Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDrogie - nadrabiam
widzę, że większość z nas w tematach wózków. Oglądałam dziś kilka modeli- m.in. bebetto, emmaljunga (nie mój styl), buga bo i camarello. Nasz faworytem jest expander mondo Ecco i jeśli przez tydzień nie zmienimy zdania, kupujemy. Dostałam tez od mamy laktator canpol easy start - koleżanki miały i polecają.
Jeszcze a propos wózków - moim zdaniem jak macie jak,to warto obejrzeć na żywo i się przymierzyć, a dopiero potem kupować np. W necie - bo tak w ciemno to mogą się różnić od oczekiwań
A teraz dobranoc!
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Renieczka, w takim razie te tutaj są jakieś inne, bo z 1 lub 2 sterylizatorami i podgrzewaczami zamiast laktatorów. Oba zestawy różnią się trochę np. w jednym jest ten dodatkowy sterylizator turystyczny, do tego mają zupełnie inne modele butelek i smoczków. Nie wiem, nie znam się.
Naditta, zapisywałam się na 2 w swoim szpitalu, ale szczerze to trochę bida, spodziewałam się ciekawszych i nieco dłuższych warsztatów, a to w sumie są od 1,5-4h spotkania i tyle. Na jeden dodatkowy zapisałam się do swojej przychodni. Czekam na odpowiedz, czy jakies terminy mają w ogóle wolne.
Za kilka tygodni mogę zapisać się na jeszcze jeden z karmienia piersią, ale to dopiero jak przekroczę 30 tydzień, taki maja wymóg. No nic, zobaczymy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 23:40
jusella, renieczka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
MirelS wrote:W dodatku mały ułożony główkowo cały czas i tak kopie po żołądku, że wróciło rzyganko co jakiś czas ;/
Oł noł... nie zazdroszczę
Mnie dziś z rana też cofnęło ale to efekt tego, że za długo po nocy nie jadłam. W ogóle miałam fatalny dzień. Bardzo napięty i twardy brzuch od rana, jakieś słabości, duszności, źle spałam i takie tam. Zgoniłam to wszystko na pogodę
Muszę się wyspać porządnie.
Dobrej nocy dziewczyny!
jusella lubi tę wiadomość

-
Na allegro jest dużo zestawów tommee tippee. Są przeróżne. Zwykle z butelkami lub że steryzliaztorem, jest też zestaw startowy do karmienia piersią itp. My kupiliśmy ten z butelkami samymi.
renieczka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witam się

Pogoda do d!!!!! Pada, pochmurno, dobijająco. Zamknelabym się dzisiaj najchętniej w swoich 4 ścianach i tyle. Nie mam totalnie humoru. Mój M ma dzisiaj imieniny. Złożyłam mu życzenia i tyle. Miałam zrobić mu ciasto ale nie mam nawet werwy ani chęci. Jest mi wszystko tak obojętne że Szok. Chyba dobijaja mnie te problemy ze snem. Codziennie ostatnio płacze w nocy z tego powodu. Jeszcze wczoraj ścielam się z moim i chyba po prostu wszystko ze mnie wyszło. Ale dzisiaj też mam ochotę się poplakac. A do d to wszystko.
Czas się ogarniać i zawijać na szkole rodzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 08:11
-
Hej !
Kama a dlaczego masz problemy ze snem? Nie mozesz sie ulozyc? Ja to wlasnie spie jak zabita. Tylko czasem tez ciezko mi znalezc pozycje bo boje sie zeby nie ucisnac malej a ona lubi sie ulozyc na samym boku i tam kopac
A u nas ladna pogoda ma byc, 20 stopni i robimy grila ze znajomymi. Ja tego grila nie jem, zrobilam sobie salatke z ryzem ale co tam, przynajmniej na swiezym powietrzu pobede no i bedzie nasza kolezanka tez w ciazy
Milej niedzieli!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 08:17
jusella, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Wspolczuje Wam problemów ze snem. Ja na szczęście ostatnio spie super:)
Widzę tematy wózków. Ja nie wiem jeszcze czy kupować nowy czy będę jeździć w starym wózku. Ale boje się ze będzie juz zniszczony bo oprócz tego ze córka w nim jeździła to jeszcze go pozyczylismy bratowej. Także nie wiem czy będzie się do czegos nadawał: (
Udanej niedzieli:)
jusella, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej.
No właśnie my wzięliśmy ten zestaw z laktatorem i oddzielnie klika butelek. Z czasem butelki będę do kupywac wg potrzeb.
Kama współczuję bezsenności. A w dzień ucina sobie drzemki? Może jak zdrzemniesz się w dzień, nawet kilka chwil to później ciężko ci spać w nocy.
Ja tez mam taki problem. Dlatego, odkąd juz jestem na L4 staram się nie spać w dzień, bo wiem, że noc będzie niespana.
Życzę poprawy humoru
i owocnej nauki.
A na mazurach znowu szaro i pewnie będzie padać
Ide na kawę :
Miłej niedzieli
jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Naditta wrote:
Dziewczyny, a ja jeszcze o wózkach
widziała któraś z Was na żywo Joolz Day? Warty zainteresowania?
Hej ja testował na żywo. To był pierwszy wóz który wpadł mi w oko. Super się prowadzi, z podbijaniem nie ma problemów. Gondola dość spora. Ogólnie opinie na necie pozytywne. Ale dla mnie jak każdy wózek ma wady: płytka budka i mała torba. Dlatego dalej szukam i szukam... Np. na temat stokke to pani w sklepie powiedziała, że to są wózki do galerii... a też mi się podobał. Ale widzę, że opinie sprzedawców tez trzeba cedzic i ufać własnej intuicji.
Mój M z UK przywiózł jakąś zaraze i cala rodzinę pozarazal! Wszystko naraz gardło, katar, gorączka (powyżej 38), ból głowy. Pierwszy raz w ciąży jadłam za zgodą lekarza "normalne" tabletki. Jak coś to mi od reki pomogły 2 tabletki zwykłego apapu. Miałam brać co 6h ale nie było już potrzeby. Teraz został katar. Ja jestem mega anty tabletkowa.
Marcel Zdzisław vel. Pająk

PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
renieczka wrote:A na mazurach znowu szaro i pewnie będzie padać

Na Warmii to samo...
Wstałam z bólem mimo, że położyłam się ok 22, ale ja tak mam, jeśli mnie słońce nie budzi. Wmusiłam w siebie jedną kanapkę, bo dieta,a le powiem wam szczerze, żę mój żołądek jeszcze śpi
Dziś ogarnę chałupkę, bo wczoraj byłam cały dzień u mamy, mój mąż pomagał rodzicom na podwórku i nie mieliśmy sił po powrocie, a kuchnia woła o pomste o nieba
Im dłużej was czytam, tym bardziej stwierdzam, że wybiorę się z rodzicami pooglądac wózki, bo Roan zaczął kusić, a u nas jest bardzo tani. Niech też się wypowiedzą, w końcu oni go kupują
Za to wczoraj poplanowałam sobie parę rzeczy robiąc obiad dla wszystkich u mamy i jakoś mi lżej na duchu
Nie ma jak to w domku rodzinnym 
Kama - miałam taki okres, ze 4 noce z rzędu spać nie mogłam - pocieszałam się, ze w końcu tak się wymęczę, że padnę jak kawka.
Dunda - dbaj o siebie, a męża na kanapę!
Dzień dobry! Oby ten dzień okazał się dobry dla wszystkich!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 08:38
jusella lubi tę wiadomość

-
Hej dziewczyny! Współczuję problemów ze spaniem, ja też miałam.. Teraz kładę się ok 23-24 czasem później i zasypiam prawie że od razu. I śnią mi się takie głupoty...
dzisiaj np. że siedziałam w restauracji, zamówiłam już żarcie i później pani mi wystawiła rachunek na 3120 zł. A tam między jedzeniem: tabletki antykoncepcyjne, leki do stymulacji i lutinus..
Wczoraj mnie kuzynka wkur*** na tej imprezie. Bo niestety ale dalej mam katar i kaszel, oczy zalzawione, kręgosłup mnie napierdzielal, czułam się okropnie. W dodatku było to na sali gdzie po tańcu włączali klime albo otwierali okno. I ok 21 mówię do męża że nie wytrzymam tu już dłużej i jedziemy. Żegnam się z wszystkimi a ta do mnie z pretensjami " przecież ciąża to nie choroba, daj spokój ". Mówię że jakby nie zauważyła jestem przeziębiona. A poza tym mimo że ciąża chorobą nie jest to jest wiele dolegliwości które jej towarzyszą. Już pominelam fakt że ona jak w ciąży była to nigdzie z domu nie wychodziła, nawet na komunie swojej chrzesnicy nie poszła. Prezent tylko zawiozla dzień przed.
Zuzulka88 lubi tę wiadomość

-
Truskawka oby dziś było lepiej :*
U nas pogoda nie sprzyja niestety- zachmurzenie i mam migrene
Podziwiam, że macie siły na imprezy, ja wieczorami jestem nie do życia. Ciąży mi brzuch i senna jestem. Wejście pod prysznic to wysiłek. Za to rano jestem wyspana już o 7 mimo, że budzę się kilka razy choćby przez kopniaki czy głupie sny
Maka a ta kuzynka to trochę nie fajnie się odzywała - skoro była w ciąży to powinna rozumieć tym bardziej, że możesz kiepsko się czuć
TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dobryyy...
Oj, Kama, Eve, współczuję bezsenności. Ja padam jak mucha wieczorem. Czasem jak źle pośpię, to wiem jaka potrafię być zmierzła i zmęczona na drugi dzień. Nie wyobrażam sobie jak musicie się podle czuć po kilku nieprzespanych nocach z rzędu
MirelS, Panna Truskawka, nie lubię za te zwroty. Nie wiem co to rzyganko w ciąży. Chyba mogę nazywać siebie szczęściarą pod tym względem
Dunda, zdrowia! UK to generalnie jedna wielka zaraza, heee
Co do wózków, tak jak mówi Gagaga, macać, macać i jeszcze raz macać. Brać to co nam pasuje, bo to głównie my bedzięmy z nimi popylać wiosna/lato/jesień/zima
Opinie sprzedawców traktujcie "przez palce", bo im zależy tylko na opchnięciu konkretnego towaru, a poza tym niektórzy znają się na tym tak, jak świnie na gwiazdach, tak że tego... 
Maka, chromol kuzynkę, bo szkoda nerwów
Zołzy są wszędzie, w każdej rodzinie znajdzie się jakaś.
Nowatorka, zazdrość! Marzy mi sie grill od dawna. Jakbym miała okazję, to chyba bym żadnej grillowanej kiełbasie nie przepuściła
Renieczka, ja dalej jestem w głębokiej D z tymi zestawami. Ale chyba skłaniam się ku temu z dużym sterylizatorem + małym turystycznym...
U mnie dziś pogoda zapowiada się przyjemna, przynajmniej przez pół dnia. Zabieram psychicznego psa na dłuuuugi spacer, żeby go trochę zmęczyć, bo od 2 dni go lekko zaniedbałam, w nagrodę chce mi chałupę roznieść
O patrzcie jaki psychol... Swoją drogą, ciekawe jak to walnięte stworzenie zareaguje na nowego członka rodziny, aż się boję!

Mój luby wczoraj "gotował". Napasł mnie jakimiś prztworzonymi gotowymi świństwami z tesco, w nocy miałam wrażenie, że się kamieni nażarłam, tak mi było ciężko... fuj!
Pięknej niedzieli
Maka, aisa, Naditta, MirelS, renieczka, Karolajjn:), eve90, jusella, stokrotka2013, figaa, _analiza, Gagaga, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja nie sypia w dzień. Problemy ze snem miałam zawsze ale kiedyś tonwircie melisa j leki ziołowe i zasypiam plus to że chodziłam do pracy. A teraz? Jest masakra... Może w końcu minie. Miejmy nadzieję. U nas się rozpadało na całego...

[/link]