WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam właśnie, że zachcianki w ciąży to w głównej mierze odpowiedź organizmu na zapotrzebowanie na minerały lub substancje odżywcze. Np. czekolada-na magnez, słodkie- na łatwe i szybkie źródło węglowodanów itd. Niby oczywista oczywistość, a jednak ...
    Coś w tym jest, bo zamiast zjeść coś sensownego, to wolę załadować się na szybko ciastem O.o

Basia, pies to krzyżówka miniaturowego czerwonego pudla z bichonem frise. Hybryda, bo tak to tutaj określają, zwie się Poochonem.

Maka, jusella, basia7777, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam że tylko mnie ciągnie do słodkiego - a czekolada na pierwszym miejscu. Dzisiaj prawie całą zjadłam i takie wyrzuty miałam że hej.
    Ja wygrałam licytację - 65 ubranek 0-6 msc z zary i nexta - boskie! Jak paka dojdzie to Wam pokaże. I pojedyncze ubranka też zamówiłam oczywiście :-) i na razie koniec z przrgladaniem neta bo wyczyszcze konto to zera- czekam na czwartkowa "zapomoge" z zusu :-)

Naditta, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie tłumaczę sobie tego apetytu słodycze. Wiem, że pozwalam sobie na więcej że względu na ciążę. Takie przyzwolenie, bo przecież w ciąży można być grubym ;) no i kiedy jak nie teraz? Ale podobnie jak Maka, męczą mnie zawsze wyrzuty sumienia...

Zapomniałam napisać, ale dostałam jeszcze jedna złota radę od koleżanki dzisiaj. "pamiętaj, ile ubranek nie kupisz, to i tak będzie za dużo". Mówiła, że na prawdę nie warto mieć więcej niż dosłownie kilka sztuk z różnych rozmiarów, bo jak się mówi, że dzieci szybko wyrastają to jest to prawda.

Dziewczyny, co do Nexta to pamiętajcie że mają zaywyżoną(zaniżoną?) rozmiarówkę, czyli te najmniejsze rozmiary i tak pewnie będą za duże.

LilouK, sprawdziłam jakie śpiochy kupiłaś Ty kilka dni temu. Ja dzisiaj kupiłam takie same przepraszam, nieświadomie odmałpowałam :D i to dosłownie:urzekły mnie te małpeczki !

Maka, jusella, LilouK, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam ciagle ochote na czekolade. A nigdy mnie do niej tak bardzo nie ciagnelo. Cukierkow, lizakow itd to wogole mi sie nie chce ale czekolade to bym jadla i jadla

Gagaga, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezsenna noc ;/

eve90 lubi tę wiadomość

Kijanka
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja od piątku mam nadmiar stresu i nic nie wróży poprawy. Jeszcze dzisiaj- poranna kawa, zbieram się do urzędowego pisma, zaglądam na fb celem ogarnięcia grupy matki na dg i odczytałam wiadomość z soboty. Ścięło mnie, kolega z klasy licealnej się powiesił. Uwierzycie? rocznik 93...

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny - udanego dnia. Ja zaczynam 7 miesiac i wstaje do pracy (ale mi się dziś nie chce!)

aisa, LilouK, Agness27, renieczka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też do słodkiego ciągnie, ale ograniczam, bo potem mnie atakuje zgaga.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) gratuluję zaczecia 7mca :D
    A propo słodkiego to ja to pobijam wszystko bo ciągle bym coś jadla słodkiego : na śniadanie buleczka słodka musi być !!! A po obiedzie jak nie ma ciacha to okupuje cukiernie :D haha
    Miłego dnia dziewczyny ! U mnie dzis piękny dzień się zapowiada ;)

jusella, Naditta, Gagaga, eve90, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też marzę o drożdżówce z kruszonką. Nic mi więcej do szczęścia nie trzeba :)

Dzień dobry dziewczyny!
    Słonka nie ma póki co, ale coś tam się zza chmur przebija. Dziś zaczynam znów się mierzyć glukometrem, przed piątkową wizytą. Budziki sobie ponastawiałam w telefonie, bo pamięć to ja mam dobrą, ale krótką (jak złota rybka :) ).
    Mówią, że przyrostu nie ma, a w mojej rodzinie prawie wszystkie dziewczyny w ciąży - 4 na 5 :) czekamy na tą piątą i na moją bratową :) Dzieciaki będą się miały z kim bawić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 08:32

Karolajjn:), ania181111, jusella, LilouK, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm drożdżówka ... Zaraz chyba polecę do sklepu :) bo aż mi ślinka cieknie .. co te małe szkraby robią z nami w ciąży ojjj ...

ania181111, jusella, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam smaka narobilam haha :) ja zjem później buleczke bo najperw staram się zjeść normalne śniadanie :) potem słodkości :)
    cieszę się niezmiernie bo dostaliśmy kredyt w banku i teraz możemy działać :D

Asit, jusella, Pauli11, eve90, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - gratuluję!
    Ja walczę z moim bankiem, ale mam nadzieję, że przed rozwiązaniem wszytsko pozałatwiam, żeby znowu nie zawracać sobie głowy korespondencją z tym molochem. Nie wystarczy im, że płacę ratę co msc, o nie!

ania181111, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z samego rana :) a ja wczoraj sernik robilam wiec mam do orannej kawki :)

Dalile, ania181111, jusella, LilouK, Gagaga, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit, musisz się więcej udzielać, bo tęsknimy :)

jusella, Asit, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ania - gratuluję!
    Ja walczę z moim bankiem, ale mam nadzieję, że przed rozwiązaniem wszytsko pozałatwiam, żeby znowu nie zawracać sobie głowy korespondencją z tym molochem. Nie wystarczy im, że płacę ratę co msc, o nie!
    my teraz zaczniemy chyba od maja płacić ratę :) też właśnie gonilam mojego żeby załatwił wszystko przed moim porodem bo później to wiadomo jak to jest :/
    Asit to wpadamy do Ciebie na serniczka:D

jusella lubi tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Miłego Dnia Wszystkim :)
    Ja mogę się pochwalić,że wyprasowałam wszystkie ubranka dla Małej - baardzo sprawnie to szło i dlatego tak :)
    A na dzisiaj zaplanowałam pranie pieluszek tetrowych i flanelowych a potem dosiadam laptopa,wchodze na Allegro i obkupuje siebie do szpitala :)

Zerknelam na suwaczek - 12 tygodni zostalo ! 0_o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 08:42

jusella, LilouK, Pauli11, Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina :) to zaszalalas z ta robota :P
    Ja do szpitala mam narazie jedna koszulkę :P i dalej nie wiem co tam trzeba mieć ... Ale to od szpitala zależy też. Prawda ?

• Dalile Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, bo jedne dają ciuszki, w innych musisz swoje itd.

ania181111, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ...Ale ja bym jednak wolała żeby mojego bejbuska ubrali w rzeczy które ja przywiozlam :)

TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ