X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja macica będzie tak wytrenowana ze Hania sama wyskoczy ;) haha

jusella, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    w środę mam rozprawę sądową, nie dość że nie wiem ile potrwa (obawiam się o pojemność mojego pęcherza) to jeszcze bardzo się nią stresuję. Ech.

a co to za rozperawa jezeli mozna spytac?

Jusella ja tez poluje na ten garnek do gotowania na parze, mam go dostac od tesciowej na jakies swieto. szybciej sie w nim gotuje i wiecej witamin zostaje.

dziewczyny wy tez macie tak ze wam sie czasami ciezko oddycha? co na to robicie?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nic nie mozna zrobic nowatorka,.... na zatkany nos i suchy leje sól morska w sprayu i super odtyka i nawilza

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka na lewym boku sobie polez :)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Chyba nic nie mozna zrobic nowatorka,.... na zatkany nos i suchy leje sól morska w sprayu i super odtyka i nawilza
    nie, nie mam zatkanego nosa, chyba dizdzia uciska na przepone i dlatego tak jest nie wiem albo brakuje mi tlenu bo hemoglobine mam obnizona.
    ania181111 wrote:
    Nowatorka na lewym boku sobie polez :)
    nie pomaga :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 18:10

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładę się na lewym boku i trochę pomaga jak ciężko się oddycha. Do tego staram się oddychać przeponą i też łatwiej.
    Wkurza mnie to, że czasem przy minimalnym wysiłku sapię jak lokomotywa, muszę chwilę usiąść i odpocząć- masakra!

No i jeszcze świeże powietrze pomaga- otwieram szeroko okno i kilka wdechów robię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 18:12

• kama005 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam was!!!!
    Ale nie pamiętam co miałam odpisać... :/

Mnie sól morska zatyka jeszcze bardziej...
    Y dzisiaj na Szkole rodzenia mieliśmy o wyprawce itp oraz uczylismy się kąpać i ubierać dziecko :) fajnie było :)

Mała się dzisian megasnie wierci ;)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te problemy z oddychaniem to normalne więc nie ma co się przejmować ... no chyba ze się dusisz :/

Też mam problemy z dusznoscia. .. kiedyś nie mogłam oddechu złapać :(

Kama moja mala wczoraj rozrabiala dziś bardziej spokojna jest ;)

nick nieaktualny, jusella lubią tę wiadomość

• Dunda Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahoj Dziewczynki! Ja też jeszcze ani wózka ani łóżeczka nie mam. Ale za to farbę do łóżeczka mam ;) Bo sobie wymyśliłam turkusowe, a te pomalowane na gotowo to koszmarne pieniądze kosztują wiec będę malować sama a co. Najgorzej to się boje czy uda nam się wózek wybrać. A podobają mi się tylko takie bliżej 4tys :o a nas jeszcze remont nowego gniazdka czeka wiec każdy grosz się liczy. Masakra. Mi też się te wózki baby jogger podobają ale nie mają spacerówki przekładanej i boję się 3 kółek, że przy wsiadaniu np. do autobusu nie utrzymam równowagi...

Na przeziębienie mi pomogły m.in. inhalacje z amolu. Garnek, kilka kropel amolu + wrzątek, ręcznik i jazda z wdychaniem.

A tak apropo inhalacji to planujecie zakup inhalatora/nebulizatora dla maluszka, katarek do odciągania smarkow, termometr bezdotykowy? Jak tak to macie coś do polecenia? Bo ja się mocno zastanawiam czy teraz nie kupować takich gadżetów żeby koszty rozłożyć i czy jest w ogole sens.

Czy Wasze dzidzie tez się tak nieregularnie ruszają tzn.czy czujecie to nieregularnie? Bo mój Uparciuch to nieraz jakby mi z brzucha chciał wyskoczyć ale częściej mnie tylko delikatnie smyra. Martwi mnie to czasami. Dodam, że łożysko mam z przodu na gorze.

Kto jutro śmiga na Mama Wie w Warszawie?
    To się rozpisałam...

jusella, nick nieaktualny, ania181111, aisa, nick nieaktualny, _analiza lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie sobie zrobiłam listę rzeczy, które na pewno zamówię po wypłaci w maju z apteki Gemini i wyszło mi 620 zł.... uuu pociągnie po kieszeni :) ale wiecie jak mnie cieszą takie zakupy.

jusella, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Dunda Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa WOW rozumiem, że m.in. lekarstwa itp tez będziesz kupować. Tez się zastanawiałam nad zakupami aptecznymi ale boję się terminów ważności i wolę trochę poczekać żeby później jakiegoś zonka nie było.

jusella lubi tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak apteczne ale tez pampersy, smoczki, laktator itp. Zakupy będę robila w maju wiec o terminy sie nie boje raczej.

• Naditta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, ja rolki mam i swego czasu robiłam na nich po 10-15 km dziennie. Ale z ciągłym strachem w oczach, bo one prawie same jeżdżą, więc dziecka bym się nie odważyła pchać przed sobą. Znajdę jakieś rozwiązanie, ewentualnie siłownia choć preferuje sporty na świeżym powietrzu ewentualnie basen.

nick nieaktualny, jusella lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na warsztatach i rzeczywiście Zawadzka bezkonkurencyjna - ona wie jak się sprzedać ludziom, taki zawód :)
    Takie gadanie o wszystkim i o niczym było - nie polecam warsztatów PLANETA DZIECKO.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej uff nadrobiłam was :)
    Zmęczona jestem bo się dziś nie wysłałam za mało mniejsca miałam mąż poduszka ciążowa a w niej ja i nie swoje łóżko bo jeszcze jestem u mamy.
    Byliśmy dziś na warsztatach mama wie bardzo nam się podobało zwłaszcza część ze Panem Zawitkowskim :) niestety szczęścia w loteriach nie mamy szkoda :(.
    Generalnie polecam warsztaty mama wie jeszcze się zapisałam na warsztaty bezpieczny maluch ale to dopiero w czerwcu.
    Byłam dziś też na badaniach w laboratorium no i jak nie ma bakterii tym razem to cukier w moczu mialyscie taki przypadek no już mam teraz nową zagwostkę.
    Wczoraj najadlam się pomarańczy nieziemsko mi smakowały i chyba z 5 zjadłam czy jest mo możliwe że to przez te pomarańcze wyszedł ten cukier w moczu ?

Miłego wieczoru :)

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! ja zrobiłam zakupy w Gemini narazie na kwotę 350 zł.:)Ale jeszcze kilku rzeczy mi brakuje.
    Jeśli chodzi o różne kosmetyki dla dziecku typu płyny, kremy,wody morskie to te zamówione przeze mnie mają bardzo długie terminy ważności.

Dunda ja posiadam taki inhalator:http://allegro.pl/profesjonalny-inhalator-dla-dzieci-kt-family-pro-i4878233916.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=103136
    i taki termometr: http://allegro.pl/bezdotykowy-termometr-microlife-nc-100-dokladny-i5654549396.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 20:00

Dunda, jusella, Agness27, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do problemów z oddychaniem to chyba nie ma na nie rady, nasze organy są uciskane i chyba mają coraz mniej miejsca, to przez to ;)

Któraś z Was pisała o nieregularnosci ruchów. U mnie tak jest. Dzisiaj mały bardzo spokojny, aż musiałam kilka razy pukać do niego, żeby sprawdzić czy wszystko u niego ok ;) a ostatnie 2 dni to było szaleństwo non stop, aż się zastanawiałam kiedy on śpi!

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka znalazłam takie coś ba temat cukru w moczu:

"Cukromocz w ciąży jest normą
    W kobiet w ciąży cukromocz najczęściej określany jest mianem fizjologicznego. Jest to normalne zjawisko które wynika z mniejszej, niż u osoby dorosłej, wartości progowej stężenia glukozy we krwi, która wynosi w tym przypadku 150mg%."

stokrotka2013, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki glukozy
    Na czczo 70
    Po godzinie 114
    Po dwóch godzinach 103

Hemoglobina spadła zaledwie o 0.1, ale i tak jest poniżej normy.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a myślicie że kolor turkusowy jest uniwersalny dla chłopaka i dziewczynki?

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
‹‹ 814 815 816 817 818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ