WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny ... ta moja mala to już daje czadu po całości :) Tak się wypina w brzuchu ze szok :P
    Aż mnie czasami boli :P też tak macie ?

nowatorka, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chcialabym,zeby nie w swoich ciuszkach lezala..
    Mala ma tak,ze jeden dzien aktywna a drugiego leniuchuje :)

ania181111, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    No właśnie ...Ale ja bym jednak wolała żeby mojego bejbuska ubrali w rzeczy które ja przywiozlam :)

Tylko potem często jest tak, że te ciuszka gdzieś "nagle zaginą" i ich już nie odzyskasz. Więc jeśli jest możliwość, że szpital ubiera w szpitalu to polecam. A te ciuszki wcale nie są takie złe.

ania181111, Agness27, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im nie zawsze procedury chyba pozwalają na przywożone rzeczy - a jak nie wiem, jakieś bakterie na nich są i potem będzie, że szpital zaraził?
    Tak to rozkminiam.

ania181111, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem ... właśnie różnie ludzie mówią ... jedni ze lepiej tak drudzy ze tak :)jeszcze się nie orientowalam jak jest u mnie w szpitalu

TheForfie lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu np. powiedzieli, że mam wziąć tylko kilka pampersów, chociaż i tak się nie przydały, bo w szpitalu wszystko było. A ciuszki kazali wziąć tylko na wyjście i to jeszcze mężowi kazali wziąć w dniu wypisu, bo naprawdę nie ma potem tego wszystkiego gdzie trzymać. Ja rodziłam w grudniu, to nawet moje ciuchy, w których przyjechałam i kurtkę dali mężowi do domu, bo nie było gdzie tego schować. Szafka malutka, a pod łóżkiem tylko pudło zamykane na torbę z rzeczami.

ania181111, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ... mojej koleżance jak rodziła ukradli w szpitalu jakieś rzeczy :/ ja nie wiem jak to możliwe ale powiedziała że normalnie ja ktoś okradł z ciuszkow i kocyka ! Masakraaaa

• Asit Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Asit, musisz się więcej udzielać, bo tęsknimy :)
    Oj chcialabym ale i czas mi na to nie pozwala :( tyle co czasem wejde z rana to moge popisac po poludniu juz nie mam jak a wieczorem jak pomysle o tym nadrabianiu was echhhh.......
    Ale postaram sie czesciej zagladac :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Asit Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    my teraz zaczniemy chyba od maja płacić ratę :) też właśnie gonilam mojego żeby załatwił wszystko przed moim porodem bo później to wiadomo jak to jest :/
    Asit to wpadamy do Ciebie na serniczka:D
    zapraszam u mnie piekna pogoda mozna zlapac troszke witaminki D plus ladna opalenizne na buzce :)

aisa, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach te polskie szpitale... ludzie tez iemozliwi jak mozna dziecku cos ukrac , szok.... u mnie tez ciuszkow sie nie bierze jedynie te na wyjscie ale ja pewnie i tak wezme bo to jednak jak swoje to swoje ale u mnie to nie ma sytuacji zeby cos zginelo , pozatym ja sie decyduje tym razem na pokoj osobny, jest u nas platny ale nie kosztuje majatek , za to moze przychodzic kto chce i byc ile chce a dla meza nawet jest lozko jak y chcial zostac na noc. U mnie juz 2 dzieciaczkow i chce zeby tez przyszli wiec bedzie wieksza swoboda i konfrt jak bede sama w pokoju.

_analiza, aisa, jusella, LilouK, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Asit Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tego sernika dziewczyny to on taki oszukany no bo w NOrwegii to kupienie sera na sernik graniczy z cudem heheh wiec robie sernik bez sera ale nie ma prawie roznicy w smaku i powiedziala bym nawet ze jest niebo lepszy niz z sera , wrzucam linka jak by ktorac miala ochote zrobic, Naprawde polecam
    http://martexsweetdreams.blox.pl/2013/06/Sernik-bez-sera.html

Pauli11, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Za 2 tyg będę już w Polsce :D

Piękna pogoda się zapowiada :) U nas reorganizacja dnia. Młody rezygnuje z drzemek dziennych więc trochę z tym zamieszania. Za to wcześniej chodzi spać, ale wieczorem już mi się nic nie chce.

W Se w szpitalu wszystko jest. Pierworódka ma zawsze oddzielny pokój, mąż może być cały czas w nocy tez. Wieloródka 2osobowy, chyba że mało rodzących to tez osobny dostaje.

Ja sernik robie z sera greckiego albo tureckiego. Pudełka po 1kg.

_analiza, jusella, Asit, LilouK, MirelS, eve90, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro glukoza mnie czeka. Poprzednim razem było ok, mam nadzieję że i tym tak będzie :)

W związku z wyjazdem zamawiam powoli rzeczy na allegro i aptece gemini. Wszystko i tak neutralne bo nie znamy płci ;)

Asit, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja poweekendowo. Jakoś tak mi zawsze przelecą te weekendy, że nie ma czasu zajrzeć i nadrobić. Więc poniedziałek w pracy pod znakiem belly:)

U nas 26 tc zaczyna się całkiem fajnie - wczoraj kumpel dowiózł nam komodę z ikei (wolałabym sama jechać, bo przy okazji coś bym jeszcze szarpnęła, ale... co się odwlecze to nie uciecze :P) i dziś muszę zmusić Mojego do złożenia :)

Poza tym nareszcie unicestwiłam wielką górę prania czekającego na wyprasowanie - BRAWO JA! :) Teraz mam nadzieje ze będzie szło na bieżąco bo już nie mogłam patrzeć na tą stertę rozpaczy :D

W domu mogę robić wszystko ale prasowanie mnie odstrasza :)

Co do szpitali- u nas trzeba wszystko swoje i w sumie to mi pasuje taki układ, szkoda tylko że po cesarce dokarmiają - "ichnim" mlekiem. Ciekawa jestem czy mogę im podać swoje kupione i wybrane...?

Dziś popołudniu może podjadę spytać o szkołę rodzenia bo u nas zajęcia co tydzień w pon 17-19. Może tam się czegoś dowiem;)

A w środę na echo serduszka jadymy;)

Aisa -na długo do PL przyjezdzacie? :)

jusella, LilouK, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa to idiemy jutro razem;) dzis dieta prawie niecukrowa no nie?;)

wczoraj wstalam do zdjecia soczewek przed spaniem i sie okazalo ze jednej nie mam i nie moge jej znalesc..... mysle huk trudno.. dzis zalozylam nowa i zle widze dziewczyny...mam caly obraz rozmazany... nawet nie moge was przeczytac za bardzo.

aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my!

Suwaczek zaiwania, że hej! 13 pełnych tygodni do terminu <3

Szczerze, to nie ogarniam liczenia tych tygodni, czy to 27 czy zaczęty 28 tydzień i jak się to odnosi do szczegółowych informacji np. na portalach o ciąży, bo co jeden to inaczej podaje.
    Jestem paskudny nerwus, chcąc przyspieszyć czas, zawsze czytam info na tydzień do przodu :-P

III trymestr już oficjalnie rozpoczęty. Oj oj oj, jak to dumnie brzmi :-D

Jeszcze nie wiem, co mam brać do szpitala, ale chyba jak najmniej, bo w UK wszystko dają łącznie z koszulami, ręcznikami itd.

Chwila... właśnie do mnie dotarło...Jejuuuuu! Tylko 13 tygodni, chyba zaczyna mnie panika organizacyjna ogarniać powoli...

Ps. Super, że wątek wraca do życia, bo stęskniłam się przez weekend za Wami kobitki, takie pustkowie było ;-)

Naditta, stała się po prostu tragedia z tymi samymi śpiochami z nexta, nie wiem czy Ci wybaczę haha ;-) Swoją drogą, w Asdzie mają całkiem przyjemne ciuszki, kupiłam 2x 7-paki bodziaków z krótkim rękawkiem za 7funciaków każdy. Wychodzi 1funt za bodziaka, taniej niz Primani!!! Bawełna, mięciutkie, wydają się ok, wzięłam rozmiar 0-3m. Do tego mają 4-paki niby muslin squares za 3,5 funciaka. Ale na moje oko to są chyba zwykłe tetry, opinie mają dobre więc za taka kasę nawet wyprać kilka razy i wywalić to się opłaca. Wzięłam 3 paczki.
    Jak chcesz, to wstawię Ci fotkę :-)

Pięknego poniedziałku wszystkim <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 10:22

Maka, Kasiulina, Naditta, _analiza, aisa, Pauli11, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Witamy się i my!

Suwaczek zaiwania, że hej! 13 pełnych tygodni do terminu <3

Szczerze, to nie ogarniam liczenia tych tygodni, czy to 27 czy zaczęty 28 tydzień i jak się to odnosi do szczegółowych informacji np. na portalach o ciąży, bo co jeden to inaczej podaje.
    Jestem paskudny nerwus, chcąc przyspieszyć czas, zawsze czytam info na tydzień do przodu :-P

III trymestr już oficjalnie rozpoczęty. Oj oj oj, jak to dumnie brzmi :-D

Jeszcze nie wiem, co mam brać do szpitala, ale chyba jak najmniej, bo w UK wszystko dają łącznie z koszulami, ręcznikami itd.

Chwila... właśnie do mnie dotarło...Jejuuuuu! Tylko 13 tygodni, chyba zaczyna mnie panika organizacyjna ogarniać powoli...

Ps. Super, że wątek wraca do życia, bo stęskniłam się przez weekend za Wami kobitki, takie pustkowie było ;-)

Naditta, stała się po prostu tragedia z tymi samymi śpiochami z nexta, nie wiem czy Ci wybaczę haha ;-) Swoją drogą, w Asdzie mają całkiem przyjemne ciuszki, kupiłam 2x 7-paki bodziaków z krótkim rękawkiem za 7funciaków każdy. Wychodzi 1funt za bodziaka, taniej niz Primani!!! Bawełna, mięciutkie, wydają się ok, wzięłam rozmiar 0-3m. Do tego mają 4-paki niby muslin squares za 3,5 funciaka. Ale na moje oko to są chyba zwykłe tetry, opinie mają dobre więc za taka kasę nawet wyprać kilka razy i wywalić to się opłaca. Wzięłam 3 paczki.
    Jak chcesz, to wstawię Ci fotkę :-)

Pięknego poniedziałku wszystkim <3

u mnie tez dzis oficjalnie 3 trymestr sie zaczal;) ja patrze jak lekarze na skonczony tydzien w sensie 26 i 6 to dla mnie nadal 26 tydzien;)

LilouK, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK, pewnie, że chcę. Dawaj fotkę :). Chociaż powiem Ci, że ja na Asde mam jakieś uczulenie, byłam tam tylko raz i jakoś mi nie podszedł ten sklep. Ale jak tak kusisz, to może zaglądne kiedyś przy okazji!

A z tymi tygodniami ciąży, to żeby to zrozumieć to ja sobie musiałam zacząć od początku. I jakoś wtedy dotarło o co chodzi. A od początku mam na myśli od pierwszych dni :p. No i wychodzi na to, że liczenie ten tydzień do przodu jest poprawne. Lekarze różnie liczą, a tutaj polozne zawsze liczą ten tydzień jaki jest, czyli ja jestem teraz w 25, nie w 26. Aj, ciężkie to do ogarnięcia :D

Ja też będę w Polsce za troszkę ponad 2 tygodnie! Ale się nie mogę doczekać!

Miłego poranka mamuśki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 10:33

majeczka87, Kasiulina, jusella, LilouK, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wole myslec, ze jestem tydzien do przodu :D

LilouK, _analiza, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) tłoczno dzisiaj tu i dobrze :) a to ja rozpoczynająca 7 miesiąc:
    IMG201604_ssxqhsa.jpg

IMG201604_ssxqhar.jpg

Jak ten czas goni, do donoszonej ciąży belly podaje mi 10 tyg :O Dziewczyny ani się obejrzymy i będziemy tulić dzidzie :)

majeczka87, jusella, LilouK, _analiza, Gagaga, aisa, Kasiulina, nowatorka, Pauli11, Agness27, renieczka, panna truskawka, eve90, kot_bury, TheForfie, Zuzulka88, mamuśka1 lubią tę wiadomość

‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ