Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Naditta wypoczywaj bo nie wiadomo, kiedy znów będzie okazja.
Jedz pyszności ile wlezie - przynajmniej brzucha wciągać potem nie trzeba
Ja przed chwilą skończyłam jeść drugie śniadankoi obżarłam się jak prosiaczek. Nie mogłam się opanować- świeżutki, chrupiący chlebek żytni ze słonecznikiem, siemieniem lnianym i płatkami owsianymi- mój eksperymentalny wypiek
do tego masełko i pyszny pomidor Polski o smaku pomidora
Naditta, renieczka, Milcia, majeczka87, Agness27, aisa, eve90, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
-
Witam się dziewczyny w rozpoczętym 30 tc. Do sciągnięcia pessaru zostało mi 7 tygodni i wtedy już muszę być gotowa na wszystko dlatego też ja już mam dużą część wyprawki zakupioną. Na maj zostawiłam kosmetyki, apteka itp.
Podgrzewacza kupować nie będę a stwierdziłam że kupię termos porządny i staram się dwa razy pomyśleć za nim coś kupię.
Dziś od rana kończyłam prasować ciuszki a później wszystko dzieliłam w miarę rozmiarami i rodzajami ubranek i wiecie co połowę tych ubranek penie nie założę.
Co do porodu chciałabym poród naturalny i by mój mąż był cały czas ze mną. Położna odradzała mi znieczulenie bo dłużej się dochodzi do siebie i poród trwa dłużej a jak będzie to się okaże.
Jeśli chodzi o przesuwanie terminu to ostatnio pytałam mojego lekarza i powiedział mi, że on już teraz terminu mi przesuwać nie będzie bo dziecko rośnie w swoim tempie.
Gratuluje dziewczyny dobrych wyników i udanych wizyt oby takich więcej było. Ja wizytuję w środę.
Teraz odpoczywam a za godzinkę jadę z mężem wybrać płytki na taras bo powiedziałam mu że do porodu musi być skończonyjusella, renieczka, aisa, majeczka87, Agness27, kot_bury, _analiza lubią tę wiadomość
-
Nowa- ale ten czas leci...
Co do mądrych zakupów to postanowiłam, że kupię urządzenie do gotowania na parze i jakby co to będzie robić za wyparzacz do butelek. Skoro są sterylizatory, które można używać do gotowania na parze, to czemu nie zrobić odwrotnie?Telashe, kot_bury, _analiza lubią tę wiadomość
-
u nas pochmurno... ale zabrałam się za obiad: zapiekanka z mięsa mielonego i ziemniaków
a na jutro podszykowałam na kartacze.
w środę mam rozprawę sądową, nie dość że nie wiem ile potrwa (obawiam się o pojemność mojego pęcherza) to jeszcze bardzo się nią stresuję. Ech.jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
U mnie deszcz, rano bylo slonko a teraz pada non stop, ale spacer zaliczony
szafa juz zlozona i teraaz zbieram sily zeby przeniesc sie z pokoju do pokoju, ciuchy i wszystko, takiego mam lenia przez ostatnie kilka dni.. Mala sie trocche uspokoila i od paru dni slabiej kopie, ale ona tak ma, przez pare dni rzuca sie jak nie wiem i przez pare lekko pokopuje
juz prawie 15 a ja leze w lozku i nie moge sie podniesc!
kamenkaa, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Jesteś w 28 tygodniu ciąży
(27 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 7
Trymestr: 3
WITAM SIĘ Z WAMI W III TRYMESTRZE!!)
DO PORODU : 91 DNI:)
Coraz bliżej:)
My już dziś byliśmy na spacerku karmic kaczki bo troche chleba sie nazbierało.
Teraz odpoczywamy po obiadku a potem może kolejny spacerek By MĄżuczył Córke jazdy na rowerze bez kólek:)renieczka, majeczka87, jusella, kot_bury, _analiza, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
_cherryLady wrote:Mamusie
Czesc z Was zostanie pewnie mamą nie po raz pierwszy- a czesc moze ma doswiadczone kolezanki...
Zaczelam sie zastanawiac nad tym, jak wspomoc brzuszek po porodzie.
Teraz smaruje sie elancylem i olejkiem mam wrazenie dobrze nawilzonej skory ale wiadomo- to dopiero 25 tc.
I mysle, co zrobic po porodzie by brzuszek jakos wzglednie wygladal?
Pas poporodowy? Moze ktoras slyszala o jakims skutecznym?
Kremy? Jakie?
Moze podzielmy sie swoimi doswiadczeniami
Ja teraz smaruje sie masłem perfecta i bardzo fajna skóra po nim jest i długo nawilżona:)
Ja przy córce niczym sie nie smarowalam i niestety na piersiach zostały mi rozstepy i na dole brzucha.
Teraz powiedziałam ze bardziej bede dbac o swoje ciało by nie zrobiły sie nowe:)
Co do specyfików dużo osób jak czytałam po forach chwali sobie
-Palmers
-olejek lub balsam bebydream furmama
-oliwki z hippa badz bambino
-bio oil
-olejek ze słodkich migdałów
Na piersi znalazłam takie polecenia:
-irene Będę Mamą - ujędrniające serum na biust
-majeczka87, jusella lubią tę wiadomość
-
Agnes bedzie fajny chlopaczek;)
jusella podziwam za takie wypiekipadam do stópek!
nowa! nie koniecznie musi sie porod przedluzac, dwie ostatnie kolezanki co rodzily ze znieczuleniem urodzily w 4 godizny od pierwszych skurczow.. wiec nie do konca tak jest..Agness27, jusella, eve90 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
majeczka87 wrote:mi doktorka powiedziala taka ciekawostke ze przewaznie dziecko rodzi sie w terminie tym co lekarz wylicza podczas pierwszego usg w okolicach 6 tygodnia. u mnie byla wtedy 13 lipiec;p
Agnes ja tez luuubie tego leszka a jeszcze z sokiem? mmmm;)
mówisz z sokiem pycha to dzis sprobuje:)
ostatnio tak za mna piwo chodziło ale po przebojach z małym i seri badan genetycznych nie zdecyduje sie alko spróbowac bo sie boje ale bezalkoholowe to co innego:)nowatorka, majeczka87, kama005 lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Agness- nie mogę wejść z telefonu na wątek "amnio" a dopiero jutro będę mieć lapka- nie wiesz czy Szotka już urodziła?
a nic nie wiem ale zaraz zerkne sprawdzić
Ona ostatnio rzadko zagląda bo w robótki sie wciągnęła:)
Na amnio nic sie nie oddzywa ale za to dziś pisala na forum gang 18+ (w ciązy ogólnie)
i jeszcze nie urodziła i za tydzien pisze ze ma termin porodu:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 16:01
jusella lubi tę wiadomość
-
Naditta, jeszcze nie miałam okazji wąchać i macać tych kosmetyków, ale dostać je można w Bootsie i na Amazonie. Nazywają się Burt's Bees i Earth Friendly Baby Organic Range. Z tego drugiego robią nawet płyny do prania. Mają bardzo dobre opinie, ale tak jak mówię- nie macałam jeszcze. Nie wiem czy to marketingowa ściema, ale patrząc na skład tam nie ma nic chemicznego, same oleje, masła i inksze cuda i wyciągi z roślin.
Warto jeszcze zapisać się do Amazon Family. Dają masę zniżek na artykuły dziecięce, np. -20% na pampersy, ponoć wielopaki chusteczek pampers można kupić o wiele taniej niż w sklepach na promocjach. Do tego przesyłki gratis, dostawa na drugi dzień więc super sprawa jak dla mnie
Aisa, w 26tygodniu macicę miałam dokładnie na wysokości 26cm, ponoć to bdb wynik. Nie wiem, nie znam się... Nie wiedziałam, że tak to działa z tą wysokością
Po porodzie chcę kontynuować smarowanie się Palmersem, bo bardzo dobrze na mnie działa i generalnie jestem zadowolona z efektów. No i planuję jak najszybszy powrót do treningów i bieganiaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 17:05
Agness27, Naditta, jusella, aisa, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
Dzięki LilouK, złota z Ciebie kobieta!
Jak znajdę chwilę to zagłębie temat co to za cuda.
Ja też chciałabym wrocic do biegania+rower możliwie jak najszybciej, ale nie wiem jak to będzie wyglądać w praktyce. Mąż mi ciągle powtarza, ze przecież nie będę mieć siły i czasu na to wszystko przy opiece nad dzieckiem.17.07.2016
-
Majeczka- dzięki za uznanie
uwielbiam eksperymenty w kuchni i nie lubię przepisów- muszę wszystko po swojemu robić.
Na kolację zamarzył mi się łosoś z szparagami i już przytachałam składniki. Planuję wszystko upiec w rękawie.
Agness- dzięki za info- udało się Szotce donosić ciążę mimo takich problemów
Naditta a ja sobie wymyśliłam, że po porodzie kupię sobie rolki i będę śmigać z wózkiem po parku- zobaczymy co z tego wyjdzieaisa, eve90 lubią tę wiadomość
-
Ania - dużo zdrówka!
Ja parę dni temu myślałam, że mam skurcze a okazało się, że to Szymo się wypina albo obraca.
Z tego co wiem to jeśli skurcze trwają krótko (kilkanaście sekund), nie są regularne i bolesne i nie towarzyszą im dziwne upławy to to normalne w ciąży. Macica "trenuje" do poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 17:40
ania181111, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość