Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dalile wrote:Mój to tylko się tulać by chciał. Zero libido. Też myślę, że mu ruszająca się Zosia przeszkadza
Mówi, że po prostu nie, ale po porodzie, to mi pokaże!
I tak nie bardzo mogę ze względu na łożysko.
Ja nie mam zakazutylko na początku miałam
Ja to nie wiem mogła bym cały czas siedzieć z moim w łóżku tylko on nie chce za bardzo a jak mam taaaakaaaa ochotęna Bunga Bunga
Agness27, Maka, Zuzulka88, jusella, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
ania181111 wrote:Dziewczyny kupilyscie już wkladki laktacyjne? Ja zamierzam i nie wiem .... ponoć lepsze są te które się pierze
tzn wielokrotnego użytku
Tylko nie mogę ich kupić nigdzie
Też muszę, bo nie znasz dnia ani godzinyania181111 lubi tę wiadomość
-
A u mnie jest znowu na odwrót. Ja mam martwicę, nic mnie nie rusza, zero ochoty na cokolwiek. Poza tym po, odczuwam lekki dyskomfort i boję się trochę z tego powodu, że tutaj nikt nie zagląda mi od spodu... O, jak mi się rymło
A mój B chyba też się boi, że małego uszkodzi. Może się wstydzi hahaha
Nawet mówi mi, że mam nie dotykać własnego brzucha, bo małemu głowę uszkodzę i będzie głupi. Odpowiadam mu, że pewnie ma racje, bo mam dowód na to,że jego matka za dużo się po brzuchu głaskała jak była z nim w ciążykama005, Zuzulka88, Agness27, jusella, renieczka, MirelS, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Ja mam jednorazowe i czekają na swój moment.
Ja się bałam na początku potem było trochęa teraz mój M się boi.
Powiedział mi że mnie dorwie po porodzie i sobie zrekompensujemy!Zuzulka88, jusella, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość
-
LilouK wrote:
Co do prezentów komunijnych... ahhh, gdzie te czasy, kiedy złoty łańcuszek, medalik ze świętym, albo zegarek to było cośSmutnych czasów doczekałyśmy powiem Wam, nic tylko kasa, szpan i targowanie się, kto dostał więcej. Tylko dzieci szkoda w tym wszystkim...
tylko te lancuszki to potem tylko lezaly w pudelku.. wlasnie moj ma pelno zlotych rzeczy prezentow i nie wie co z tym zrobic bo szkoda sprzedac ale tez nie bedzie tego nosil i tak lezy...
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie ja wlasnie w trakcie robienia obiadku
dzis zabardzo nie mam czasu posiedziec z wami ale znalazlam w necie swietny produkt i chetnie sie z wami podziele. otorz na moja lite zakupow dopisalam ekspres do mleka ale z opisu jak dla mnie genialny mam zamiar kupic jak bede przechodzic na mm ale jak to w praktyce wyjdzie obawiam sie ze moge nie wytrzymac i z prezentowac sobie wczesniej hehehe
Przy poprzednim dziecu mialam cos podobnego ale z beaba z ktorego rowniez zadowolona bylam bardzo nam ulatwil nocne robienie mleczka a zwlasza tacie ktory nie mial problemu z obslugano i co wazne czas przygotowania 30 sekund w odpowiedniej temperaturze. Ten co podeslalalm linka jest troszke bardziej nowoczesny i co mnie skusilo to to ze ma dodatkowo pojemnik na wsypanie mleka . zreszta same zobaczcie i milego dnia wam zyccze
http://www.babybrezza.com/product/formula-pro/Zuzulka88, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Majeczka ale jaja! Haha umialas chociaż powieke zamknąć bo tyle silikonu w oczach...
Jeżeli chodzi o zbliżenia - ostatni raz był bodajże we wrześniu. Oby dwoje się zablokowalismy jakoś. Ale też już mężu zapowiada "czekaj jak dojdziesz do siebie po cc".. Zobaczymy
Zresztą od wczoraj mam ochotę go zabić.. Wkur*** mnie nawet jak je.. Macie tak może?
Ja gotuje obiad. Pogoda.. Jakieś słoneczko tam przebija ale szału nie ma, głoszą burze.
Prezenty komunijne. My mamy w maju 2 komunie i chłopiec dostaje telefon a dziewczynka (Chrzesnica męża) dostanie laptop. I fakt teraz nie wiadomo co tym dzieciom kupić. Nie podoba mi się to. Kiedyś było dużo lepiej. Ale każdy chce temu dziecku sprawić radość. Pieniędzy nie dajemy bo za dobrze znamy rodziców..
Zuzulka88, majeczka87, jusella, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość
-
a ja wczoraj wylapalam wreszcie slynna czkawke, nawet moj mogl poczuc
co do zblizen to jestem jak dziewica juz, od kilku m-cy nic, mielismy zakazane od lekarza i jakos teraz bym sie bala nawet jakby dal ok. a ochote to mam niestety ....
Zuzulka88, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Hej
Ja już po obiadku, leżę brzuchem do góry
Z zakupów dla małego to mam tylko ciuszki, przystawkę do łóżka i dwa proszki, bo w promocji byłyW maju planuję zrobić większe zakupy i rozejrzeć się za wózkiem
Jeśli chodzi o zbliżenia to u nas też ich brak. M tylko przytula i rozmawia z małym, a i ja zbytnio jakoś nie mam na nic ochoty. Jakoś trzeba przetrwaćmajeczka87, jusella, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Witam się! od dzis jeszcze 100 dni!
Wczoraj bylam na wizycie wszystko w jak najlepszym porzadkumała waży ok. 730g, to nie mało na 26tydz. ile wasze ażyły w tym tygodniu? Pani gin. mowiła że ma odpowiednia wage jak na ten tydzien, wic sie nie martwie
W dodatku nie mogla jej zbadac! Tak kopała, gdzie mi usg nie jezdzila tam ja odpychała
ale wczoraj to odkad jechalismy do lekarza i do czasu az nie poszlam spac kopala tak mocno, ponad 5 godzin non stop! Strasznie szaleje
Ułożona jest główkę w dół i brzuchem do moich pleców
wczoraj jak siedziałam to czułam ją normalnie pod żebrami! Dziwię się że mi nie dała żadnego zdjęcia, żadnych pomiarów, zawsze dostawałam ;/
Dziś u mnie słoneczko i zamierzam wybrać się na spacerpokój już pomalowany, kolor Dulux klsyczny szary, pani mówiła że wyjdzie ciemniejszy niż na tym zdjęciu na puszcze, a wyszedł jaśiejszy i w dodatku taki niebieski! Masakra
no ale trudno, musi juz taki zostac.. Szafę dopiero jutro będziemy składać bo mój wraca dopiero o 20 dzisiaj
Łóżeczko zamówione, czekamy na kuriera. Kupiliśmy tez zestaw buteleczek z avent wczoraj dostałam sms ze wysłane, wiec myslalam ze dzisiaj dojdzie, a tutaj cisza..
Już się nie mogę doczekać aż wrócimy do naszego pokoju i wszystko powoli bd urzedzac bo teraz nie wiadomo gdzie co lezy..
Słonecznego dnia wszystkim życzę!Agness27, Pauli11, jusella, nowatorka, aisa, _analiza, figaa, Zuzulka88, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny:)
Martynka870 ja miałam taki okres, że miałam takie jednorazowe biegunki nawet kilka dni i do tego problemy z żołądkiem, teraz trochę się to uspokoiło ale raz na jakiś czas powraca. Mój ginekolog mówił, że zdarza się tak.
ania181111 ja od niedzieli zmagam się z bólem gardła, katarem i kaszlem. Niestety zaczęłam już brać leki, bo domowe sposoby nie pomagały. To już moje 3 przeziębienie w tej ciąży:(
Ja zaopatrzyłam się już w wkładki laktacyjne Johnson's Baby. Używałam ich podczas karmienia piersią pierwszego dziecka i były najlepsze spośród wszystkich które testowałam. W pierwszej ciąży pojawiła mi się siara bardzo wcześnie bo przed 30 tygodniem, ale było bardzo skąpa, głównie wieczorami, teraz jak narazie nic:)
The Forfie mój synek ważył w 25 tygodniu 990 g i lekarz wspomniał, że trochę więcej niż wypada na ten tydzień. Pierwszy synek był dużo drobniejszy i zawsze mieścił się w tych dolnych granicach.jusella, Zuzulka88, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Mi wkladki laktacyjne przyjaciółka zbiera bo chodzi na targi maluszków bo co chwile maja w wawie.Zatem za miesiąc je odbiorę to się pochwale:).
Buteleczki tez mi taniej zalatwila bo pracuje w świecie dziecka i daje znac o promocjach:)
Będę muec nuka buteleczki:)
No i biustonosze ma mi oddać jak będą dobre bo jej bliźniaki pija juz modyfikowane mleczko.
A dzis zajrzalam na maila a tam informacja ze mogę sobie wybrac olejek w rosman i z karta rissne dostane go za 0,01 gr!!!))
TheForfie, majeczka87, jusella, renieczka, Zuzulka88, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Agness27 wrote:Mi wkladki laktacyjne przyjaciółka zbiera bo chodzi na targi maluszków bo co chwile maja w wawie.Zatem za miesiąc je odbiorę to się pochwale:).
Buteleczki tez mi taniej zalatwila bo pracuje w świecie dziecka i daje znac o promocjach:)
Będę muec nuka buteleczki:)
No i biustonosze ma mi oddać jak będą dobre bo jej bliźniaki pija juz modyfikowane mleczko.
A dzis zajrzalam na maila a tam informacja ze mogę sobie wybrac olejek w rosman i z karta rissne dostane go za 0,01 gr!!!))
Mi też przyszła taka informacjawięc jak się zbiore to się przejdę i kupię
majeczka87, jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
a ja niewiem co Wy tacy strachliwi
u nas osttnio czestotliwosc to z dwa razy w tyg ale bardziej ze zmeczenia malzonka niz ze strachu o co kolwiek;) jesli chodzi o mnie to ja bym mogla codziennie;) mezu tez nie czuje jakiegos strachu czy dyskomfortu.
MaKA HEHE moze bylo jak u Ciebie ze sie wywyinela i po nocy wrocila a ja juz nie sprawdzilam dokladnie tylko nalozylam kolejna hehe silikonu jak to mowia nigdy dosc a na oczy siada hehehe
Zuzulka my tez na maj wozek ale to juz ostatecznie bo lepiej miec to z glowy;) powybieralam juz ubranka na pierwsze 6 mies i ja kupie proszki to zaczynam pranie;)jusella, Maka, Agness27, Zuzulka88, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Moja w 25+1 wazyla 920 chyba bedzie duza :o Ja testowalam praktycznie wszystkie wkladki laktacyjne i mi podpasowaly te z aventu. Dziwna sprawa ze przy pierwszym dziecku lecialo ze mnie ciurkiem przy drugim prawie nie musialam uzywac tych wkladek ciekawe jak bedzie teraz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 15:23
jusella, Agness27, TheForfie, Zuzulka88, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Ona2012 podzielam zdanie na temat wkładek. Ja też te używałam i były dla mnie najlepsze. Nie przeciekają, jak w innych się zdarzało. I dobrze są dopasowane. Już nawet mam w domu dwa kartoniki.
ona2012, jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Jeśli u nas chodzi o przytualnia to podobnie jak u majeczki bez strachuśerdnio 3-4 razy w tygodniu
jak nie ma przeciwskazan to korzystamy
Jesli chodzi o wkładki laktacyjne to jeszcze nic nie wybrałam i nie mam zdaniaale pewnie skorzystam z waszych cennych rad.
Tak zaraziłyście tym Nextem ze wczoraj do polnocy tworzyłam swoaj mozolna liste zakupów poczym niechcacy wsztstko mi sie skasowało z koszyka i musze zrobic zakupy od nowana szczescie wiem juz co chce wiec tylko zamówic
Zdziwiło mnie tylko ze ceny na polskiej stronie Nexta sa sporo wyższe niz na belgijskim odpowiedniku. Np 3 pajace na stronie polskiej to 95 zł a juz na belgijskiej 19 euro, to jakies 10-12 zł róznicy. A sprawdziłam bo akurat tesciowa tez zaraziłam Nextemi juz mnie wypytuje co ja zamówiłam zebysmy nie zdublowały zamówienia
jusella, majeczka87, Zuzulka88, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27