Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDrogie - nadrabiam
widzę, że większość z nas w tematach wózków. Oglądałam dziś kilka modeli- m.in. bebetto, emmaljunga (nie mój styl), buga bo i camarello. Nasz faworytem jest expander mondo Ecco i jeśli przez tydzień nie zmienimy zdania, kupujemy. Dostałam tez od mamy laktator canpol easy start - koleżanki miały i polecają.
Jeszcze a propos wózków - moim zdaniem jak macie jak,to warto obejrzeć na żywo i się przymierzyć, a dopiero potem kupować np. W necie - bo tak w ciemno to mogą się różnić od oczekiwań
A teraz dobranoc!jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Renieczka, w takim razie te tutaj są jakieś inne, bo z 1 lub 2 sterylizatorami i podgrzewaczami zamiast laktatorów. Oba zestawy różnią się trochę np. w jednym jest ten dodatkowy sterylizator turystyczny, do tego mają zupełnie inne modele butelek i smoczków. Nie wiem, nie znam się.
Naditta, zapisywałam się na 2 w swoim szpitalu, ale szczerze to trochę bida, spodziewałam się ciekawszych i nieco dłuższych warsztatów, a to w sumie są od 1,5-4h spotkania i tyle. Na jeden dodatkowy zapisałam się do swojej przychodni. Czekam na odpowiedz, czy jakies terminy mają w ogóle wolne.
Za kilka tygodni mogę zapisać się na jeszcze jeden z karmienia piersią, ale to dopiero jak przekroczę 30 tydzień, taki maja wymóg. No nic, zobaczymy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 23:40
jusella, renieczka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
MirelS wrote:W dodatku mały ułożony główkowo cały czas i tak kopie po żołądku, że wróciło rzyganko co jakiś czas ;/
Oł noł... nie zazdroszczę
Mnie dziś z rana też cofnęło ale to efekt tego, że za długo po nocy nie jadłam. W ogóle miałam fatalny dzień. Bardzo napięty i twardy brzuch od rana, jakieś słabości, duszności, źle spałam i takie tam. Zgoniłam to wszystko na pogodę
Muszę się wyspać porządnie.
Dobrej nocy dziewczyny!jusella lubi tę wiadomość
-
Na allegro jest dużo zestawów tommee tippee. Są przeróżne. Zwykle z butelkami lub że steryzliaztorem, jest też zestaw startowy do karmienia piersią itp. My kupiliśmy ten z butelkami samymi.
renieczka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witam się
Pogoda do d!!!!! Pada, pochmurno, dobijająco. Zamknelabym się dzisiaj najchętniej w swoich 4 ścianach i tyle. Nie mam totalnie humoru. Mój M ma dzisiaj imieniny. Złożyłam mu życzenia i tyle. Miałam zrobić mu ciasto ale nie mam nawet werwy ani chęci. Jest mi wszystko tak obojętne że Szok. Chyba dobijaja mnie te problemy ze snem. Codziennie ostatnio płacze w nocy z tego powodu. Jeszcze wczoraj ścielam się z moim i chyba po prostu wszystko ze mnie wyszło. Ale dzisiaj też mam ochotę się poplakac. A do d to wszystko.
Czas się ogarniać i zawijać na szkole rodzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 08:11
-
Hej !
Kama a dlaczego masz problemy ze snem? Nie mozesz sie ulozyc? Ja to wlasnie spie jak zabita. Tylko czasem tez ciezko mi znalezc pozycje bo boje sie zeby nie ucisnac malej a ona lubi sie ulozyc na samym boku i tam kopac
A u nas ladna pogoda ma byc, 20 stopni i robimy grila ze znajomymi. Ja tego grila nie jem, zrobilam sobie salatke z ryzem ale co tam, przynajmniej na swiezym powietrzu pobede no i bedzie nasza kolezanka tez w ciazy
Milej niedzieli!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 08:17
jusella, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Wspolczuje Wam problemów ze snem. Ja na szczęście ostatnio spie super:)
Widzę tematy wózków. Ja nie wiem jeszcze czy kupować nowy czy będę jeździć w starym wózku. Ale boje się ze będzie juz zniszczony bo oprócz tego ze córka w nim jeździła to jeszcze go pozyczylismy bratowej. Także nie wiem czy będzie się do czegos nadawał: (
Udanej niedzieli:)jusella, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej.
No właśnie my wzięliśmy ten zestaw z laktatorem i oddzielnie klika butelek. Z czasem butelki będę do kupywac wg potrzeb.
Kama współczuję bezsenności. A w dzień ucina sobie drzemki? Może jak zdrzemniesz się w dzień, nawet kilka chwil to później ciężko ci spać w nocy.
Ja tez mam taki problem. Dlatego, odkąd juz jestem na L4 staram się nie spać w dzień, bo wiem, że noc będzie niespana.
Życzę poprawy humorui owocnej nauki.
A na mazurach znowu szaro i pewnie będzie padać
Ide na kawę :
Miłej niedzielijusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Naditta wrote:
Dziewczyny, a ja jeszcze o wózkachwidziała któraś z Was na żywo Joolz Day? Warty zainteresowania?
Hej ja testował na żywo. To był pierwszy wóz który wpadł mi w oko. Super się prowadzi, z podbijaniem nie ma problemów. Gondola dość spora. Ogólnie opinie na necie pozytywne. Ale dla mnie jak każdy wózek ma wady: płytka budka i mała torba. Dlatego dalej szukam i szukam... Np. na temat stokke to pani w sklepie powiedziała, że to są wózki do galerii... a też mi się podobał. Ale widzę, że opinie sprzedawców tez trzeba cedzic i ufać własnej intuicji.
Mój M z UK przywiózł jakąś zaraze i cala rodzinę pozarazal! Wszystko naraz gardło, katar, gorączka (powyżej 38), ból głowy. Pierwszy raz w ciąży jadłam za zgodą lekarza "normalne" tabletki. Jak coś to mi od reki pomogły 2 tabletki zwykłego apapu. Miałam brać co 6h ale nie było już potrzeby. Teraz został katar. Ja jestem mega anty tabletkowa.Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
renieczka wrote:A na mazurach znowu szaro i pewnie będzie padać
Na Warmii to samo...
Wstałam z bólem mimo, że położyłam się ok 22, ale ja tak mam, jeśli mnie słońce nie budzi. Wmusiłam w siebie jedną kanapkę, bo dieta,a le powiem wam szczerze, żę mój żołądek jeszcze śpi
Dziś ogarnę chałupkę, bo wczoraj byłam cały dzień u mamy, mój mąż pomagał rodzicom na podwórku i nie mieliśmy sił po powrocie, a kuchnia woła o pomste o nieba
Im dłużej was czytam, tym bardziej stwierdzam, że wybiorę się z rodzicami pooglądac wózki, bo Roan zaczął kusić, a u nas jest bardzo tani. Niech też się wypowiedzą, w końcu oni go kupują
Za to wczoraj poplanowałam sobie parę rzeczy robiąc obiad dla wszystkich u mamy i jakoś mi lżej na duchuNie ma jak to w domku rodzinnym
Kama - miałam taki okres, ze 4 noce z rzędu spać nie mogłam - pocieszałam się, ze w końcu tak się wymęczę, że padnę jak kawka.
Dunda - dbaj o siebie, a męża na kanapę!
Dzień dobry! Oby ten dzień okazał się dobry dla wszystkich!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 08:38
jusella lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Współczuję problemów ze spaniem, ja też miałam.. Teraz kładę się ok 23-24 czasem później i zasypiam prawie że od razu. I śnią mi się takie głupoty...
dzisiaj np. że siedziałam w restauracji, zamówiłam już żarcie i później pani mi wystawiła rachunek na 3120 zł. A tam między jedzeniem: tabletki antykoncepcyjne, leki do stymulacji i lutinus..
Wczoraj mnie kuzynka wkur*** na tej imprezie. Bo niestety ale dalej mam katar i kaszel, oczy zalzawione, kręgosłup mnie napierdzielal, czułam się okropnie. W dodatku było to na sali gdzie po tańcu włączali klime albo otwierali okno. I ok 21 mówię do męża że nie wytrzymam tu już dłużej i jedziemy. Żegnam się z wszystkimi a ta do mnie z pretensjami " przecież ciąża to nie choroba, daj spokój ". Mówię że jakby nie zauważyła jestem przeziębiona. A poza tym mimo że ciąża chorobą nie jest to jest wiele dolegliwości które jej towarzyszą. Już pominelam fakt że ona jak w ciąży była to nigdzie z domu nie wychodziła, nawet na komunie swojej chrzesnicy nie poszła. Prezent tylko zawiozla dzień przed.
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Truskawka oby dziś było lepiej :*
U nas pogoda nie sprzyja niestety- zachmurzenie i mam migrene
Podziwiam, że macie siły na imprezy, ja wieczorami jestem nie do życia. Ciąży mi brzuch i senna jestem. Wejście pod prysznic to wysiłek. Za to rano jestem wyspana już o 7 mimo, że budzę się kilka razy choćby przez kopniaki czy głupie sny
Maka a ta kuzynka to trochę nie fajnie się odzywała - skoro była w ciąży to powinna rozumieć tym bardziej, że możesz kiepsko się czućTheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dobryyy...
Oj, Kama, Eve, współczuję bezsenności. Ja padam jak mucha wieczorem. Czasem jak źle pośpię, to wiem jaka potrafię być zmierzła i zmęczona na drugi dzień. Nie wyobrażam sobie jak musicie się podle czuć po kilku nieprzespanych nocach z rzędu
MirelS, Panna Truskawka, nie lubię za te zwroty. Nie wiem co to rzyganko w ciąży. Chyba mogę nazywać siebie szczęściarą pod tym względem
Dunda, zdrowia! UK to generalnie jedna wielka zaraza, heee
Co do wózków, tak jak mówi Gagaga, macać, macać i jeszcze raz macać. Brać to co nam pasuje, bo to głównie my bedzięmy z nimi popylać wiosna/lato/jesień/zimaOpinie sprzedawców traktujcie "przez palce", bo im zależy tylko na opchnięciu konkretnego towaru, a poza tym niektórzy znają się na tym tak, jak świnie na gwiazdach, tak że tego...
Maka, chromol kuzynkę, bo szkoda nerwówZołzy są wszędzie, w każdej rodzinie znajdzie się jakaś.
Nowatorka, zazdrość! Marzy mi sie grill od dawna. Jakbym miała okazję, to chyba bym żadnej grillowanej kiełbasie nie przepuściła
Renieczka, ja dalej jestem w głębokiej D z tymi zestawami. Ale chyba skłaniam się ku temu z dużym sterylizatorem + małym turystycznym...
U mnie dziś pogoda zapowiada się przyjemna, przynajmniej przez pół dnia. Zabieram psychicznego psa na dłuuuugi spacer, żeby go trochę zmęczyć, bo od 2 dni go lekko zaniedbałam, w nagrodę chce mi chałupę roznieśćO patrzcie jaki psychol... Swoją drogą, ciekawe jak to walnięte stworzenie zareaguje na nowego członka rodziny, aż się boję!
Mój luby wczoraj "gotował". Napasł mnie jakimiś prztworzonymi gotowymi świństwami z tesco, w nocy miałam wrażenie, że się kamieni nażarłam, tak mi było ciężko... fuj!
Pięknej niedzieli
Maka, aisa, Naditta, MirelS, renieczka, Karolajjn:), eve90, jusella, stokrotka2013, figaa, _analiza, Gagaga, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja nie sypia w dzień. Problemy ze snem miałam zawsze ale kiedyś tonwircie melisa j leki ziołowe i zasypiam plus to że chodziłam do pracy. A teraz? Jest masakra... Może w końcu minie. Miejmy nadzieję. U nas się rozpadało na całego...