Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, czy kupujecie rożek/becik? Bo mama mnie ostatnio nakręciła, że powinnam mieć, bo dziecko takie miękkie na początku. I szukam teraz, tylko zupełnie nie wiem, jaka jest różnica między tymi za 30 zł a tymi za 130...
Możecie coś polecić? Aha, no i usztywniany czy nie?17.07.2016
-
Naditta wrote:Dziewczyny, czy kupujecie rożek/becik? Bo mama mnie ostatnio nakręciła, że powinnam mieć, bo dziecko takie miękkie na początku. I szukam teraz, tylko zupełnie nie wiem, jaka jest różnica między tymi za 30 zł a tymi za 130...
Możecie coś polecić? Aha, no i usztywniany czy nie?
Ja kupuję usztywniany bawełniany- jak mi usztywnienie nie podpisuje to zawsze można je wyjąć
A co do różnicy cenowej to wiesz tak jak że wszystkimjusella, Gagaga, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
-
Witam się ponownie - już po wizycie.
Szymo waży 2100 ga miałam nadzieję, że troszkę zwolni. Ułożony do wyjścia
.
Basia jakbyś chciała zdjęcie poglądowe męskich narządów - to służę zdjęciem - już 2 mam w swojej kolekcji bo Szymonek wszystko ma w d... i od jakiegoś czasu klejnotami świeci.
Wyniki badań - identyczne jak miesiąc temu - wszystko w normie, magnez, potas, sód i cośtam również.
Na twardy brzuch - nospa forte 2x dziennie i nie mogę nosić, podnosić, schylać się, mam unikać schodów. W sumie to mogę leżeć i krótkie spacerki uprawiać a najlepiej leżak i na świeżym powietrzu się wylegiwać. I tyle mojego
Od ostatniej wizyty na wadze -minus 200 g ale wtedy było chłodniej więc, sweter i dżinsy trzeba doliczyć. Ale fakt taki, że utyłam tyci a w brzucholu na obwodzie 40 cm mi przybyło.
Pytałam lekarza jak z tą adrenaliną w ciąży jest - więc można przyjąć w razie potrzeby ale trzeba jak najszybciej do szpitala jechać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 18:17
LilouK, majeczka87, Ejrene, Agness27, nowatorka, eve90, mamuśka1, Zojka, stokrotka2013, Agaax, _analiza, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Jeju... toż on zaraz będzie miał wagę urodzeniową... Kiedy to minęło?
Dziewczyny kupujecie osłonki na piersi do karmienia? Bo ja nie wiem, czy to nie przeszkadza dziecku jeść?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 18:22
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Dalile wrote:Jeju... toż on zaraz będzie miał wagę urodzeniową... Kiedy to minęło?
Dziewczyny kupujecie osłonki na piersi do karmienia? Bo ja nie wiem, czy to nie przeszkadza dziecku jeść?
Dalile nie przeszkadza. Ja mam jeszcze poprzedniej ciąży i jak będzie kryzys na początku, to ich użyję, bo ostatnio już w szpitalu miałam sutki zjechane do krwi i karmić przez 24 h nie mogłam. Organizm musi się przyzwyczaić do małego ssakaOczywiście nie wszyscy mają z tym problem. Ale to nie jest duży koszt, bo ok 10 zł, a może dużo pomóc.
jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ooo super ze wyniczki super i Szymonek tak fajnie rosnie a przede wszystkim ze jest juz ulozony
Jak lekarz karze to rad nie wola jusello musisz sie oszczedzac;) ogolnie lez dziewczyno i pachnij;)
ja osłonek na cyce nie kupuje... narazie niech sie dzieje wola nieba;) jak bedzie trzeba to sie zakupi;)jusella, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Naditta wrote:Dziewczyny, czy kupujecie rożek/becik? Bo mama mnie ostatnio nakręciła, że powinnam mieć, bo dziecko takie miękkie na początku. I szukam teraz, tylko zupełnie nie wiem, jaka jest różnica między tymi za 30 zł a tymi za 130...
Możecie coś polecić? Aha, no i usztywniany czy nie?wiec wzielam do szpitala. Mam z firmy colorstories i jest przepiekny kupilam w kaplecie z recznikiem i tkanym kocykiem, w razie co moge ten becik uzywac jako kolderke
jusella, Naditta, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja tez mam becik z usztywniana pianka ktora można wyjąć( siostra mi kupila jak córkę urodziłam )
A jakies konkretne nakladki na sutki polecacie??
Ja przy córce na poczatku odczuwalam lekkie szczypanie sutków ale jak mala dluzej jadla to juz nie bylo czuć
Ja mam jutro wizyte i pewnie mój kluseczek będzie miał też ze 2 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 19:19
jusella, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Asia_30 wrote:Hej no ja mam becik. Po porodzie polozna o niego prosi
wiec wzielam do szpitala. Mam z firmy colorstories i jest przepiekny kupilam w kaplecie z recznikiem i tkanym kocykiem, w razie co moge ten becik uzywac jako kolderke
Asia, właśnie na rożek z tej formy się nastawiałam bo mnie zachwycił!
A jak z jakością?17.07.2016
-
Hello
Ja mam rozek z glucka cena rozsadna jakos fajna kupilam jako pierwszy z wyprawkowych gadzetow poniewaz byl sliczny szary w biale kropeczki
Co do nakladek tez sie zastanawialam, ale chyba tak jak piszecie 10 zl a moga pomoc
Bylam w lidlu puuustki totalne udalo mi sie tylko jedna pare spodenek dla malej kupic... No i wkladki laktacyjne :p
Ja bym dzisiaj tylko jadla mam taki dzien i zaczyna mnie to dobijac... Waga rosńie piekniejestem przerazona a poprostu sobie odmawiam i jak widze jak lidzie jedza co chca to mnie skreca
Przed ciaza 75 w pasie teraz juz 103, w biodrach plus 5 cm
Mala tez pewnie ponad 2 kg , poltroeej tyg temu byla 1700 wiec teraz wielkoludek urosl... Moze jutro uda mi sie ja podejrzec na usg...
Czy macie takie uczucie jak by wam skory na brzuchu brakowalo... ?!kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Kijanka mnie brakuje! i to od dawna. Brzuchol rośnie jak szalony
i zawartość też - dupcię ma prawie pod moim biustem
.
Przed chwilą wróciłam od sąsiadki i zaoszczędziłam ok 1000 zł - łóżeczko biorę od niej - a mają super bo z szufladą i funkcją bujania i nosidełko/fotelik też pożyczam - ich syn może 5 razy był wożony w nim. No i jeszcze śliczną drewnianą huśtawkę
.
Przy okazji mam skompletowaną ekipę sprzątającą - jeszcze muszę remontową dograć i ruszam z malowaniem - tzn. z nadzorowaniem. Trochę mnie trafia, że nie będę mogła nic robić - na część ścian planuję tapetę i uwielbiam tapetować i niestety mnie to ominie. Choć jak pomyślę o sprzątaniu to w duchu się cieszę, że nie mogę się przeciążać
Kijanka ja przed ciążą w pasie 70 a teraz 110, w biodrach nie wiem ile.
Ja negocjuję z Szymciem, żeby rósł powolutku, żeby troszkę przystopował - mam nadzieję, że posłucha bo z tego co dziś lekarz mówił to na 4600 idzie i dobrze by było, żebym urodziła w 38 tygodniu póki nie osiągnie tej wagi. tak więc po 17 czerwca mam zielone światłoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 21:40
Agness27, majeczka87, eve90, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Kijanka mnie brakuje! i to od dawna. Brzuchol rośnie jak szalony
i zawartość też - dupcię ma prawie pod moim biustem
.
Przed chwilą wróciłam od sąsiadki i zaoszczędziłam ok 1000 zł - łóżeczko biorę od niej - a mają super bo z szufladą i funkcją bujania i nosidełko/fotelik też pożyczam - ich syn może 5 razy był wożony w nim.
Przy okazji mam skompletowaną ekipę sprzątającą - jeszcze muszę remontową dograć i ruszam z malowaniem - tzn. z nadzorowaniem. Trochę mnie trafia, że nie będę mogła nic robić - na część ścian planuję tapetę i uwielbiam tapetować i niestety mnie to ominie. Choć jak pomyślę o sprzątaniu to w duchu się cieszę, że nie mogę się przeciążać
Kijanka ja przed ciążą w pasie 70 a teraz 110, w biodrach nie wiem ile.
Ja negocjuję z Szymciem, żeby rósł powolutku, żeby troszkę przystopował - mam nadzieję, że posłucha bo z tego co dziś lekarz mówił to na 4600 idzie i dobrze by było, żebym urodziła w 38 tygodniu póki nie osiągnie tej wagi. tak więc po 17 czerwca mam zielone światło
To idziemy leb w leb... Ja tez z mloda negocjujeja powiem szczerze nie obrazila bym sie za porod w termie od polowy czerwca tym bardziej ze mloda duza... Od 13 czerwca m nie ma juz nocnych zmian moge rodzic wczesniej sie bede musiala sama zawiesc do szpitala
cesarke mam planowana na 27 czerwca ale mam dziwne uczucie i przeczucie ze nie dotrzymam
jusella, Dalile, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Ja się nawet nie chce mierzyć.
Mi idziemy na USG dopiero jakoś od 22 maja ale byle przed 25 maja.
Wczoraj weszłam na wagę i widze że znowu stanęła w miejscuMała wariuje codziennie w brzuszku, bardzo aktywna jest
Co do apteki gemini to ja niedługo czekałam jak kiedyś robiłam zamówienie.
Osłonki na piersi wybrałam canpola tez w gemini
Rożek kupiłam jakiś przez allegro za chyba niecałe 19 złStwierdziłam że nie będę na to coś wydawać nei wiadomo ile kasy jeśli to ma i tak potem leżeć i zalegać
Ja dzisiaj poprasowałam, poprałam a teraz wreszcie czas na odpoczynek.
Gratuluję udanych wizyt!
Widze że łowy w Lidlu też udanemajeczka87, jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość