Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBasia jak najbardziej turkus jest uniwersalny. Przynajmniej mi się tak wydaje.
Utarło się z tymi kolorami ze róż to dla dziewczynki, a błękit dla chłopca.
A ja wbrew tym zasadom dla córeczki kupię niebieski wózek.
Dziadkowie sponsorują wiec będzie chyba ten x-landerbasia7777, Gagaga, Asia_30, Agness27, aisa, Telashe, MirelS, nowatorka, eve90, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Stokrotka znalazłam takie coś ba temat cukru w moczu:
"Cukromocz w ciąży jest normą
W kobiet w ciąży cukromocz najczęściej określany jest mianem fizjologicznego. Jest to normalne zjawisko które wynika z mniejszej, niż u osoby dorosłej, wartości progowej stężenia glukozy we krwi, która wynosi w tym przypadku 150mg%."
Właśnie przeglądam net i podobne opinie czytam no nic zobaczymy co gin powie we czwartek.
Dobrej nockijusella lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry! My już po śniadanku
Za godzinę mierzę cukier i jadę do rodziców nakarmić ich podwórkowe psy, bo rodziciele wybyli do Rzymu.
Po południu siadam z mężem uzbrojona w zalezione listy wyprawkowe i tworzymy swoją. Facet nie zaczął jeszcze remontu,a ja już chcę się go pozbyć
jusella, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Witam sie i ja:)
Właśnie pojadlam śniadanie a teraz pije kawusie a corka ogląda kota w butach na Polsacie wiec chwila spokoju:)
Ja zabieram sie za układanie najmniejszych ubranek które pójdą za miesiąc do prania dla Malucha:)jusella, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
A ja już siedzę i czekam na samolot powrotny do domu... Ciężko się wraca że świadomością, że to ostatnie takie wakacje i nie wiadomo kiedy i gdzie znów się wybierzemy w jakąś podróż. Próbuję uchwycić ostatnie promienie gorącego słońca, szkoda że nie da się go uzbierać na zapas...17.07.2016
-
dzień dobry
słoneczko świeci, ptaszki ćwierkająsielanka. Wieczorem idziemy na wernisaż znajomej a puki co błogie lenistwo.
siedzę na schodach, popijam kawkę i obserwuję pierwsze maszyny udające się na zlot motocyklowy
nowatorka: można. Po czterech latach udało mi się zaciągnąć przed sąd człowieka który ukradł majątek zostawiony mi w spadku po rodzicach. Zniszczył mi psychikę a teraz udaje ofiarę "wyrodnej podopiecznej". Sprawa ciężka bo ma chody w prokuraturze. Niby o pieniądze sprawa nie zawsze jest warta świeczki ale wiem że to suma która należy się Sergiuszowi- za którą będzie mógł żyć, wybudować dom i jeśli zechce to żyć skromnie nie pracując do końca swoich dni.
Od kiedy wiem że młody ma się pojawić mam nową porcję motywacji, bo wiem że walczę o jego przyszłość.
Co zatem jest problemem? Ja się nadal tego synaladacznicy boję. Damy radę!jeszcze ze trzy lata
będzie ciężko ale warto. Mnie to zamknie pewien etap życia a dla młodego to zabezpieczenie przyszłości. Jestem dobrej myśli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 10:04
Agness27, jusella, Maka, kot_bury, Ana32 lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Nie kojarzę czy któraś z was jest z okolic łodzi, ale jeśli tak to w przyszłą sobotę jest pokaz mody młodego projektanta. Jeśli któraś mamusia lubi takie rozrywki to polecam pod rozwagę pokaz ZWYRD o 13 w hali expo. Chłopak jest zdolny i proponuje stonowane rozwiązania, zaczęli już go doceniać na świecie.
apropo's ciuchów, mam pytanie do dziewczyn z warszawy i okolic. Mianowicie dowiedziałam się od koleżanki kolegi siostry brata (i tak dalej) że pod warszawą są jakieś hale z używaną odzieżą. Wie coś ktoś?Maka lubi tę wiadomość
Sergiusz
-
hejho! za mną znowu ciężka noc - boli bez ustanku podbrzusze jakbym miała okres, aż zwijałam się z bólu , no-spa nie daje już rady ;( w dodatku rwie i kłuje mnie w szyjce i mam ciągle wrażenie,że mały chce ze mnie wyjść już ;/
Siedzę i myślę co robić...Wizyta u gin. w czwartek.
Renieczka - bardzo fajny wózeczek.
Telashe - kibicuję Ci w walce o swoje!
U nas piękna niedziela i jeśli w końcu poczuję się lepiej to wyciągnę swojego m na jakiś spacer, czy lody.
Miłej niedzieli wszystkim! -
Telashe wrote:dzień dobry
słoneczko świeci, ptaszki ćwierkająsielanka. Wieczorem idziemy na wernisaż znajomej a puki co błogie lenistwo.
siedzę na schodach, popijam kawkę i obserwuję pierwsze maszyny udające się na zlot motocyklowy
nowatorka: można. Po czterech latach udało mi się zaciągnąć przed sąd człowieka który ukradł majątek zostawiony mi w spadku po rodzicach. Zniszczył mi psychikę a teraz udaje ofiarę "wyrodnej podopiecznej". Sprawa ciężka bo ma chody w prokuraturze. Niby o pieniądze sprawa nie zawsze jest warta świeczki ale wiem że to suma która należy się Sergiuszowi- za którą będzie mógł żyć, wybudować dom i jeśli zechce to żyć skromnie nie pracując do końca swoich dni.
Od kiedy wiem że młody ma się pojawić mam nową porcję motywacji, bo wiem że walczę o jego przyszłość.
Co zatem jest problemem? Ja się nadal tego synaladacznicy boję. Damy radę!jeszcze ze trzy lata
będzie ciężko ale warto. Mnie to zamknie pewien etap życia a dla młodego to zabezpieczenie przyszłości. Jestem dobrej myśli
pamietaj tylko sie nie denerwuj tym za bardzo bo malenstwo bedzie sie denerwowac razem z toba
Naditta z maluchem tez mozna sobie wakacje sprawic, wiadomo nie jakies tropikalne od razu ale mozna znalezc kompromisja mam zamiar sie gdzies wybrac we wrzesniu blisko
Mirel kurcze no sprawdzili cie i niby nic sie nie dzieje, to moze doczekasz do tego czwartku. mnie tez ostatnio kluje tam na dole, moze to szyjka nie wiem, mam takie nerwobole, klucia. a nie da sie u twojego gina przelozyc wizyty na wczesniej?
u nas mala dzisiaj w nocy jakas spokojniejsza, moze sie wybujala wczoraj bo duzo spacerowalam i spala, dzisiaj rano tez jeszcze nie dala o sobie znaku ale dopiero sie obudzilam i jem kolacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 11:41
jusella, Pauli11 lubią tę wiadomość
-
Mirels może lepiej IP albo chociaż gina na jutro przełóż - trzymam mocno kciuki, żeby się polepszyło.
U mnie też piękna pogoda o 9tej już 19 st.C w cieniu było i ja już po spacerku porannym. Mam zamiar jeszcze na drugi po obiedzie się wybrać, ale nie wiem czy siły pozwolą, bo dziś lazanię robię a trochę zachodu z tym jest (wszystko, łącznie z makaronem robię sama).
Kurcze znów jakiś porypany sen miałam - tym razem śniło mi się, że w cycu miałam taką małą dziurkę, przez którą można było zajrzeć do środka a tam pod skórą był magazyn mleka - na całym brzuchu i pod mostkiem- taki jakby worek pod skórą
LilouK, renieczka, Maka, eve90, Agness27, TheForfie, Agaax, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dzień doberek
Mam nadzieję, że dziołszki pospały ładnie...
Renieczka, fajny kolorek wózka. Podoba mi się to połączenie. Miałam podobny niebieski do wyboru, ale kupując mój khaki nie znałam jeszcze płci dziecia, więc wybrałam uniwersalny. Ostatnio w sklepie mój stary namącił mi we łbie znowu, że ten niebieski jednak ładniejszy...I żyj tu z takim dziadem!
Naditta, szczęśliwego lotu. W Londku pogoda całkiem całkiem. Cieszę się, że wakacje się udały
Telashe, walcz o swoje do końca!
Basia... mięta i szarość. Super połączenie wg. mnie. Dużo innych pastelowych kolorów idzie do tego dołączyć później
MirelS, współczuję tych jazd. Może lepiej na IP znowu cisnąć niż czekać?
Jusella, co bierzesz? Sen pierwsza klasa
Jeju, ja też ciężko spałam coś. Obudziłam się zaryczana, wszystko mnie boli, mam wrażenie, że zaraz wybuchnę, tak jestem nadęta. Zacementowało mnie trochu, a to już samo w sobie ostro daje popalić. Do tego nie wiem czy to wątroba, czy nerka mnie boli... ehhh, robi się coraz ciężej!
Przynajmniej pogodę mam ładną, trochę chłodno, ale przynajmniej słoneczko jest. Będzie spacerro z pudlem niebawem
Pięknej niedzieli kobitkiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 11:56
jusella, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość
-
a aj super spalam, az chyba sie slyszalam sama ze chrapalam. ale tez ostatnio sa chwile kiedy mi juz ciezko jest, szczegolnie wieczorami ciagnie brzuch i ledwo chodze i siedze.
renieczka wozek bardzo fajny, kolorek b ladny, uniwersalny i dla dziewczynki i dla chlopcawogole jakos nie wyobrazam sobie paradowac z rozowym wozkiem na przyklad
u nas tylko pogoda dzisiaj do d....Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 12:00
-
nick nieaktualnyMirelS wrote:hejho! za mną znowu ciężka noc - boli bez ustanku podbrzusze jakbym miała okres, aż zwijałam się z bólu , no-spa nie daje już rady ;( w dodatku rwie i kłuje mnie w szyjce i mam ciągle wrażenie,że mały chce ze mnie wyjść już ;/
Siedzę i myślę co robić...Wizyta u gin. w czwartek.
Renieczka - bardzo fajny wózeczek.
Telashe - kibicuję Ci w walce o swoje!
U nas piękna niedziela i jeśli w końcu poczuję się lepiej to wyciągnę swojego m na jakiś spacer, czy lody.
Miłej niedzieli wszystkim!
Współczuję. A może to właśnie dziecko które kopie w okolicach szyjki powoduje ten dyskomfort.
Jak mnie mała tam kopie to nie czuje się komfortowo i tez mam wrażenie że zaraz mi wypadnie ;(
A za oknem szaro buro. I pomyśleć, że gdzieś tam w Polsce dziś będzie ok 20 stopniWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 12:10
-
To i ja się witam
Byłam w kościele, pomodlilam się za wszystkie, teraz gotuje obiad. U nas pogoda przepiękna! 26 st w słońcu
Mnie też coś w podwoziu kluje i znowu wróciły zaparcia a wraz z nimi chyba lekkie pobolewanie podbrzusza/ jelit.
MirelS spróbuj kochana asparginu, mnie lekarz na IP kazał brać 3x2 tabletki wtedy jak mnie podbrzusze jak na @ bolało. Brałam 3x1 bo nie chciałam przesadzić i przestał mnie boleć. Teraz biorę tylko wieczorem jedną tabletkę. Skurczy też nie mam żadnych i chyba właśnie dzięki tej tabletce. Brzuch się nie stawia tak często jak parę tygodni wcześniej. Może 2-3 razy dziennie.
Telashe współczuję przeżyć, walcz o swoje kochana, my będziemy trzymać kciuki z całych sił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 13:50
jusella, majeczka87, majeczka87, majeczka87, kot_bury, Agaax, Pauli11 lubią tę wiadomość