Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Telashe wrote:w środę mam rozprawę sądową, nie dość że nie wiem ile potrwa (obawiam się o pojemność mojego pęcherza) to jeszcze bardzo się nią stresuję. Ech.
a co to za rozperawa jezeli mozna spytac?
Jusella ja tez poluje na ten garnek do gotowania na parze, mam go dostac od tesciowej na jakies swieto. szybciej sie w nim gotuje i wiecej witamin zostaje.
dziewczyny wy tez macie tak ze wam sie czasami ciezko oddycha? co na to robicie?
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
majeczka87 wrote:Chyba nic nie mozna zrobic nowatorka,.... na zatkany nos i suchy leje sól morska w sprayu i super odtyka i nawilza
ania181111 wrote:Nowatorka na lewym boku sobie polezWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 18:10
-
Ja kładę się na lewym boku i trochę pomaga jak ciężko się oddycha. Do tego staram się oddychać przeponą i też łatwiej.
Wkurza mnie to, że czasem przy minimalnym wysiłku sapię jak lokomotywa, muszę chwilę usiąść i odpocząć- masakra!
No i jeszcze świeże powietrze pomaga- otwieram szeroko okno i kilka wdechów robię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 18:12
-
Nadrobilam was!!!!
Ale nie pamiętam co miałam odpisać...
Mnie sól morska zatyka jeszcze bardziej...
Y dzisiaj na Szkole rodzenia mieliśmy o wyprawce itp oraz uczylismy się kąpać i ubierać dzieckofajnie było
Mała się dzisian megasnie wiercijusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Te problemy z oddychaniem to normalne więc nie ma co się przejmować ... no chyba ze się dusisz
Też mam problemy z dusznoscia. .. kiedyś nie mogłam oddechu złapać
Kama moja mala wczoraj rozrabiala dziś bardziej spokojna jestkot_bury, jusella lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ahoj Dziewczynki! Ja też jeszcze ani wózka ani łóżeczka nie mam. Ale za to farbę do łóżeczka mam
Bo sobie wymyśliłam turkusowe, a te pomalowane na gotowo to koszmarne pieniądze kosztują wiec będę malować sama a co. Najgorzej to się boje czy uda nam się wózek wybrać. A podobają mi się tylko takie bliżej 4tys :o a nas jeszcze remont nowego gniazdka czeka wiec każdy grosz się liczy. Masakra. Mi też się te wózki baby jogger podobają ale nie mają spacerówki przekładanej i boję się 3 kółek, że przy wsiadaniu np. do autobusu nie utrzymam równowagi...
Na przeziębienie mi pomogły m.in. inhalacje z amolu. Garnek, kilka kropel amolu + wrzątek, ręcznik i jazda z wdychaniem.
A tak apropo inhalacji to planujecie zakup inhalatora/nebulizatora dla maluszka, katarek do odciągania smarkow, termometr bezdotykowy? Jak tak to macie coś do polecenia? Bo ja się mocno zastanawiam czy teraz nie kupować takich gadżetów żeby koszty rozłożyć i czy jest w ogole sens.
Czy Wasze dzidzie tez się tak nieregularnie ruszają tzn.czy czujecie to nieregularnie? Bo mój Uparciuch to nieraz jakby mi z brzucha chciał wyskoczyć ale częściej mnie tylko delikatnie smyra. Martwi mnie to czasami. Dodam, że łożysko mam z przodu na gorze.
Kto jutro śmiga na Mama Wie w Warszawie?
To się rozpisałam...jusella, kot_bury, ania181111, aisa, renieczka, _analiza lubią tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Nowa WOW rozumiem, że m.in. lekarstwa itp tez będziesz kupować. Tez się zastanawiałam nad zakupami aptecznymi ale boję się terminów ważności i wolę trochę poczekać żeby później jakiegoś zonka nie było.
jusella lubi tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Jusella, ja rolki mam i swego czasu robiłam na nich po 10-15 km dziennie. Ale z ciągłym strachem w oczach, bo one prawie same jeżdżą, więc dziecka bym się nie odważyła pchać przed sobą. Znajdę jakieś rozwiązanie, ewentualnie siłownia choć preferuje sporty na świeżym powietrzu ewentualnie basen.
kot_bury, jusella lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Hej uff nadrobiłam was
Zmęczona jestem bo się dziś nie wysłałam za mało mniejsca miałam mąż poduszka ciążowa a w niej ja i nie swoje łóżko bo jeszcze jestem u mamy.
Byliśmy dziś na warsztatach mama wie bardzo nam się podobało zwłaszcza część ze Panem Zawitkowskimniestety szczęścia w loteriach nie mamy szkoda
.
Generalnie polecam warsztaty mama wie jeszcze się zapisałam na warsztaty bezpieczny maluch ale to dopiero w czerwcu.
Byłam dziś też na badaniach w laboratorium no i jak nie ma bakterii tym razem to cukier w moczu mialyscie taki przypadek no już mam teraz nową zagwostkę.
Wczoraj najadlam się pomarańczy nieziemsko mi smakowały i chyba z 5 zjadłam czy jest mo możliwe że to przez te pomarańcze wyszedł ten cukier w moczu ?
Miłego wieczorujusella lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
nowa! ja zrobiłam zakupy w Gemini narazie na kwotę 350 zł.:)Ale jeszcze kilku rzeczy mi brakuje.
Jeśli chodzi o różne kosmetyki dla dziecku typu płyny, kremy,wody morskie to te zamówione przeze mnie mają bardzo długie terminy ważności.
Dunda ja posiadam taki inhalator:http://allegro.pl/profesjonalny-inhalator-dla-dzieci-kt-family-pro-i4878233916.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=103136
i taki termometr: http://allegro.pl/bezdotykowy-termometr-microlife-nc-100-dokladny-i5654549396.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 20:00
Dunda, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Co do problemów z oddychaniem to chyba nie ma na nie rady, nasze organy są uciskane i chyba mają coraz mniej miejsca, to przez to
Któraś z Was pisała o nieregularnosci ruchów. U mnie tak jest. Dzisiaj mały bardzo spokojny, aż musiałam kilka razy pukać do niego, żeby sprawdzić czy wszystko u niego oka ostatnie 2 dni to było szaleństwo non stop, aż się zastanawiałam kiedy on śpi!
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Stokrotka znalazłam takie coś ba temat cukru w moczu:
"Cukromocz w ciąży jest normą
W kobiet w ciąży cukromocz najczęściej określany jest mianem fizjologicznego. Jest to normalne zjawisko które wynika z mniejszej, niż u osoby dorosłej, wartości progowej stężenia glukozy we krwi, która wynosi w tym przypadku 150mg%."stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość