Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
LilouK wrote:Naditta, też tam! Znalazłam je dopiero za 5 podejściem na dolnej półce w sklepie
Kupiłam różowe, ale wg. mnie szału nie ma. Piłam kiedyś to musujące i bardziej mi przypadło do gustu. Białego i czerwonego nie próbowałam.
Wiem, że chyba Tesco ma bezalkoholowe smakowe cidery w ofercie, ale nawet nich na oczy nie widziałam. Jak lubisz zwykłe piwko, to becks blue daje radę
Wyznania alkoholiczki na belly, jaki wstyd :-p
Hehe znam bezalkoholowy Kropaberg, jest całkiem spoko, chociaż trochę jak gazowany soczek. A co do zwykłego piwa to lubię, ale alkoholowe. Wszystkie bezalkoholowe zalatują mi kiełbasą, nie wiem dlaczego...
Ja piłam z Sainsburys czerwone i różowe, dla mnie różowe całkiem spoko. Waitrose też ma kilka w ofercie jakbyś chciała czegoś innego spróbować.
kamenkaa, LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
jusella wrote:Kamenkaa - U mnie na szczęście ciśnienie się uspokoiło i jak mierzyłam chwilę po przyjeździe do domu to miałam 131/79.
Miałam coś jeszcze napisać i zapomniałam
no to zazdroszcze tez bym tak chciała ja niestety czy w domu czy u lekarza mialam kijowe
mam nadzieje ze mi na max nie podskoczy ... chociaż jak tylko troche gdzieś ide to zaraz ponad 140 bo w domu tak jak Ty 130-135 max ....
ale ja na lekach..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 23:19
-
Ja tą stronę bobo-wózki znam, często przeglądam. Rzeczywiście, jest w czym wybierać. Dziewczyny, a znacie wózki Peg-Perego? Bardzo mi się spodobał ten model:
http://www.bobowozki.com.pl/wozki-zwrotne-4-kola/p/peg-perego-book-pure-plus-completo-2016-set-xl---zestaw-4w1-gondola-spacerowka-fotelik-torba-1011.php
Tylko ciężko mi coś znaleźć na ich temat...
kamenkaa, TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Heja !
dobrze,ze spac w nocy nie miglam to Was nadrobilam-szalejecie
Moj sposob na bezsennosc to jeden czekoladowoy cukierek
Chcialam sie pochwalic ze bylam na warsztatach Mamo To Ja i bylo naprawde baaardzo fajnie ! Wielu rzeczy sie dowiedzialam ii wygralam laktator - nie planowalam zakupu na poczatku,ale jak dostalam go za darmo to niech bedzie
Milego dnia- ja ruszam na zakupy z mamaMirelS, Naditta, jusella, aisa, TheForfie, LilouK, eve90, Zuzulka88, Agaax lubią tę wiadomość
-
Gratuluję wygrania laktatora.
My wczoraj byliśmy w kinie. No dorwaly mnie takie zawroty głowy że myślałam że wyjdę. Jak dojechaliśmy do domu to była jakaś masakra... Nie mogłam się położyć, głowa mnie rozbolala. Noc do d.
My się za jakiś czas zbieramybdo szkolybrodzenia na pierwsze zajęcia
Kamenka nam babeczka wczoraj w KFC powiedziała że mamy pierwszeństwo. Co prawda tłumu Noe było ale dobrze wiedzieć. Niektórym się takie kilka mocnych słów należy hak nie rozumieją i niechcący akceptować. Niech se sama zajdzie w ciążę i zobaczymy jaka będzie mądra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 08:46
jusella, Kasiulina, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Choć u mnie za oknem pochmurno i wygląda jakby miało za chwilę lunąć.
Wszem i wobec ogłaszam swoją STODNIOWKE
Dziewczyny ciesze się z Waszych udanych wizyt i badań. Coraz częściej nam coś doskwiera, ale najważniejsze, że dzieciaczki rosną zdrowo ♡
Ja też jestem zakochana w ciuszkach z Nexta. Ale nowych raczej nie będę kupować. Postaram się właśnie upolować coś na allegro lub w sh z używanych. Czasami za parę złotych można kupić fajne i prawie nowe ciuszki.
Co do Pepco to słyszałam różne opinie o jakości ubranek. Sama wczoraj kupiłam kilka sztuk. Oto one
A co do rozmiarów to ja na początek kupuje troszkę ciuszków 56, a resztę 62. Tych mniejszych to ze 4 - 5 zmian, jak będzie potrzeba więcej to dokupię.
Wczoraj też zamówiłam trochę rzeczy na allegro. M.in. laktator, kilka butelek, trochę pościeli, pieluszki tetrowe i flanelowe i inne pierdoly.
Doszlam do wniosku, że za późno zaczęłam kompletowac te rzeczy, bo bardzo dużo tego jest. To nasze pierwsze dziecko wiec praktycznie wszystko musimy kupić. Spory wydatek, wiec pewnie byłoby lżej rozłożyć go na kilka miesięcy
Uciekam parzyć jakaś herbatkę z miodem, bo ciągle drapie mnie w gardle
Miłej sobotyjusella, TheForfie, Naditta, majeczka87, MirelS, LilouK, eve90, Zuzulka88, nowatorka, _analiza, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry w sobotę za oknem ponuro ja jak w nocy śpię sama bo m jest w pracy to miejsca nie mogę sobie znaleść całe łóżko dla mnie i chyba to jest za dużo wolę swoją połowę od ściany przynajmniej koszmary się mi nie śnią.
W dodatku pusty pokój tylko łóżko bo przygotowany do malowania.
Wstałam i bolą mnie zatoki nie fajnie.
Śliczne zakupy porobilyscie rzeczy dla dzieciaczkow są takie cudne super.
Miłej soboty
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Dzień dobry
U mnie też pochmurno - fatalna pogoda.
Renieczka - słodziusie ciuszki
Kasiulina - udanych zakupów!
Kama - powodzenia w szkole - samych szóstek
Milcia - gratuluję wygranej i zazdroszczę warsztatów.
kurcze w nocy okropny skurcz prawej łydki mnie złapał - poryczałam się z bólu, Szymo się wystraszył bidulek i dobrze, że Tatusiek był bo rozmasował mi łydkę podał magnez z potasem i trochę puściło choć w dalszym ciągu czuję ból. Tak się się zastanawiam, czy te przekopy z ciśnieniem to nie przez brak magnezu i potasu właśnie - na wszelki wypadek idę w poniedziałek badania zrobić.
Przypomniało mi się co wczoraj miałam napisać
Otóż pasior się wczoraj sprawdził - prawie 8 godzin łażenia (z przerwami na małe "co nieco") i wieczorem kręgosłup minie nie bolał! Za to nogi od łażenia
No i wczoraj przez roztrzepanie moje zły kolor wózka Wam pokazałam, chodziło mi o ten:
http://static.pokazywarka.pl/i/6491312/807727/e38m.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 09:49
Kasiulina, renieczka, majeczka87, MirelS, eve90, aisa, Zuzulka88, kama005, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
U mnie też dzisiaj pada od rana, a mnie czeka całodzienna wyprawa, więc powoli się zbieram, żeby oddać swój czas nauce!
(Dzisiaj mam usg "charytatywne" tzn będą się na mnie uczyć studenci, a przy okazji zbadają dokładnie serduszko małego)
Dziewczyny, ja już głupieje z tymi wózkami. Nie potrafię się określić, może dlatego, że za mało widziałam na żywo. Mąż już zgadza się na wszystko, nawet wczoraj mnie zaskoczył bo pokazałam mu Stokke Trailz, ten który ma Asit i mu się spodobał. Powiedział tylko, że jak obejrzymy na żywo i będzie ok to możemy kupić. Czytałam wczoraj rankingi i ten Stokke jako wózek wielofunkcyjny zdecydowanie wygrywa. A mi zależy, żeby był lekki i zwinny, łatwo się składał. Na codzień będę go sama targać, mieszkamy na pierwszym piętrze, ale klatka jest tak wąska, że czasem z zakupami ciężko się pomieścić...
A nad ranem złapała mnie panika, że to już niewiele czasu zostało, a ja oprócz kilku ciuszków, kocyka i ręczników nie mam nic!
Minęły mi też twardnienia brzucha, stwierdziłam że przyczyną był dłuższy spacer który sobie zafundowałam dzień wcześniej przy powrocie do domu. Kurczę, ja nie czuję zmęczenia, mam dość dużo energii a tu nawet chodzić za bardzo nie można?
Aha i chyba oficjalnie już mam +5 kg!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 10:37
TheForfie, jusella, MirelS, LilouK, Kasiulina, aisa, eve90, Zuzulka88, Agaax, _analiza, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
U mnie tez niestety pochmurno
a ja nie moglam sie wyspac, dopiero jak mialam wolne lozko to sie wygodnie ulozylam hehe
mialam jechac w poniedzialek do sklepu kupic cos dzieciaczkowi ale jestescie tak okrutne wstawiajac tutaj te zdjecia ze chyba nie dotrwam do poniedzialku i pojade jeszcze dzisiaj
wiec zabieram sie za sprzatanie i jak zdaze przed powrotem tatusia to pojade hihi
bo dzisiaj niestety sklepy szybciej zamykaja
jusella, Naditta, Kasiulina, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witam
Widzę,że szaleństwo zakupów się zaczęło
Jusella bardzo ładny wózeczek tylko podobnie jak Majeczka zastanowiłabym się nad tymi kółkami, czy Ci nie będzie źle skręcać
Naditta nie panikujkupić można wszystko nawet w jeden dzień, tylko kwestia kasy
Ja nigdzie nie jeżdżę tylko klikam "kup" w necie i się wyprawka powiększa - nie dość, że taniej tak niż u nas w sklepach to i siły oszczędzam
renieczka, jusella, Naditta, majeczka87, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry dziewczyny,
Ja dzisiejszy dzień rozpoczynam od płacenia rachunków z herbatką. Mój synuś miał dzisiaj rano czkawkę chyba bo w równych odstępach podskakiwał w brzuszku.
Renieczka super ciuszki upolowałaś.
Jusella super, że spędziłaś fajny dzień z Tatuśkiem mi strasznie dużo frajdy sprawiają zakupy dla syneczka.
Dziś może chociaż trochę posprzątam w domku i mam nadzieję, że wyjdzie jeszcze dziś słoneczko.jusella, Zuzulka88, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Majeczka - mnie się właśnie ze skrętnymi kółkami nie podobają wózki. Siostra moja miała wózek z takimi kółkami i często wyzywała bo jej się kółka "plątały".
Po sklepie świetnie się "manewrowało" wózeczkiem a miejsca malutko byłoW każdym razie - ja jestem nim zachwycona! I jak powiedziała pani w sklepie - wózek tak naprawdę kupowany jest dla rodziców
- jedni lubią cebulę a inni truskawki (powiedzonko Pierworodnego.
eve90, renieczka, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Majeczka - mnie się właśnie ze skrętnymi kółkami nie podobają wózki. Siostra moja miała wózek z takimi kółkami i często wyzywała bo jej się kółka "plątały".
Po sklepie świetnie się "manewrowało" wózeczkiem a miejsca malutko byłoW każdym razie - ja jestem nim zachwycona! I jak powiedziała pani w sklepie - wózek tak naprawdę kupowany jest dla rodziców
Dokładnie każda z nas jest inna i co innego się podoba i co innego jest ważne ale i tak uważam, że każdy wózeczek jest śliczny bo jest dla naszych dzieciaczków.jusella, stokrotka2013, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Majeczka - mnie się właśnie ze skrętnymi kółkami nie podobają wózki. Siostra moja miała wózek z takimi kółkami i często wyzywała bo jej się kółka "plątały".
Jusella, ale teraz te wózki mają chyba coś takiego jak blokadę, którą możesz włączyć i wtedy koła się nie skręcają.
Twój wózek bardzo ładny. A jaka cena?TheForfie, jusella, majeczka87, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016