Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kama005 wrote:Ja mam przed sobą kawę karmelowa i rurkę z bitą śmietana i karmelem na lepszy humor. U nas się wszystko wali niestety. Mój nie wiadomo czy mu przedłuża umowę w lipcu i wtedy szlag wszystko trafia. Jemu na razie ma niczym Nie zależy.. Ehh. Mam ochotę się rozryczec ale siedzę w kawiarni i nie wypada. Do tego kupię dzisiaj coś dla małej to może humor mi się polepszy
Kama, nie ma sensu się przejmować tym już teraz. Życie jest przewrotne i teraz możesz myśleć i sobie wyobrażać jak będzie, a okaże się zupełnie inaczej.jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Z tym jedzeniem to chodzi o to ze nie zna sie pochodzenia niektorych produktow. Dlatego czasem lepiej kupic "sloik"bo sie wie ze to jest kontrolowane. No oczywiscie jak ktos ma np swoj ogrodek to dobre i te z ogrodka
jusella, aisa, Asia_30 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dziewczynki!!!!
Siostra mnie naciskala abym zapytała co będzie, ale jednak wolę nie wiedzieć... Nastawiam się na te jajeczka bo coś tam było między nogami a nawet mówię że raczej syn wszystkim hehe więc jak coś będzie miła niespodziankajusella, aisa, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Basia, ja myślałam dziś że widzę jajka ale jak doktorek przyłączył na 3d to było widać dużo wyraźniej, że to nie jajka. Więc jest nadzieja na dziewczynkę cały czas!!
Zuzulka, podróż do Szwecji na swój kosztA tak serio to miałaś nosa
Dobrej nocy wszystkimkamenkaa, jusella, basia7777, Agness27, kot_bury, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
-
jusella jej ten obiadek to dziś miałaś przepyszny ... zjadłabym taki...
w tamtym roku zasadziliśmy cukinie w ogródku miałam tego masee w tym roku tez pewnie wyrośnie ..
co do ciśnienia tez go nie lubiemoglo by się już iść ...
Pauli11 Oby sie wynormowało kochana bo mnie juz to męczy do tego choróbsko mnie złapało i męczy mnie strasznie katar...
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry z rana
Aisa gratuluje dziewczynki 
Dziś środa a Ja już mam stres przed jutrzejsza wizyta, mój synek też jest grzeczny i nie lobuzuje w brzuszku strasznie ma swoje mniej i bardziej aktywne dni. Co do posiłków to też planuje sama gotować bo mamy swoje warzywa i owoce z ogródka na słoiczki nie mówię nie bo są takie sytuacje ze czasami trzeba i kupne podać dziecku. Ale wtedy będę starannie przeglądać etykiety.
U mnie słonko od rana święci więc zapowiada się fajny dzień .
Słonecznej środyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 07:12
majeczka87, jusella, aisa, kot_bury, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
I tak z rańca rzucę zapytanie czy będziecie używać niani elektrycznej jeśli tak to jaka polecacie ?
I zastanawiam się nad zakupem nawilzacza powietrza co o tym sądzicie ?
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
nick nieaktualnyDobry
Ja juz siorbię kawusię i podziwiam słoneczko za oknem. Ptaszki śpiewają
Z tymi sloiczkami to ja myślę, że nie o sam sposób przyrządzenia chodzi. Bo wiadomo, że co w domu zrobisz to jest inne. Ale kluczowy jest produkt. A niestety warzywa i owoce z supermarketów to niestety bardzo często syf naszpikowany chemia.
Co innego jak się ma swój ogródek, czy rodzinę na wsi
Ale nie dajmy się zwariować. Na pewno zdarzy się słoiczek i same tez będziemy robiły jedzonko. Jestem jedynie pewna, że bardziej świadomie będziemy wybierać te produkty które trafią na dziecięcy talerzyk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 07:30
jusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa chyba nianię elektroniczna sobie odpuszczę. Mieszkanie mam całe 50m2 i raczej nie ma szans żebym małej nie usłyszała
Ale myślę o macie monitorujacej oddech. A to niestety większy wydatek.
A nawilżacz to dobra rzecz ogólnie w domu. A przy maluch szczególnie. Sama zbieram się od kilku sezonów do kupnaMoże teraz się uda
Stokrotka a czemu się stresujesz przed wizytą? Coś się dzieje?jusella, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość
-
stokrotka2013 wrote:I tak z rańca rzucę zapytanie czy będziecie używać niani elektrycznej jeśli tak to jaka polecacie ?
I zastanawiam się nad zakupem nawilzacza powietrza co o tym sądzicie ?
My dostaliśmy nianię na chrzciny. Pokój małej mamy obok, ale przydaje sięMała śpi w swoim pokoju od 3 miesiąca życia. Mamy nianię Philipsa. Modelu nie pamiętam. Teraz jeszcze dostaliśmy jedną z kamerką i w nocy możemy sobie zobaczyć, czy śpi pod kołdrą czy nie, tym bardziej że od początku kwietnia śpi w nowym łóżku
Zuzulka88, TheForfie, jusella, Agness27, stokrotka2013, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
Asia dzięki hehe ale ja od tyłka widziałam że dość tak wystawalo
no,ale nadzieja jest a siostra mi mówi że ona dopiero by nie dała rady wytrzymać i nie zapytać.
Niania bardzo się przydaje nawet na 50m2 ponieważ jak jest malutkie to nie usłyszysz of razubo jak masz telewizor włączony, czajnik lub coś smazysz komfort z niania jednak jest lepszy bo nie musisz nasluchiwac
Ja potrzebuje właśnie dobrej niani aby miała spory zasięg gdy będę w ogrodzie a dzidzia będzie spać w domku.
Co do nawilżacza nie wiem czy ja miałam zły czy co, ale jak jest duszno i ciepło to działa jak sauna.... A w zimie za ciężkie powietrze i plama wody zawsze pod nawilżaczem bo ten dym opadal zaraz w dół...aisa, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
eve90 wrote:Aisa również gratuluję córeczki
Dalile nie było już cotton ballsow z miętą w biedrze tej co bylam, były te z zielonym i z granatem, jeśli będę jutro w innej, chociaż nie jestem pewna to też zobacze czy są jak cos
Mam LAMPKI!:D
Naditta wrote:Z tymi jabłkami i słoiczkami to się nie zgodzę, zawsze swoje robione będzie lepsze od słoiczków. Same przygotujemy świeże jedzenie, które ma dużo witamin. Te w słoiku już większość z nich straciły. Owoce/warzywa należy tylko starannie dobierać, a jeśli nam bardzo zależy, nie trudno znaleźć ekologiczne. A już w ogóle najlepsze będą od cioci/babci albo swoje.
Mówię to ja, która posiada wykształcenie w tym kierunku
Moi rodzice mają własne drzewa owocowe, a przyszła babcia zobowiązała się do wychodowania zdrowych warzywek dla młodej. Nie używają oprysków, więc sama będę robić papki, a sklepowe będą na sytuacje kryzysowe.
My zwykłej niani nie potrzebujemy, bo mała będzie z nami w pokoju, ale też się zastanawiałam nad tym monitorem oddechu. Tylko czy to nie przesada? Ja tak strasznie się boję, że coś się stanie....
Dziś drugi dzień wygnania (tzn. u rodziców jestem) ale fachowcy wczoraj w 4h 1/3 łazienki zrobilitwierdzą, że jeszcze dwa, trzy dni i mogę wracać, bo łazienka będzie zrobiona, a garderoba oczyszczona. Tylko zastanawiam się, czy dzidzi nie zaszkodzi pył remontowy?
Jutro też mam wizytę i o ile ruchy mnie nie niepokoją, to boję się czy Zosia urosła ile trzeba, bzun mi nieco rośnie, ale waga jak spadła, tak nie wzrasta przez tą dietę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 08:53
Pauli11, kot_bury, Asia_30, jusella, aisa, Agness27, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość
-
Witam
kamenkaa przykro mi ze jeszcze dopadło cie przeziębiene. Niech wszystkie choróbska i problemy sobie juz pojda zebys mogła sie cieszyc reszta ciazy w spokoju ducha
stokrotka2013 ja zamierzam kupić nianie elektryczna z czujnikiem oddechu angelcare Ac1100, nawilżacz powietrza tez na pewno kupie ale jeszcze nie rozpoznałam terenu jaki wybrac wiec tez chętnie poczytam opinie innych mam.
U nas dzis słonecznie ale chyba dość chłodnono cóz na spacer i tak sie wybiore
a teraz czas na pyszne sniadanie
biały ser z truskawkami
miałam na niego taką ochote ze specjalnie wczoraj chodziłam do polskiego sklepu
Zuzulka88, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Dzień dobry
Kamenkaa dużo zdrówka
Ja nie kupuje niani, a może akurat ktoś sprezentuje. No chyba, że stwierdze, że mi jej brakuje przy dziecku to wtedy dokupie.
Warzywka w lecie mamy swoje, a w zimie to albo od znajomego rolnika albo słoiczeknie wpadajmy w paranoję - i tak całkowicie nie unikniemy chemii.
Ja też jutro wizyta i mam stres, bo te bóle podbrzusza mogły mi z szyjka coś narobićWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 09:19
TheForfie, jusella, stokrotka2013, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja
U mnie też słonecznie, ale pochmurno. Teraz chwila leniuchowania po śniadaniu, a później biorę się za obiad
Aisa, prezent pierwsza klasaTermin sama wybieram?
Jeśli chodzi o jedzonko dla małego, to też w miarę możliwości będę się starała robić sama, bo mieszkam na wsi, więc warzyw mam pod dostatkiemAle wiadomo że słoiczki czas od czasu też się zdarzą. Chociaż powiem wam, że teraz takie czasy że nawet te domowe warzywa ciężko utrzymać bez oprysków- nie mówię tu o marchewce czy pietruszce, ale np pomidory czy ziemniaki zarazę łapią, groszek, fasola, kapusta- mszycę
Jak nie opryskasz to nic z nich nie będzie
Pauli11, stokrotka2013, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość