WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Mój mi wytknal dzisiaj ze za dużo wydaje. Ale kurde same zakupy się nie zrobią a czasu coraz mniej...

Bo faceci się nie znają ;) najlepiej chyba nie wtajemniczać co ile kosztuje :)

_analiza, eve90, jusella, Zuzulka88, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka-Miałam odpisać dosłownie to samo co aisa. Tez nie uważam żeby był to jakikolwiek problem ale spytać lekarza zawsze możesz dla spokoju swojego.

Śliczne brzuszki juz macie, mamusie, naprawdę.

Mój Aleks dziś wyjątkowo aktywny, nawet babcia dostąpiła zaszczytu kopnięcia, co do tej pory się nie zdarzyło nikomu;)

Ja powiem Wam, że z kosmetykami jakoś nie chce się spieszyć, ale w maju to myślę że trzeba będzie się wziąć za to. Na razie mam tylko chusteczki nawilzone:P

A powiedzcie mi ile w ciągu dnia pijecie? Bo śledzę niektóre historie na forum i widzę że to ma spore znaczenie żeby utrzymywać odpowiednią ilość wód płodowych , a prawd epowiedziawszy ja aż tych 2.5l nie wypijam, nie ma szans. Powiedzcie ze nie jestem wyrodną matką i Wy też nie jesteście nałogowymi hurtowymi pijaczkami... :D

aisa, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    uff właśnie nadrobiłam Was po całym dniu :D
    Zakupy widzę pełną parą:D Ja mam kosz na gemini pełny na ponad 300 zł, kto za to zapłaci?:>
    Piękne brzucholki!,
    Nowa - a jak to łóżeczko po złożeniu?

Po złożeniu jestem zadowolona chciałam dodać zdjęcie ale w tym pokoju mam kiepskie swiatlo wiec moze jutro się uda ale ogólnie jestem zadowolona i spokojna ze juz mam to z głowy :)

Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza ja nawę nie liczę ile jej wypijam raczej tyle na ile mam ochotę na poczatku ciąży pilam jej więcej. Gin mówi ze wody plodowe ok.
    Kosmetyki i inne będę zamawiać w maju.

Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mniej więcej ok 1litra wody pije plus kilka herbat w ciagu dnia i kawusia obowiązkowo:))

Co do bólów jak na mies tez odczuwam i mija szybko.szczególnie czuje jak dluzej siedzę ale tez słyszałam ze to są skurcze dxieki ktorym macica przygotowuje sie do porodu:)
    Zawsze można dopytac lekaza.

Ja kosmetyki dla Malego i pampersy tez tak mysle w maju kupic :)

Sluchajcie mam pytanie z innej beczki:)
    A mianowicie co myślicie czy aparat fotograficzny plus baterie,ladowarka i futeral i do tego zegarek będzie dobrym prezentem na
    Komunie dla chlopca??
    Dodam ze to mój chrześniak i to będzie taki urodxinowo-komunijny bo teraz 20ma miec urodziny.
    Wącham sie czy dac kasę bo nie jestem pewna czy faktycznie Błażej cos z niej dostanie a chciałabym żeby miał fajna pamiątkę.
    Dzwonilam do Jego Mamy ale zostawiła pomysl ba mojej glowie..

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa zazdroszczę,bo ja grzebię i grzebię na tym allegro,ale ciągle mi coś nie pasuje w tych zestawach a chciałabym wszystko razem żeby tych przesyłek tyle nie płacić i tak już zgłupiałam od tego chyba - za bardzo wymyślam ;)

Ja należę do "pijaczek", ale nie ze względu na ciążę, tylko ogólnie piję bardzo dużo, każdy mówi, że "jak kaczka", zwłaszcza Żywca niegazowanego, już tak mam ;) i tylko na siku ciągle ganiam...:P

jusella, Maka, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello.
    Dzięki za wsparcie młody dzisiaj lepiej gorączka 37,3 więc dajemy radę. Mam nadzieję że przejdzie szybko i mnie nie zarazi. Połowa przedszkola chora... Wiec nie stresuje się że znowu chory tak szybko ponieważ jakieś wirusy panują...

Ja też brzuch mam pokaźny i mam doła....Bo jestem gruba... Nogi wielkie,tyłek wielki a cycki istne doje.... Waga u mnie zawsze 50 kg a teraz 65 a gdzie koniec!
    Na szczęście brak rozstępów, ale czuję się w tej ciąży wyjątkowo nie ciekawie....czuję się taka nieatrakcyjna;-)

Myślę że jak wejdę w 3 trymest to zacznę ostro się brać za wyprawkę :-) na razie mam jeden kocyk z biedronki i jedne body kupione na początku ciazy i w sumie nie wiem gdzie polozylam....

jusella, Agness27, Zuzulka88, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Nowa zazdroszczę,bo ja grzebię i grzebię na tym allegro,ale ciągle mi coś nie pasuje w tych zestawach a chciałabym wszystko razem żeby tych przesyłek tyle nie płacić i tak już zgłupiałam od tego chyba - za bardzo wymyślam ;)

Ja należę do "pijaczek", ale nie ze względu na ciążę, tylko ogólnie piję bardzo dużo, każdy mówi, że "jak kaczka", zwłaszcza Żywca niegazowanego, już tak mam ;) i tylko na siku ciągle ganiam...:P

Ja tez bardzo duzo szukalam i tez chciałam zestaw ale po dłuższym zastanowieniu zamowilam wszystko oprócz materaca i przybornika. I jestem zadowolona.

jusella, MirelS, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness a dobre masz kontakty z chrześniakiem moze zapytaj co by chcial dostać. Aparat to fajna sprawa tylko pytanie kto bedzie z niego korzystal on czy rodzice.

Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello Mamuśki :) jakos spac nie mogę ;)
    w piatek wizyta do porodu zostało 75dni :) jak ten czas leci :)

Jaki bierzecie żel czy płyn do higieny intymnej do szpitala po porodzie?

Maka, _analiza, jusella, Zuzulka88, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do picia to ja duzo pije ale nie samej wody tylko np dziennie przynajmniej 2 duze kubki herbaty slabiutkiej, melise na noc, duzo sokow.
    Agness a moze dla chrzesniaka bys kupila taka karte na ktora wplacasz pieniazki np w sklepie elektronicznym i wtedy on sam sobie wybierze co chce za to kupic.

kamenkaa, jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness, taka karta podarunkowa o której pisze Nowatorka to super sprawa na prezent. Bo nie są to pieniądze, a jednak wybór pozostawisz chrześniakowi, wybierze sobie co będzie chciał ;)

Dziewczyny, podczas pakowania letnich ciuchów do walizki na wakacje, stwierdziłam, że urosła mi dupa. Większość spodenek i letnich spodni po prostu się na nią nie mieści, i to nie kwestia brzucha, a samej pupy. Już jasne gdzie te 5 kg poszło!

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

ja uważam że aparat to nie koniecznie dobry pomysł- rodzice będą bali się że chrześniak go popsuje więc będzie leżał odłogiem a jak będzie duży to sprzęt będzie do wymiany bo elektronika się szybko starzeje.

3 lata temu miałam ten sam problem ;) swojej chrześnicy chciałam dać coś dla niej i wybrałam kurs językowy. Pogadałam wcześniej z rodzicami i niby ojciec kręcił nosem ale młoda kontynuuje go do dzisiaj. Wyszłam z założenia że wiedzy jej nikt nie odbierze

jusella, Agaax, Zuzulka88, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam udany dzień
    Upiekłam pierwszy w życiu chleb i wyszedł pyszny. A po południu byłam na warsztatach dla kobiet w ciąży Mamo To Ja i muszę się pochwalić, że wygrałam darmową sesję zdjęciową Opłacała się moja inwencja twórcza. Nagród innych było po 5 na każdą grupę, a fotografka ufundowała jedną nagrodę na te trzy grupy i mi się udało Także mała będzie miała pamiątkę jak się urodzi :)

Agness27, jusella, Wiola90, Ejrene, majeczka87, renieczka, nowatorka, Zuzulka88, Kasiulina, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Agness a dobre masz kontakty z chrześniakiem moze zapytaj co by chcial dostać. Aparat to fajna sprawa tylko pytanie kto bedzie z niego korzystal on czy rodzice.

Dzwoniłam,pytałam to powiedzieli co kupie to będzie i taka pomoc...
    Młody tylko zaprosił przez tel i zaraz uciekł..
    A rodzina to jest dalsza,dalsza..
    Wczesniej myslałam nad kasa żeby dac ale mam wątpliwości czy aby cos mu kupią za to czy poprostu wydadza a wiadomo on juz jest duzy a wiem ze nie maja aparatu .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 07:43

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes a rower? Kiedyś były popularne, ale nie wiem, jak teraz jest.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja proponuję tablet - nie ma dostępu do zaawansowanych gier, za to ma dostęp do wiedzy.

Dziś wyspana byłam już o 6:40. Zaczyna mnie to przerażać.
    Są plusy mojej diety - nie pamiętam już co to zaparcia, a i zgaga pojawia się w wyjątkowych sytuacjach.

Ostatnio w spaniu przeszkadzają mi tylo biodra i to, o dziwo mniej bolą, jak śpię bez poduszki dla ciężarnych, niż z nią.

Pojutrze diabetolog, a za 8 dni podglądanie Zosi :D Odliczam.

Zuzulka88, kamenkaa, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Agnes a rower? Kiedyś były popularne, ale nie wiem, jak teraz jest.
    Rower to akurat chrzestny ma kupic to wiem bo powiedzieli.
    gdyby sie jakos okreslili to mialabym pole manewru a tak musze kombinować:)
    Za rok mam u siostry córki bo jestem tez chrzestna ale u nich nie bedzie problemu z wyborem bo siostra zawsze daje kilka propozycji co kupic:)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    hello Mamuśki :) jakos spac nie mogę ;)
    w piatek wizyta do porodu zostało 75dni :) jak ten czas leci :)

Jaki bierzecie żel czy płyn do higieny intymnej do szpitala po porodzie?
    Biore iladian pregna i koniecznie octenisept zeby spryskac rane

kamenkaa lubi tę wiadomość

klz9df9hph2l42tn.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się cieszę, że mi Asiu szlaki przetrzesz na oddziale :D Powiesz co i jak :D

Agness27, Asia_30, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
‹‹ 793 794 795 796 797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ