X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wypoczywaj bo nie wiadomo, kiedy znów będzie okazja.
    Jedz pyszności ile wlezie - przynajmniej brzucha wciągać potem nie trzeba :-D

Ja przed chwilą skończyłam jeść drugie śniadanko :-) i obżarłam się jak prosiaczek. Nie mogłam się opanować- świeżutki, chrupiący chlebek żytni ze słonecznikiem, siemieniem lnianym i płatkami owsianymi- mój eksperymentalny wypiek :-D do tego masełko i pyszny pomidor Polski o smaku pomidora :-D

Naditta, renieczka, Milcia, majeczka87, Agness27, aisa, eve90, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness- nie mogę wejść z telefonu na wątek "amnio" a dopiero jutro będę mieć lapka- nie wiesz czy Szotka już urodziła?

Agness27 lubi tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny w rozpoczętym 30 tc. Do sciągnięcia pessaru zostało mi 7 tygodni i wtedy już muszę być gotowa na wszystko dlatego też ja już mam dużą część wyprawki zakupioną. Na maj zostawiłam kosmetyki, apteka itp.
    Podgrzewacza kupować nie będę a stwierdziłam że kupię termos porządny i staram się dwa razy pomyśleć za nim coś kupię.
    Dziś od rana kończyłam prasować ciuszki a później wszystko dzieliłam w miarę rozmiarami i rodzajami ubranek i wiecie co połowę tych ubranek penie nie założę.
    Co do porodu chciałabym poród naturalny i by mój mąż był cały czas ze mną. Położna odradzała mi znieczulenie bo dłużej się dochodzi do siebie i poród trwa dłużej a jak będzie to się okaże.
    Jeśli chodzi o przesuwanie terminu to ostatnio pytałam mojego lekarza i powiedział mi, że on już teraz terminu mi przesuwać nie będzie bo dziecko rośnie w swoim tempie.
    Gratuluje dziewczyny dobrych wyników i udanych wizyt oby takich więcej było. Ja wizytuję w środę.
    Teraz odpoczywam a za godzinkę jadę z mężem wybrać płytki na taras bo powiedziałam mu że do porodu musi być skończony :)

jusella, renieczka, aisa, majeczka87, Agness27, kot_bury, _analiza lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa- ale ten czas leci...
    Co do mądrych zakupów to postanowiłam, że kupię urządzenie do gotowania na parze i jakby co to będzie robić za wyparzacz do butelek. Skoro są sterylizatory, które można używać do gotowania na parze, to czemu nie zrobić odwrotnie?

Telashe, kot_bury, _analiza lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas pochmurno... ale zabrałam się za obiad: zapiekanka z mięsa mielonego i ziemniaków :) a na jutro podszykowałam na kartacze.
    w środę mam rozprawę sądową, nie dość że nie wiem ile potrwa (obawiam się o pojemność mojego pęcherza) to jeszcze bardzo się nią stresuję. Ech.

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie deszcz, rano bylo slonko a teraz pada non stop, ale spacer zaliczony :) szafa juz zlozona i teraaz zbieram sily zeby przeniesc sie z pokoju do pokoju, ciuchy i wszystko, takiego mam lenia przez ostatnie kilka dni.. Mala sie trocche uspokoila i od paru dni slabiej kopie, ale ona tak ma, przez pare dni rzuca sie jak nie wiem i przez pare lekko pokopuje :) juz prawie 15 a ja leze w lozku i nie moge sie podniesc!

kamenkaa, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś w 28 tygodniu ciąży
    (27 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 7
    Trymestr: 3
    WITAM SIĘ Z WAMI W III TRYMESTRZE!!:))
    DO PORODU : 91 DNI:)
    Coraz bliżej:)
    My już dziś byliśmy na spacerku karmic kaczki bo troche chleba sie nazbierało.
    Teraz odpoczywamy po obiadku a potem może kolejny spacerek By MĄżuczył Córke jazdy na rowerze bez kólek:)

renieczka, majeczka87, jusella, kot_bury, _analiza, kamenkaa lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co da wagi SYnka to u Mnie tak to wygląda.

21tydz i 4dni -482 g
    23tydz i 3 dni -760 g
    25tydz i 3 dni - 900 g
    26tyg i 6dni- 1400g

renieczka, majeczka87, jusella, kama005, Asia_30, kot_bury, eve90, TheForfie lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Mamusie :)

Czesc z Was zostanie pewnie mamą nie po raz pierwszy- a czesc moze ma doswiadczone kolezanki...

Zaczelam sie zastanawiac nad tym, jak wspomoc brzuszek po porodzie.
    Teraz smaruje sie elancylem i olejkiem mam wrazenie dobrze nawilzonej skory ale wiadomo- to dopiero 25 tc.

I mysle, co zrobic po porodzie by brzuszek jakos wzglednie wygladal?

Pas poporodowy? Moze ktoras slyszala o jakims skutecznym?

Kremy? Jakie?

Moze podzielmy sie swoimi doswiadczeniami :)

Ja teraz smaruje sie masłem perfecta i bardzo fajna skóra po nim jest i długo nawilżona:)
    Ja przy córce niczym sie nie smarowalam i niestety na piersiach zostały mi rozstepy i na dole brzucha.
    Teraz powiedziałam ze bardziej bede dbac o swoje ciało by nie zrobiły sie nowe:)
    Co do specyfików dużo osób jak czytałam po forach chwali sobie
    -Palmers
    -olejek lub balsam bebydream furmama
    -oliwki z hippa badz bambino
    -bio oil
    -olejek ze słodkich migdałów

Na piersi znalazłam takie polecenia:
    -irene Będę Mamą - ujędrniające serum na biust
    -

majeczka87, jusella lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes bedzie fajny chlopaczek;)

jusella podziwam za takie wypieki ;) padam do stópek! ;)

nowa! nie koniecznie musi sie porod przedluzac, dwie ostatnie kolezanki co rodzily ze znieczuleniem urodzily w 4 godizny od pierwszych skurczow.. wiec nie do konca tak jest..

Agness27, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zjemto.pl/rogaliki-drozdzowe-nuttela/ dzis pieke to ;)

Agness27, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    mi doktorka powiedziala taka ciekawostke ze przewaznie dziecko rodzi sie w terminie tym co lekarz wylicza podczas pierwszego usg w okolicach 6 tygodnia. u mnie byla wtedy 13 lipiec;p

Agnes ja tez luuubie tego leszka a jeszcze z sokiem? mmmm;)

mówisz z sokiem pycha to dzis sprobuje:)
    ostatnio tak za mna piwo chodziło ale po przebojach z małym i seri badan genetycznych nie zdecyduje sie alko spróbowac bo sie boje ale bezalkoholowe to co innego:)

nowatorka, majeczka87, kama005 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Agness- nie mogę wejść z telefonu na wątek "amnio" a dopiero jutro będę mieć lapka- nie wiesz czy Szotka już urodziła?

a nic nie wiem ale zaraz zerkne sprawdzić:)
    Ona ostatnio rzadko zagląda bo w robótki sie wciągnęła:)

Na amnio nic sie nie oddzywa ale za to dziś pisala na forum gang 18+ (w ciązy ogólnie)
    i jeszcze nie urodziła i za tydzien pisze ze ma termin porodu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 16:01

jusella lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, jeszcze nie miałam okazji wąchać i macać tych kosmetyków, ale dostać je można w Bootsie i na Amazonie. Nazywają się Burt's Bees i Earth Friendly Baby Organic Range. Z tego drugiego robią nawet płyny do prania. Mają bardzo dobre opinie, ale tak jak mówię- nie macałam jeszcze. Nie wiem czy to marketingowa ściema, ale patrząc na skład tam nie ma nic chemicznego, same oleje, masła i inksze cuda i wyciągi z roślin.

Warto jeszcze zapisać się do Amazon Family. Dają masę zniżek na artykuły dziecięce, np. -20% na pampersy, ponoć wielopaki chusteczek pampers można kupić o wiele taniej niż w sklepach na promocjach. Do tego przesyłki gratis, dostawa na drugi dzień więc super sprawa jak dla mnie :-)

Aisa, w 26tygodniu macicę miałam dokładnie na wysokości 26cm, ponoć to bdb wynik. Nie wiem, nie znam się... Nie wiedziałam, że tak to działa z tą wysokością O.o

Po porodzie chcę kontynuować smarowanie się Palmersem, bo bardzo dobrze na mnie działa i generalnie jestem zadowolona z efektów. No i planuję jak najszybszy powrót do treningów i biegania :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 17:05

Agness27, Naditta, jusella, aisa, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki LilouK, złota z Ciebie kobieta! :)
    Jak znajdę chwilę to zagłębie temat co to za cuda.

Ja też chciałabym wrocic do biegania+rower możliwie jak najszybciej, ale nie wiem jak to będzie wyglądać w praktyce. Mąż mi ciągle powtarza, ze przecież nie będę mieć siły i czasu na to wszystko przy opiece nad dzieckiem.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka- dzięki za uznanie :-) uwielbiam eksperymenty w kuchni i nie lubię przepisów- muszę wszystko po swojemu robić.
    Na kolację zamarzył mi się łosoś z szparagami i już przytachałam składniki. Planuję wszystko upiec w rękawie.

Agness- dzięki za info- udało się Szotce donosić ciążę mimo takich problemów :-D

Naditta a ja sobie wymyśliłam, że po porodzie kupię sobie rolki i będę śmigać z wózkiem po parku- zobaczymy co z tego wyjdzie :-)

aisa, eve90 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzziewczyny czytam Was ale nie mam siły dopisywać czasami .... mnie choroba odpadła na dobre :/ gardło boli cholernie :/
    za szotke trzymam kciuki :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że takie skurcze mnie czasami łapią w podbrzuszu nie wiem ... czy to normalne ... też tak macie ?

• jusella Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - dużo zdrówka!

Ja parę dni temu myślałam, że mam skurcze a okazało się, że to Szymo się wypina albo obraca.

Z tego co wiem to jeśli skurcze trwają krótko (kilkanaście sekund), nie są regularne i bolesne i nie towarzyszą im dziwne upławy to to normalne w ciąży. Macica "trenuje" do porodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 17:40

ania181111, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Ania - dużo zdrówka!
    dzięki :) w poniedziałek idę do lekarza bo już nie ma żartów :p

jusella lubi tę wiadomość

‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ