Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Halo, halo, witam piękne panie z rana
Pospały?
Ja tak se... Zaszalałam ostatnio, poszłam spać o 1 nad ranem, bo oglądałam film z Tomem Hardym późno w nocyPrzez pół filmu latał z dyndolem na wierzchu, nie dziwota , że nie mogłam spać przez pół nocy potem huehuehue
Jakoś wczoraj nie miałam weny i czasu, żeby wtrącić swoje 3 grosze, ale widzę, że działo się
Po pierwsze, Aisa gratki! Czułam w moczu, że to wstydliwa mała dama będziePodziw, że tyle wytrzymałaś nie wiedząc, co dzieć ma między kopytkami schowanego
Co do żarełka w słoiczkach, jestem zwolenniczką wszystkiego co domowe, z pewnego źródła, aczkolwiek dostać takiej jakości jedzenie tutaj w UK graniczy z cudem. Podejrzewam, że po kilku latach karmienia tutejszą "ekologiczną" żywnością, młody zacznie świecić w nocy albo cośNie dajmy się zwariować. Tak że tego, dystans, kuźwa dystans, bo inaczej wszyscy zginiemy, no
Wczoraj przyszła dostawa produktów do chlebka. Jedną z najlepsiejszych rzeczy w tym kraju jest poczta i kurierzy, szczególnie jak się ma chłopa o kant D potrzaskać, gheeee
Poczyniłam jeden osobny zakwasiur w celach eksperymentalno-naukowo-spożywczych, żeby zobaczyć jak to to rośnie itd. Poza tym chemiczny chlebek z ziarnami z tytki, który robiłam 2 dni temu wyszedł całkiem całkiem, jeszcze żyjemy wszyscy, stolec był więc jest git
Udanych wizyt dziołszki i zdrowia dla chorowitek. Pięknej środy wszystkim
Ps. Właśnie dostałam email potwierdzający udział w 2-dniowym kursie z hipnoporodu i w jednodniowych warsztatach z opieki nad noworodkiemZaciesz jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 10:06
Gagaga, Zuzulka88, jusella, aisa, Agness27, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry Dziewczyny!
Kama - trzymaj się, Kamenkaa zdrowiej!
Ja wczoraj byłam na kontroli u prowadzącego - przez ostatni miesiąc nic nie przytyłam, on powiedział, że się zdarza, ale sama nie wiem, co o tym myśleć... na razie jestem +4kg, wydaje się mało...pewnie teraz będę nadrabiać. Ale i tak jest to dziwne, patrząc na to co jem...
Usg mam 5 maja, mam nadzieję, że wszystko będzie ok. W ciągu ostatnich 3 tygodni przeszłam zapalenie pęcherza, przeziębienie i generalnie mam kiespki nastrój. Ale przyjaciółka mi powtarza, że nasze ciąże nie są aż tak wyjątlowe i na pewno wszystko będzie dobrze
Jutro jeszcze czeka mnie rozmowa z szefową, że jednak nie dam rady być do końca maja....myślałam, że dam radę pracować, a ona zapewniała, że mi zapewni warunki, ale niestety niby się zgodziła na pracę w domu w połowie, ale pracy mam tak dużo, że i tak siedzę... i jeszcze mam 4osobowy zespół do zarządzenia... Więc od połowy maju już bym chciała przekazywać obowiązki, a nie się martwić o projekty...
Trzymajcie się i nosy do góry!Zuzulka88, jusella, aisa, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA i jeszcze jedno - mam termin na 18 lipca, ale z lekarzem ustaliliśmy, że CC (bo mam wskazania) będzie 8 lipca. Więc właśnie wtedy przywitam dzieciaczka - to dobra wiadomość
_analiza, LilouK, Asia_30, renieczka, MirelS, Wiola90, Naditta, kama005, TheForfie, Zuzulka88, jusella, aisa, Kasiulina, Agness27, stokrotka2013, goodwill, kot_bury lubią tę wiadomość
-
dziewczyny podziele się z wami wiadomościami które otrzymałam ostatnio.
Pan w sklepie mnie uświadomił ze butelka antykolkowa antykolkowej nie równa... w sensie taka dobra i dobrze dzialajaca antykolkowa to ta http://allegro.pl/dr-browns-butelka-240-ml-szeroka-smoczek-brown-s-i5087565786.html z lejkiem w środku, Inne mają jakis mechanizm niby antykolkowy w smoczku co się podobno wogle nie sprawdza..Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
co do daty porodu: to bierze sie pod uwage jakis tam model kogoś tam: liczy się tak: 7 dni do przodu od daty ostatniej miesiaczki i w tyl 3 miesiące;) oraz date porodu z 6 tego i 12 tyg i tam no średnia jest brana... cos kolo tego ma sie male urodzic;) kolejne daty usg nic o porodzie tak naprawde nie mowia;)
poszło u mnie pierwsze pranie ubranek;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 10:01
jusella, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
-
Gagaga - fajnie, że wiesz dokładnie kiedy przywitasz maluszka
Z tymi butelkami to się sama zastanawiałam, bo też widziałam te z rurkami i te bez, obie niby antykolkowe. Na razie mam dwie Philips Avent natural bez tych rurek.TheForfie, Gagaga, kot_bury lubią tę wiadomość
-
wiesz one sie nie zmarnują, bo bedzie na maleństwo jak podrosnie najwyzej tylko smoczek wiekszy sie dokupi. ja chyba wydam te 24 zł na ta butelke z lejkiem
jusella, eve90 lubią tę wiadomość
-
Zuzulka88 wrote:Witam się i ja
U mnie też słonecznie, ale pochmurno. Teraz chwila leniuchowania po śniadaniu, a później biorę się za obiad
Aisa, prezent pierwsza klasaTermin sama wybieram?
Jeśli chodzi o jedzonko dla małego, to też w miarę możliwości będę się starała robić sama, bo mieszkam na wsi, więc warzyw mam pod dostatkiemAle wiadomo że słoiczki czas od czasu też się zdarzą. Chociaż powiem wam, że teraz takie czasy że nawet te domowe warzywa ciężko utrzymać bez oprysków- nie mówię tu o marchewce czy pietruszce, ale np pomidory czy ziemniaki zarazę łapią, groszek, fasola, kapusta- mszycę
Jak nie opryskasz to nic z nich nie będzie
Zuzulka da się! Mój tata od lat uprawia na działce wszytsko po kolei, żadnej chemii, tylko ekologiczne uprawy. Nie uwierzylabys jakie plony
Na mszyce wyciąg z tytoniu, na coś innego czosnek i grapefruit. Na wszystko są sposobyprócz tego płodozmian i potem nie wiadomo co robić z tymi plonami.
Zuzulka88, jusella, aisa, Agness27, Pauli11, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Heyka z rana. Ja nie mam humoru i chyba potrzebuje raz a porządnie się wypłakac... Nie wiem. Musze wziąć się w garść a nie głupio ryczec. Wychodzą chyba nerwy z wczoraj.
My słoiczki będziemy kupować ale będę się coś tam starać małej gotować.
Monitor oddechu mamy a niani elektronicznej Raczej nie kupimy. Mamy mieszkanie 53m2.
Ja mam Usg w poniedziałek a co do wagi to też jakoś superowo nie przytyłam...
Dzisiaj jedziemy do teściowej na obiad. Szczerze to nie mam ochoty no ale pojadę...jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
majeczka87 wrote:wiesz one sie nie zmarnują, bo bedzie na maleństwo jak podrosnie najwyzej tylko smoczek wiekszy sie dokupi. ja chyba wydam te 24 zł na ta butelke z lejkiem
Też myślę,że jeszcze wydatek nie kto wie jaki, więc można dokupićjusella, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Kama - będzie dobrze
nie stresuj się, bo mała to czuje.
Jeżeli małe się prawidłowo rozwija to nie martwcie się tak, że nie tyjecie! będzie wam chociaż lżej, a i później nie będzie takiego problemu ze zrzucaniem...Ja tam zazdroszczę, bo u mnie 2 trymestr mocno wybił brzuch i wagę
Gagaga, Zuzulka88, jusella, aisa, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
kama005 wrote:Heyka z rana. Ja nie mam humoru i chyba potrzebuje raz a porządnie się wypłakac... Nie wiem. Musze wziąć się w garść a nie głupio ryczec. Wychodzą chyba nerwy z wczoraj.
My słoiczki będziemy kupować ale będę się coś tam starać małej gotować.
Monitor oddechu mamy a niani elektronicznej Raczej nie kupimy. Mamy mieszkanie 53m2.
Ja mam Usg w poniedziałek a co do wagi to też jakoś superowo nie przytyłam...
Dzisiaj jedziemy do teściowej na obiad. Szczerze to nie mam ochoty no ale pojadę...
Kama - głowa do góry, cycki do przodu, kawałek czekolady i film z Tomem Hardy z pindolem na wierzchu. Od razu świat lepszy!
Ja wierzę, że zmiany zawsze są na lepsze, także zobaczysz, wszystko się ułoży :*
A jak chcesz popłakać, to też mogę z Tobą, a co.jusella, kama005, MirelS, LilouK, Pauli11, stokrotka2013, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
LilouK wrote:Co do żarełka w słoiczkach, jestem zwolenniczką wszystkiego co domowe, z pewnego źródła, aczkolwiek dostać takiej jakości jedzenie tutaj w UK graniczy z cudem. Podejrzewam, że po kilku latach karmienia tutejszą "ekologiczną" żywnością, młody zacznie świecić w nocy albo coś
Nie dajmy się zwariować. Tak że tego, dystans, kuźwa dystans, bo inaczej wszyscy zginiemy
Nie wiem jakie prawo jest tutaj, ale myślę że takie samo jak w Polsce i całej UE. A więc sprzedawca nie ma prawa napisać sobie na produkcie, że jest ekologiczny jeśli taki nie jest. Jest to dość ściśle kontrolowane i nie da się oszukiwać. Bo oni badają raz na jakiś czas glebę, żeby sprawdzać czy nie ma w niej pestycydów. A sam proces przestawiania gospodarstwa na ekologiczne trwa kilka lat. Więc nie bójmy wie produktów z etykietką: produkt ekologiczny. Nie mówię o tych organicznych, bo to zupełnie inna bajka.
Ostatnio czytałam o wynikach badań, które mówiły, że te warzywa i owoce z supermarketu wcale nie są takie złe. Szczególnie te że skórką, bo wtedy nawet jeśli są zanieczyszczenia, to kumulują się w skórce, która można obrać. Tak samo jajka. Czy są eko czy nie, mają taką samą zawartość witamin i reszty. Więc jeśli wybieramy te eko to tylko przepłacamy. No ale dajemy też szczęście kurkom, bo sobie lepiej żyją
Nie odbierzcie tego, że się wymądrzam. To mój taki trochę konik i zboczenie zawodowe
TheForfie, Zuzulka88, jusella, aisa, LilouK, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
ja zamierzam karmic i swoimi mieszankami i ze sloiczkow
teraz kupilam 2 male i 2 duze te 'niby' antykolkowe z avent natural bo byla okazja, jakby miewala mimo to kolki to kupi wtedy z ta rurka, bo nie droga jest, ale na razie nie bd przesadzac
mam tez 1 smoczek z avent i planuje kupic 2 z lovi, kupujecie tez takie 'lepsze i sprawdzone' czy te zwykle tez?
siostra mojej kolezanki robila pozadki i powiedziala ze da mi ciuszki po swojej malejsuper, ciesze sie barrdzo
juz sie nie moge doczekac az przywiezie :p
Łóżeczko mi przyszlo, znaczy do tesciowej, widzielismy je ale nie zabralismy bo kupili je nam brat i siostra mojego to chca nam dac jak beda oni razem i my wtedy przyjedziemy, wiec zlozyc nie mozemyw dodatku przyszlo otwarte, ale sprawdzalam, niby wszystko jest.. Komoda zamowiona i bedzie za tydzien!
u mnie swieci slonce ale chlodno jestZuzulka88, jusella, Agness27, Pauli11, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Majeczka, ja też słyszałam od koleżanki, że prawdziwe butelki antykolkowe mają właśnie tę rureczkę w środku. Wszystkie inne "antykolkowe" może o kant D... rozbić, podobno
Naditta, to ja aż takim rolnikiem ekologicznym nie jestem hehePróbowałam jakichś oprysków naturalnych, przez siebie zrobionych, ale niestety skutek był marny i musiałam ratować się chemią
No a w tym roku to odpuszczam grządki, bo ciężko mi buty ubrać, a co dopiero w ziemi grzebać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 10:40
jusella, majeczka87, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
majeczka87 wrote:dziewczyny podziele się z wami wiadomościami które otrzymałam ostatnio.
Pan w sklepie mnie uświadomił ze butelka antykolkowa antykolkowej nie równa... w sensie taka dobra i dobrze dzialajaca antykolkowa to ta http://allegro.pl/dr-browns-butelka-240-ml-szeroka-smoczek-brown-s-i5087565786.html z lejkiem w środku, Inne mają jakis mechanizm niby antykolkowy w smoczku co się podobno wogle nie sprawdza..
Moje dwie koleżanki używają tej:
http://babyonline.pl/canpol-babies-butelka-antykolkowa-haberman,katalog-produktow-produkt,2523,12,r19.html
I obie bardzo z niej zadowolone.jusella, majeczka87, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Hej
U mnie też się ładny, słoneczny dzień zapowiada
Próbuje robić ostatnie zamówienia na allegro żeby odebrać w Pl i zabrać tu, ale już za dużo tego wszystkiego widziałam i mi się pokręciło.... Przespałam się z tym, ale jest niewiele lepiej. No ale dam radę
Stokrotka, ja mam nianię baby ono, zasięg do 400m. Jak byłam w ogrodzie to było słychać jak Młody się budził więc mogę polecić. Musiałabym luknąć tylko jaki to model.
Nawilżacza powietrza nie planuje.
Papki owocowe czy warzywne to pół biedy jak się ma swój ogródek. Problem zaczyna się przy wprowadzaniu mięsa. Marketowe ble, zostaje bazarek jeśli wiadomo, że mają dobre mięso albo zaprzyjaźniony rolnik.
Na pewno warto czytać etykiety bo często walą sól albo cukier.jusella, Zuzulka88, Agness27, kot_bury, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość
-
basia7777 wrote:Asia dzięki hehe ale ja od tyłka widziałam że dość tak wystawalo
no,ale nadzieja jest a siostra mi mówi że ona dopiero by nie dała rady wytrzymać i nie zapytać.
Jak chcesz niespodziankę to nie słuchaj siostry za dużo
My przy trzecim (jeśli takowe będzie nie będziemy chcieli znać płci)jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
a o to nasze wczorajsze zakupy
Wanienka
i przewijak
aisa, jusella, MirelS, majeczka87, Zuzulka88, Ana32, Ejrene, Maka, renieczka, Agness27, nowatorka, Pauli11, TheForfie, kot_bury, stokrotka2013, Wiola90, eve90, Gagaga lubią tę wiadomość