X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pieluszki pozamawiane i będę mieć wystarczająco. :) Mam nadzieję :D Jak nie będę domawiać ;D

jusella, Agaax, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    To jest Mamas&Papas Amadillo Flip XT.

A stelaż jest jasno szary/srebrny. Z białym niestety nie było :P
    Jeszcze go nie mam w domu, więc nie mogę zdjęć na żywo zrobić.

Kupiliśmy cały zestaw tj z adapterami i fotelikiem Maxi Cosi.

A pojechaliśmy do sklepu, żeby obejrzeć Joolz Day. Odpadł na starcie, jest paskudny i masywny.
    Powiem Ci, że mi też od paru dni chodził po głowie ten Joolz Day i z jednej strony jestem nim oczarowana, a z drugiej jest dla mnie taki... specyficzny :D

Wpadł mi w oko też "britax go next": http://cdn.familie.de/bilder/kinderwagen-britax-go-next-540-364262.jpg

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax, nie wiem czy widziałas go na żywo, ale jeśli nie to w żadnym wypadku nie kupuj go bez obejrzenia. Totalnie inna bajka. Koła jak w traktorze - wielkie. Cały jest bardzo duży. I prowadzi się dużo gorzej niż ten który wybraliśmy.
    Pani w sklepie powiedziała, że jeśli chcemy ten wózek to musimy mieć vana, bo jest wielki nawet po złożeniu. No i ciężki, 15 kg. Nasz waży tylko 9.5. Różnica spora.

Agaax, Gagaga, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

W Szwecji wit K tylko w zastrzyku zaraz po urodzeniu. Potem tylko wit D się podaje. Zapytam położną czemu tak jest..
    Jak jest w Anglii, Belgii, Włoszech, Norwegii? (Mamy tu mamy z jeszcze jakichś krajów?)

Nowa, śliczne zdjęcie synka!

Naditta, fajnie się prezentuje wózek!!

jusella, Agaax, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Gratuluję udanych wizyt i badań. Nowa, zdjęcie Jakuba wymiata :)

Szalejecie z zakupami :) Super wózeczek Naditta.

Ja w sobotę jadę oglądać tego x-landera na żywo, na pewno jeszcze nie kupimy wózka, ale może coś innego wpadnie w oko :)

Miłego dnia :)

aisa lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kiepski dzień się zapowiada. Ja już chyba nawet na spacer nie mogę wyjść... Wczoraj odstawiłam małą do rodziców i poszłam na szkołę rodzenia, a wieczorem myślałam, że nie wstanę. Przekładanie z boku na bok w łóżku sprawia ból, kość z lewej strony spojenia mnie boli. Jutro wizyta więc zapytam o to. Mam się oszczędzać, tylko jak to do końca zrobić przy małym dziecku? Leżę ile się da. A męczę się nawet jak muszę małą przebrać, tym bardziej, jak dziecko od pewnego momentu swojego życia zaczyna uciekać z przewijaka... No ale kto jak nie my damy radę :)

kot_bury lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Hej

W Szwecji wit K tylko w zastrzyku zaraz po urodzeniu. Potem tylko wit D się podaje. Zapytam położną czemu tak jest..
    Jak jest w Anglii, Belgii, Włoszech, Norwegii? (Mamy tu mamy z jeszcze jakichś krajów?)

Nowa, śliczne zdjęcie synka!

Naditta, fajnie się prezentuje wózek!!
    W norwegii tez wit K w zastrzyku po porodzie jak ja sie pytalam czemu pozniej sie nie podaje to dostalam odpowiedz ze ta dawka w zastrzyku jest wystarczajaca i pozniej juz nie trzeba dawac dodatkowo , za to podaje die wit D3 lyb tran mozna wybrac moj maly do roku dostalwal wit d a pozniej przestawilismy sie na tran.

jusella, kot_bury, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • Asit Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Powiem Ci, że mi też od paru dni chodził po głowie ten Joolz Day i z jednej strony jestem nim oczarowana, a z drugiej jest dla mnie taki... specyficzny :D

Wpadł mi w oko też "britax go next": http://cdn.familie.de/bilder/kinderwagen-britax-go-next-540-364262.jpg
    ten Joolz Day wcale nie jest duzy jesli chodzi o gondole wydaje mi sie za max na 4 miesiace no moze 5 i jest bardzo plytka co do britax u mnei dosc popularny wozek i spokonie zmiesci sie do Combi wielkoscia przypomina stokke trailz tylko stokke ma wieksze przednie kola no i britax jest ciezszy o jakies 2 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 09:39

jusella, kot_bury, Agaax lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Rana. Biorę się za ścieranie kurzy :)

kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, ze tutaj w UK podają zastrzyk z witamina zaraz po urodzeniu. Koleżanka kupiła syrop i podawała swojej córce przez kilka mcy, ale nikt jej nie poinformował, że powinna, więc może ten zastrzyk jest wystarczający?

jusella, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 14:30 wizyta :-) trzymamy kciuki za dużą dziewczynkę :-)

jusella, kot_bury, Agaax, _analiza, Ejrene, aisa, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, MirelS i wszystkie inne wizytujace które pominelam - trzymam mocno kciuki &&

jusella, kot_bury, MirelS lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Grzybka Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dziewczyny, po tych wakacjach i słońcu dostaje jakieś swędzące wysypki. Na rękach w jednym miejscu i na nodze. Prócz tego kolana i łokcie. A na dłoni na wierzchu bardzo drobna kaszka, jak potówki. Definitywnie to jest po wakacjach, wcześniej nie miałam (prócz łokci i kolan, tam już miewałam coś takiego). Myślę, że to sucha skóra i troszkę opalenizny plus ciąża tak zadziałały. Myślicie że lecieć z tym do lekarza?

Ja mam od kilku lat to samo i stwierdziłam, że musi to być uczulenie na słońce :/ pani dermatolog, u której byłam mówiła, że to z przesuszenia skóry, ale guzik, żadne nawilżanie nie pomogło. Zaczyna się z pierwszymi promieniami słońca i trwa całe wakacje. W zeszłym roku przed KAŻDYM wyjściem z domu smarowałam odkryte części ciała balsamem z filtrem i jak ręką odjął. Spróbuj, czy na Ciebie też zadziała.

jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

Kazik - 04.08.2016 <3
    bl9canli0pykz4o2.png

Aniołek <3
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujace i czekamy na info. Ja zaczynam przystosowywac mieszkanie do małej istotki. Dzisiaj może ogarnę wreszcie półki w sypialni :D

jusella, kot_bury, Agaax lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybka, ja myślę że mam to jednak z przesuszenia skóry, plus inna woda, jedzenie i jeszcze ciąża. Narazie nawilżam. Zobaczymy co będzie dalej. Nigdy nie miałam takich problemów po kontakcie ze słońcem.

Dalile, trzymam kciuki za dużą, byle nie ZA DUŻĄ dziewczynkę ;)

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujące :-) i czekam na relacje.

Naditta każda rzecz w każdym momencie może uczulić. Ja tak przez 2 lata miałam - uczulenie na pierwsze, wiosenne słoneczko, potem było oki a od paru lat zero :-D.

A jak jesteśmy przy uczuleniach - ja mam okropne uczulenie na jad osy - muszę w ciągu kilkunastu minut przyjąć adrenalinę bo inaczej wstrząs anafilaktyczny :-( i mam straszne lęki, że jakaś osa mnie udziabie jak będę w ciąży :-( wręcz panicznie reaguję jak jakieś bzyczenie słyszę :-( - wie któraś coś o przyjmowaniu adrenaliny w ciąży?

No i jakieś choróbsko dobiera się do mnie - wczoraj mnie przewiało i od wieczora fatalnie się czuję. Herbata, maliny i cytryna poszły w ruch, dziś dzień w łóżku spędzam bo troszkę osłabiona jestem - mam nadzieję, że się nie rozchoruję na dobre.

Miłego dnia wszystkim śliczynym Mamuśkom - Brzuchatkom życzę :-D

Agaax, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!

Promocja na pieluchy tetrowe w auchanie. 1,99 zl sztuka calkiem niezle :)

jusella, Agaax, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące i dziś! Zazdroszczę,że zobaczycie pociechy :)

Jusella - http://ulotka.sprawdzlek.pl/adrenalina-wzf-w-ciazy/ tu masz wszystko napisane, ale z ciekawości, zapytaj swojego ginekologa jak będziesz na wizycie i mi napisz jak możesz. Ciebie nic nie ugryzie :* poza tym, jeszcze chyba nawet tego brzęczącego cholerstwa nie ma :D

jusella, kot_bury, eve90, aisa lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,

Za wszystkie mamusie wizytujące trzymam dziś kciuki:)
    Piękne wózeczki macie a ja się cieszę że ja mam już to za sobą.
    Dziś w nocy koleżanka pisała do mnie że chyba dostała bóli porodowych więc czekam na info kiedy urodzi, to takie niemożliwe że jeszcze kilka miesięcy temu cieszyłyśmy się że jesteśmy w ciąży a dziś ona już rodzi.
    Wczoraj Pan doktor powiedział mi że przełomowy tydzień dla naszych dzieci to 32 tc a później 35 tc. Jak już jest 32tc to dzieciątko sobie ładnie radzi po urodzenu ale zadowala nas 35tc. U mnie na razie zero rozwarcia i szyjka się trzyma na pessarze. Za dwa tygodnie 4 maja będziemy mieli ostatnie bardzo ważne i dokładne USG a później to już czekać na przyjście na świat pierworodnego.
    Dzisiaj czekam na dostawę różnych produktów dla małego. Wracając do butelek to ostatnio coraz częściej słyszę by kupić szklane butelki a nie te plastikowe więc zamówiłam jedną szklaną z aventu.
    Co do laktatora to ja mam zamiar zakupić ręczny bo później nie będę wysyłać męża razie potrzeby a jeśli nie będę w ogóle go używać to przekaże go w inne dobre ręce albo zatrzymam na kolejne dziecko.
    Jeśli chodzi o pieluchy tetrowe to do niedawna nie miałam świadomości że jest ta dużo rozmiarów tych pieluch. Ja zakupiłam rozmiar 70/80 za 2,10 zł.

Justella trzymam kciuki by to był chwilowy zanik formy i by cię nie dopadło jakieś choróbsko.

Agaax, jusella, MirelS, nowatorka, kot_bury, Agness27, Ejrene, aisa lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie na allegro sa oferty że łóżeczko plus materac. Na przykład materac piankowy, piankowo - kokosowy, piankowo - kokosowo - gryczany. Ja się totalnie nie znam... Ale też czytam że lateksowe są dobre...

A no i zakupiłam komodę :)

Jusella skonsultuj tą adrenalinę z lekarzem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 11:54

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ