Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
olcia_2209 wrote:Milcia a powiesz coś o warsztatach Świadoma Mama?
Też jesteśmy zapisani, a byliśmy już na Bezpiecznym Maluchu i się zatsanawiam czy tematy się nie powielą.
Na Bezpiecznym Maluchu jest głównie o bezpieczeństwie mamy i dziecka, A na Świadomej Mamie są też inne tematy. -
Cześć Dziewczyny:)
Ja dziś miałam troche nie przespaną noc bo Moja Roksi się rozchorowała no i Męża nie była wiec spała ze mna i przynajmniej miałam ja na oku.wiadomo jak to jest jak kaszel męczy.
Dziś robiłam Jej pierwsze dwie inhalacje z soli fizjologicznej no i do wieczora pewnie jeszcze ze dwie zrobimy
Jak któraś wprawi sie w szyciu literek to niech się odezwie:))
co do kąpieli maluszka to właśnie tez sie zastanawiam co używać.
Z córką to johnson baby brałam do kąpieli i oliwka po kąpieli sparowałam
-
Kot to nie twoja dzidzia niefotogeniczna tylko twoj gin chyba nie umie fotek robic
w kazdym razie i tak jest piekny
u nas we wloszech pogoda kiepska, wieczorem idziemy do restauracji, mala juz sie cieszy bo to grubaska lubi dobre jedzonko, a ja juz musze gdzies wyjsc bo w tym domu juz depresji pomalu dostaje.kot_bury, jusella lubią tę wiadomość
-
Hello,
gratuluje udanych wizyt i przetrwania glukozy,
ja nie ide na glukoze, dobrze się czuje, wyniki ok, więc nie musze, i sie bardzo cieszę po tym co piszecie ;/
Ja się pochwale wczoraj skończyłam poduszki- pierwsze wszycie zamka krytego za mną- nie ma to jak youtube ;P
Dzisiaj wieczorem zabieram się za organizer na łóżeczko, teraz to będzie wyzwanie... ale ale dzisiaj w odwiedzinach u rodziców zaszłam do "starego" domu towarowego społem --- ile materiałów a wszystkie po 12-14 zł za metr, obkupiłam sie nie ziemnskowięc weekend jest mój
eve90, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
Kijanka
-
wróciliśmy ze spotkania z położną- świetna kobieta, ogólnie na plus. Rozsądny człowiek
opowiedziała nam co nieco bo szkoła rodzenia okazała się nie na nasze nerwy i ogólnie podsumowując zaleciła kierowanie się intuicją bo teorii jest tyle co książek
kijanka, zazdroszczę... jak siadam do maszyny to od razu mnie kręgosłup bolia sukienkę chciałam uszyć. Może to kwestia wysokości blatu, zbieram się do testów
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Ja szyje w kuchni
to też męża wygoniłam z posilkami do salonu, nie był najszczęśliwszy ale jak zobaczył jaką mam frajde to odpuścił a pod plecy kładę sobie poduszkę, najgorzej jest jak musze coś wyciąć albo spiąć szpilkami i długo jestem zgarbiona wtedy jest lipa ...
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Angella to też nie za fajnie miałaś, ale dobrze, że masz chociaż wyniki. Pielęgniarka mi powiedziała, że może wystarczy żebym tylko zrobiła ogólne badanie na cukier. Zobaczymy.
Agness - współczuję chorej córeczki. Mnie produkty Johnson's baby uczulają więc dziecku tego na pewno nie kupię.
Nowatorka - i tak zazdroszczę tych Włoch...
Kijanka pokaż co narobiłaś !nowatorka, kot_bury lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Co do kosmetyków do kąpieli, oliwek i balsamów to warto przeczytać analizy Srokao i wtedy wybrać. Johnson's baby jest słabiutki pod względem składników.
Generalnie przoduje Hipp, Babydream i kilka innych w zależności od kategorii kosmetyku na którą się zerknie.
Agness, zdrówka dla córy!!
Olcia, rozmawiałaś z profesorami na temat klinu do łóżeczka?Naditta, jusella, Ejrene, Agness27, eve90, kot_bury, _analiza lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, był niedawno artykuł, że kosmetyki Johnons&Johnons moga być bardzo szkodliwe i powodować choroby, więc może warto zainwestować w coś lepszego dla dziecka...
W USA bodajże ktoś wygrał proces, bo okazało się że kobieta zmarła na raka przez ich używanie latami.
Ja tam nie będę używać niczego innego jak kosmetyków z apteki dla dziecka i tylko wtedy, kiedy będzie to konieczne. Oczywiście bezzapachowe i jak najbardziej naturalne.17.07.2016
-
my mamy w planach wypiąć się na kosmetyki
dziecię się przecież nie brudzi leżąc w czystym
Oliwa ze słodkich migdałów i wywar z mydlnicy, wsio
a cała reszta tak jak ja- alergik i atopowiecWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 16:01
Naditta lubi tę wiadomość
Sergiusz
-
też jestem bardzo za olejkiem ze słodkich migdałów
sama się nim smaruję i widzę, że jest w składzie wielu dziecięcych kosmetyków. Poczytałam tą srokao właśnie i jestem przerażona jaką chemię wciskają do niemowlęcych produktów ;/ strach tego kupować. To samo z chusteczkami nawilżanymi - jedna chemia. Biedne małe pupcie
figaa lubi tę wiadomość
-
aisa wrote:Co do kosmetyków do kąpieli, oliwek i balsamów to warto przeczytać analizy Srokao i wtedy wybrać. Johnson's baby jest słabiutki pod względem składników.
Generalnie przoduje Hipp, Babydream i kilka innych w zależności od kategorii kosmetyku na którą się zerknie.
Agness, zdrówka dla córy!!
Olcia, rozmawiałaś z profesorami na temat klinu do łóżeczka?
Przy okazji udało mi się porozmawiać o szczepieniach i podjęłam juz decyzję ze Zosie zaszczepimy skojarzoną 5 w 1 oraz dodatkowo na pewno na pneumokoki i rotawirusy. Po roku do tego na ospę. Jeszcze tylko nie wiem co z meningokami.
aisa, kama005 lubią tę wiadomość
-
ania181111 wrote:Dziewczyny mam pytanie ... od wczoraj właściwie tak mam i nie wiem czy to normalne
chyba dzidzia się wypina bo boli brzusio jak bym miała siniaka po prawej stronie
ja wychodze z zalozenia ze wszystkie bole sa normalne jezeli nie sa b mocne i jezeli nie sa bole skurczowe. mnie czasem zaboli jajnik, czasem wszystko lacznie z kregoslupem, zoladkiem i nogamiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 17:07
aisa, jusella lubią tę wiadomość