Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Analiza - gratulacje "wyczynu"
- prezes na pewno Cię zapamięta!
Naditta ja bym przez 2 dni spróbowała wapno pić i jak "swędziawka" nie przejdzie to do lekarza.
Dziewczynki przed chwilą przeżyłam orgazm kulinarny - ugotowałam botwinkę i... ach nie da się tego opisać...
A tak w ogóle to doturlałam się do Biura Pracy i pani totalnie mnie zaskoczyła, bo dała mi ofertę pracy jako kelnerka. Normalnie wybuchnęłam śmiechem bo myślałam, że sobie żartuje ze mnie a ta do mnie, że nie chce mi się pracować, blablabla.... dobrze, że jakaś jej koleżanka się wtrąciła i zwróciła jej uwagę na mój stan
. Swoją drogą ciekawe by to było - kelnerka w zaawansowanej ciąży, tocząca się z gracją słonia między stolikami
.
Zuzulka88, niezapominajka, MirelS, aisa, _analiza, kot_bury, Maka, Wiola90, stokrotka2013, Agness27, Agaax, eve90, Ama lubią tę wiadomość
-
Dalile wrote:No żartujesz... przeprosiła chociaż?
Coś Ty - mam jeszcze raz się zgłosić 25 czerwcaciekawe co przed porodem zaoferuje
Cały dzień mam z tego ubawnastępnym razem może o jakiegoś murarza poproszę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 16:32
Zuzulka88, kot_bury, niezapominajka, Maka, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
-
buhaha Jusella to pociesz się, że pewnie laska niezła jesteś jeszcze jak taka oferta padła
a swoją drogą idiotka z tej paniusi jak nawet nie przeprosiła..
Naditta ja też doradzam wapno na początek - jak nie podziała to wtedy lekarz. Ja zawsze po jakichś wakacjach mam uczulenia chyba z użytkowania innej wody niż zwykle + słońceWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 16:37
jusella, kot_bury, niezapominajka, Zuzulka88, Agness27, Naditta, eve90 lubią tę wiadomość
-
Naditta wrote:
Dziewczyny, tyle trabilyscie o Cotton ballsach,że sroka postanowiła też coś napisać. Mam na mysli tego bloga srokao. Chyba nas podczytuje
widziałam i też krytykuje te z biedry,a ja i tak się z nich cieszę jak dziecko
jusella, kot_bury, Maka, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
-
Mirels ja i laska? oj chyba nie - Brzucho wielgachny, czubków butów już prawie nie widzę
, 12 kg na plusie, sapię jak lokomotywa i ledwo się toczę
.
Mam 2 tygodnie, żeby kolory ścian wybrać i zgłupiałam, nie wiem czego chcę. Przed chwilką spodobało mi się ombre na ścianie - 2 odcienie szarości ale do końca nie jestem przekonana... zawsze wolałam cieplejsze kolorki... że tak powiem - zgupłamWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 16:50
_analiza, kot_bury, Zuzulka88, MirelS, Agness27, aisa, eve90 lubią tę wiadomość
-
Trzeba kazdemu dziecku podawac te witaminy k i d czy tylko jak lekarz zaleci?
co do laktatorow to ja myslalam o tym zestawie ale nie jestem pewna, bo niby takie ale malo znana marka.. http://allegro.pl/sterylizator-laktator-podgrzewacz-do-butelek-i6081862263.html -
Jusella- ombre na ścianie jest cudne, ja żałuję strasznie, że przy wprowadzaniu się do mieszkania nie zaryzykowałam (u nas ściany całe biale). Szarość na ścianie bardzo mi się podoba, ogólnie tez błękit w ombre cudny ale to zależy od pomysłu na pokój.
Spytaj tylko swojego malarza czy potrafi ładnie przejście między kolorami zrobic- niby nic wielkiego gąbeczka i wprawna ręką, ale lepiej uprzedzić przed malowaniem ze oczekujesz dokładności!
Dołączam do pytanie TheForfie - te witaminy to wszystkie dzieciory dostają?
Nadditta - tez jestem za wapń em przez 2 dni. I możesz smarować oliwką jaką czy nawilżającym kremem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 17:33
kot_bury, jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
no nic poszukam czegoś w gemini albo spytam mojej gin o te witaminy jakie najlepiej. Dzięki za przypomnienie o maści majerankowej
Właśnie przyszła przesyłka z butelkami na mleko matki i mmjusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Analiza pisałaś coś o żenującej sytuacji z prezesem..? No to Cię pobiłam. Nawet się poplakalam..
Pisałam mężowi naszą tajna wiadomość odnośnie kupy... Bo poszło.. A mianowicie brzmiała tak " no i udało się <rysunek kupy> bez czopka - mam w tel coś takiego że jak wpisuje kupa to wychodzi obrazek kupy, jak pisze jabłko to wyskakuje obrazek jabłka.. A że miałam odpisać koledze z pracy na sms to wysłałam taką wiadomość do tego kolegi zamiast do męża!! Jarek od razu dzwonił ale nie odebrałam, napisałam tylko że to pomyłka.. No tak mi wstyd że chyba jednak w przyszłym tygodniu będę źle się czuła - miałam po badaniach ich odwiedzić...
kama005, Zuzulka88, Wiola90, jusella, Karolajjn:), MirelS, kot_bury, Ejrene, aisa, _analiza, Agness27, renieczka, Kasiulina, Agaax, Naditta, eve90, Ama lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie dzisiaj dostałam paczkę z gemini wrzucam co w niej było może którejś się przyda
tantum rosa,maść maltan, disnemar baby, bobotic forte, wkładki laktacyjne, linomag maść, podkłady na łóżko, smoczki do butelki lovi, podkłady bella, bioaron D, femaltiker, herbatka bocianek, płyny do prania dzidziuś, alantan plus maść i krem, octenisept, sól fizjologiczna unimer baby, kompresy medicomp jałowe 5x5, butelka lovi, pedicetamol, koper włoski i rumianek w ziołach, bioaron K, lewatywa Enema (u nas w szpitalu trzeba mieć swoją) i zamówiłam Magne B6 (dobrą cenę mają)
w poprzednim zamówieniu miałam jeszcze majtki siatkowe z canpola, termometr bezdotykowy Geratherm, laktator ręczny lovi
kot_bury, Ejrene, jusella, Agness27, TheForfie lubią tę wiadomość
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
"Zalecenia polskich ekspertów w tym zakresie są jednoznaczne: wszystkim noworodkom i niemowlętom karmionym piersią poza jednorazową dawką witaminy K podaną po urodzeniu należy profilaktycznie podawać witaminę K w okresie od 2. tygodnia życia do ukończenia 3. miesiąca życia. Witamina D jest koniecznym czynnikiem regulującym stężenia wapnia i fosforu w organizmie, a więc wpływa na prawidłowy wzrost kości i zębów. Niewystarczająca ilość witaminy D może prowadzić do krzywicy i innych zaburzeń mineralizacji tkanki kostnej. Z powodu małego nasłonecznienia w naszym kraju skórna synteza tej witaminy jest niewystarczająca.
Zgodnie z zaleceniami Zespołu Ekspertów w dziedzinie Pediatrii z 2009 roku, każde niemowlę karmione piersią powinno otrzymywać dodatkowo witaminę D (w dawce 400 j.m.) na dobę. W handlu znajduje się co najmniej kilka preparatów łączących w sobie obie witaminy (np. KiD, VitaDerol, VitaK+D) dla niemowląt do 3. miesiąca życia. Starsze dzieci wymagają już tylko samej witaminy D, a górna granica jej podawania jest różnie ustanawiana. Niemniej większość autorytetów jest zgodna, że warto ją uzupełniać (zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym aż do 14. roku życia."Agness27, Naditta, TheForfie lubią tę wiadomość
-
Chciałam zamówić DIsiaj kilka pieluch tetrowych i flanelowych, wybieram opcję paczkomat i mi się wyświetla wartość całego zamówienia 103zł. No ciekawe... Za paczkomat płaci się jednorazowo 8zł a nie 8zł od sztuki. No większej bzdury Noe widziałam... Takie jaja tylko na allegro baby market czy jakoś tak...
Muszę poszukać innych ofert bo to jest jakiś żartWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 19:03
-
kama005 wrote:Wiola mam pytanie. Co to jest herbatka bocianek i Disnemar baby?
jusella, kama005, TheForfie lubią tę wiadomość
6.06.2015 Aniołek (8tc)