Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Naditta wrote:To jest Mamas&Papas Amadillo Flip XT.
A stelaż jest jasno szary/srebrny. Z białym niestety nie było
Jeszcze go nie mam w domu, więc nie mogę zdjęć na żywo zrobić.
Kupiliśmy cały zestaw tj z adapterami i fotelikiem Maxi Cosi.
A pojechaliśmy do sklepu, żeby obejrzeć Joolz Day. Odpadł na starcie, jest paskudny i masywny.
Wpadł mi w oko też "britax go next": http://cdn.familie.de/bilder/kinderwagen-britax-go-next-540-364262.jpgjusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Agaax, nie wiem czy widziałas go na żywo, ale jeśli nie to w żadnym wypadku nie kupuj go bez obejrzenia. Totalnie inna bajka. Koła jak w traktorze - wielkie. Cały jest bardzo duży. I prowadzi się dużo gorzej niż ten który wybraliśmy.
Pani w sklepie powiedziała, że jeśli chcemy ten wózek to musimy mieć vana, bo jest wielki nawet po złożeniu. No i ciężki, 15 kg. Nasz waży tylko 9.5. Różnica spora.Agaax, Gagaga, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Hej
W Szwecji wit K tylko w zastrzyku zaraz po urodzeniu. Potem tylko wit D się podaje. Zapytam położną czemu tak jest..
Jak jest w Anglii, Belgii, Włoszech, Norwegii? (Mamy tu mamy z jeszcze jakichś krajów?)
Nowa, śliczne zdjęcie synka!
Naditta, fajnie się prezentuje wózek!!jusella, Agaax, eve90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Gratuluję udanych wizyt i badań. Nowa, zdjęcie Jakuba wymiata
Szalejecie z zakupamiSuper wózeczek Naditta.
Ja w sobotę jadę oglądać tego x-landera na żywo, na pewno jeszcze nie kupimy wózka, ale może coś innego wpadnie w oko
Miłego dniaaisa lubi tę wiadomość
-
U mnie kiepski dzień się zapowiada. Ja już chyba nawet na spacer nie mogę wyjść... Wczoraj odstawiłam małą do rodziców i poszłam na szkołę rodzenia, a wieczorem myślałam, że nie wstanę. Przekładanie z boku na bok w łóżku sprawia ból, kość z lewej strony spojenia mnie boli. Jutro wizyta więc zapytam o to. Mam się oszczędzać, tylko jak to do końca zrobić przy małym dziecku? Leżę ile się da. A męczę się nawet jak muszę małą przebrać, tym bardziej, jak dziecko od pewnego momentu swojego życia zaczyna uciekać z przewijaka... No ale kto jak nie my damy radę
kot_bury lubi tę wiadomość
-
aisa wrote:Hej
W Szwecji wit K tylko w zastrzyku zaraz po urodzeniu. Potem tylko wit D się podaje. Zapytam położną czemu tak jest..
Jak jest w Anglii, Belgii, Włoszech, Norwegii? (Mamy tu mamy z jeszcze jakichś krajów?)
Nowa, śliczne zdjęcie synka!
Naditta, fajnie się prezentuje wózek!!jusella, kot_bury, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Agaax wrote:Powiem Ci, że mi też od paru dni chodził po głowie ten Joolz Day i z jednej strony jestem nim oczarowana, a z drugiej jest dla mnie taki... specyficzny
Wpadł mi w oko też "britax go next": http://cdn.familie.de/bilder/kinderwagen-britax-go-next-540-364262.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 09:39
jusella, kot_bury, Agaax lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Ja wiem, ze tutaj w UK podają zastrzyk z witamina zaraz po urodzeniu. Koleżanka kupiła syrop i podawała swojej córce przez kilka mcy, ale nikt jej nie poinformował, że powinna, więc może ten zastrzyk jest wystarczający?
jusella, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Naditta wrote:Dziewczyny, po tych wakacjach i słońcu dostaje jakieś swędzące wysypki. Na rękach w jednym miejscu i na nodze. Prócz tego kolana i łokcie. A na dłoni na wierzchu bardzo drobna kaszka, jak potówki. Definitywnie to jest po wakacjach, wcześniej nie miałam (prócz łokci i kolan, tam już miewałam coś takiego). Myślę, że to sucha skóra i troszkę opalenizny plus ciąża tak zadziałały. Myślicie że lecieć z tym do lekarza?
Ja mam od kilku lat to samo i stwierdziłam, że musi to być uczulenie na słońcepani dermatolog, u której byłam mówiła, że to z przesuszenia skóry, ale guzik, żadne nawilżanie nie pomogło. Zaczyna się z pierwszymi promieniami słońca i trwa całe wakacje. W zeszłym roku przed KAŻDYM wyjściem z domu smarowałam odkryte części ciała balsamem z filtrem i jak ręką odjął. Spróbuj, czy na Ciebie też zadziała.
jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
Kazik - 04.08.2016
Aniołek -
Grzybka, ja myślę że mam to jednak z przesuszenia skóry, plus inna woda, jedzenie i jeszcze ciąża. Narazie nawilżam. Zobaczymy co będzie dalej. Nigdy nie miałam takich problemów po kontakcie ze słońcem.
Dalile, trzymam kciuki za dużą, byle nie ZA DUŻĄ dziewczynkęjusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Trzymam kciuki za wizytujące
i czekam na relacje.
Naditta każda rzecz w każdym momencie może uczulić. Ja tak przez 2 lata miałam - uczulenie na pierwsze, wiosenne słoneczko, potem było oki a od paru lat zero.
A jak jesteśmy przy uczuleniach - ja mam okropne uczulenie na jad osy - muszę w ciągu kilkunastu minut przyjąć adrenalinę bo inaczej wstrząs anafilaktycznyi mam straszne lęki, że jakaś osa mnie udziabie jak będę w ciąży
wręcz panicznie reaguję jak jakieś bzyczenie słyszę
- wie któraś coś o przyjmowaniu adrenaliny w ciąży?
No i jakieś choróbsko dobiera się do mnie - wczoraj mnie przewiało i od wieczora fatalnie się czuję. Herbata, maliny i cytryna poszły w ruch, dziś dzień w łóżku spędzam bo troszkę osłabiona jestem - mam nadzieję, że się nie rozchoruję na dobre.
Miłego dnia wszystkim śliczynym Mamuśkom - Brzuchatkom życzęAgaax, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące i dziś! Zazdroszczę,że zobaczycie pociechy
Jusella - http://ulotka.sprawdzlek.pl/adrenalina-wzf-w-ciazy/ tu masz wszystko napisane, ale z ciekawości, zapytaj swojego ginekologa jak będziesz na wizycie i mi napisz jak możesz. Ciebie nic nie ugryzie :* poza tym, jeszcze chyba nawet tego brzęczącego cholerstwa nie majusella, kot_bury, eve90, aisa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny,
Za wszystkie mamusie wizytujące trzymam dziś kciuki:)
Piękne wózeczki macie a ja się cieszę że ja mam już to za sobą.
Dziś w nocy koleżanka pisała do mnie że chyba dostała bóli porodowych więc czekam na info kiedy urodzi, to takie niemożliwe że jeszcze kilka miesięcy temu cieszyłyśmy się że jesteśmy w ciąży a dziś ona już rodzi.
Wczoraj Pan doktor powiedział mi że przełomowy tydzień dla naszych dzieci to 32 tc a później 35 tc. Jak już jest 32tc to dzieciątko sobie ładnie radzi po urodzenu ale zadowala nas 35tc. U mnie na razie zero rozwarcia i szyjka się trzyma na pessarze. Za dwa tygodnie 4 maja będziemy mieli ostatnie bardzo ważne i dokładne USG a później to już czekać na przyjście na świat pierworodnego.
Dzisiaj czekam na dostawę różnych produktów dla małego. Wracając do butelek to ostatnio coraz częściej słyszę by kupić szklane butelki a nie te plastikowe więc zamówiłam jedną szklaną z aventu.
Co do laktatora to ja mam zamiar zakupić ręczny bo później nie będę wysyłać męża razie potrzeby a jeśli nie będę w ogóle go używać to przekaże go w inne dobre ręce albo zatrzymam na kolejne dziecko.
Jeśli chodzi o pieluchy tetrowe to do niedawna nie miałam świadomości że jest ta dużo rozmiarów tych pieluch. Ja zakupiłam rozmiar 70/80 za 2,10 zł.
Justella trzymam kciuki by to był chwilowy zanik formy i by cię nie dopadło jakieś choróbsko.Agaax, jusella, MirelS, nowatorka, kot_bury, Agness27, Ejrene, aisa lubią tę wiadomość
-
Słuchajcie na allegro sa oferty że łóżeczko plus materac. Na przykład materac piankowy, piankowo - kokosowy, piankowo - kokosowo - gryczany. Ja się totalnie nie znam... Ale też czytam że lateksowe są dobre...
A no i zakupiłam komodę
Jusella skonsultuj tą adrenalinę z lekarzemWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 11:54
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość