X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabianie jest najgorsze :D

Kasiulina, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rammel wrote:

Na śląsku pogoda brzydka :( pada, jest szaro buro i ponuro. Znów się nie chce z domu wychodzić. Czekam na słoneczko takie jak wczoraj :)

jutro ma być słonko i powyżej 11 stopni :D U nas w niedzielę mówią że ma być 18 i słonko... nie mogę się doczekać. Już czwarty dzień takiej pseudo pluchy

jusella, Agaax lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję że weekend będzie ładny bo w sobotę jedziemy szukać wózka dla Małej :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama już po lekarzu?

• MirelS Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Gratuluję udanych wizyt - coraz większe te nasze dzidki,a dopiero były fasolki:P
    Ja przez tą paskudną pogodę mam drugi dzień migrenę.
    W ogóle po tej glukozie czuję się jak z krzyża zdjęta kolejny dzień :( chyba w czwartek na mierzeniu szyjki zgłoszę jej, że drugi raz temu nie podołam. Już wolę w ten glukometr się bawić...Zazdroszczę, że tak dobrze to przechodzicie.

Ja nie jem w nocy, a na siku wstaję tylko czasem. Załatwiam to przed spaniem i w miarę do rana wytrzymuję ;)

Maka lubi tę wiadomość

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirels współczuję kurczę .. może gin zgodzi się żebyś nie powtarzała tego badania . Mi to tak smakowało że mogłabym jeszcze raz to wypić mniam, i lepiej się czułam po tej glukozie niż przed .

MirelS, eve90 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U mnie wiosna pełną parą! Słonko świeci, potem ma być 15 stopni, jutro tak samo więc zapowiada się sympatyczny weekend.
    Ja w nocy też nie podjadam, śpię jak kamień. Czasem mam tylko bezsenne noce.
    A dzisiaj się przebudziłam, bo przylapalam lubego na obmacywaniu mojego brzucha. Udawałam, że śpię. Dałam mu spędzić trochę czasu z młodym, bo akurat szalał w najlepsze.

Telashe, jusella, MirelS, kot_bury, aisa, Kasiulina, eve90, Maka, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak udało mi się dostać do mojej gin. Oddałam mocz do analizy przy okazji bo wczoraj o tym zapomniałam i na szczęście miałam jakiś pojemniczek w domu.
    Powiedziała mi że wyniki glukozy rewelacyjne :) jedyne co to się zapytała czy jestem chora bo mam podwyższone krwinki białe. Powiedziałam że chorowałam jakiś czas temu to mi powiedziała że to jest możliwe jeszcze ślad po tym. Od 25 kwietnia możemy zrobić kolejne Usg a 29 kwietnia znowu wizyta u niej kontrolna :) do tego dostałam znowu morfologie i mocz :) zbadala mnie wszystko ok, serduszko ładnie bije ale się mała wiercila i nie mogła jej złapać :) taka nasza wiercipietka straszna bo na USG też zawsze się kręci.

Karolajjn:), jusella, Telashe, kot_bury, aisa, Kasiulina, eve90, majeczka87 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    postanowiłam sobie zrobić dzień wolny od wszystkiego- od garów i sprzątania. Puściłam muzykę, oglądam śmieszne koty w internecie i maluję paznokcie :D polecam!

Ejrene, jusella, kot_bury, julietta139, aisa, Kasiulina, TheForfie, eve90, Maka, renieczka, majeczka87, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • jusella Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama dobrze, że udało Ci się doktorka załatwić i że wszystko w porządku :-)
    Ja na każdą wizytę mam morfologię i mocz robić i teraz trochę obawiam się o wyniki morfologii bo z wizyty na wizytę hemoglobina spada i teraz już poniżej normy może wyjść :-(.

Tatusiek dopiero za tydzień przyjeżdża - musi jeszcze tydzień popracować :-( i przełożyłam też wizytę u gina dopiero na 14 kwietnia - niech Tatuś przed wylotem Synka zobaczy :-) - więc jeszcze 2 tygodnie czekania.

Najstarsza latorośl wysłała mi SMSa żebym nic nie przygotowywała bo idzie z kolegami na piwo, a że nie chce mnie potem stresować to będzie u ojca nocował i już tam na weekend zostaje - tak, że luźny i samotny weekend się zapowiada...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 11:31

kot_bury, eve90, majeczka87 lubią tę wiadomość

• Wiola90 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu Was nadrobiłam :)współczuję złych doświadczeń z glukozą. Ja robiłam w środę, z cytryna nawet nie była taka zła tylko później słabo się czułam, przespałam pół dnia.

Ejrene dużego masz już synka :) ja nie planuję kąpać w emolientach chyba, że będzie jakiś problem ze skórą, to już są kosmetyki specjalistyczne i bez potrzeby nie warto. Ja na początek chyba kupię płyn z Hippa.

Jusella najlepsze życzenia dla syna :)

jusella, kot_bury, aisa, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola90 wrote:
    W końcu Was nadrobiłam :)współczuję złych doświadczeń z glukozą. Ja robiłam w środę, z cytryna nawet nie była taka zła tylko później słabo się czułam, przespałam pół dnia.

Ejrene dużego masz już synka :) ja nie planuję kąpać w emolientach chyba, że będzie jakiś problem ze skórą, to już są kosmetyki specjalistyczne i bez potrzeby nie warto. Ja na początek chyba kupię płyn z Hippa.

Jusella najlepsze życzenia dla syna :)

Ja też spałam w dzień po glukozie :) i też chcę kąpać w płynie z Hippa :) nie wiem jeszcze jaki balsam po kąpieli kupić.
    A Ty kiedy teraz masz wizytę?

atdc15nmjt4tk663.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn - no mam nadzieję, że mi to daruje. Widać mój organizm sobie z tym nie radzi, bo mnie nawet i przeczyściło :(
    Kama - dobrze, że wizyta udana :)
    Jusella- sto lat dla syna. Założę się, że Szymonek będzie jego oczkiem w głowie :)

Słyszałam właśnie dużo dobrych opinii na temat kosmetyków HiiP - może też się zaopatrzę.

Czy warto iść na warsztaty Świadoma Mama ? wie któraś? bo są u mnie w najbliższą środę i się zastanawiam..

jusella lubi tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutaj są w poniedziałek "bezpieczny maluch" i też się zastanawiam czy warto

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sir zdenerwowuje. W kwietniu miała być szkoła rodzenia w weekendy. Mój M musi sobie ustalić pod to pracę. Terminów nadal brak...

1usapiqvhk164civ.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Ja też spałam w dzień po glukozie :) i też chcę kąpać w płynie z Hippa :) nie wiem jeszcze jaki balsam po kąpieli kupić.
    A Ty kiedy teraz masz wizytę?
    5 kwietnia, ale pewnie niewiele się na niej dowiem bo USG raczej nie będzie. Ciekawa jestem ile mała przybrała na wadze ale trzeba będzie cierpliwie czekać do maja.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe na te "Bezpieczny Maluch" ja się wybieram w kwietniu. Skoro ma być o pierwszej pomocy dla niemowląt to się na to piszę w ciemno, bo coś świta jeszcze z czasów liceum, ale lepiej sobie to odświeżyć.

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po glukozie,przezylam bez wielkiego problemu, a teraz jem paczka :D
    Wieksza meka dla mnie to jedzenie niektorych obiadow tesciowej niz ta glukoza :D

jusella, kot_bury, eve90, Malwinaa, Telashe, aisa, kama005, Naditta, Karolajjn:), TheForfie, stokrotka2013, _analiza lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, sto lat dla solenizanta! :)

Byłam dziś na wizycie, u Fifiego w porządku, USG zrobiliśmy tylko "z grubsza", bo tydzień temu byłam u kardiologa i lekarz nie chciał go za mocno stresować. Małpeczka mówi ciociom dzień dobry! :) fotogeniczny jak mamusia, znaczy wcale.
    0060dd2ea0e272c4med.jpg
    U mnie za to ciut gorzej, bo od strony macicy mam jakby ciut minimalnie rozwartą szyjkę... lekarz kazał absolutnie nie panikować (łatwo mu mówić!), jeśli go dobrze zrozumiałam to mówił, że to może być na przykład większa ilość śluzu, która tam sobie wpłynęła i dlatego widać przerwę, badanie ręczne wyszło ok. Mam zgłosić się na kontrolę za dwa tygodnie, a teraz się oszczędzać, nic nie dźwigać i "nie rumakować". Czyli w sumie bez zmian, tylko basen muszę odpuścić (buu-huu) i z czystym sumieniem przekazać sprzątanie w ręce męża :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 12:35

jusella, eve90, aisa, Agaax, Maka, Agness27, majeczka87, TheForfie, _analiza lubią tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo problem z tą glukozą nie polega na jej wypiciu- słodki napój i tyle.
    Problem jest z tym, co może dziać się z organizmem po wypiciu.
    Jak widać na moim przypadku i Mirels- choćby nie wiadomo jak człowiek się starał, to nie da rady przejść tego badania. Organizm zwraca to i koniec.

Mirels, opowiedz wszystko swojej gin na wizycie. Może też dostaniesz glukometr albo może jeszcze jest jakaś inna metoda sprawdzenia tego.
    Ja już wolę codziennie kłuć się w palec i sprawdzać cukier niż czuć się tak jak po tym badaniu. Byłam jak z krzyża zdjęta i dostawałam szału bo cały dzień dzidzia się nie ruszała.

kot_bury, jusella, MirelS lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ