X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka - właśnie mnie na tym nieszczęsnym IP ostatnio ostrzegła lekarka, że nawet jeśli w danej chwili jest ok to ona nie może mnie zapewnić, że za chwilę się coś gorzej nie porobi, dlatego mnie w szpitalu chciała zostawić. Niestety moja gin. chyba tylko w czwartki przyjmuje, ale planuję do niej zadzwonić jutro rano, może akurat ;)

dzięki dziewczyny,jakoś się trzymam, jest na pewno lepiej niż w nocy,ale pod warunkiem,że leżę i się nie ruszam;/ A ja jak świeci słońce to aż mnie nosi żeby coś działać. Poszłam chwilę na huśtawkę to brzuch jak głaz się zrobił.
    Maka dzięki za radę - zakupię to jeszcze dziś, może coś pomoże ;/

Oj daje mi popalić ten dzidziuś!

kot_bury lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Mirel odpoczywaj dużo i informuj nas na bieżąco!
    A jak nie minie, to koniecznie IP na nic nie czekaj!

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Basia jak najbardziej turkus jest uniwersalny. Przynajmniej mi się tak wydaje.
    Utarło się z tymi kolorami ze róż to dla dziewczynki, a błękit dla chłopca.
    A ja wbrew tym zasadom dla córeczki kupię niebieski wózek.
    Dziadkowie sponsorują wiec będzie chyba ten x-lander b880678fb8287136med.png
    A jezdzilas nim? Tez chcialam go kupic ale jest MEGA sztywny... o ile gondola jeeeszcze jakos sie prowadzi tak spacerowka jest tak sztywna ze szok... :( i ostatecznie kupie baby design dotty

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja bym pojechała jak czujesz aż tak mocno i nawet bym dała się położyć na kilka dni aby wykluczyć że to na pewno nic złego.... Bo kurcze jak aż Ci ciśnie to tak dość niepokoi

jusella lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel jak tam? Przeszlo troche? A do gin to jutro zadzwon nawet jak nie mamiejsc na wizyte to przynajmniej po porade. Ja jak mam jakis problem to dzwonie do mojego i on mi w razie czego powie czy moge czekac do wizyty czy jechac na ostry dyzur. W kazdym razie jak czujesz ze cos jest nie tak to jedz, sprawdz, nie zaszkodzi

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    A jezdzilas nim? Tez chcialam go kupic ale jest MEGA sztywny... o ile gondola jeeeszcze jakos sie prowadzi tak spacerowka jest tak sztywna ze szok... :( i ostatecznie kupie baby design dotty

Właśnie na żywo jeszcze nie jeździłam. Mamy zamiar wybrać się do hurtowni pooglądać i pomacać te wózki.

Dzięki za opinię, na pewno zwrócę na to szczególną uwage :)

_cherryLady lubi tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się już z domu. Ale tu zimno! :( buuu...

Cisza tu dzisiaj.

A jaki to jest x-lander?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 17:08

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Maka ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Mirel jak tam? Przeszlo troche? A do gin to jutro zadzwon nawet jak nie mamiejsc na wizyte to przynajmniej po porade. Ja jak mam jakis problem to dzwonie do mojego i on mi w razie czego powie czy moge czekac do wizyty czy jechac na ostry dyzur. W kazdym razie jak czujesz ze cos jest nie tak to jedz, sprawdz, nie zaszkodzi

Jest lepiej, ale cały dzień leżę a i tak czuję jak ciągnie w podbrzuszu ;/
    Zdecydowałam,że poczekam do rana i zadzwonię do swojej lekarki się poradzić. Nie chciałam jej w niedzielę głowy zawracać...
    I ogólnie dzięki dziewczyny za troskę :*

Cicho tu dzisiaj coś, wszystkie się gdzieś goszczą tylko ja utknęłam w łóżku? ;)
    U nas właśnie leje jak z cebra ;/

Naditta witaj w szarej rzeczywistości :D

• Naditta Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem tu cały czas, podglądam. Odpoczywam po odpoczynku :D
    MirelS, dawaj znać jak sytuacja.
    Ja też mam ostatnio ciągłe twardnienia i ciągnięcia brzucha, dobrze, że dzisiaj doszła przesyłka z nospą i magnezem, będę się faszerować.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie przesadzać z tymi lekami! Bo wam nakopię i was tyłki będa bolały, a nie brzuchy :)

A na poważnie, to uważajcie na siebie dziewuszki.

Agness27, olala2910 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ! Uważajcie na siebie :/
    Bo ja jutro do lekarZa :/ podejrzewam angine u siebie :( tylko gorączki nie mam więc nie wiem .... przysięgam nie wiem gdzie się zarazilam ;(

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie znowu antybiotyk dostanę :/ masakra jestem załamana

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Wreszcie mam czas na forum. Nadrobilam was.

Mirel odpoczywaj albo leć na IP tak dla własnego spokoju.

Któraś pytała o hale pod Warszawą z ciuchami czy z czymś tam. Można pojechać do Nadarzyna (kierunek Katowice) tam jest centrum mody, można do wolki Kosowskiej do Chińczyków (kierunek Kraków s7) bądź my jeździmy na marywilska hala targowa. Polacy i chińczycy. Do tego bakalarska Przeniosła się do centrum handlowego Modo zaraz za Hynka. Tylko to mi przyszło do glowy.

Dzisiaj mieliśmy zwiedzanie szpitala praskiego i o laktacji. Sam szpital super i się do niego przekonaliśmy.
    A jak słucham o diecie laktacyjnej to mnie szlag trafia... Ale to moja wizja tego. Dzisiaj skończyliśmy szkole rodzenia i Jeszcze tylko 25kwietnia mamy warsztaty Bezpieczny Maluch które musieliśmy przełożyć na tego 25ego.

Agness27 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki ten materacyk dla niemowlaka powinien być? Tyle tych rodzajów jest...

• Naditta Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Tylko nie przesadzać z tymi lekami! Bo wam nakopię i was tyłki będa bolały, a nie brzuchy :)

A na poważnie, to uważajcie na siebie dziewuszki.

Spokojnie, Dalile ja jestem wielką przeciwniczką leków, ale czasami się nie da bez nich. Tym bardziej tutaj, wolę dmuchać na zimne :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Właśnie ! Uważajcie na siebie :/
    Bo ja jutro do lekarZa :/ podejrzewam angine u siebie :( tylko gorączki nie mam więc nie wiem .... przysięgam nie wiem gdzie się zarazilam ;(

Jeśli nie masz gorączki to może nie angina. Ja w pierwszym trymestrze miałam zapalenie gardła. Gardło mnie bolało ponad 3 tygodnie, żadne leki nie pomagały, a lekarka nie chciała mi antybiotyku przepisać, bo innych objawów nie miałam. Zaczęłam płukać kilka razy dziennie szałwią i ból przeszedł w ciągu 3 dni:)

ania181111 lubi tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirels nie tylko Ty w łóżku spędzasz niedzielę. Narobiłam się przy obiedzie jak dziki wół, obżarłam się jak prosiak i leżę od 15stej jak żuczek i ciężko mi się ruszyć :-D.
    Próbuję się zebrać na spacer, choć na krótki, półgodzinny ale ciężko mi to idzie. Jeszcze do tego przed chwilą dopchałam się koktailem truskawkowym i nie wiem czy dam radę pod górkę się wtoczyć :-/

Dalile z tego co pamiętam to chyba piankowy materac najlepszy - choć nie dam sobie głowy uciąć - pomieszało mi się wszystko tyle tych materacy - czekam aż ktoś coś rozsądnego poleci :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 19:25

eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odpadlam ok 16:30- spałam do teraz, ciekawe co będzie w nocy.. Majeczka nie wiem jak to zrobiłaś ale polubilas mojego posta 3 razy. :-P

ckaik0s3070dl07t.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zrobię jutro kapuśniak, tak mnie naszło.

Agness27 lubi tę wiadomość

‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ