X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    90bdbaf5acdd2d44med.jpg
    Końcówka 27 tc :-)

renieczka, jusella, MirelS, Agaax, aisa, kama005, nowatorka, kot_bury, Naditta, TheForfie, Agness27, Kasiulina, eve90, _analiza, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was nadganiam z czytaniem i same print screeny trzaskam aż mi miejsca na dysku zabrakło. Chyba czas na konkretne sporządzanie notatek.

Jak ja Wam zazdroszczę tych wózków. U mnie podejście nr.5 znów zakończone fiaskiem... :( teraz spodobał mi się bj city premier ale podobno będzie dostępny dopiero w czerwcu... czyli czekam najwyżej nie będę mieć wózka jak Zdzichu się urodzi a później jak "przycisnie" to pewnie kupie 1szy lepszy.

Ja cały czas mam zawalone chyba zatoki... dziś miałam wizytę i zapisał mi sinupret. Zobaczymy... możliwe to, że nagle w ciąży nabawiłam się alergii? Zaznaczę, że przed 2tyg miałam jakiegoś wirusa z katarem,gorączka i bólem gardła a do dziś gadam przez nos ale sarkazm i kaszle góra raz dziennie.

Dostałam tez opr, że za mało pije bo za rzadko siku chodzę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 13:23

Agness27 lubi tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie! dziękuję za kciuki :)
    Wszystko u nas dobrze, Niunio waży 1200 g i chyba będzie mały rozrabiaka,bo kopał i na badaniu i na ktg tak, że aż się echo odbijało ;) Z szyjką na szczęście też dobrze, nie skraca się, 3cm . Ktg miałam robione przez te bóle podbrzusza, ale pokazały tylko lekkie odchylenia skurczowe więc jest dobrze, ale mam dużo odpoczywać. No i żeby nie było za pięknie to dzidziuś zrobił nam psikusa i cały czas ułożony główkowo teraz nagle się przestawił pośladkowo... Gin. powiedziała, że już ma niewiele miejsca na przestawienie więc możliwe, że czeka mnie cesarka. Ale to jeszcze się okaże.
    To tyle ode mnie, zaraz Was nadrabiam i czekam też na relacje reszty,bo dużo nas dziś się bada ;)

jusella, Karolajjn:), kama005, nowatorka, kot_bury, Wiola90, Naditta, Agaax, eve90, Maka, aisa, _analiza, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/87df164a27b5e8f6

Witam się w 28 tc według belly :)
    Już coraz bliżej niż dalej

nowatorka, MirelS, jusella, kot_bury, renieczka, Agness27, Agaax, Kasiulina, eve90, aisa lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS super wieści ze wszystko w porządku !! U mnie mały ostatnio leżał / dosłownie w ten sposób ... Główka pod zebrami też mam nadzieję że się jeszcze inaczej ułoży :)

MirelS, kot_bury lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS mojej koleżance lekarka powiedziała jakoś w 36 tc że mała się może jeszcze obrócić. Oczywiście nie raczyła więc miała cc. ;D

Rany zaczynam 29tc. Cholercia jak ten czas leci!!!!

Dzisiaj w planach mam ogarnięcie łazienki :) Wysprzątałam już jedną szufladę. Zaraz otwieram szafę w łazience i tam się biorę za porządki. Jedno pranie powieszone, drugie wstawione, może jeszcze machnę trzecie. Potem mój M poprosił bym podskoczyła do Auchan na chwilę a jeszcze później jadę do rodziców po posłanko mojego psiaka bo trzeba było je wyprać a ja nie mam wystarczająco dużej pralki :)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn:) wrote:
    MirelS super wieści ze wszystko w porządku !! U mnie mały ostatnio leżał / dosłownie w ten sposób ... Główka pod zebrami też mam nadzieję że się jeszcze inaczej ułoży :)
    u mnie dokladnie tak samo. bylam wtedy w 25 tyg skonczonym i dr powiedzial ze wtedy to jeszcze nic nie znaczylo, ze sie bedzie jeszcze przewracac.

Mirel to super ze sprawdzilas te skurcze, na pewno sie uspokoilas teraz.

dziewczyny piekne wasze brzusie, a pamietam jak jeszcze wstawialysmy te "wzdeciowe" a teraz juz tam duze dzieciaki siedza :)

dziewczyny slyszalyscie cos o rumieniu zakaznym w ciazy? siostra mojego z dzieciakami to paskudztwo miala teraz ostatnio, na szczescie nie spedzalam z nimi zbytnio czasu ale odkrylam nowa chorobe ktorej lepiej unikac :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 13:54

kot_bury, MirelS, Sanna, Karolajjn:) lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn piękny buniek! mój ma główkę troszkę niżej, tak koło pępka ;) zobaczymy co rozrabiaka wymyśli, może się jeszcze przestawi ;) a jak nie to też nie będę płakać - choć wolałabym nie mieć żadnych blizn na brzuchu.
    Kama aktywny dzień widzę :D Jaką komodę zamówiłaś? no i odradzam Ci te materace w kompletach, bo wg mnie i z zasłyszanych opinii są z tych słabszych jakościowo.

kot_bury lubi tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka rumień zakaźny? pierwszy słyszę - szukałaś coś w necie na ten temat?

• kama005 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie materac raczej kupimy oddzielnie. Co nie zmienia faktu że wciąż nie możemy wybrać nic bo jesteśmy zieloni :D

A komode kupiłam taka

http://allegro.pl/komoda-szafka-5-szuflad-wys-124cm-karo-k5-wenge-i5978442096.html

Co do łóżeczka chce takie też w kolorze venge

http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-drewniane-60x120-szuflada-wzor-i5953277702.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 14:06

renieczka, MirelS, jusella lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirels, teraz jak robią cesarki to te blizny są potem na prawdę niewidoczne, nie to co kiedyś - rozpruty cały brzuch.

Dziewczyny, nie szukać sobie chorób!

Ja chyba pierwszy raz w życiu cieszę się z upływu czasu, bo każdy dzień to coraz bliżej do spotkania z synkiem :)

jusella, MirelS, Karolajjn:), aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kochane ja znowu z doskoku nadrabiam zawsze pare ostatnich stron, przepraszam więcej nie jestem w stanie :)
    My dziś tez pranie zrobiliśmy troszkę poprasowaliśmy, łazienkę na górze sprzątnęliśmy i na obiad pomidorówkę upichciliśmy :)

Pawełek już kopie niesamowicie :) Uczucie mega miłe a zarazem zastanawiające ze jest tam ten nasz niedawno malusieńki groszek

Ślicznu brzunio Dalile

My przytyliśmy już 12 kg o zgorozo :) nie obżeram się a mimo wszystko waga rosnie

Zblizamy się wielkimi krokami do rozwiązania

sciskam kazda z osobna buziaki

MirelS, Karolajjn:), jusella, renieczka, Agness27, Agaax, Kasiulina, eve90, aisa, _analiza, kot_bury lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama taką samą komodę tu wstawiałam kiedyś tylko białą, bo mam białe łóżeczko i z tych 6-szufladowych, ale szerszych i niższych ;) ja jeszcze czekam chyba do maja z zamówieniem ;)

kama005 lubi tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Hejo!
    Nowa! - ale słodko sobie cycka kciuka <3
    Naditta - ładnie się prezentuje, co to za model ?
    Widzę zakupowe szaleństwo!
    Mi mąż musi zmienić hasło na allegro bo się uzależniłam... miałam nie kupować różowego - 3/4 to różowe... Miałam nie kupować sukienek, wylicytowałam ich dużo, za dużo :P Poza tym ciągle ktoś mi daje ubranka, że gdybym wiedziała o tym wcześniej to nic bym nie licytowała.

Kupiłam dziś kosmetyki z Babydream w Rossmannie bo były w promocji (3 rzeczy tylko).Co tam się dziś działo na tych pudrach, fluidach itp - dzicz!

Przy kasie się uśmiałam sama do siebie... czynne 2 kasy, kolejka długaśna w obu, stoje sobie grzecznie z 3 rzeczami i uśmiecham się pod nos widząc naklejkę typu "ciężarne poza kolejnością" po czym podchodzi do mnie Pani i pyta się czy ja przepuszczę bo się śpieszy :D <3

Też dziś byłam w rosmanie a nawet w dwóch i też kupilam produkty babydream na promocji z karta i chyba mialam troche wiecej szczescia bo jedna ekspedientka mnie zaczepiła przy dziecinnych produktach i pytała czy moze pomóc a przy kasie specjalnie zadzwoniła kasjerka i przyszła druga i poprosiła bym podeszla:)
    U nas też istne szalenstwo na kosmetyki -49% :)

jusella, Agaax, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    u mnie dokladnie tak samo. bylam wtedy w 25 tyg skonczonym i dr powiedzial ze wtedy to jeszcze nic nie znaczylo, ze sie bedzie jeszcze przewracac.

Mam taką nadzieję , że jeszcze zechce się mu inaczej ułożyć :P

MirelS dziękuję , :)

Kama odnośnie materacy ostatnio dał mi wykład sprzedawca , że najlepsze są kokos pianka , bo kokos gryka podobno jak dzieciaczek przesika , lub cokolwiek się wyleje to gryka puchnie i nie nadaje się do niczego a kokos pianka można podobno śmiało pod wodę i wyschnie bez żadnego ale .

jusella, kama005 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Naditta- śliczny wózeczek:)

Nowa! - słodko wyszedł Maluszek na zdjęciu:)

ja właśnie dziś wymyśliłam że na obiad robię spagetti bo jakoś tak mnie naszło:)
    Corcia tez uwielbia i potem całą buzię ma czerwoną od sosu:)

jusella, eve90 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Nowatorka rumień zakaźny? pierwszy słyszę - szukałaś coś w necie na ten temat?
    no podobno 50 % z nas to przechodzilo w dziecinstwie. Z tego co czytalam w necie to w 3 trymestrze raczej nic tragicznego by sie nie stalo, ale we wczesniejszych mogloby. Mozna sobie tez na to zrobic test czy sie mialo juz czy nie.

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama pieluszek zawsze się przydadza,coś wiem na ten temat ;)
    Kilka razy zdarzyło się ze gdzieś została lub bardzo poplamila albo porwała :)

Dziewczynki trzymam kciuki za wizyty:)
    Jusella to siedz teraz w łóżku i się wygrzewaj:)
    Dużo pij herbatek malinowych czy np. mleko z miodem:)

Kijanka w pepco tetra też po 1,99, a kolorowa tetra 2,99 ,flanela 3,99:)Śliczne wzorki maja -wiem bo sama tam kupywałam a raczej dokupywałam ;)
    Ja butelki będe mieć z nuka bo kolezanka kupiła mi na promocji i niedługo będę je odbierać:)

Dalie śliczny brzuszek:)

Dunda a próbowałaś używać inhalatora-bardzo pomaga zatokom:)
    Do tego sól fizjologiczna lub parę kropli amolu i powinno być lepiej :)

Mirels to już spory kluseczek z synka:)
    Ja zapomniałam ostatnio zapytac jak mały jest ulożony a sam też gin nie wspomniał.Dowiem się dopiero 6 maja na wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 14:54

jusella, MirelS, kama005, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na złote rady sprzedawców to uważajcie dziewczyny też :D

Nowatorka czytam właśnie, że to jakieś połączenie różyczki z czymś tam jeszcze. Obyś nie podłapała tego, ale groźne raczej chyba nie jest bardzo w ciąży,bo wiem, że moja ciocia przechodziła w ciąży różyczkę i z dzieckiem ok a to było trochę lat temu ;)

Karolajjn:), jusella, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co prawda to prawda , często wciskają coś co im się nie sprzedaje :p

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ