WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie - nadrabiam :) widzę, że większość z nas w tematach wózków. Oglądałam dziś kilka modeli- m.in. bebetto, emmaljunga (nie mój styl), buga bo i camarello. Nasz faworytem jest expander mondo Ecco i jeśli przez tydzień nie zmienimy zdania, kupujemy. Dostałam tez od mamy laktator canpol easy start - koleżanki miały i polecają.

Jeszcze a propos wózków - moim zdaniem jak macie jak,to warto obejrzeć na żywo i się przymierzyć, a dopiero potem kupować np. W necie - bo tak w ciemno to mogą się różnić od oczekiwań :)

A teraz dobranoc!

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka, w takim razie te tutaj są jakieś inne, bo z 1 lub 2 sterylizatorami i podgrzewaczami zamiast laktatorów. Oba zestawy różnią się trochę np. w jednym jest ten dodatkowy sterylizator turystyczny, do tego mają zupełnie inne modele butelek i smoczków. Nie wiem, nie znam się.

Naditta, zapisywałam się na 2 w swoim szpitalu, ale szczerze to trochę bida, spodziewałam się ciekawszych i nieco dłuższych warsztatów, a to w sumie są od 1,5-4h spotkania i tyle. Na jeden dodatkowy zapisałam się do swojej przychodni. Czekam na odpowiedz, czy jakies terminy mają w ogóle wolne.

Za kilka tygodni mogę zapisać się na jeszcze jeden z karmienia piersią, ale to dopiero jak przekroczę 30 tydzień, taki maja wymóg. No nic, zobaczymy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 23:40

jusella, renieczka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    W dodatku mały ułożony główkowo cały czas i tak kopie po żołądku, że wróciło rzyganko co jakiś czas ;/

Oł noł... nie zazdroszczę :/
    Mnie dziś z rana też cofnęło ale to efekt tego, że za długo po nocy nie jadłam. W ogóle miałam fatalny dzień. Bardzo napięty i twardy brzuch od rana, jakieś słabości, duszności, źle spałam i takie tam. Zgoniłam to wszystko na pogodę :)
    Muszę się wyspać porządnie.
    Dobrej nocy dziewczyny!

jusella lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro jest dużo zestawów tommee tippee. Są przeróżne. Zwykle z butelkami lub że steryzliaztorem, jest też zestaw startowy do karmienia piersią itp. My kupiliśmy ten z butelkami samymi.

renieczka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle pospane...

1usapiqvhk164civ.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matkooo dziewczyny spać nie moge, już mi się nawet nie chce w ten telewizor patrzeć!

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Pogoda do d!!!!! Pada, pochmurno, dobijająco. Zamknelabym się dzisiaj najchętniej w swoich 4 ścianach i tyle. Nie mam totalnie humoru. Mój M ma dzisiaj imieniny. Złożyłam mu życzenia i tyle. Miałam zrobić mu ciasto ale nie mam nawet werwy ani chęci. Jest mi wszystko tak obojętne że Szok. Chyba dobijaja mnie te problemy ze snem. Codziennie ostatnio płacze w nocy z tego powodu. Jeszcze wczoraj ścielam się z moim i chyba po prostu wszystko ze mnie wyszło. Ale dzisiaj też mam ochotę się poplakac. A do d to wszystko.

Czas się ogarniać i zawijać na szkole rodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 08:11

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wrócę może zrobię jakieś zakupy dla małej :)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !
    Kama a dlaczego masz problemy ze snem? Nie mozesz sie ulozyc? Ja to wlasnie spie jak zabita. Tylko czasem tez ciezko mi znalezc pozycje bo boje sie zeby nie ucisnac malej a ona lubi sie ulozyc na samym boku i tam kopac

A u nas ladna pogoda ma byc, 20 stopni i robimy grila ze znajomymi. Ja tego grila nie jem, zrobilam sobie salatke z ryzem ale co tam, przynajmniej na swiezym powietrzu pobede no i bedzie nasza kolezanka tez w ciazy :)
    Milej niedzieli!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 08:17

jusella, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Wam problemów ze snem. Ja na szczęście ostatnio spie super:)
    Widzę tematy wózków. Ja nie wiem jeszcze czy kupować nowy czy będę jeździć w starym wózku. Ale boje się ze będzie juz zniszczony bo oprócz tego ze córka w nim jeździła to jeszcze go pozyczylismy bratowej. Także nie wiem czy będzie się do czegos nadawał: (
    Udanej niedzieli:)

jusella, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

No właśnie my wzięliśmy ten zestaw z laktatorem i oddzielnie klika butelek. Z czasem butelki będę do kupywac wg potrzeb.

Kama współczuję bezsenności. A w dzień ucina sobie drzemki? Może jak zdrzemniesz się w dzień, nawet kilka chwil to później ciężko ci spać w nocy.
    Ja tez mam taki problem. Dlatego, odkąd juz jestem na L4 staram się nie spać w dzień, bo wiem, że noc będzie niespana.
    Życzę poprawy humoru :) i owocnej nauki.

A na mazurach znowu szaro i pewnie będzie padać :(
    Ide na kawę ::)
    Miłej niedzieli

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dunda Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:

Dziewczyny, a ja jeszcze o wózkach :P widziała któraś z Was na żywo Joolz Day? Warty zainteresowania?

Hej ja testował na żywo. To był pierwszy wóz który wpadł mi w oko. Super się prowadzi, z podbijaniem nie ma problemów. Gondola dość spora. Ogólnie opinie na necie pozytywne. Ale dla mnie jak każdy wózek ma wady: płytka budka i mała torba. Dlatego dalej szukam i szukam... Np. na temat stokke to pani w sklepie powiedziała, że to są wózki do galerii... a też mi się podobał. Ale widzę, że opinie sprzedawców tez trzeba cedzic i ufać własnej intuicji.

Mój M z UK przywiózł jakąś zaraze i cala rodzinę pozarazal! Wszystko naraz gardło, katar, gorączka (powyżej 38), ból głowy. Pierwszy raz w ciąży jadłam za zgodą lekarza "normalne" tabletki. Jak coś to mi od reki pomogły 2 tabletki zwykłego apapu. Miałam brać co 6h ale nie było już potrzeby. Teraz został katar. Ja jestem mega anty tabletkowa.

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    A na mazurach znowu szaro i pewnie będzie padać :(

Na Warmii to samo...
    Wstałam z bólem mimo, że położyłam się ok 22, ale ja tak mam, jeśli mnie słońce nie budzi. Wmusiłam w siebie jedną kanapkę, bo dieta,a le powiem wam szczerze, żę mój żołądek jeszcze śpi :)

Dziś ogarnę chałupkę, bo wczoraj byłam cały dzień u mamy, mój mąż pomagał rodzicom na podwórku i nie mieliśmy sił po powrocie, a kuchnia woła o pomste o nieba :)

Im dłużej was czytam, tym bardziej stwierdzam, że wybiorę się z rodzicami pooglądac wózki, bo Roan zaczął kusić, a u nas jest bardzo tani. Niech też się wypowiedzą, w końcu oni go kupują :)

Za to wczoraj poplanowałam sobie parę rzeczy robiąc obiad dla wszystkich u mamy i jakoś mi lżej na duchu :) Nie ma jak to w domku rodzinnym :)

Kama - miałam taki okres, ze 4 noce z rzędu spać nie mogłam - pocieszałam się, ze w końcu tak się wymęczę, że padnę jak kawka.

Dunda - dbaj o siebie, a męża na kanapę!

Dzień dobry! Oby ten dzień okazał się dobry dla wszystkich!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 08:38

jusella lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Współczuję problemów ze spaniem, ja też miałam.. Teraz kładę się ok 23-24 czasem później i zasypiam prawie że od razu. I śnią mi się takie głupoty... :-/ dzisiaj np. że siedziałam w restauracji, zamówiłam już żarcie i później pani mi wystawiła rachunek na 3120 zł. A tam między jedzeniem: tabletki antykoncepcyjne, leki do stymulacji i lutinus..

Wczoraj mnie kuzynka wkur*** na tej imprezie. Bo niestety ale dalej mam katar i kaszel, oczy zalzawione, kręgosłup mnie napierdzielal, czułam się okropnie. W dodatku było to na sali gdzie po tańcu włączali klime albo otwierali okno. I ok 21 mówię do męża że nie wytrzymam tu już dłużej i jedziemy. Żegnam się z wszystkimi a ta do mnie z pretensjami " przecież ciąża to nie choroba, daj spokój ". Mówię że jakby nie zauważyła jestem przeziębiona. A poza tym mimo że ciąża chorobą nie jest to jest wiele dolegliwości które jej towarzyszą. Już pominelam fakt że ona jak w ciąży była to nigdzie z domu nie wychodziła, nawet na komunie swojej chrzesnicy nie poszła. Prezent tylko zawiozla dzień przed.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka oby dziś było lepiej :*
    U nas pogoda nie sprzyja niestety- zachmurzenie i mam migrene :/

Podziwiam, że macie siły na imprezy, ja wieczorami jestem nie do życia. Ciąży mi brzuch i senna jestem. Wejście pod prysznic to wysiłek. Za to rano jestem wyspana już o 7 mimo, że budzę się kilka razy choćby przez kopniaki czy głupie sny :D
    Maka a ta kuzynka to trochę nie fajnie się odzywała - skoro była w ciąży to powinna rozumieć tym bardziej, że możesz kiepsko się czuć :/

TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryyy...

Oj, Kama, Eve, współczuję bezsenności. Ja padam jak mucha wieczorem. Czasem jak źle pośpię, to wiem jaka potrafię być zmierzła i zmęczona na drugi dzień. Nie wyobrażam sobie jak musicie się podle czuć po kilku nieprzespanych nocach z rzędu O.o

MirelS, Panna Truskawka, nie lubię za te zwroty. Nie wiem co to rzyganko w ciąży. Chyba mogę nazywać siebie szczęściarą pod tym względem ;-)

Dunda, zdrowia! UK to generalnie jedna wielka zaraza, heee :-D

Co do wózków, tak jak mówi Gagaga, macać, macać i jeszcze raz macać. Brać to co nam pasuje, bo to głównie my bedzięmy z nimi popylać wiosna/lato/jesień/zima ;-) Opinie sprzedawców traktujcie "przez palce", bo im zależy tylko na opchnięciu konkretnego towaru, a poza tym niektórzy znają się na tym tak, jak świnie na gwiazdach, tak że tego... ;-)

Maka, chromol kuzynkę, bo szkoda nerwów ;-) Zołzy są wszędzie, w każdej rodzinie znajdzie się jakaś.

Nowatorka, zazdrość! Marzy mi sie grill od dawna. Jakbym miała okazję, to chyba bym żadnej grillowanej kiełbasie nie przepuściła ;-)

Renieczka, ja dalej jestem w głębokiej D z tymi zestawami. Ale chyba skłaniam się ku temu z dużym sterylizatorem + małym turystycznym...

U mnie dziś pogoda zapowiada się przyjemna, przynajmniej przez pół dnia. Zabieram psychicznego psa na dłuuuugi spacer, żeby go trochę zmęczyć, bo od 2 dni go lekko zaniedbałam, w nagrodę chce mi chałupę roznieść ;-) O patrzcie jaki psychol... Swoją drogą, ciekawe jak to walnięte stworzenie zareaguje na nowego członka rodziny, aż się boję!

68036e6a90757189med.jpg

Mój luby wczoraj "gotował". Napasł mnie jakimiś prztworzonymi gotowymi świństwami z tesco, w nocy miałam wrażenie, że się kamieni nażarłam, tak mi było ciężko... fuj!

Pięknej niedzieli <3

Maka, aisa, Naditta, MirelS, renieczka, Karolajjn:), eve90, jusella, stokrotka2013, figaa, _analiza, Gagaga, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie sypia w dzień. Problemy ze snem miałam zawsze ale kiedyś tonwircie melisa j leki ziołowe i zasypiam plus to że chodziłam do pracy. A teraz? Jest masakra... Może w końcu minie. Miejmy nadzieję. U nas się rozpadało na całego...

1usapiqvhk164civ.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK myślałam że to pluszak! ale słodki! Weź go ucaluj od ciotki :-*

TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

LilouK ale masz słodziaka! <3

U nas dzisiaj piękny dzień, słoneczko świeci, nie wiem jak z temperaturą, ale zza okna wygląda sympatycznie :)
    Trzeba wykorzystać ten dzień!

jusella, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja dziś też nie pospalam :/ mała mnie kopala strasznie :/
    w dodatku przeziebilam się :/
    U mnie też pogoda do dupki :/ale dziś leżę i się lecze :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ