X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupilyscie już wkladki laktacyjne? Ja zamierzam i nie wiem .... ponoć lepsze są te które się pierze ;) tzn wielokrotnego użytku :)
    Tylko nie mogę ich kupić nigdzie :/

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Mój to tylko się tulać by chciał. Zero libido. Też myślę, że mu ruszająca się Zosia przeszkadza :) Mówi, że po prostu nie, ale po porodzie, to mi pokaże!

I tak nie bardzo mogę ze względu na łożysko.

Ja nie mam zakazu :P tylko na początku miałam :)

Ja to nie wiem mogła bym cały czas siedzieć z moim w łóżku tylko on nie chce za bardzo a jak mam taaaakaaaa ochotę :P na Bunga Bunga ;)

Agness27, Maka, Zuzulka88, jusella, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Dziewczyny kupilyscie już wkladki laktacyjne? Ja zamierzam i nie wiem .... ponoć lepsze są te które się pierze ;) tzn wielokrotnego użytku :)
    Tylko nie mogę ich kupić nigdzie :/

Też muszę, bo nie znasz dnia ani godziny :)

ania181111 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Też muszę, bo nie znasz dnia ani godziny :)
    No właśnie ...
    byłam w rossmanie Ale nie ma tych wkładek wielokrotnego użytku :/
    Może w aptece ?
    Nie wiem

eve90 lubi tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jest znowu na odwrót. Ja mam martwicę, nic mnie nie rusza, zero ochoty na cokolwiek. Poza tym po, odczuwam lekki dyskomfort i boję się trochę z tego powodu, że tutaj nikt nie zagląda mi od spodu... O, jak mi się rymło ;-)

A mój B chyba też się boi, że małego uszkodzi. Może się wstydzi hahaha ;-)
    Nawet mówi mi, że mam nie dotykać własnego brzucha, bo małemu głowę uszkodzę i będzie głupi. Odpowiadam mu, że pewnie ma racje, bo mam dowód na to,że jego matka za dużo się po brzuchu głaskała jak była z nim w ciąży :-D

kama005, Zuzulka88, Agness27, jusella, renieczka, MirelS, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jednorazowe i czekają na swój moment.

Ja się bałam na początku potem było trochę <3 a teraz mój M się boi.

Powiedział mi że mnie dorwie po porodzie i sobie zrekompensujemy!

Zuzulka88, jusella, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Loooo to jak urodzisz i dojdziesz do siebie to jak się dopadniecie do siebie to sąsiedzi się nasluchaja haha :)

Śmieje się, że nie będę pamiętać jak to się robi :)

Zuzulka88, ania181111, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:

Co do prezentów komunijnych... ahhh, gdzie te czasy, kiedy złoty łańcuszek, medalik ze świętym, albo zegarek to było coś :-( Smutnych czasów doczekałyśmy powiem Wam, nic tylko kasa, szpan i targowanie się, kto dostał więcej. Tylko dzieci szkoda w tym wszystkim...

tylko te lancuszki to potem tylko lezaly w pudelku.. wlasnie moj ma pelno zlotych rzeczy prezentow i nie wie co z tym zrobic bo szkoda sprzedac ale tez nie bedzie tego nosil i tak lezy...

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie ja wlasnie w trakcie robienia obiadku :) dzis zabardzo nie mam czasu posiedziec z wami ale znalazlam w necie swietny produkt i chetnie sie z wami podziele. otorz na moja lite zakupow dopisalam ekspres do mleka ale z opisu jak dla mnie genialny mam zamiar kupic jak bede przechodzic na mm ale jak to w praktyce wyjdzie obawiam sie ze moge nie wytrzymac i z prezentowac sobie wczesniej hehehe
    Przy poprzednim dziecu mialam cos podobnego ale z beaba z ktorego rowniez zadowolona bylam bardzo nam ulatwil nocne robienie mleczka a zwlasza tacie ktory nie mial problemu z obsluga :) no i co wazne czas przygotowania 30 sekund w odpowiedniej temperaturze. Ten co podeslalalm linka jest troszke bardziej nowoczesny i co mnie skusilo to to ze ma dodatkowo pojemnik na wsypanie mleka . zreszta same zobaczcie i milego dnia wam zyccze :)
    http://www.babybrezza.com/product/formula-pro/

Zuzulka88, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Maka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ale jaja! Haha umialas chociaż powieke zamknąć bo tyle silikonu w oczach... :-P

Jeżeli chodzi o zbliżenia - ostatni raz był bodajże we wrześniu. Oby dwoje się zablokowalismy jakoś. Ale też już mężu zapowiada "czekaj jak dojdziesz do siebie po cc".. Zobaczymy :-P
    Zresztą od wczoraj mam ochotę go zabić.. Wkur*** mnie nawet jak je.. Macie tak może?

Ja gotuje obiad. Pogoda.. Jakieś słoneczko tam przebija ale szału nie ma, głoszą burze.

Prezenty komunijne. My mamy w maju 2 komunie i chłopiec dostaje telefon a dziewczynka (Chrzesnica męża) dostanie laptop. I fakt teraz nie wiadomo co tym dzieciom kupić. Nie podoba mi się to. Kiedyś było dużo lepiej. Ale każdy chce temu dziecku sprawić radość. Pieniędzy nie dajemy bo za dobrze znamy rodziców..

Zuzulka88, majeczka87, jusella, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wczoraj wylapalam wreszcie slynna czkawke, nawet moj mogl poczuc :)

co do zblizen to jestem jak dziewica juz, od kilku m-cy nic, mielismy zakazane od lekarza i jakos teraz bym sie bala nawet jakby dal ok. a ochote to mam niestety ....

Zuzulka88, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja już po obiadku, leżę brzuchem do góry :D
    Z zakupów dla małego to mam tylko ciuszki, przystawkę do łóżka i dwa proszki, bo w promocji były :P W maju planuję zrobić większe zakupy i rozejrzeć się za wózkiem :)
    Jeśli chodzi o zbliżenia to u nas też ich brak. M tylko przytula i rozmawia z małym, a i ja zbytnio jakoś nie mam na nic ochoty. Jakoś trzeba przetrwać :)

majeczka87, jusella, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się! od dzis jeszcze 100 dni!
    Wczoraj bylam na wizycie wszystko w jak najlepszym porzadku :) mała waży ok. 730g, to nie mało na 26tydz. ile wasze ażyły w tym tygodniu? Pani gin. mowiła że ma odpowiednia wage jak na ten tydzien, wic sie nie martwie ;) W dodatku nie mogla jej zbadac! Tak kopała, gdzie mi usg nie jezdzila tam ja odpychała :) ale wczoraj to odkad jechalismy do lekarza i do czasu az nie poszlam spac kopala tak mocno, ponad 5 godzin non stop! Strasznie szaleje ;) Ułożona jest główkę w dół i brzuchem do moich pleców ;) wczoraj jak siedziałam to czułam ją normalnie pod żebrami! Dziwię się że mi nie dała żadnego zdjęcia, żadnych pomiarów, zawsze dostawałam ;/
    Dziś u mnie słoneczko i zamierzam wybrać się na spacer :) pokój już pomalowany, kolor Dulux klsyczny szary, pani mówiła że wyjdzie ciemniejszy niż na tym zdjęciu na puszcze, a wyszedł jaśiejszy i w dodatku taki niebieski! Masakra :( no ale trudno, musi juz taki zostac.. Szafę dopiero jutro będziemy składać bo mój wraca dopiero o 20 dzisiaj :(
    Łóżeczko zamówione, czekamy na kuriera. Kupiliśmy tez zestaw buteleczek z avent wczoraj dostałam sms ze wysłane, wiec myslalam ze dzisiaj dojdzie, a tutaj cisza..
    Już się nie mogę doczekać aż wrócimy do naszego pokoju i wszystko powoli bd urzedzac bo teraz nie wiadomo gdzie co lezy..
    Słonecznego dnia wszystkim życzę! :)

Agness27, Pauli11, jusella, nowatorka, aisa, _analiza, figaa, Zuzulka88, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Martynka870 ja miałam taki okres, że miałam takie jednorazowe biegunki nawet kilka dni i do tego problemy z żołądkiem, teraz trochę się to uspokoiło ale raz na jakiś czas powraca. Mój ginekolog mówił, że zdarza się tak.

ania181111 ja od niedzieli zmagam się z bólem gardła, katarem i kaszlem. Niestety zaczęłam już brać leki, bo domowe sposoby nie pomagały. To już moje 3 przeziębienie w tej ciąży:(

Ja zaopatrzyłam się już w wkładki laktacyjne Johnson's Baby. Używałam ich podczas karmienia piersią pierwszego dziecka i były najlepsze spośród wszystkich które testowałam. W pierwszej ciąży pojawiła mi się siara bardzo wcześnie bo przed 30 tygodniem, ale było bardzo skąpa, głównie wieczorami, teraz jak narazie nic:)

The Forfie mój synek ważył w 25 tygodniu 990 g i lekarz wspomniał, że trochę więcej niż wypada na ten tydzień. Pierwszy synek był dużo drobniejszy i zawsze mieścił się w tych dolnych granicach.

jusella, Zuzulka88, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wkladki laktacyjne przyjaciółka zbiera bo chodzi na targi maluszków bo co chwile maja w wawie.Zatem za miesiąc je odbiorę to się pochwale:).
    Buteleczki tez mi taniej zalatwila bo pracuje w świecie dziecka i daje znac o promocjach:)
    Będę muec nuka buteleczki:)
    No i biustonosze ma mi oddać jak będą dobre bo jej bliźniaki pija juz modyfikowane mleczko.
    A dzis zajrzalam na maila a tam informacja ze mogę sobie wybrac olejek w rosman i z karta rissne dostane go za 0,01 gr!!! :)))

TheForfie, majeczka87, jusella, renieczka, Zuzulka88, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Mi wkladki laktacyjne przyjaciółka zbiera bo chodzi na targi maluszków bo co chwile maja w wawie.Zatem za miesiąc je odbiorę to się pochwale:).
    Buteleczki tez mi taniej zalatwila bo pracuje w świecie dziecka i daje znac o promocjach:)
    Będę muec nuka buteleczki:)
    No i biustonosze ma mi oddać jak będą dobre bo jej bliźniaki pija juz modyfikowane mleczko.
    A dzis zajrzalam na maila a tam informacja ze mogę sobie wybrac olejek w rosman i z karta rissne dostane go za 0,01 gr!!! :)))

Mi też przyszła taka informacja :) więc jak się zbiore to się przejdę i kupię :)

majeczka87, jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja niewiem co Wy tacy strachliwi ;) u nas osttnio czestotliwosc to z dwa razy w tyg ale bardziej ze zmeczenia malzonka niz ze strachu o co kolwiek;) jesli chodzi o mnie to ja bym mogla codziennie;) mezu tez nie czuje jakiegos strachu czy dyskomfortu.

MaKA HEHE moze bylo jak u Ciebie ze sie wywyinela i po nocy wrocila a ja juz nie sprawdzilam dokladnie tylko nalozylam kolejna hehe silikonu jak to mowia nigdy dosc a na oczy siada hehehe

Zuzulka my tez na maj wozek ale to juz ostatecznie bo lepiej miec to z glowy;) powybieralam juz ubranka na pierwsze 6 mies i ja kupie proszki to zaczynam pranie;)

jusella, Maka, Agness27, Zuzulka88, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w 25+1 wazyla 920 chyba bedzie duza :o Ja testowalam praktycznie wszystkie wkladki laktacyjne i mi podpasowaly te z aventu. Dziwna sprawa ze przy pierwszym dziecku lecialo ze mnie ciurkiem przy drugim prawie nie musialam uzywac tych wkladek ciekawe jak bedzie teraz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 15:23

jusella, Agness27, TheForfie, Zuzulka88, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

klz9df9hph2l42tn.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona2012 podzielam zdanie na temat wkładek. Ja też te używałam i były dla mnie najlepsze. Nie przeciekają, jak w innych się zdarzało. I dobrze są dopasowane. Już nawet mam w domu dwa kartoniki.

ona2012, jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Jeśli u nas chodzi o przytualnia to podobnie jak u majeczki bez strachu :) śerdnio 3-4 razy w tygodniu :) jak nie ma przeciwskazan to korzystamy :)

Jesli chodzi o wkładki laktacyjne to jeszcze nic nie wybrałam i nie mam zdania :) ale pewnie skorzystam z waszych cennych rad.

Tak zaraziłyście tym Nextem ze wczoraj do polnocy tworzyłam swoaj mozolna liste zakupów poczym niechcacy wsztstko mi sie skasowało z koszyka i musze zrobic zakupy od nowa :) na szczescie wiem juz co chce wiec tylko zamówic :)
    Zdziwiło mnie tylko ze ceny na polskiej stronie Nexta sa sporo wyższe niz na belgijskim odpowiedniku. Np 3 pajace na stronie polskiej to 95 zł a juz na belgijskiej 19 euro, to jakies 10-12 zł róznicy. A sprawdziłam bo akurat tesciowa tez zaraziłam Nextem :) i juz mnie wypytuje co ja zamówiłam zebysmy nie zdublowały zamówienia :)

jusella, majeczka87, Zuzulka88, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ