X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Maka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka a nie masz jej gdzieś... w oku (tej soczewki)? bo mi się właśnie tak zdarzyło.. Że się poskladala i poszła gdzieś w pierony z drugiej strony galy :-P
    Wyciągnęłam po kilku godzinach.. A też myślałam że zgubilam.

TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka no szukalam wczoraj cały wieczór... ale kurna nic a nic.. i nie czulam nic ani opooru ani bólu gałki.. a mysle ze by sie chyba buntowala co? Ty nic nie czulas? jak ci sie udalo samodzielnie z drugiej strony wyciagnac?

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • aisa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Aisa -na długo do PL przyjezdzacie? :)
    Na tydzień, w sumie to niecały. W niedziele prom w jedną stronę i w kolejną rano też wypłynięcie.
    Ruszamy na ślub przyjaciółki jeszcze z podstawówki no i zakupy ;D choć myślę bez szaleństw bo wszystko po Jasiu trzymam.
    Jeśli okaże się że to dziewczynka to pewnie kilka ciuszków kupie ;)

jusella, kot_bury, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    aisa to idiemy jutro razem;) dzis dieta prawie niecukrowa no nie?;)
    To będziemy się razem raczyć tą słodyczą ;) Ja mam na 8.
    Ciasta nie popełniłam w weekend, do słodkiego nie bardzo mnie ciągnie więc mam ułatwione zadanie z tą dietą bezcukrową na dziś ;)

majeczka87, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa, a mały śpi Ci całe noce? czy się budzi? Bo u nas teraz przez miesiąc wyszło 5 zębów i jest jedna pobudka, czasem nawet dwie w nocy. Ale mała znosi dobrze ząbkowanie, bez biegunek, bez temperatury, bez większego marudzenia. Mamy teraz 12 zębów.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ja po jakimś czasie zauważyłam że mi coś wystaje, nie czułam z początku nic, dopiero jak się przesunela na wierzch i troszkę było widać to czułam taki dyskomfort jakby mi coś do oka wpadło..

TheForfie, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa- to się nie zdążycie nacieszyć Polską :P

Oby Wam dziewczyny na glukoza przeszła bezproblemowo:)

Co do tygodni - ja na początku się trzymałam twardo i liczyłam skonczone tak jak lekarze. Ale jakoś od 18 tc mam wielką chcicę bycia "do przodu" wiec mowie juz ten rozpoczęty. Zwłaszcza że mój mały jest wiecznie starszy o ponad tydzień na usg :)
    I teraz pójdę na wizytę i co wg suwaczka mam się spodziewać 500g? Jak już 4 tyg temu było 700 :D :D :D

Bo tak na logikę to jest w tym coś -skończone tygodnie są jakby wypełnione, ten rozwój który opisują w internetach się dokończył, a teraz zaczynamy nowy etap rozwoju :P bo co jak będziemy na końcówce to po skończonym 40tc dalej chcecie jeszcze 6 dni mówić że jesteście w 40? Bo dla mnie to już jest 41 :D - oczywiście żadnej z nas nie życzę przenoszonej ciąży! :D

jusella, LilouK, aisa, MirelS, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    U mnie dziś pochmurno i od wczoraj naszedł mnie taki niepokój, że dużo czasu mi nie zostało biorąc pod uwagę że mogę wcześniej urodzić a jeszcze tyle rzeczy mi brakuje.
    Jeśli chodzi o liczenie tygodni to ja liczę podobnie jak analiza i lekarz i położna u mnie też tak liczą. Czyli skończyłam 28 a teraz mi idzie 29.
    Więc za 7 tygodni będę miała ciążę donoszoną.
    Ja ostatnio mogłabym cały czas jeść lody a kiedyś nie przepadałam.
    Dziś na obiad gotuję spaghetti.

_analiza, jusella, Pauli11, stokrotka2013, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, a Wy na ile smigacie do Pl?

MirelS, śliczny brzuszek :)

Analiza, jak zwykle jedziemy na za krótki okres czasu. Potem wraca z nami brat męża i będzie wymiana okien na dole. Już mi się chce :/

MirelS, kot_bury, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Aisa, a mały śpi Ci całe noce? czy się budzi? Bo u nas teraz przez miesiąc wyszło 5 zębów i jest jedna pobudka, czasem nawet dwie w nocy. Ale mała znosi dobrze ząbkowanie, bez biegunek, bez temperatury, bez większego marudzenia. Mamy teraz 12 zębów.
    Tak, noc przesypia ładnie. Wcześniej później szedł spać i w dzień jedno spanie 2-2,5 godz. Aż nagle z tydzień temu drzemki niet. Któregoś dnia się położył bo był zmęczony, ale to już raczej koniec ze spaniem dziennym będzie.
    Zębów też u nas 12. Piątek nie widać póki co. Nigdy nie było sygnałów że wychodzą.
    Za to może być jakiś skok bo zaczął bardzo dużo mówić, powtarzać i kombinować po swojemu z różnymi rzeczami.

Pauli11 lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tylko na tydzień, bo mężu nie może na dłużej, ma dużo pracy. Ale lepsze to niż nic. My z zamiarem grillowania przede wszystkim. Prócz tego chcemy pooglądać wózki no i oczywiście lekarze... Czyli nieodłączna czesc każdej wizyty w Polsce.
    Będziemy na weekend majowy, więc mam nadzieję, że pogoda dopisze.

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zapisałam się na usg III trymestru - 5.05 godz 18:20 :-) Mam nadzieję na ladniutkie zdjęcie buźki naszego Skarba :-)

Mnie się dzisiaj jakoś słabo robi, leżę żeby gdzieś nie walnąć ale za chwilę trzeba jakiś obiad stworzyć.. Czuję się kompletnie do dupy.. :-/
    No i non stop jakiś pikania w szyjce a do wizyty jeszcze 3 dni. Aż się boję.

Czas zaczyna przyspieszać, jeszcze jakieś 11 tygodni. A ja prócz paru ciuszków nie mam nic..

Pauli11, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny:)
    Witam się z Wami po udanym weekendzie:)
    W piątek dostalam paczke ale taka dużą -moje Ciocie zaszalały z Ostrołęki:)
    Nie ukrywam bardzo mi się miło zrobiło a córcia dostala chyba z 6 kucyków pony bo uwielbia koniki że nie wiedziała czym się bawic:)
    Dodtatko i Wojtuś dostal 3 kocyki i ubranka-ale takie miłe w dotyku:)
    Teraz zabieram się za czytanie Was:)
    A w sobote robiliśmy u tesciow grila -pierwszego w tym roku troche było wietrznie ale jedzonko pycha było:)

Maka, jusella, MirelS, aisa, kot_bury, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pozycji spania to mi teraz najwygodniej na lewym bądz prawym boku bo na plecach mam trudności z oddychaniem..
    Dalie ostatnio pisałam z kolezanka która ma cukrzyce i tez jest na diecie i schudła 9kg a termin ma na czerwiec no i tez taka troche krągla była przed ciążą i lekarze mówia że tak się zdarza .wazne by dzidzia przybierała prawidłowo:)
    Jak ja miałam echo serduszka to badał tylko serduszko i całe badanie trwało 15 min a cena 200zł..
    I tak myśle czy jechac na kolejna wizyte pod koniec kwietnia skoro z serduszkiem wszystko w porzadku..sama nie wiem
    Dziewczyny śliczne ubranka kujecie i wózeczki:).Ja nie długo będę musiała wyjąć swoj z kartonu i odświeżyć:)

Jusella to super ze Tatusiek o Ciebie i Synka dba:)
    A wózek bardzo fajny ten szary:)

Kasiulina, jusella, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózeczków ja mam taki (nawet udało mi się znaleźć na allegro :)) )
    http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-verdi-max-3w1-torba-gratisy-i6075135682.html
    mój kolorek to czarno-czerwony.
    Co do ciuszków szpitalnych to np. u mnie mamy nie zakładaja swoich ubranek dla maluszków bo w szpitalu ubieraja a jak już się zakładało swoje to potem pokapieli nie zawsze wracały...
    W warszawie jak rodziłam na bródnie to po urodzeniu ubrali w szpitalne ciuszki córke a potem na sali ja przebrałam ale do kapieli dawałam swieze ciuszki a wczesniejsze zawsze zastawiali w tym wózeczku szpitalny.
    Co szpital to inaczej i najlepiej dopytac się jak to jest z tymi ubrankami..
    I małej nie zostawiałam samej w pokoju a jak przychodził mąz to wtedy szłam się myc i przebierac..tyle się słyszy o kradziezach i porwaniach ze lepiej pilnować:))
    Ja ostatnio kupiłam sobie torbe do szpitala i tak za miesiac po komuni chrzesniaka zaczne prac ciuszki i powoli ja pakować:)

jusella, MirelS, kot_bury, TheForfie, majeczka87, Zuzulka88, aisa, eve90 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ale kusicie od rana smakołykami słodkimi :)
    Ja też mam duże ochote na słodyczne i naprawde trudno mi sobie w ciązy odmawiać. Chociaż mam postanowienie na ten tydzień ze slodycze tylko w weekend :) zobacyzmy jak mi wyjdzie :) trzymajcie kciki

Wow Kasiulina ale przypływ energii widze u ciebie do pracy :) ja narazie kompletuje :) prasowac bede w czerwcu :)

W Belgii też można wybraź pokój prywatny i ja na taki zamierzam sie zdecydować :) I najprawdopodobniej wezmiemy dostawke dla Tatusia zeby nie musiał nas zostawia na noc :) Pokój prywatny jest wiecej płatny ale w zwiazku z tym ze mamy dodatkowe ubezpieczenie które to pokryje to zamierzam skorzystać ":)

Gratuluje wszystkim mamusia zaczetego 3 trymestru :) ja musze jeszczcze troche zaczekac :) chociaz czas w miare szybko mi leci :) z drugiej strony bardzo bym chciałą zeby juz był lipiec i zebym mogłą juz tulić swoja córeczkę :)

U nas ciąg dalszy pięknej pogody az szkoda w domu siedzieć :) niestety termin pracy mgr mnie goni wiec pozostaje mi otwarte okno balkonowe i wpadajce promienie słonca i pisanie :)

_analiza, jusella, aisa, kot_bury, Kasiulina, TheForfie, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness- ja idę na echo w środę i mam nadzieje ze poza serduchem lekarz będzie oglądał całego małego bo miesiąc temu nie zapisał się obraz 4d na płycie i mam się upomnieć o próbę nagrania na płytę przy tej "sercowej" wizycie. Ale to dwa inne doktory robią wiec pewności nie mam :(

Co do ciuszków i wózków - ja pojedyncze sztuki dokupuję narazie bo spory karton czeka na przepranie:) ale przepadłam- cuda na stronie nexta:) chociaż nie powiem hm tez ma piękne ciuszki tyle ze wiem, że jakość nie powala, a cena niemała. Kappahl ma super jakość ale znowu ceny i wzory nie urzekają mnie do końca.

A na wózek juz się nie mogę doczekać! :) znaczy gondola i reszta sobie grzecznie czeka u ciotki ale stelaż jest do odebrania podczas nadmorskiej majówki;)

Maka- odpuść sobie obiad wyszukany, zrób cokolwiek - makaron ze szpinakiem nawet w 20 minut i się połóż. Dziś coś chyba z ciśnieniem do dupy bo ja też siedzę w pracy ledwo przytomna:/

Hahah u nas tez juz prawo 100 dni do terminu ale z racji cesarki podejrzewam ze to juz zostało równe 3 miesiące ;)

jusella, Maka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kochane

długo mnie nie było

gratuluje Dziewczyny wejścia w III trymestr ale ten czas szybko leci :)

my już w nowym miejscu po przeprowadzce

jutro albo pojutrze mamy wizyte u Pani doktor z wynikami krzywej cukrowej mocz ogolny plus morfologia

zaczynam czuc ze czas ucieka nam przez palce

jeszcze tyle do zrobienia

pozdrawiam i zycze miłego dnia

jusella, _analiza, renieczka, Dalile, aisa, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja się tylko melduję i uciekam :)
    Miłego dnia :)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki.
    Pogoda masakryczna - nic mi się nie chce... Ledwo na zakupy obiadowe się zwlekłam - miałam zostać w domu ale stwierdziłam, że mniej się zmęczę jadąc na zakupy z Tatuśkiem niż dając mu listę i odbierając potem sto telefonów z głupimi pytaniami typu "jaka sałata", "jaka mąka tortowa" itd... - też tak macie?
    Dziś na obiad naleśniki z kurczakiem i warzywami z sosem jogurtowym - fajne bo syte i 5 naleśników wystarczy upiec :-D a farsz w 15 - 20 minut się robi :-D

Jakby było mało, że pogoda do bani to jeszcze kuchenka mi zaczyna strajkować - 2 palniki tylko działają i musimy kupić nową bo strach gotować. Kolejny wydatek - ale cieszę si,ę bo piekarnik jakiś czas temu "poszedł się kochać" i jak piszecie czasem o domowych ciastach to mnie poskręcać chce. Tatusiek mówi, że damy radę finansowo i mam się nie przejmować i chyba tym razem posłucham.

Miałam coś jeszcze napisać, komuś odpisać ale ja dziś nie myślę, więc proszę - wybaczcie.

Pauli11, kot_bury, Zuzulka88, Agaax, eve90 lubią tę wiadomość

‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ