam sie nie ziemnsko
więc weekend jest mój 
eve90, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
Kijanka
-
wróciliśmy ze spotkania z położną- świetna kobieta, ogólnie na plus. Rozsądny człowiek
opowiedziała nam co nieco bo szkoła rodzenia okazała się nie na nasze nerwy i ogólnie podsumowując zaleciła kierowanie się intuicją bo teorii jest tyle co książek 
kijanka, zazdroszczę... jak siadam do maszyny to od razu mnie kręgosłup boli
a sukienkę chciałam uszyć. Może to kwestia wysokości blatu, zbieram się do testów
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
Sergiusz 
-
Ja szyje w kuchni
to też męża wygoniłam z posilkami do salonu, nie był najszczęśliwszy ale jak zobaczył jaką mam frajde to odpuścił a pod plecy kładę sobie poduszkę, najgorzej jest jak musze coś wyciąć albo spiąć szpilkami i długo jestem zgarbiona wtedy jest lipa ...
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Angella to też nie za fajnie miałaś, ale dobrze, że masz chociaż wyniki. Pielęgniarka mi powiedziała, że może wystarczy żebym tylko zrobiła ogólne badanie na cukier. Zobaczymy.
Agness - współczuję chorej córeczki. Mnie produkty Johnson's baby uczulają więc dziecku tego na pewno nie kupię.
Nowatorka - i tak zazdroszczę tych Włoch...
Kijanka pokaż co narobiłaś !
nowatorka, kot_bury lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Co do kosmetyków do kąpieli, oliwek i balsamów to warto przeczytać analizy Srokao i wtedy wybrać. Johnson's baby jest słabiutki pod względem składników.
Generalnie przoduje Hipp, Babydream i kilka innych w zależności od kategorii kosmetyku na którą się zerknie.
Agness, zdrówka dla córy!!
Olcia, rozmawiałaś z profesorami na temat klinu do łóżeczka?
Naditta, jusella, Ejrene, Agness27, eve90, kot_bury, _analiza lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, był niedawno artykuł, że kosmetyki Johnons&Johnons moga być bardzo szkodliwe i powodować choroby, więc może warto zainwestować w coś lepszego dla dziecka...
W USA bodajże ktoś wygrał proces, bo okazało się że kobieta zmarła na raka przez ich używanie latami.
Ja tam nie będę używać niczego innego jak kosmetyków z apteki dla dziecka i tylko wtedy, kiedy będzie to konieczne. Oczywiście bezzapachowe i jak najbardziej naturalne.17.07.2016

-
my mamy w planach wypiąć się na kosmetyki
dziecię się przecież nie brudzi leżąc w czystym
Oliwa ze słodkich migdałów i wywar z mydlnicy, wsio 
a cała reszta tak jak ja- alergik i atopowiec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 16:01
Naditta lubi tę wiadomość
Sergiusz 
-
też jestem bardzo za olejkiem ze słodkich migdałów
sama się nim smaruję i widzę, że jest w składzie wielu dziecięcych kosmetyków. Poczytałam tą srokao właśnie i jestem przerażona jaką chemię wciskają do niemowlęcych produktów ;/ strach tego kupować. To samo z chusteczkami nawilżanymi - jedna chemia. Biedne małe pupcie
figaa lubi tę wiadomość
-
tak, rozmawiałam. Poleca są tylko dla wcześniaków i podczas infekcji. Zdrowym noworodkom nie polecają.aisa wrote:Co do kosmetyków do kąpieli, oliwek i balsamów to warto przeczytać analizy Srokao i wtedy wybrać. Johnson's baby jest słabiutki pod względem składników.
Generalnie przoduje Hipp, Babydream i kilka innych w zależności od kategorii kosmetyku na którą się zerknie.
Agness, zdrówka dla córy!!
Olcia, rozmawiałaś z profesorami na temat klinu do łóżeczka?
Przy okazji udało mi się porozmawiać o szczepieniach i podjęłam juz decyzję ze Zosie zaszczepimy skojarzoną 5 w 1 oraz dodatkowo na pewno na pneumokoki i rotawirusy. Po roku do tego na ospę. Jeszcze tylko nie wiem co z meningokami.
aisa, kama005 lubią tę wiadomość

-
a boli cie tam caly czas czy tylko jak tam sie rusza? moze to w okolicy jajnika?ania181111 wrote:Dziewczyny mam pytanie ... od wczoraj właściwie tak mam i nie wiem czy to normalne
chyba dzidzia się wypina bo boli brzusio jak bym miała siniaka po prawej stronie 
ja wychodze z zalozenia ze wszystkie bole sa normalne jezeli nie sa b mocne i jezeli nie sa bole skurczowe. mnie czasem zaboli jajnik, czasem wszystko lacznie z kregoslupem, zoladkiem i nogami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 17:07
aisa, jusella lubią tę wiadomość

[/link]