X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wypoczywaj bo nie wiadomo, kiedy znów będzie okazja.
    Jedz pyszności ile wlezie - przynajmniej brzucha wciągać potem nie trzeba :-D

Ja przed chwilą skończyłam jeść drugie śniadanko :-) i obżarłam się jak prosiaczek. Nie mogłam się opanować- świeżutki, chrupiący chlebek żytni ze słonecznikiem, siemieniem lnianym i płatkami owsianymi- mój eksperymentalny wypiek :-D do tego masełko i pyszny pomidor Polski o smaku pomidora :-D

Naditta, renieczka, Milcia, majeczka87, Agness27, aisa, eve90, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness- nie mogę wejść z telefonu na wątek "amnio" a dopiero jutro będę mieć lapka- nie wiesz czy Szotka już urodziła?

Agness27 lubi tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny w rozpoczętym 30 tc. Do sciągnięcia pessaru zostało mi 7 tygodni i wtedy już muszę być gotowa na wszystko dlatego też ja już mam dużą część wyprawki zakupioną. Na maj zostawiłam kosmetyki, apteka itp.
    Podgrzewacza kupować nie będę a stwierdziłam że kupię termos porządny i staram się dwa razy pomyśleć za nim coś kupię.
    Dziś od rana kończyłam prasować ciuszki a później wszystko dzieliłam w miarę rozmiarami i rodzajami ubranek i wiecie co połowę tych ubranek penie nie założę.
    Co do porodu chciałabym poród naturalny i by mój mąż był cały czas ze mną. Położna odradzała mi znieczulenie bo dłużej się dochodzi do siebie i poród trwa dłużej a jak będzie to się okaże.
    Jeśli chodzi o przesuwanie terminu to ostatnio pytałam mojego lekarza i powiedział mi, że on już teraz terminu mi przesuwać nie będzie bo dziecko rośnie w swoim tempie.
    Gratuluje dziewczyny dobrych wyników i udanych wizyt oby takich więcej było. Ja wizytuję w środę.
    Teraz odpoczywam a za godzinkę jadę z mężem wybrać płytki na taras bo powiedziałam mu że do porodu musi być skończony :)

jusella, renieczka, aisa, majeczka87, Agness27, kot_bury, _analiza lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa- ale ten czas leci...
    Co do mądrych zakupów to postanowiłam, że kupię urządzenie do gotowania na parze i jakby co to będzie robić za wyparzacz do butelek. Skoro są sterylizatory, które można używać do gotowania na parze, to czemu nie zrobić odwrotnie?

Telashe, kot_bury, _analiza lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas pochmurno... ale zabrałam się za obiad: zapiekanka z mięsa mielonego i ziemniaków :) a na jutro podszykowałam na kartacze.
    w środę mam rozprawę sądową, nie dość że nie wiem ile potrwa (obawiam się o pojemność mojego pęcherza) to jeszcze bardzo się nią stresuję. Ech.

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie deszcz, rano bylo slonko a teraz pada non stop, ale spacer zaliczony :) szafa juz zlozona i teraaz zbieram sily zeby przeniesc sie z pokoju do pokoju, ciuchy i wszystko, takiego mam lenia przez ostatnie kilka dni.. Mala sie trocche uspokoila i od paru dni slabiej kopie, ale ona tak ma, przez pare dni rzuca sie jak nie wiem i przez pare lekko pokopuje :) juz prawie 15 a ja leze w lozku i nie moge sie podniesc!

kamenkaa, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś w 28 tygodniu ciąży
    (27 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 7
    Trymestr: 3
    WITAM SIĘ Z WAMI W III TRYMESTRZE!!:))
    DO PORODU : 91 DNI:)
    Coraz bliżej:)
    My już dziś byliśmy na spacerku karmic kaczki bo troche chleba sie nazbierało.
    Teraz odpoczywamy po obiadku a potem może kolejny spacerek By MĄżuczył Córke jazdy na rowerze bez kólek:)

renieczka, majeczka87, jusella, kot_bury, _analiza, kamenkaa lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co da wagi SYnka to u Mnie tak to wygląda.

21tydz i 4dni -482 g
    23tydz i 3 dni -760 g
    25tydz i 3 dni - 900 g
    26tyg i 6dni- 1400g

renieczka, majeczka87, jusella, kama005, Asia_30, kot_bury, eve90, TheForfie lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Mamusie :)

Czesc z Was zostanie pewnie mamą nie po raz pierwszy- a czesc moze ma doswiadczone kolezanki...

Zaczelam sie zastanawiac nad tym, jak wspomoc brzuszek po porodzie.
    Teraz smaruje sie elancylem i olejkiem mam wrazenie dobrze nawilzonej skory ale wiadomo- to dopiero 25 tc.

I mysle, co zrobic po porodzie by brzuszek jakos wzglednie wygladal?

Pas poporodowy? Moze ktoras slyszala o jakims skutecznym?

Kremy? Jakie?

Moze podzielmy sie swoimi doswiadczeniami :)

Ja teraz smaruje sie masłem perfecta i bardzo fajna skóra po nim jest i długo nawilżona:)
    Ja przy córce niczym sie nie smarowalam i niestety na piersiach zostały mi rozstepy i na dole brzucha.
    Teraz powiedziałam ze bardziej bede dbac o swoje ciało by nie zrobiły sie nowe:)
    Co do specyfików dużo osób jak czytałam po forach chwali sobie
    -Palmers
    -olejek lub balsam bebydream furmama
    -oliwki z hippa badz bambino
    -bio oil
    -olejek ze słodkich migdałów

Na piersi znalazłam takie polecenia:
    -irene Będę Mamą - ujędrniające serum na biust
    -

majeczka87, jusella lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes bedzie fajny chlopaczek;)

jusella podziwam za takie wypieki ;) padam do stópek! ;)

nowa! nie koniecznie musi sie porod przedluzac, dwie ostatnie kolezanki co rodzily ze znieczuleniem urodzily w 4 godizny od pierwszych skurczow.. wiec nie do konca tak jest..

Agness27, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zjemto.pl/rogaliki-drozdzowe-nuttela/ dzis pieke to ;)

Agness27, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    mi doktorka powiedziala taka ciekawostke ze przewaznie dziecko rodzi sie w terminie tym co lekarz wylicza podczas pierwszego usg w okolicach 6 tygodnia. u mnie byla wtedy 13 lipiec;p

Agnes ja tez luuubie tego leszka a jeszcze z sokiem? mmmm;)

mówisz z sokiem pycha to dzis sprobuje:)
    ostatnio tak za mna piwo chodziło ale po przebojach z małym i seri badan genetycznych nie zdecyduje sie alko spróbowac bo sie boje ale bezalkoholowe to co innego:)

nowatorka, majeczka87, kama005 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Agness- nie mogę wejść z telefonu na wątek "amnio" a dopiero jutro będę mieć lapka- nie wiesz czy Szotka już urodziła?

a nic nie wiem ale zaraz zerkne sprawdzić:)
    Ona ostatnio rzadko zagląda bo w robótki sie wciągnęła:)

Na amnio nic sie nie oddzywa ale za to dziś pisala na forum gang 18+ (w ciązy ogólnie)
    i jeszcze nie urodziła i za tydzien pisze ze ma termin porodu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 16:01

jusella lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, jeszcze nie miałam okazji wąchać i macać tych kosmetyków, ale dostać je można w Bootsie i na Amazonie. Nazywają się Burt's Bees i Earth Friendly Baby Organic Range. Z tego drugiego robią nawet płyny do prania. Mają bardzo dobre opinie, ale tak jak mówię- nie macałam jeszcze. Nie wiem czy to marketingowa ściema, ale patrząc na skład tam nie ma nic chemicznego, same oleje, masła i inksze cuda i wyciągi z roślin.

Warto jeszcze zapisać się do Amazon Family. Dają masę zniżek na artykuły dziecięce, np. -20% na pampersy, ponoć wielopaki chusteczek pampers można kupić o wiele taniej niż w sklepach na promocjach. Do tego przesyłki gratis, dostawa na drugi dzień więc super sprawa jak dla mnie :-)

Aisa, w 26tygodniu macicę miałam dokładnie na wysokości 26cm, ponoć to bdb wynik. Nie wiem, nie znam się... Nie wiedziałam, że tak to działa z tą wysokością O.o

Po porodzie chcę kontynuować smarowanie się Palmersem, bo bardzo dobrze na mnie działa i generalnie jestem zadowolona z efektów. No i planuję jak najszybszy powrót do treningów i biegania :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 17:05

Agness27, Naditta, jusella, aisa, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki LilouK, złota z Ciebie kobieta! :)
    Jak znajdę chwilę to zagłębie temat co to za cuda.

Ja też chciałabym wrocic do biegania+rower możliwie jak najszybciej, ale nie wiem jak to będzie wyglądać w praktyce. Mąż mi ciągle powtarza, ze przecież nie będę mieć siły i czasu na to wszystko przy opiece nad dzieckiem.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka- dzięki za uznanie :-) uwielbiam eksperymenty w kuchni i nie lubię przepisów- muszę wszystko po swojemu robić.
    Na kolację zamarzył mi się łosoś z szparagami i już przytachałam składniki. Planuję wszystko upiec w rękawie.

Agness- dzięki za info- udało się Szotce donosić ciążę mimo takich problemów :-D

Naditta a ja sobie wymyśliłam, że po porodzie kupię sobie rolki i będę śmigać z wózkiem po parku- zobaczymy co z tego wyjdzie :-)

aisa, eve90 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzziewczyny czytam Was ale nie mam siły dopisywać czasami .... mnie choroba odpadła na dobre :/ gardło boli cholernie :/
    za szotke trzymam kciuki :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że takie skurcze mnie czasami łapią w podbrzuszu nie wiem ... czy to normalne ... też tak macie ?

• jusella Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - dużo zdrówka!

Ja parę dni temu myślałam, że mam skurcze a okazało się, że to Szymo się wypina albo obraca.

Z tego co wiem to jeśli skurcze trwają krótko (kilkanaście sekund), nie są regularne i bolesne i nie towarzyszą im dziwne upławy to to normalne w ciąży. Macica "trenuje" do porodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 17:40

ania181111, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Ania - dużo zdrówka!
    dzięki :) w poniedziałek idę do lekarza bo już nie ma żartów :p

jusella lubi tę wiadomość

‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ