X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misie! mam dla was link w którym jest informacja z wyjaśnieniem że każdej z nas jak psu buda należy się minimum 1000zł miesięcznie po urodzeniu dzieci :) włącznie z samozatrudnionymi.

http://e-prawopracy.pl/1000-zl-zasilku-macierzynskiego/

TheForfie, jusella, Zuzulka88, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tylko przywitam bo pisałam sporego posta mąż w tym czasie zadzwonił i wszystko poszło się rypac wrr
    Miłego wieczoru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 20:06

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie poduszke do karmienia? Jak tak to jaka lepiej wieksza czy mniejsza? :p

ug37e6ydmras9566.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f568c552791c.jpg

Oto moje zdobycze (z zeszłego tygodnia)

MirelS, TheForfie, Maka, Karolajjn:), LilouK, stokrotka2013, aisa, Asit, eve90, jusella, Kasiulina, renieczka, kot_bury, Zuzulka88, _analiza lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piątek, więc cisza na wątku, dziewczyny imprezują :P

Telashe, mi się niestety zasiłek nie będzie należał, a przygarnęłabym :D

Co do poduszki do karmienia to ja sama nie wiem, zastanawiam się i pewnie jeśli kupię to pod koniec ciąży. Na razie nie jestem przekonana o jej niezbędności ;)

TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również polecam ubranka z NEXT. Ja kupuję dla synka z polskiej strony next:
    http://pl.nextdirect.com/pl/, dla maluszka również się zaopatrzyłam już w 3 pajacyki. Mają super ubranka, może ceny wysokie, ale jakość najlepsza.

jusella, renieczka, TheForfie, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do poduszki ja mam od 3 miesiaca poduszke na ktorej spie nie oddam jej za zadne skarby i bedzie mi sluzyc do karmienia i do spania po porodzie bo ja uuuuwielbiam co w zesniej juz pisalam :) ja mam dluga ktora mozna zwiazac i zrobic z niej kojec dla mlodej :) polecam

majeczka87, jusella, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest w pl stacjonarny sklep next ?! Bo weszlam na strone i sie zakochalam :) ?!

Kijanka
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia czy jest stacjonarny, ale chyba powinien być jeśli mają internetową sprzedaż w Polsce. Zapytaj wujka Google ;)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszki z nexta faktycznie są bardzo dobrej jakości. Wszystko fajnie wykończone, nic nie powinno maluszla drażnić ani uwierać w ciało. Mam taka nadzieję przynajmniej. No i mają wywijane rękawki niedrapki :-D

Buuu, ja nie imprezuję, podglądam Was ;-) Ale chyba, żeby uczcić dzisiejszy zakup to pyknę sobie kieliszeczek bezalkoholowego różówego winka. Wprawdzie ohydne w smaku, no ale cóż, człowiek nie wielbłąd, pić musi ;-) Zdrówko!

Naditta, Maka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Nie mam pojęcia czy jest stacjonarny, ale chyba powinien być jeśli mają internetową sprzedaż w Polsce. Zapytaj wujka Google ;)

pytałam... zamilkł :)

Kijanka
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam jakieś info, że jest w Warszawie w Złotych Tarasach
    http://najlepszegalerie.pl/warszawa/zlote,tarasy/1387,Next,sklep,odziezowy,moda

Ups, zakmniety w 2011 i prócz tego nie ma w Polsce innych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 22:15

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Ciuszki z nexta faktycznie są bardzo dobrej jakości. Wszystko fajnie wykończone, nic nie powinno maluszla drażnić ani uwierać w ciało. Mam taka nadzieję przynajmniej. No i mają wywijane rękawki niedrapki :-D

Buuu, ja nie imprezuję, podglądam Was ;-) Ale chyba, żeby uczcić dzisiejszy zakup to pyknę sobie kieliszeczek bezalkoholowego różówego winka. Wprawdzie ohydne w smaku, no ale cóż, człowiek nie wielbłąd, pić musi ;-) Zdrówko!

LilouK, gdzie kupujesz winko? Bo ja kupuję czasem w Sainsburys i jest całkiem spoko, jak wino rzeczywiście, mają czerwone, białe i różowe. I tylko 2.50!

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!

Ja jestem średniej wielkości 167 cm ;-) więc wózek dla ciebie może być troszku za niski..

Syn też mało się ruszał i teraz jest spokojny więc może uda mi się też z drugim hihi

Kurcze powiem tak ostatnio mam smaka na papierosa, drinka i dyskotekę..

Co do wózków bardzo ciekawe propozycje na fb mają
    Wpiszcie sobie :bobo-wozki wszystko dla dziecka

jusella, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, też tam! Znalazłam je dopiero za 5 podejściem na dolnej półce w sklepie ;-)
    Kupiłam różowe, ale wg. mnie szału nie ma. Piłam kiedyś to musujące i bardziej mi przypadło do gustu. Białego i czerwonego nie próbowałam.
    Wiem, że chyba Tesco ma bezalkoholowe smakowe cidery w ofercie, ale nawet nich na oczy nie widziałam. Jak lubisz zwykłe piwko, to becks blue daje radę :-D
    Wyznania alkoholiczki na belly, jaki wstyd :-p

jusella, kot_bury, Zuzulka88, _analiza lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja wiem to Next w Polsce nie ma, ale dobrze wiedzieć że jest taka stronka :)
    Ale mi się brzuch napina, jakby pęknąć miał :/

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello:))

Pojechałąm dzis do KFC jakos mnie naszła ochota a tam ludzi że masakra stania chyba z 30min by coś dostać a potem na odbior nastepne 30min ..

Wiecie co wkurzyłam się poszłam od razu do przodu i slyszałam za mną jakieś glosy ze kolejka obowiazuje itd milczałam do czasu aż sie wkurzyłam i obróciłam i mówie tak a pani mądra pogadamy jak będzie pani w ciąży pozatym kobiety ciężarne maja pierwszeństwo cos jeszcze ma pani do powiedzenia ? Nie? to fajnie bo myślałam że pani mózgu nie ma .......:D poniosło mnie ;p no i mnie obsłużyli bez problemu od razu mi dali co chciałam.. Ludzie serio są bezczelni i to kobiety które zapewne przeszły ciąże i wiedzą co to znaczy... Masakra :)

Naditta, eve90, jusella, Agaax, Kasiulina, kama005, TheForfie, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej DZiewczynki :-D
    Przed chwilą wróciliśmy ze zwiadów i zapadła decyzja - wózek Roan Emma - jeszcze nie wiem który kolor bo podobają mi się 3. Najbardziej skłaniam się ku temu:
    http://static.pokazywarka.pl/i/6491312/643242/e31.jpg
    Świetnie się prowadzi, zwrotny, widać, że porządne wykonanie. Rączka regulowana i to ogromny plus bo ja mogę spokojnie go pchać (mam 167 cm) i Tatusiek również (prawie 2 m). Decyzja podjęta jednogłośnie :-D a o kolorze zadecydować mam ja - na wózek czeka się krótko bo tylko 2 tygodnie.
    W tym sklepie w którym byliśmy będę kupować większość rzeczy - pooglądałam, podotykałam a potem przez internet zamówię :-D - wybór ogromny!~

kamenkaa, LilouK, eve90, Agaax, Kasiulina, aisa, renieczka, stokrotka2013, Telashe, TheForfie, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Naditta polubiłam za decyzję o wizycie przed wyjazdem - lepiej sprawdzić i potem się nie zamartwiać :-)

Kamenkaa - lekarz przepisał mi ten lek i jak w 2 ciągu dni ciśnienie będzie szaleć i się nie uspokoi to mam receptę wykupić. Mam nadzieję, że się obejdzie bez leków.
    Dietę na wszelki wypadek zmodyfikuję troszkę i dzięki za wszystkie cenne rady :-D.
    Najgorsze jest to, że nie lubię rzeczy, które pomagają obniżyć ciśnienie - bananów, ryżu i należę do niewielu osób nie lubiących czekolady (Pierworodny twierdzi, że jestem robotem bo"przecież wszyscy ludzie lubią czekoladę i sernik" - sernika też nie cierpię) ale czego nie robi się dla Maluszka :-D

mi od razu kazał brać wiesz mi nie spadało wogole nawet w domu po spoczynku miałam 170 ;/ :( i niestety musiałąm właczyć lek po leku mam max 135 czasem nawet 120 :) ale żadko..
    teraz w 3 trym. zaczeło mi szaleć cisnienie znowu powyżej 140 eh obawiam się ze jak będe jechac na porodówke może mi skoczyć mega i wtedy bedzie przechlapane ..

Kolorek wózka znakomity tez mam taki kolor lecz inny model:) bardziej podobają mi sie kółka ruchome :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 22:44

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tatusiek kupił mi kurteczkę - cieniusia parkę
    20160408-221230.jpg
    Pokazuję bo może którejś się spodoba a kosztowała 28 zł w Auchan :-)
    i butki w CCC
    20160408-221813.jpg
    A dla Szymonka wybrałam 2 czapunie do szpitala, butki i rampersa
    20160408-221657.jpg

Kupiliśmy też parę ciuchów Tatuśkowi - ale to nie ciekawe :-P
    Na zakupy dla siebie i Szymonka nie całą stówkę wydaliśmy i jestem bardzo zadowolona bo wszystko okropnie mi się podoba :-D
    Dzień uważam za udany.
    Teraz będę Was nadrabiać bo nie mam siły nic więcej zrobić - nawet prysznic sobie dziś daruję i brudas wpakowałam się do łóżka :/

LilouK, eve90, kamenkaa, Maka, Agaax, Kasiulina, aisa, stokrotka2013, renieczka, TheForfie, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ