Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Majeczka a nie masz jej gdzieś... w oku (tej soczewki)? bo mi się właśnie tak zdarzyło.. Że się poskladala i poszła gdzieś w pierony z drugiej strony galy
Wyciągnęłam po kilku godzinach.. A też myślałam że zgubilam.TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Maka no szukalam wczoraj cały wieczór... ale kurna nic a nic.. i nie czulam nic ani opooru ani bólu gałki.. a mysle ze by sie chyba buntowala co? Ty nic nie czulas? jak ci sie udalo samodzielnie z drugiej strony wyciagnac?
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
_analiza wrote:Aisa -na długo do PL przyjezdzacie?
Ruszamy na ślub przyjaciółki jeszcze z podstawówki no i zakupychoć myślę bez szaleństw bo wszystko po Jasiu trzymam.
Jeśli okaże się że to dziewczynka to pewnie kilka ciuszków kupiejusella, kot_bury, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
-
majeczka87 wrote:aisa to idiemy jutro razem;) dzis dieta prawie niecukrowa no nie?
Ja mam na 8.
Ciasta nie popełniłam w weekend, do słodkiego nie bardzo mnie ciągnie więc mam ułatwione zadanie z tą dietą bezcukrową na dziśmajeczka87, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
-
Aisa, a mały śpi Ci całe noce? czy się budzi? Bo u nas teraz przez miesiąc wyszło 5 zębów i jest jedna pobudka, czasem nawet dwie w nocy. Ale mała znosi dobrze ząbkowanie, bez biegunek, bez temperatury, bez większego marudzenia. Mamy teraz 12 zębów.
-
Majeczka ja po jakimś czasie zauważyłam że mi coś wystaje, nie czułam z początku nic, dopiero jak się przesunela na wierzch i troszkę było widać to czułam taki dyskomfort jakby mi coś do oka wpadło..
TheForfie, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Aisa- to się nie zdążycie nacieszyć Polską
Oby Wam dziewczyny na glukoza przeszła bezproblemowo:)
Co do tygodni - ja na początku się trzymałam twardo i liczyłam skonczone tak jak lekarze. Ale jakoś od 18 tc mam wielką chcicę bycia "do przodu" wiec mowie juz ten rozpoczęty. Zwłaszcza że mój mały jest wiecznie starszy o ponad tydzień na usg
I teraz pójdę na wizytę i co wg suwaczka mam się spodziewać 500g? Jak już 4 tyg temu było 700
Bo tak na logikę to jest w tym coś -skończone tygodnie są jakby wypełnione, ten rozwój który opisują w internetach się dokończył, a teraz zaczynamy nowy etap rozwojubo co jak będziemy na końcówce to po skończonym 40tc dalej chcecie jeszcze 6 dni mówić że jesteście w 40? Bo dla mnie to już jest 41
- oczywiście żadnej z nas nie życzę przenoszonej ciąży!
jusella, LilouK, aisa, MirelS, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Cześć dziewczyny.
U mnie dziś pochmurno i od wczoraj naszedł mnie taki niepokój, że dużo czasu mi nie zostało biorąc pod uwagę że mogę wcześniej urodzić a jeszcze tyle rzeczy mi brakuje.
Jeśli chodzi o liczenie tygodni to ja liczę podobnie jak analiza i lekarz i położna u mnie też tak liczą. Czyli skończyłam 28 a teraz mi idzie 29.
Więc za 7 tygodni będę miała ciążę donoszoną.
Ja ostatnio mogłabym cały czas jeść lody a kiedyś nie przepadałam.
Dziś na obiad gotuję spaghetti._analiza, jusella, Pauli11, stokrotka2013, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Naditta, a Wy na ile smigacie do Pl?
MirelS, śliczny brzuszek
Analiza, jak zwykle jedziemy na za krótki okres czasu. Potem wraca z nami brat męża i będzie wymiana okien na dole. Już mi się chceMirelS, kot_bury, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
-
Milcia wrote:Aisa, a mały śpi Ci całe noce? czy się budzi? Bo u nas teraz przez miesiąc wyszło 5 zębów i jest jedna pobudka, czasem nawet dwie w nocy. Ale mała znosi dobrze ząbkowanie, bez biegunek, bez temperatury, bez większego marudzenia. Mamy teraz 12 zębów.
Zębów też u nas 12. Piątek nie widać póki co. Nigdy nie było sygnałów że wychodzą.
Za to może być jakiś skok bo zaczął bardzo dużo mówić, powtarzać i kombinować po swojemu z różnymi rzeczami.Pauli11 lubi tę wiadomość
-
Niestety tylko na tydzień, bo mężu nie może na dłużej, ma dużo pracy. Ale lepsze to niż nic. My z zamiarem grillowania przede wszystkim. Prócz tego chcemy pooglądać wózki no i oczywiście lekarze... Czyli nieodłączna czesc każdej wizyty w Polsce.
Będziemy na weekend majowy, więc mam nadzieję, że pogoda dopisze.jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Ja właśnie zapisałam się na usg III trymestru - 5.05 godz 18:20
Mam nadzieję na ladniutkie zdjęcie buźki naszego Skarba
Mnie się dzisiaj jakoś słabo robi, leżę żeby gdzieś nie walnąć ale za chwilę trzeba jakiś obiad stworzyć.. Czuję się kompletnie do dupy..
No i non stop jakiś pikania w szyjce a do wizyty jeszcze 3 dni. Aż się boję.
Czas zaczyna przyspieszać, jeszcze jakieś 11 tygodni. A ja prócz paru ciuszków nie mam nic..Pauli11, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczyny:)
Witam się z Wami po udanym weekendzie:)
W piątek dostalam paczke ale taka dużą -moje Ciocie zaszalały z Ostrołęki:)
Nie ukrywam bardzo mi się miło zrobiło a córcia dostala chyba z 6 kucyków pony bo uwielbia koniki że nie wiedziała czym się bawic:)
Dodtatko i Wojtuś dostal 3 kocyki i ubranka-ale takie miłe w dotyku:)
Teraz zabieram się za czytanie Was:)
A w sobote robiliśmy u tesciow grila -pierwszego w tym roku troche było wietrznie ale jedzonko pycha było:)Maka, jusella, MirelS, aisa, kot_bury, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
-
Co do pozycji spania to mi teraz najwygodniej na lewym bądz prawym boku bo na plecach mam trudności z oddychaniem..
Dalie ostatnio pisałam z kolezanka która ma cukrzyce i tez jest na diecie i schudła 9kg a termin ma na czerwiec no i tez taka troche krągla była przed ciążą i lekarze mówia że tak się zdarza .wazne by dzidzia przybierała prawidłowo:)
Jak ja miałam echo serduszka to badał tylko serduszko i całe badanie trwało 15 min a cena 200zł..
I tak myśle czy jechac na kolejna wizyte pod koniec kwietnia skoro z serduszkiem wszystko w porzadku..sama nie wiem
Dziewczyny śliczne ubranka kujecie i wózeczki:).Ja nie długo będę musiała wyjąć swoj z kartonu i odświeżyć
Jusella to super ze Tatusiek o Ciebie i Synka dba:)
A wózek bardzo fajny ten szary:)Kasiulina, jusella, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Co do wózeczków ja mam taki (nawet udało mi się znaleźć na allegro
) )
http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-verdi-max-3w1-torba-gratisy-i6075135682.html
mój kolorek to czarno-czerwony.
Co do ciuszków szpitalnych to np. u mnie mamy nie zakładaja swoich ubranek dla maluszków bo w szpitalu ubieraja a jak już się zakładało swoje to potem pokapieli nie zawsze wracały...
W warszawie jak rodziłam na bródnie to po urodzeniu ubrali w szpitalne ciuszki córke a potem na sali ja przebrałam ale do kapieli dawałam swieze ciuszki a wczesniejsze zawsze zastawiali w tym wózeczku szpitalny.
Co szpital to inaczej i najlepiej dopytac się jak to jest z tymi ubrankami..
I małej nie zostawiałam samej w pokoju a jak przychodził mąz to wtedy szłam się myc i przebierac..tyle się słyszy o kradziezach i porwaniach ze lepiej pilnować)
Ja ostatnio kupiłam sobie torbe do szpitala i tak za miesiac po komuni chrzesniaka zaczne prac ciuszki i powoli ja pakowaćjusella, MirelS, kot_bury, TheForfie, majeczka87, Zuzulka88, aisa, eve90 lubią tę wiadomość
-
Witam
Ale kusicie od rana smakołykami słodkimi
Ja też mam duże ochote na słodyczne i naprawde trudno mi sobie w ciązy odmawiać. Chociaż mam postanowienie na ten tydzień ze slodycze tylko w weekendzobacyzmy jak mi wyjdzie
trzymajcie kciki
Wow Kasiulina ale przypływ energii widze u ciebie do pracyja narazie kompletuje
prasowac bede w czerwcu
W Belgii też można wybraź pokój prywatny i ja na taki zamierzam sie zdecydowaćI najprawdopodobniej wezmiemy dostawke dla Tatusia zeby nie musiał nas zostawia na noc
Pokój prywatny jest wiecej płatny ale w zwiazku z tym ze mamy dodatkowe ubezpieczenie które to pokryje to zamierzam skorzystać "
Gratuluje wszystkim mamusia zaczetego 3 trymestruja musze jeszczcze troche zaczekac
chociaz czas w miare szybko mi leci
z drugiej strony bardzo bym chciałą zeby juz był lipiec i zebym mogłą juz tulić swoja córeczkę
U nas ciąg dalszy pięknej pogody az szkoda w domu siedziećniestety termin pracy mgr mnie goni wiec pozostaje mi otwarte okno balkonowe i wpadajce promienie słonca i pisanie
_analiza, jusella, aisa, kot_bury, Kasiulina, TheForfie, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Agness- ja idę na echo w środę i mam nadzieje ze poza serduchem lekarz będzie oglądał całego małego bo miesiąc temu nie zapisał się obraz 4d na płycie i mam się upomnieć o próbę nagrania na płytę przy tej "sercowej" wizycie. Ale to dwa inne doktory robią wiec pewności nie mam
Co do ciuszków i wózków - ja pojedyncze sztuki dokupuję narazie bo spory karton czeka na przepranie:) ale przepadłam- cuda na stronie nexta:) chociaż nie powiem hm tez ma piękne ciuszki tyle ze wiem, że jakość nie powala, a cena niemała. Kappahl ma super jakość ale znowu ceny i wzory nie urzekają mnie do końca.
A na wózek juz się nie mogę doczekać!znaczy gondola i reszta sobie grzecznie czeka u ciotki ale stelaż jest do odebrania podczas nadmorskiej majówki;)
Maka- odpuść sobie obiad wyszukany, zrób cokolwiek - makaron ze szpinakiem nawet w 20 minut i się połóż. Dziś coś chyba z ciśnieniem do dupy bo ja też siedzę w pracy ledwo przytomna:/
Hahah u nas tez juz prawo 100 dni do terminu ale z racji cesarki podejrzewam ze to juz zostało równe 3 miesiącejusella, Maka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Czesc Kochane
długo mnie nie było
gratuluje Dziewczyny wejścia w III trymestr ale ten czas szybko leci
my już w nowym miejscu po przeprowadzce
jutro albo pojutrze mamy wizyte u Pani doktor z wynikami krzywej cukrowej mocz ogolny plus morfologia
zaczynam czuc ze czas ucieka nam przez palce
jeszcze tyle do zrobienia
pozdrawiam i zycze miłego dnia
jusella, _analiza, renieczka, Dalile, aisa, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczynki.
Pogoda masakryczna - nic mi się nie chce... Ledwo na zakupy obiadowe się zwlekłam - miałam zostać w domu ale stwierdziłam, że mniej się zmęczę jadąc na zakupy z Tatuśkiem niż dając mu listę i odbierając potem sto telefonów z głupimi pytaniami typu "jaka sałata", "jaka mąka tortowa" itd... - też tak macie?
Dziś na obiad naleśniki z kurczakiem i warzywami z sosem jogurtowym - fajne bo syte i 5 naleśników wystarczy upieca farsz w 15 - 20 minut się robi
Jakby było mało, że pogoda do bani to jeszcze kuchenka mi zaczyna strajkować - 2 palniki tylko działają i musimy kupić nową bo strach gotować. Kolejny wydatek - ale cieszę si,ę bo piekarnik jakiś czas temu "poszedł się kochać" i jak piszecie czasem o domowych ciastach to mnie poskręcać chce. Tatusiek mówi, że damy radę finansowo i mam się nie przejmować i chyba tym razem posłucham.
Miałam coś jeszcze napisać, komuś odpisać ale ja dziś nie myślę, więc proszę - wybaczcie.Pauli11, kot_bury, Zuzulka88, Agaax, eve90 lubią tę wiadomość