X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja macica będzie tak wytrenowana ze Hania sama wyskoczy ;) haha

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    w środę mam rozprawę sądową, nie dość że nie wiem ile potrwa (obawiam się o pojemność mojego pęcherza) to jeszcze bardzo się nią stresuję. Ech.

a co to za rozperawa jezeli mozna spytac?

Jusella ja tez poluje na ten garnek do gotowania na parze, mam go dostac od tesciowej na jakies swieto. szybciej sie w nim gotuje i wiecej witamin zostaje.

dziewczyny wy tez macie tak ze wam sie czasami ciezko oddycha? co na to robicie?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nic nie mozna zrobic nowatorka,.... na zatkany nos i suchy leje sól morska w sprayu i super odtyka i nawilza

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka na lewym boku sobie polez :)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Chyba nic nie mozna zrobic nowatorka,.... na zatkany nos i suchy leje sól morska w sprayu i super odtyka i nawilza
    nie, nie mam zatkanego nosa, chyba dizdzia uciska na przepone i dlatego tak jest nie wiem albo brakuje mi tlenu bo hemoglobine mam obnizona.
    ania181111 wrote:
    Nowatorka na lewym boku sobie polez :)
    nie pomaga :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 18:10

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładę się na lewym boku i trochę pomaga jak ciężko się oddycha. Do tego staram się oddychać przeponą i też łatwiej.
    Wkurza mnie to, że czasem przy minimalnym wysiłku sapię jak lokomotywa, muszę chwilę usiąść i odpocząć- masakra!

No i jeszcze świeże powietrze pomaga- otwieram szeroko okno i kilka wdechów robię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 18:12

• kama005 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam was!!!!
    Ale nie pamiętam co miałam odpisać... :/

Mnie sól morska zatyka jeszcze bardziej...
    Y dzisiaj na Szkole rodzenia mieliśmy o wyprawce itp oraz uczylismy się kąpać i ubierać dziecko :) fajnie było :)

Mała się dzisian megasnie wierci ;)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te problemy z oddychaniem to normalne więc nie ma co się przejmować ... no chyba ze się dusisz :/

Też mam problemy z dusznoscia. .. kiedyś nie mogłam oddechu złapać :(

Kama moja mala wczoraj rozrabiala dziś bardziej spokojna jest ;)

kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

• Dunda Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahoj Dziewczynki! Ja też jeszcze ani wózka ani łóżeczka nie mam. Ale za to farbę do łóżeczka mam ;) Bo sobie wymyśliłam turkusowe, a te pomalowane na gotowo to koszmarne pieniądze kosztują wiec będę malować sama a co. Najgorzej to się boje czy uda nam się wózek wybrać. A podobają mi się tylko takie bliżej 4tys :o a nas jeszcze remont nowego gniazdka czeka wiec każdy grosz się liczy. Masakra. Mi też się te wózki baby jogger podobają ale nie mają spacerówki przekładanej i boję się 3 kółek, że przy wsiadaniu np. do autobusu nie utrzymam równowagi...

Na przeziębienie mi pomogły m.in. inhalacje z amolu. Garnek, kilka kropel amolu + wrzątek, ręcznik i jazda z wdychaniem.

A tak apropo inhalacji to planujecie zakup inhalatora/nebulizatora dla maluszka, katarek do odciągania smarkow, termometr bezdotykowy? Jak tak to macie coś do polecenia? Bo ja się mocno zastanawiam czy teraz nie kupować takich gadżetów żeby koszty rozłożyć i czy jest w ogole sens.

Czy Wasze dzidzie tez się tak nieregularnie ruszają tzn.czy czujecie to nieregularnie? Bo mój Uparciuch to nieraz jakby mi z brzucha chciał wyskoczyć ale częściej mnie tylko delikatnie smyra. Martwi mnie to czasami. Dodam, że łożysko mam z przodu na gorze.

Kto jutro śmiga na Mama Wie w Warszawie?
    To się rozpisałam...

jusella, kot_bury, ania181111, aisa, renieczka, _analiza lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie sobie zrobiłam listę rzeczy, które na pewno zamówię po wypłaci w maju z apteki Gemini i wyszło mi 620 zł.... uuu pociągnie po kieszeni :) ale wiecie jak mnie cieszą takie zakupy.

jusella, kot_bury, renieczka lubią tę wiadomość

• Dunda Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa WOW rozumiem, że m.in. lekarstwa itp tez będziesz kupować. Tez się zastanawiałam nad zakupami aptecznymi ale boję się terminów ważności i wolę trochę poczekać żeby później jakiegoś zonka nie było.

jusella lubi tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak apteczne ale tez pampersy, smoczki, laktator itp. Zakupy będę robila w maju wiec o terminy sie nie boje raczej.

• Naditta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, ja rolki mam i swego czasu robiłam na nich po 10-15 km dziennie. Ale z ciągłym strachem w oczach, bo one prawie same jeżdżą, więc dziecka bym się nie odważyła pchać przed sobą. Znajdę jakieś rozwiązanie, ewentualnie siłownia choć preferuje sporty na świeżym powietrzu ewentualnie basen.

kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na warsztatach i rzeczywiście Zawadzka bezkonkurencyjna - ona wie jak się sprzedać ludziom, taki zawód :)
    Takie gadanie o wszystkim i o niczym było - nie polecam warsztatów PLANETA DZIECKO.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej uff nadrobiłam was :)
    Zmęczona jestem bo się dziś nie wysłałam za mało mniejsca miałam mąż poduszka ciążowa a w niej ja i nie swoje łóżko bo jeszcze jestem u mamy.
    Byliśmy dziś na warsztatach mama wie bardzo nam się podobało zwłaszcza część ze Panem Zawitkowskim :) niestety szczęścia w loteriach nie mamy szkoda :(.
    Generalnie polecam warsztaty mama wie jeszcze się zapisałam na warsztaty bezpieczny maluch ale to dopiero w czerwcu.
    Byłam dziś też na badaniach w laboratorium no i jak nie ma bakterii tym razem to cukier w moczu mialyscie taki przypadek no już mam teraz nową zagwostkę.
    Wczoraj najadlam się pomarańczy nieziemsko mi smakowały i chyba z 5 zjadłam czy jest mo możliwe że to przez te pomarańcze wyszedł ten cukier w moczu ?

Miłego wieczoru :)

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! ja zrobiłam zakupy w Gemini narazie na kwotę 350 zł.:)Ale jeszcze kilku rzeczy mi brakuje.
    Jeśli chodzi o różne kosmetyki dla dziecku typu płyny, kremy,wody morskie to te zamówione przeze mnie mają bardzo długie terminy ważności.

Dunda ja posiadam taki inhalator:http://allegro.pl/profesjonalny-inhalator-dla-dzieci-kt-family-pro-i4878233916.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=103136
    i taki termometr: http://allegro.pl/bezdotykowy-termometr-microlife-nc-100-dokladny-i5654549396.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 20:00

Dunda, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do problemów z oddychaniem to chyba nie ma na nie rady, nasze organy są uciskane i chyba mają coraz mniej miejsca, to przez to ;)

Któraś z Was pisała o nieregularnosci ruchów. U mnie tak jest. Dzisiaj mały bardzo spokojny, aż musiałam kilka razy pukać do niego, żeby sprawdzić czy wszystko u niego ok ;) a ostatnie 2 dni to było szaleństwo non stop, aż się zastanawiałam kiedy on śpi!

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka znalazłam takie coś ba temat cukru w moczu:

"Cukromocz w ciąży jest normą
    W kobiet w ciąży cukromocz najczęściej określany jest mianem fizjologicznego. Jest to normalne zjawisko które wynika z mniejszej, niż u osoby dorosłej, wartości progowej stężenia glukozy we krwi, która wynosi w tym przypadku 150mg%."

stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki glukozy
    Na czczo 70
    Po godzinie 114
    Po dwóch godzinach 103

Hemoglobina spadła zaledwie o 0.1, ale i tak jest poniżej normy.

kot_bury lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a myślicie że kolor turkusowy jest uniwersalny dla chłopaka i dziewczynki?

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
‹‹ 814 815 816 817 818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ