Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj odbierzemy paczkę z paczkomatu.
Chyba też czas zamówić w aptece gemini trochę artykułów patrz linomagi octanispety itp
Moje dwie przyjaciółki mają termin na koniec czerwca i będą miały dziewczynkiNatalka będzie miała koleżanki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 11:10
aisa, jusella, MirelS, Maka, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Dalile, super, że lampki upolowane
Młoda na pewno przybrała ile trzeba, to Tobie ubyło. Tak samo jest z karmieniem, nawet ja mama się źle odżywia itp to dziecko i tak dostaje wszystko co najlepsze z organizmu matki. Organizm mamy na tym cierpi, ale nie dziecko.
Zuzulka, termin oczywiście sama wybieraszBierz prom z Gdyni, a po tej stronie to ja mam 20km od promu więc Cię(Was) odbiorę
LilouK, super że się dostałaś na kursy
Kama, wypłacz się raz a dobrze. Emocje muszą z Ciebie wyjść, nie ma co tego trzymać w sobie.
Jak dziecko ma mieć kolki to i tak będzie je miało bo to przez niedojrzały układ się dzieje a nie dzięki butelce czy nie. Ona może powodować, że dziecko nie nałyka się za dużo powietrza przy jedzeniu, ale po to się dziecko odbija po jedzeniu żeby te gazy zeszły.jusella, MirelS, Zuzulka88, Pauli11, ona2012, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Obudziłam się wcześnie ale stwierdziłam, że dzień zaczyna się paskudnie więc tylko wyprawiłam Pierworodnego do szkoły i z powrotem wpakowałam się pod kołdrę, ale niestety musiałam opuścić gniazdko bo mi się przypomniało, że na 12stą do BP a iść
. Przy okazji zrobię zakupy na ryneczku - jakieś warzywka, wołowinka od znajomego rzeźnika...
Miłego dniaaisa, Zuzulka88, majeczka87, kot_bury, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
-
Ejrene wrote:Moje dwie koleżanki używają tej:
http://babyonline.pl/canpol-babies-butelka-antykolkowa-haberman,katalog-produktow-produkt,2523,12,r19.html
I obie bardzo z niej zadowolone.
mam takąufff to jest szansa ze nie pojdzie na marne;) czytam opinie i sa bardzo dobre faktycznie
Ejrene, eve90 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
ja się właśnie waham z tym laktatorem, bo na gemini kupi taniej jednak niż później na gwałt męża wysyłać do pierwszej lepszej apteki
ale może tak być,że się nie przyda i kasa na marne ;
Kama a co masz wrzucone do koszyka to może podpowiemy ?jusella, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Srodowo się witam
Kama możemy poplakac sobie razem bo u mnie nie wiem czemu humor też taki do d... W ogóle znowu chodzę na dłużej do WC co 2 - 3 dni.. A dietę trzymam. Jelita mnie bolą. Nie mam już na siebie pomysłu.
W dodatku chłop mnie drażni, chce mnie niby odciążyć i za mnie co nie co posprzata ale jak widzę to jego "posprztane" to mnie krew zalewa. Już nie wspomnę że dużo rzeczy stara się nie widzieć np kuwete kota.
MirelS jak się czujesz? Bóle minęły? Mam nadzieję, że tak.
Właśnie sobie uswoadomilam że powoli też bym musiała ogarnąć te rzeczy apteczne. Ale kompletnie nie mam pojęcia co, ile, jakie.. Np. Majtki poporodowe jednorazowe, wielorazowe? czy to co przyda się mamusiom SN przyda się i mi cc.. I czy coś jeszcze przy cc dodatkowo muszę mieć, czego nie potrzebują mamy SN. Milion pytań. I tak z tym zwlekam i zwlekam..
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Dalile wrote:Matka poszalała na allegro i kupiła trzy!! paczki ciuchów dla Zosi
Mąż mnie z domu wyprowadzi
Odnośnie ubranek... Postaram się Wam zrobić zdjęcie mojej wyrabanej w kosmos wyprawki.. nie ma szans żeby mały wszystko założył.. Chyba że go będę przebierać 3-4 razy dziennie..Agness27, jusella, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHeloł
A ja z info dla mieszkanek Białegostoku i okolic.
W pt i sob w sklepie Fartlandia na Upalnej są targi art. dziecięcych, a do tego wykłady i warsztaty z położną, doradcą laktacyjnym i kimś jeszcze
Na warsztaty i wykłady trzeba rezerwować miejsca.
Przewidziane są rabaty i konkursy.
Może kogoś to zainteresujeeve90 lubi tę wiadomość
-
Jak poprzychodza paczki, to wam też pokażę
Jeszcze od dwóch koleżanek mam dostać
Za rok sama to będę sprzedawać (BO NA PEWNO ZA DRUGIM RAZEM BĘDZIE SYN i tak będę sobie wmawiać)_analiza, Pauli11, Agness27, jusella, TheForfie, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
-
Maka dzięki, niestety ciągle boli mnie podbrzusze i w zasadzie oprócz wizyty w labo to od niedzieli tylko leżę i leki biorę. Jutro wizyta to zobaczę co moja gin. powie.
Może taka MOJA URODA jak u Ciebie z trawieniem? może dziecko Ci naciska na jelita i stąd te problemy? współczuję jak dieta nie pomaga ;/
Czytałam gdzieś, że na CC się kupuje to samo co SN, ale osobiście nie wiem.
Ja też na pewno nie zdążę ubrać we wszystkoMamuśki szaleją
Ja dziś szukam na allegro kocyka i podusi minky do wózka, bo mnie naszło.
jusella lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam laktator, ale najprostszy za chyba 30 zł ręczny. Na początku nie mogłam go używać, bo tak bolało, więc jeśli miałam więcej pokarmu, to po prostu ręcznie wyduszałam mleko do butelki. Dopiero po 2-3 miesiącach jak się już cyce przyzwyczaiły do bólu podczas ssania, to laktator wprowadziłam.
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
zaraz lukne co to za model tego rpzewijaka ale mamy go ze SMYKa. Miał być inny kupiony i nich przez neta ale odrzucało mi płatność kartą... Więc wczoraj pojechaliśmy do sklepu i wzieliśmy z tego co mieli.
A co do apteki Gemini
- linomag 30g
- octanisept 50ml
- linoderm mama 15ml
- maltan 10ml
- gaziki jałowe
- oilatum baby 300ml
- osłonki na brodawki standardowe
Sól fizjologiczną już mam
Wiem że trzeba mieć wit K i wit D ale nie wiem jakie. Wit K znalazłam jakąś w sprayu
do tego dorzucę jeszcze czopki glicerynowe
TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość