X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel ja rozyczke przechodzilam w dziecinstwie ale ten rumien to chyba inny jakis wirus

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)
    Przyszłam się "pochwalić", że zaliczyłam dziś pierwszą glebę :/ Niby wylądowałam na nadgarstku, ale łokciem przywaliłam sobie w brzuch. Młody trochę mnie przestraszył, bo po incydencie nie reagował nawet na zaczepki, ale po godzinie już brykał :) Idę się zdrzemnąć, a później będę nadrabiać :)
    Miłego popołudnia :)

860ij44jnlwgi45u.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Mirel ja rozyczke przechodzilam w dziecinstwie ale ten rumien to chyba inny jakis wirus

tak tak,tylko gdzieś pisało, że to jakiś pochodny od różyczki.W każdym razie obyś tego nie podłapała ;)

Zuzulka dobrze, że nic się nie stało, malutki może się przestraszył tylko, ale ma w brzuszku dobrą amortyzację ;)

aisa lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już po wizycie!
    Zosia waży 979g, co wg. belly oznacza bliżej 25 centyla, ale na sprzęcie doktora prawie 50 centyl i w to bardziej wierzę, bo wszystkie wymiary oprócz jednego wskaazywały dokładnie 26+5tc :)
    Lekarz kazał się nie martwić spadkiem mojej wagi, skoro mała rośnie jak na drożdżach.
    Wszystko z małą w porządku, ale dalej mam uważać na siebie, bo łożysko.
    Dostałam zalecenie brać witaminę D3 codziennie, bo w moim zestawie jej nie było.
    I tyle :)

Na to wszystko zgubiłam kurtkę w galerii - powiesiłam ją w kabinie w toalecie na haczyku i zapomniałam. Po 5 min już jej nie było. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 16:55

Naditta, jusella, eve90, nowatorka, Agaax, Kasiulina, stokrotka2013, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, lubię za Zosię, nie za kurtkę oczywiście.
    Widzisz, Twój spadek wagi nic małej nie zagraża, możesz się przestać martwić :)
    A witaminę D3 dlaczego Ci zalecił? Tak po prostu?
    Ja biorę od samego początku a nawet przed ciążą już brałam, czytałam dużo i sama sobie zaaplikowałam, a potem na pierwszej wizycie położna zaleciła brać kwas foliowy i wit D.

Kurtki szkoda, ale wiosna idzie to już nie będzie potrzebna ;)
    Poza tym zawsze dobry powód, żeby kupić sobie nową!

jusella, Agness27, TheForfie lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile lubię za zdrową córę a kurtki szkoda.

Dziewczynki, wiem że to nie forum kulinarne ale... dziś znów troszkę eksperymentowałam w kuchni - nie chciało mi się stać przy garach, bo nie za dobrze się czuję i zrobiłam prażonki w worku w piekarniku.
    Prażonki czy też pieczonki to nasza regionalna potrawa i standardowo jest robiona w żeliwnym kociołku na ognisku. można też zrobić w garnku na gazie - ale to nie to samo. Ja zrobiłam dziś w piekarniku - przygotowanie zajęło mi kilka minut, nie mam garów do mycia a smakują nieziemsko! Potrawa jest banalnie prosta, więc jak któraś z Was nie próbowała to polecam - nie ma chyba osoby, której by to nie smakowało!
    Poniżej przepis:
    ziemniaki (na osobę 4-5 sztuk)
    kiełbasa
    boczek
    cebula (pół średniej na osobę)
    sól, pieprz, olej
    worek lub rękaw do pieczenia
    Ziemniaki trzeba pokroić w gruba kostkę (ok 3-4 cm), kiełbasę i boczek w plastry, cebulę w półtalarki i wszystko wymieszać w garnku z solą, pieprzem i 3 łyżkami oleju (jak ziemniaki są suche lub boczek bardzo chudy to troszkę więcej można dać). Wszystko to przełożyć do wora, zamknąć i do piekarnika - najpierw na 30- 40 minut na 180 st z termoobiegiem a potem do 200 st na 15- 20 minut. I gotowe. Bardzo pasuje do tego sałatka z pomidorów z cebulką i kefir albo zsiadłe mleko :-)

P.S. jest tez wersja wege - zamiast kiełbasy i boczku - pieczarki, bakłażan i cukinia :-D

Dunda, eve90, stokrotka2013, Agness27, _analiza, Maka, kot_bury lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko. Ja dzisiaj szukałam po mieszkaniu kluczy do mieszkania, nawet sprawdzałam czy nie zostawiłam w drzwiach bo takie numery tez już odwalałam :D A okazało się że ja głupia wsadziłam klucze ponownie do kurtki jak wlazłam do domu. Ehh :D

Byłam dzisiaj w Auchan, kupiłam bluzeczkę małej, do tego jakąś tam bieliznę dla siebie.

Byłam też w Rossmannie i kupiłam też balsam babydream nawilżający bo podobno superowy. Słuchajcie. czy jak wychodzimy z maluszkiem na spacer latem mamy go czymś smarować bo cholercia nie pamiętam a mówili o tym na szkole rodzenia! Jeśli tak to co kupić?

Co do chorób ja przeszłam chyba wszystkie możliwe dziecięce choroby :D Coś co sie przechodzi raz mi się udało przejść nawet 3 razy :D Wot takie zdolne było ze mnie dziecko :D

Dalile gratuluję udanej wizyty :) Szkoda tylko kurtki...

Co do komodu chciałam wziąć tą z 6 szufladami ale mój się uparł że mam wziąć tą mniejszą i tyle. No to wzięłam. Może już jutro będzie to zrobimy małe przemeblowanie a później może kilka rzeczy do niej wrzucę to będzie mniejszy bajzel w domu z rzeczami małej :D Wszystko po siatkach na razie leży :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 17:32

jusella, TheForfie, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:

Dunda a próbowałaś używać inhalatora-bardzo pomaga zatokom:)
    Do tego sól fizjologiczna lub parę kropli amolu i powinno być lepiej :)

No właśnie nie mam inhalator i póki co robię tzw.parówki i nic nie daje. Dziś robie listę apteczna i jutro zamawiam razem z inhalatorem.

Dalile ja mam problem z małym brzuchem (wszyscy dookoła mi mówią, że maly) dziś na badaniu dr powiedział, że faktycznie macice rozmiarowo mam o tydzień mniejsza ale nie mam się przejmować bo reszta w normie i taka moja natura. Ogólnie z tym terminem to ja mam własną teorie bo zaszłam w ciążę przez stymulację ale nie chce mi się co wizytę jemu tego tłumaczyć. No! Sumując ja wiem, że wszystko jest ok a my ciężarne mamy po prostu tendencje do nadinterpretowania ;D

Jutro śmigam do Rossmanna po babydream bo na -49% skorzystałam ha ha nie wiedząc o promocji bd. Dzięki za cynk.

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mi tak w ogóle ktoś powiedziec jest jakaś wuprzedaż w rossmannie czy jak akcesoriów do malowania itp? Bo tłum tam był jakby coś rzucili?

1usapiqvhk164civ.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Może mi tak w ogóle ktoś powiedziec jest jakaś wuprzedaż w rossmannie czy jak akcesoriów do malowania itp? Bo tłum tam był jakby coś rzucili?

-49%

kama005 lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ok. Już czaję :)

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera miałam poprasować. No nic podskoczę na chwilę do rodziców, wrócę, wstawię kolejne pranie i się wezmę za prasowanie. :D

1usapiqvhk164civ.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe własnie z tą wit K. Pamiętam jak pojawił się wpis o tym na mataja.pl i w komentarzach dziewczyny pisały jak jest w innych krajach ale dostawały komentarze, że ta po porodzie to za mało... Ale to pewnie według polskich zaleceń za mało bo tu chyba jakieś inne są.
    Co do wit D to chyba takie same, ale z wit K już mają inaczej.

Jusella, nie daj się choróbsku!

Dunda, zdrówka!

Dalile, super brzuch. No i super wieści po wizycie :) Kicha tylko z kurtką...

Karolajn - super brzuszek

Kama, dziecko smarować kremem z filtrem 50+

MirelS, super wieści z wizyty! Co do ułożenia to Młody ma jeszcze dużo czasu i miejsca ;) Moja w 28+2 leżała poprzecznie (wizyta u położnej) a 29+1 (usg) już główkowo. A syn fikał koziołki do 37tc :P

jusella, Karolajjn:), Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie. Ułożenie.
    Zośka ułożyła się tak, żeby głową walić w pęcherz, a nogi ćwiczyć na wątrobie. Oby się nieco przekręciła, bo nie wyrobię :)

kot_bury lubi tę wiadomość

• Agaax Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dorwałam sukienkę z Pepco! Mogę tyć :D

20160421_185623_2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 19:26

Monika.ch87, nowatorka, Dalile, jusella, Ejrene, Kasiulina, Karolajjn:), aisa, Zuzulka88, eve90, Maka, Wiola90, Naditta, kama005, stokrotka2013, _analiza, TheForfie, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka ty jesteś sliczna!

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    I ja dorwałam sukienkę z Pepco! Mogę tyć :D

20160421_185623_2.jpg

Też ją mam :D tylko u mnie były same czarne :/

Agaax, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax śliczna! A w zestawieniu z właścicielką - zjawiskowa!

Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje 11 kg :)

b024bd65cd0e2f60med.jpg

Zuzulka88, Karolajjn:), jusella, Agaax, aisa, eve90, nowatorka, Wiola90, Kasiulina, stokrotka2013, renieczka, _analiza, TheForfie, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt ;) Moja już w poniedziałek :D

Agaax śliczna sukienka ;) Aż się przejdę jutro i sprawdzę czy u mnie jeszcze są :P

No i oczywiście śliczne brzuszki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 20:07

eve90, Agaax, aisa lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ