X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam właśnie, że zachcianki w ciąży to w głównej mierze odpowiedź organizmu na zapotrzebowanie na minerały lub substancje odżywcze. Np. czekolada-na magnez, słodkie- na łatwe i szybkie źródło węglowodanów itd. Niby oczywista oczywistość, a jednak ...
    Coś w tym jest, bo zamiast zjeść coś sensownego, to wolę załadować się na szybko ciastem O.o

Basia, pies to krzyżówka miniaturowego czerwonego pudla z bichonem frise. Hybryda, bo tak to tutaj określają, zwie się Poochonem.

Maka, jusella, basia7777, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam że tylko mnie ciągnie do słodkiego - a czekolada na pierwszym miejscu. Dzisiaj prawie całą zjadłam i takie wyrzuty miałam że hej.
    Ja wygrałam licytację - 65 ubranek 0-6 msc z zary i nexta - boskie! Jak paka dojdzie to Wam pokaże. I pojedyncze ubranka też zamówiłam oczywiście :-) i na razie koniec z przrgladaniem neta bo wyczyszcze konto to zera- czekam na czwartkowa "zapomoge" z zusu :-)

Naditta, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie tłumaczę sobie tego apetytu słodycze. Wiem, że pozwalam sobie na więcej że względu na ciążę. Takie przyzwolenie, bo przecież w ciąży można być grubym ;) no i kiedy jak nie teraz? Ale podobnie jak Maka, męczą mnie zawsze wyrzuty sumienia...

Zapomniałam napisać, ale dostałam jeszcze jedna złota radę od koleżanki dzisiaj. "pamiętaj, ile ubranek nie kupisz, to i tak będzie za dużo". Mówiła, że na prawdę nie warto mieć więcej niż dosłownie kilka sztuk z różnych rozmiarów, bo jak się mówi, że dzieci szybko wyrastają to jest to prawda.

Dziewczyny, co do Nexta to pamiętajcie że mają zaywyżoną(zaniżoną?) rozmiarówkę, czyli te najmniejsze rozmiary i tak pewnie będą za duże.

LilouK, sprawdziłam jakie śpiochy kupiłaś Ty kilka dni temu. Ja dzisiaj kupiłam takie same przepraszam, nieświadomie odmałpowałam :D i to dosłownie:urzekły mnie te małpeczki !

Maka, jusella, LilouK, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam ciagle ochote na czekolade. A nigdy mnie do niej tak bardzo nie ciagnelo. Cukierkow, lizakow itd to wogole mi sie nie chce ale czekolade to bym jadla i jadla

Gagaga, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezsenna noc ;/

eve90 lubi tę wiadomość

Kijanka
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja od piątku mam nadmiar stresu i nic nie wróży poprawy. Jeszcze dzisiaj- poranna kawa, zbieram się do urzędowego pisma, zaglądam na fb celem ogarnięcia grupy matki na dg i odczytałam wiadomość z soboty. Ścięło mnie, kolega z klasy licealnej się powiesił. Uwierzycie? rocznik 93...

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny - udanego dnia. Ja zaczynam 7 miesiac i wstaje do pracy (ale mi się dziś nie chce!)

aisa, LilouK, Agness27, renieczka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też do słodkiego ciągnie, ale ograniczam, bo potem mnie atakuje zgaga.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) gratuluję zaczecia 7mca :D
    A propo słodkiego to ja to pobijam wszystko bo ciągle bym coś jadla słodkiego : na śniadanie buleczka słodka musi być !!! A po obiedzie jak nie ma ciacha to okupuje cukiernie :D haha
    Miłego dnia dziewczyny ! U mnie dzis piękny dzień się zapowiada ;)

jusella, Naditta, Gagaga, eve90, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też marzę o drożdżówce z kruszonką. Nic mi więcej do szczęścia nie trzeba :)

Dzień dobry dziewczyny!
    Słonka nie ma póki co, ale coś tam się zza chmur przebija. Dziś zaczynam znów się mierzyć glukometrem, przed piątkową wizytą. Budziki sobie ponastawiałam w telefonie, bo pamięć to ja mam dobrą, ale krótką (jak złota rybka :) ).
    Mówią, że przyrostu nie ma, a w mojej rodzinie prawie wszystkie dziewczyny w ciąży - 4 na 5 :) czekamy na tą piątą i na moją bratową :) Dzieciaki będą się miały z kim bawić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 08:32

Karolajjn:), ania181111, jusella, LilouK, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm drożdżówka ... Zaraz chyba polecę do sklepu :) bo aż mi ślinka cieknie .. co te małe szkraby robią z nami w ciąży ojjj ...

ania181111, jusella, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam smaka narobilam haha :) ja zjem później buleczke bo najperw staram się zjeść normalne śniadanie :) potem słodkości :)
    cieszę się niezmiernie bo dostaliśmy kredyt w banku i teraz możemy działać :D

Asit, jusella, Pauli11, eve90, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - gratuluję!
    Ja walczę z moim bankiem, ale mam nadzieję, że przed rozwiązaniem wszytsko pozałatwiam, żeby znowu nie zawracać sobie głowy korespondencją z tym molochem. Nie wystarczy im, że płacę ratę co msc, o nie!

ania181111, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z samego rana :) a ja wczoraj sernik robilam wiec mam do orannej kawki :)

Dalile, ania181111, jusella, LilouK, Gagaga, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit, musisz się więcej udzielać, bo tęsknimy :)

jusella, Asit, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ania - gratuluję!
    Ja walczę z moim bankiem, ale mam nadzieję, że przed rozwiązaniem wszytsko pozałatwiam, żeby znowu nie zawracać sobie głowy korespondencją z tym molochem. Nie wystarczy im, że płacę ratę co msc, o nie!
    my teraz zaczniemy chyba od maja płacić ratę :) też właśnie gonilam mojego żeby załatwił wszystko przed moim porodem bo później to wiadomo jak to jest :/
    Asit to wpadamy do Ciebie na serniczka:D

jusella lubi tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Miłego Dnia Wszystkim :)
    Ja mogę się pochwalić,że wyprasowałam wszystkie ubranka dla Małej - baardzo sprawnie to szło i dlatego tak :)
    A na dzisiaj zaplanowałam pranie pieluszek tetrowych i flanelowych a potem dosiadam laptopa,wchodze na Allegro i obkupuje siebie do szpitala :)

Zerknelam na suwaczek - 12 tygodni zostalo ! 0_o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 08:42

jusella, LilouK, Pauli11, Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina :) to zaszalalas z ta robota :P
    Ja do szpitala mam narazie jedna koszulkę :P i dalej nie wiem co tam trzeba mieć ... Ale to od szpitala zależy też. Prawda ?

• Dalile Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, bo jedne dają ciuszki, w innych musisz swoje itd.

ania181111, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ...Ale ja bym jednak wolała żeby mojego bejbuska ubrali w rzeczy które ja przywiozlam :)

TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ